ECLIPSA DE SOARE IN SCORPION SI ZODIILE- 3 NOIEMBRIE 2013

iertare

“Doamne, da-mi …
seninatatea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
curajul de a schimba ce imi sta in putere sa schimb
si intelepciunea de a face diferenta intre ele.”
( Reinhold Nierbuhr- Rugaciune pentru seninatate )

O Eclipsa de Soare este o “ LUNA NOUA SPECIALA “ DATORITA aspectului cu axa Nodurilor Lunare. Din acest motiv, evenimentele aduse de o eclipsa au “ o calitate karmica, predestinata “ .Toate eclipsele aduc un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra .Eclipsa totala de Soare in Scorpion se formeaza in apropierea  Nodului  Nord Lunar in Scorpion sugerand ca noi suntem chemati sa dezvoltam anumite talente , sa intalnim anumiti oameni necesari evolutiei noastre . Evident , acest lucru nu este prea usor, nu ni se va intinde un covoras rosu pe care ni se spune “ poftiti pe aici….” . Toata lumea are gradul 12  Scorpion in harta lor natala dar cei care vor simti cu adevarat influenta Eclipsei totale de Soare vor fi cei cu planete, axe,  noduri in termen de 5 grade in conjunctie (  7-17 grade Scorpion ), opozitie ( 7- 17 grade Taur ) , careu ( 7-17 grade Varsator si Leu ). Conjunctiile arata ca o parte a vietii se modifica in acord cu destinul fiecaruia. Opozitiile arata provocari care vin din exterior, de la anumite persoane cu autoritate( barbati). Careurile aduc provocari care pun accentul pe ceea ce sunteti  cu adevarat, pe auto-dezvoltare. In aspect cu o planeta natala, Eclipsa face lumina in casele guvernate de acea planeta dar pune in miscarea si promisiunea planetei natale, daca ea in harta natala promite un bine ( este o planeta bine aspectata in casa respectiva ) atunci eclipsa ajuta sa se intample acel bine in viata voastra. Exista o concentare a planetelor in Scorpion iar din acest motiv, zona din harta natala cu acest semn devine foarte importanta in aceasta perioada, se poate ca si alte domenii de viata sa fie subjugate de ceea ce se intampla in domeniul guvernat de Scorpion.
Sorpionul este o energie profunda, este in acord deplin cu dorintele sufletului , dorinte care conduc la o trasformare totala. Cu Mercur retrograd pe Nodul Nord in Scorpion, mesajele devin mai clare si au legatura cu dorintele, oamenii din trecut care ne-au tinut din evolutie. Acuma suntem ajutati sa renuntam la asa zisul confort si sa imbratisam oportunitatile necesare cresterii noastre . Saturn este un jucator astral important in acest moment al Eclipse, ne arata clar intre ce limite putem sa ne desfasuram viata noastra. Pentru multi, Saturn in Scorpion se va ocupa de problemele legate de bani, sprijin financiar, credite, realitatea poate fi cruda dar trebuie sa ne incadram in ea.

Sorpionul este un semn fix, greu se schimba si foarte greu iarta ceva tinand mult timp inchis in el frustrarile, loviturile primite. Aceasta Eclipsa in Scorpion poate scoate in lumina emotiiile, ranile, secretele profund ingropate in interior, este ca si cum “ scheletul” iese din dulap. Scorpionul este guvernat de Marte si Pluto, unul lupta pentru dorintele lui zilnice, celalalt lupta  pentru  dorintele  sufletului. Cum Pluto guverneaza energia nucleara, aceasta Eclipsa poate aduce destule probleme in domeniul nuclear. Cum Scorpionul “ iarta destul de greu”, se poate ca aceasta Eclipsa  sa ne  invate pe fiecare ca iertarea este un pas catre  vindecarea trecutului si imbratisarea unui nou inceput. Fara iertare, Pasarea Phoenix nu ar fi cunoscut mantuirea si renasterea  intr-o noua pasare din propria-i cenusa.

Daca Eclipsa face aspect cu Soarele natal, atunci se asteapta sfarsitul unei perioade si trecerea la ceva nou iar acest lucru se vede cel mai bine in casa astrologica unde este Soarele dar si casa astrologica care incepe in semnul Leului.

