ECLIPSA DE LUNA IN PESTI – 16 SEPTEMBRIE 2016, ORA 22:05, ORA ROMANIEI –“UN FILTRU ASTRAL PENTRU VINDECARE… “

pesti

Eclipsa de Luna are loc atunci cand Luna in miscarea ei in jurul Pamantului intra in umbra acestuia, Pamantul se interpune intre Luna si Soare, astfel, lumina Soarelui care in mod normal este reflectata de Luna pe Pamant, este blocata de Pamant. Razele Soarelui sunt astfel impiedicate sa ajunga pe Luna, in acest moment Luna se afla in faza ei de Luna Plina adica Soarele se afla in opozitie cu Luna, iar Luna se afla in apropierea unui Nod Lunar( soarta).

Eclipsa de Luna din 16 septembrie 2016 are loc cu Luna in Pesti pe gradul 24: 20 in opozitie cu Soarele in Fecioara gradul 24:20  iar Luna se afla in apropierea Nodului Sud Lunar in Pesti gradul 12:45. Este o Eclipsa de Luna asociata cu Nodul Sud lunar in Pesti ce ne va sopti ce trebuie sa facem pentru ca viata noastra sa scape de tot ceea ce ne tine pe loc, fie ca vorbim de o relatie, de un loc de munca, de o credinta, de o speranta, de o durere in suflet. ” Ne va sopti “ este o metafora pentru energia acestei Eclipse, o soapta propagata prin prieteni, ghizi astrali, astrologie, protectie divina( Eclipsa in casa XI).

Nodul Sud Lunar nu are cea mai buna reputatie in astrologie, are o reputatie saturniana indicand adesea restrictii de tot felul, obisnuite, greseli repetitive, pierderi, teama. In acelasi timp, Nodul Sud lunar in asociere cu aceasta Luna Plina poate sa fie o culminare a unui talent pe care l-am dezvoltat timid dar cu incredere, poate fi un bonus substantial pentru o munca bine facuta dar neapreciata in trecut. Energia acestei Eclipse nu ne vrea raul, de multe ori, noi nu vrem sa intelegem “ soaptele sufletului “ nostru si ne lasam purtati de valurile obisnuintei fara sa ne mai intrebam de ce nu ne este bine, acceptand situatiile negative. Iesi din situatiile negative! ne spune aceasta Eclipsa.

Astrologic vorbind, aceasta Eclipsa de Luna este un ton important in viata noastra. Semnul Pesti este ultimul semn din cercul zodiacal, iar o eclipsa in acest semn aduce cu siguranta un sfarsit la nivel de suflet dar si in domeniul de viata in care soseste. Cum Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plina puternica, ea aduce intotdeauna in lumina fructele unor semninte plantate in trecut, nemultumirea generata de ceea ce putem culege acuma este imensa.

Toate eclipsele de luna sunt “ Luni Pline”  ce ne obliga sa gasim un echilibru intre energiile implicate. Aceasta eclipsa de luna cere sa facem un echilibru intre nevoia noastra de logica, discernamant, efort, datorie, servicii catre ceilalti, critica excesiva, sanatate fizica (Fecioara) si compasiune, iubire neconditionata, acceptare, spiritualitate, legaturi spirituale si psihologice profunde, intuitie, imaginatie, sanatate spirituala.
Eclipsa de Luna in Pesti este apogeul “ semintelor plantate “ de Eclipsa de Soare in Pesti din 9 martie 2016, este un moment al culesului dar cu siguranta tonul sortit isi va spune cuvantul, nu exista nici o putere de a controla ceea ce culegem acuma, primim ceea ce meritam sau suntem fortati sa facem ceea ce trebuie pentru destinul nostru. Eclipsa de Luna poate juca rolul unui ac de ceas care ticaie ritmul evenimentelor karmice si al situatiilor cu care trebuie sa ne confruntam, putem vorbi aici de intalniri providentiale, decizii importante, calatorii, noi puncte de interes, noi activitati, tristeti, bucurii, succese, infrangeri, despartiri.

Eclipsa de Luna in Pesti activeaza axa V- XI, o axa a iubirii, creativitatii, prietenilor, sperantelor, copii, mandrie excesiva, asta inseamna ca in aceste directii putem vedea adevarul, suntem ajutati sa renuntam la iubitii, prietenii, activitatile care ne tin pe loc si nu ne dau voie sa ne facem lectia de viata. Activarea axei V-XI de catre eclipsa de luna ne va pune  fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubirii, pot aparea diverse probleme cu prietenii, egocentrism in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Luna eclipsata in casa XI va elimina tot ceea ce sta in calea evolutiei noastre, ceva se termina in acest moment fie ca vorbim de o prietenie, de un grup de care apartinem, o speranta poate “muri”, nimic nu este la intamplare in aceste zile, totul are o nuanta karmica de finalizare, de constientizare a unui adevar care poate durea pe moment dar care sigur in viitor ne va vorbi altfel .

Eclipsa de Luna in Pesti  gaseste o cale de exprimare prin suportul lui Chiron retrograd in Pesti , Neptun retrograd in Pesti dar si printr-un careu in T mutabil cu  Marte in Sagetator.