Eclipsa de Soare in conjunctie cu Luna aduce sfarsitul unui obicei vechi , a unui mod de a experimenta viata oferind alte experiente in casa astrologica in care aveti semnul Racului .

Eclipsa de Soare in conjunctie cu Mercur natal –o gandire veche ,o interpretare gresita pot fi indepartate aducand noutati in casele astrologica conduse de Gemeni si Fecioara .

Eclipsa de soare in conjunctie cu Venus aduce sfarsitul unei relatii vechi, a unui  mod de a relationa , a unui mod de a pune in valoare un talent nativ. Eclipsa de soare este o luna noua speciala si ca orice luna noua ceva “nou “ trebuie sa se intample in legatura cu domeniul de viata energizat sau cu planeta atinsa dar si cu casele astrologice in care apare semnul Taurului si Balantei.

Daca Eclipsa este  in conjunctie cu Jupiter , atunci puteti da deoparte o viziune veche , o credinta care nu va mai este utila , universul acuma va ajuta sa dezvoltati o noua viziune asupra domeniilor in care aveti Sagetatorul si Pestii in harta natala . Puteti cunoaste persoane care va pot fi adevarati ghizi aducand astfel o schimbare radicala , benefica in viata voastra, puteti trece intr-o pozitie mai inalta , puteti deveni constienti de puterea universului, a credintei.

Daca Eclipsa afecteaza planeta Marte , un conflict vechi se poate termina, puteti deveni mai nervosi , puteti fi fortati sa va folositi in alt mod energia , pot aparera alte experiente in casele conduse de Berbec si Scorpion.

Eclipsa de soare in conjunctie cu Saturn arata ca o importanta responsabilitate , obligatie sau frica pot fi eliminate in aceasta perioada . Deoarece Saturn este guvernatorul casei naturale a Capricornului , se poate spune ca acestea au legatura cu acest domeniu din viata voastra , deci cu locul in care apare acest semn in harta natala.

Simbolul Sabian al gradului 10 Berbec, gradul lui Uranus retrograd in Berbec:” Un invatat creeaza noi forme pentru simbolurile ancestrale “. Uranus retrograd in Berbec este focarul, degetul lui Dumnezeu in acest moment iar simbolul sabian ne vorbeste clar despre solutii noi la problemele vechi, despre necesitatea de a vedea lucrurile intr-o lumina diferita. Simbolurile ancestrale fac referire la trecut chiar pot face referire si la mosteniri din alte vieti, in consecinta, acuma este momentul sa reinventam viata noastra, sa fim asemeni unui inventator care printr-o sclipire de moment, prin munca descopera un lucru nou benefic atat pentru el dar si pentru ceilalti oameni.

Simbolul Sabian al gradului 12 Scorpion, gradul Eclipsei de Soare :’Inalti oficiali sunt stransi la un bal important al ambasadei “. Ambasada a fost privita tot timpul ca un loc privilegiat, este un simbol national al  unei tari  in alta tara . Inclin sa cred ca aceasta Eclipsa prin acest grad aduce o oportunitate pentru oamenii care sunt invitati la “ acest bal astral”, o oportunitate de crestere, de elevare spirituala si morala , ofera putere si prestigiu.

Simbolul Sabian al gradului 10 Scorpion, gradul asteroidului 3811 Karma  :’Un supeu amical retrezeste legaturi interioare de neuitat “. Acest grad face referire la oportunitatea intanirii unor oameni cu viziuni comune, conctarea cu prieteni vechi. Puteti fi invitati la fel de fel de adunari simple in care puteti cunoaste  oameni care va ating sufletul sau puteti afla un secret despre un prieten al sufletului voastru. Exista un sentiment sortit in adunarile simple, in intalnirile simple care aprind un beculet in sufletul vostru. Sunt amplificare reuniunie si amintirile , conexiunile cu oamenii dintr-o viata trecuta , intalniri sortite , “ Cina cea de Taina”.

Simbolul Sabian al gradului 13 Scorpion, gradul asteroidului  Deucalion   :’Intr-un laborator improvizat, un inventator se afla aproape de izbanda”
Este fenomenal acest simbol, asa cum Deucalion avea barca pregatita pentru a supravietui Potopului  si acest simbol ne spune ca multi dintre noi suntem pregatiti pentru noi experiente sortite evolutiei noastre. Este un grad ce ne cere sa ne asumam anumite risciri, nu trebuie uitat ca Deucalion si-a asumat riscul sa urce in barca , nu stia daca va supravietui sau nu dar el a riscat, si a gasit o cale noua ce i-a adus putere.

Simbolul Sabian al gradului 14 Scorpion, gradul lui Saturn :’Lucratori instaleaza o linie telefonica de-a lungul unui traseu amenintator” . Este un simbol al legaturilor dincolo de timp si spatiu, mesaje care salveaza. Fiti foarte atenti la vorbe, stiri, idei, emotii, acestea va pot ridica deasupra unei probleme grele, pot  dezlega o enigma. Pot aparea conexiuni cu oameni chiar si din locuri ce va pot surprinde. Toate formele de comunicare sunt accentuate, acest lucru poate rezolva, repara o situatie de viata, o legatura spirituala cu “ cealalta parte” . Este un simbol al unor noi conexiuni pentru viata noastra cu rolul de a depasi o situatie grea.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC
Eclipsa  de Soare in casa VIII poate accentua grijile financiare, nevoia de impunere a puterii personale. Toate activitatile legate de resursele impartite cu altii, elaborarea bugetelor, imprumuturi, impozite, asigurari, investitii , testamente sunt puternic energizate in bine sau in rau. Casa VIII are o legatura directa cu afacerile ce au la baza un contract sau un acord implicat , asadar , casatoriile, ratele, contractele de credit, toate formele de parteneriat indiferent daca implica bani , relatii interpersonale sau sociale , incredere, sunt destul de incercate. Este un timp in care se pot rupe contracte datorita pierderii increderii, responsabilitatii, se pot reformula anumite acorduri, vorbim de schimbari profunde si vitale ce va pot afecta nu numai pe voi dar si pe cei din jur.

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR
Eclipsa de Soare in casa VII poate energiza experientele legate de modul in care relationati cu ceilalti. Este de fapt un test major al scopurilor unui parteneriat fie ca vorbim de casnicie, de afaceri.Sunt posibile destule tensiuni dar si confuzii in acest domeniu din viata voastra. Urmeaza un timp in care energia imensa a acestei eclipse poate lucra in implinirea unei relatii prin casatorie, in unele relatii cu probleme pot aparea rupturi sau o redefinire a ceea ce inseamna un parteneriat, a scopului unui parteneriat. Atentie la problemele legate de lege.. Pentru cei nascuti in jurul datei de 3 mai , opozitia dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal  pe axa I –VII , axa eu-tu , poate aduce schimbari in  parteneriate, afaceri, avere, bunuri, activarea dusmanilor,  exista un risc de a pierde controlul, tendinte spre revolta, discutii contradictorii, furie, certuri, gesturi hazardate, calatorii periculoase.

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI
Eclipsa de Soare in casa VI energizeaza fluctuatiile la locul de munca, schimbari ale locului de munca, modificari ale programului de munca, schimbari de sefi , un mai mare interes fata de sanatate si intretinerea sanatatii. Schimbarile promise de aceasta energie imensa pot insemna pasi inainte sau pasi inapoi, putem vorbi de crestere personala, o crestere ce inseamna de fapt transformarea sau schimbarea conditiilor de la locul de munca. Pot aparea si anumite crize in stransa legatura cu modificarile de la locul de munca ce pot afecta si sanatatea. Mesajul eclipsei in casa VI are o legatura directa cu “transformarea voastra”, transformare ce se face adesea prin schimbare, suferinta, rabdare si rezistenta.

RAC / ASCENDENTUL IN RAC
Eclipsa  de Soare in casa V energizeaza activitatile legate de felul cum sunt folosite talentele creative, putem vorbi de un test al exprimarii de sine, al exprimarii emotionale si al exprimarii creative. Poate fi un timp care va poate aduce o iubire, un copil, putem vorbi de experiente ce activeaza emotiile , actiunile riscante, dorinta de aventura , dorinta de a risca in promovarea initiativelor creative sau financiare. Este un timp in care flerul si imaginatia va pot conduce la rezultate foarte bune. Pentru cei nascuti in jurul datei de 3 iulie , aspectul de trigon dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal anunta posibilitati imense, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU
Eclipsa  de Soare in casa IV energizeaza tot ceea ce inseamna familie, radacinile familiei, resedinta, afaceri imobiliare. Putem vorbi de o atentie mai mare fata de familie, cariera, o implicare mai profunda in viata parintilor, afaceri imobiliare ce pot cunoaste salturi sau anumite pierderi. Sunt posibile imbunatatiri a locului in care locuiti, putem vorbi si de schimbari de resedinta sau un punct final pentru lucrurile care treneaza in viata voastra. Experientele aduse de energia eclipsei in aceasta casa au o legatura directa cu tot ce inseamna integrare si stabilizare in cadrul unui camin, familie, radacinile unei familii, pot aparea schimbari in ceea ce inseamna stil de viata, casa, tara.  Pentru cei nascuti in jurul datei de 3 august , aspectul de careu dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze, febrilitate.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA
Eclipsa  de Soare in casa III energizeaza toate formele de comunicare, poate perturba sau repara schimbul de informatii intre voi si rude, cu  tinerii din preajma voastra, activitatile legate de transport, cumparaturi. Sunt posibile mutarile, chestiunile legate de frati si surori necesita din partea voastra o atentie desosebita , apar oportunitati pentru continuarea unor cursuri, puteti beneficia de pe urma unui talent de scriitor, sunteti ajutati sa dati valoare cuvantului si sa beneficiati de pe urma folosirii in mod pozitiv a acestui talent. Atentie la masini si la cum conduceti masina . Pentru cei nascuti in juruldatei de 3 septembrie, aspectul de sextil dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal prevesteste o perioada fericita propice demararii unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, initiative de succes.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA
Eclipsa de Soare in casa II energizeaza tot ce inseamna probleme financiare, valoare personala . Urmeaza un timp in care trebuie sa fiti foarte atenti la tot ce inseamna bani, castiguri financiare, cum obtineti banii, cum ii cheltuiti. Puteti decide sa aveti un al doilea loc de munca care sa va mai aduca un castig financiar, puteti sa faceti achizitii importante. Experintele aduse de aceasta eclipsa pot provoca schimbari in modul in care vedeti banii, castigurile personale , valorile materiale dar si cele personale.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION
Eclipsa de Soare in casa I aduce destule experiente in viata voastra ce va vor ajuta la descoperirea a ceea ce sunteti dar si la afirmarea personalitatii. Sunt posibile schimbari in aspectul personal, schimbari temporare sau permanente de personalitate, Energia acestei eclipse pune un accent deosebit pe dezvoltarea personala , increderea in sine, dezvoltarea orizonturilor personale. Folosita negativ, energia eclipsei poate accentua aroganta, multumirea de sine. Pot aparea unele crize de identitate care pot da nastere la unele meditatii ce pot scoate la suprafata unele talente ascunse ce pot fi dezvoltate si folosite  eficient. Pentru cei nascuti in jurl datei de 3 noiembrie  , conjunctia dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal  poate amplifica neintelegerile, nefericirea conjugala, despartirile, probleme cu sanatatea, pericole in calatorii , stare generala febrila.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR
Eclipsa  de Soare in casa XII poate energiza restrictii de tot felul, urmeaza un timp in care puteti decide sa traiti mai izolat, atentia voastra se poate concentra pe desfasurarea unui proiect deosebit , pentru finalizarea acestuia avand nevoie de singuratate. Aceasta eclipsa poate reprezenta o oportunitate de a descoperi in voi toate raspunsurile de care aveti nevoie, veti simti o nevoie imensa de a-i ajuta pe altii, sa deveniti parte dintr-o cauza sau un scop mai inalt. Aceasta eclipsa pune un accent deosebit pe dezvoltarea spirituala.

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN
Eclipsa de Soare in casa XI poate energiza si activa tot ceea ce inseamna aliantele sociale , atasamentul fata de un grup social, un grup de prieteni, este un timp in care puteti fi fortati sa rupeti anumite legaturi de prietenie care nu va mai sunt de folos, deasemenea va puteti da seama de valoarea unei prietenii, aceasta eclipsa poate ilumina si aduce la suprafata anumite lucruri ascunse intr-o relatie de prietenie. Sunt posibile cunostinte noi, posibile beneficii suplimentare, stabilirea unor relatii utile, a unor prietenii ce pot juca un rol deosebit in viata voastra. Experientele aduse de aceasta eclipsa in casa XI au o legatura directa cu  atitudinea voastra fata de realizari, succes social sau de pierderea acestora. Pentru persoanele nascute in jurul datei de 3 ianuarie ,  aspectul de sextil dintre Eclipsa de Soare si  Soarele natal favorizeaza demararea unor activitati noi, aprecieri si favoruri din partea superiorilor, succese sociale, ameliorarea conditiilor de orice fel.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR
Eclipsa  de Soare in casa X energizeaza si pune in miscare domeniul carierei, vietii sociale, se pot schimba cariere, pot aparea modificari legate de munca, reputatie, activitati sociale, profesionale. Este incercata sau dezvoltata puterea sociala care implica bani, cariera, statut social si colectiv. Poate fi un timp al unor experiente cruciale in cariera, schimbarea locului de munca, este o energie imensa ce poate promite un anumit grad de publicitate dar si fluctuatii cu privire la reputatie, statut social. Folosita pozitiv, aceasta eclipsa poate ajuta in dezvoltarea carierei, gasirea unui alt loc de munca ce promite multumire dar si dezvoltarea unei vocatii. Pentru cei nascuti in jurul datei de  2 februarie , aspectul de careu dintre Eclipsa de Soare si Soarele natal accentueaza situatiile instabile si incordate, castiguri si pierderi alternative, tulburari ale sistemului nervos, nevroze, febrilitate.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI
Eclipsa de Soare in casa IX promite si favorizeaza cautarea semnificatiei lucrurilor, atragerea de religie, filosofie, cunostinte “inalte, superioare”. Sunt favorizate  calatoriile lungi, “visele mari” , contactele stranse cu alte culturi, alte tari, experiente legate de profetii, casatoriile in strainatate,  “iubirea de departe “poate sa va gaseasca .  Activitatile cu caracter juridic pot necesita o atentie deosebita, puteti hotara sa incepeti anumite cursuri, toate activitatile legate de invatamant, cunoastere va vor atrage foarte mult. Aceasta eclipsa activeaza tot ce inseamna invatamant superior, expansiune culturala , calatorii necesare descoperirii si dezvoltarii intelepciunii. Pentru cei nascuti in jurul datei de 3 martie , aspectul de trigon dintre Eclipsa de soare si Soarele natal anunta posibilitati imense, popularitate in anturaj, consideratie din partea superiorilor, favoruri si avansari, sansa la jocurile de noroc, speculatii fructuoase.

Adriana Tudosa

You may also like

10 Comments

 1. Buna Adriana…
  M*ai putea lamuri intr-o privinta….
  sunt nascuta p 17 oct 1985, la 17:20 in craiova…in ce sector ma pot astepta sa fiu afectata de eclipsa(cariera,sanatate,relatii)?? (in sens bun sau rau)cred ca va fi de rau .cu scopul de a evolua?Merci frumos..

 2. ma gandeam eu ca trebuie sa apara si articolul acesta, multumim! daca te rog , poti sa te uiti un pic in astrograma mea si sa-mi spui pana cand o sa mai stau singura? a trecut ceva vreme de la despartire…..06.03.1974, ora 16.00 Ploiesti.
  multumesc mult!

 3. Buna ,

  as fi curioasa cum interpretezi eclipsa avand in vedere ca am in astrograma soarele :
  – in sextil cu uranus si pluton,
  – in opozitie cu jupiter
  – in conjunctie cu neptun

  multumesc

 4. Fotografia m-a emotionat pana la lacrimi, avand in vedere ca acum aproximativ 4 ore, am primit vestea cea mare:
  ,,O sa avem un nepotel :)”
  O veste intr-o asa conjunctura astrala, cu Mercur Rx, pe cvadratura Uranus Pluto si cu perspectiva nasterii pe un Marte in Balanta, sa speram ca nu si retrograd, ce sa mai spun….cred ca fotografia si motto-ul au fost inspiratia ta, pentru mine si se confirma inca o data, ca nimic nu este intamplator…

 5. Buna, Adriana! Am lecturat cu o foarte mare atentie materialul scris de tine. As avea o intrebare. Ce se intampla atunci cand in harta natala, eclipsa de soare face conjunctie cu luna neagra natala. Mentionez ca lilith natal se afla in 15 grade scorpion, in casa a III a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.