Rolul lui Chiron retrograd si al lui Neptun retrograd in Pesti in acest moment astral este de vindecare si eliberare de amintiri vechi, dureri vechi.
Neptun este strans legat de Hristos, de  iubirea fara conditii si limite.. Neptun dizolva, dilueaza, creeaza haos in scopul descoperirii unei noi constiinte spirituale pentru omenire. Neptun este regizorul care ne convinge ca iluzia este perfecta, reala, face din noi actorii perfecti ai propriilor iluzii. Deoarece Neptun este in esenta o forta spirituala, pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Neptun retrograd in Pesti in fuziune cu Nodul Sud fac referire la problemele confuze din viata noasta, la cei care ne-au indus in eroare sau chiar noi am facut asta, la practicile frauduloase, la fel de fel de inselatorii, minciuna, pierderi si situatii profund dureroase care au distrus increderea si sentimentul nostru de securitate.
Dar aceasta Eclipsa este ca o actualizare a vietii noastre sufletesti si pentru a putea merge mai departe, trebuie ca tot ceea ce am adunat in interiorul nostru sa fie recunoscut si vindecat. Nu putem merge mai departe cu aceste poveri energetice, emotionale, mentale, spirituale vechi. In drumul ei, apa preia tot ceea ce intalneste in cale iar pentru purificare are nevoie de fel de fel de filtre. Organismul omului este 70% apa si are acelasi comportament de a retine in interior emotii, dureri, conditionari de tot felul iar aceasta eclipsa actioneaza pentru noi exact ca si un filtru de impuritati fiind sinonima cu vindecarea si eliberarea de conditiile vechi de viata.

Chiron retrograd in Pesti este sinonim cu vindecarea problemelor, ranilor sufletesti vechi. Capacitatea de a iubi si de a oferi iubire este foarte mare ca urmare a recunoasterii si intelegerii acestor tipuri de probleme ce tin de credinta, neincredere, sensibilitate foarte mare. “ Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, ii iubesc si ii accept pe ceilalti asa cum sunt” lasa in urma rani vechi, ofera sprijin pentru copii, vindeca durerea unui copil prin facilitarea unui ajutor neprevazut( Chiron in casa XI). Chiron retrograd in Pesti in fuziune cu Eclipsa de Luna in Pesti in casa XI  poate trezi abilitatile naturale de vindecare si poate aduce in lumina si rezolva unele dureri din trecut ( Chiron retrograd) legate de pierderea identitatii intr-un grup, reputatie deteriorata pe nedrept in cadrul unui grup, prietenii inselatoare, socuri teribile. Nu trebuie sa ne temem de nimic, Chiron este podul peste ape tulburi, amintirile vechi, durerile vechi trebuie eliberate in univers.
A venit timpul sa eliberam ranchiuna, mandria, judecarea celorlalti, critica excesiva, sa ne recunoastem greselile si sa cultivam empatia, dragostea neconditionata.” Eu sunt iubire “ este o mantra puternica care vindeca durerile chironiene.

Eclipsa de Luna in Pesti ( Soarele in Fecioara in opozitie cu Luna in Pesti in apropierea  Nodului Nord in Fecioara in opozitie cu Nodul Sud in Pesti) gaseste o cale de exprimare si prin careul in T mutabil cu Marte in Sagetator ce devin focarul acestei configuratii si arata unde este stresul focalizat.
Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt parteneriatele, casnicia, partenerul de viata, deciziile judecatoresti, copiii, iubirea, prietenii, politica, astrologia, ghizii spirituali, cat de om esti.

Marte ca si focar al acestui aspect astral poate lucra la nivel inferior ca o furtuna violenta in familie, in relatia cu partenerul de viata, cu copii, probleme cu fratii, cu surorile, cu strainatatea, cu tot ceea ce pare a ne frustra emotional, relational. Acest aspect agita lucrurile , chiar si o suparare nesemnificativa poate declansa o izbucnire emotionala teribila si ar trebui sa nu luam lucrurile prea personal. Ego-ul este mult mai sensibil decat de obicei si nu tolereaza nimic iar critica declanseaza razboiul. In orice caz, acest aspect cere de la noi sa analizam daca merita acest razboi si sa ne aparam doar daca este necesar. Ar trebui sa evitam impusivitatea ca forma de manifestare in aceasta perioada deoarece se poate intoarce impotriva noastra si ne poate palmui destul de dur.

Marte in Sagetator in careu cu Chiron retrograd in Pesti scoate in evidenta abuzurile relationale, parteneriale, din partea legii, din partea unui prieten, grup de care apartineti, din partea unui copil. Ranile de astazi au radacini in trecut, copilarie, parinti agresivi, parinti slabi care lasa copilul sa faca ce vrea. Acest aspect cere sa invatam ca furia naste furie si se propaga ca focul, nimic nu-l poate opri. Nemultumirea noastra nu se rezolva prin ceilalti ci doar prin noi insine, acuma este un moment bun sa renuntam la a mai fi nemultumiti si sa multumim tuturor celor care fac parte din viata noastra. Vazand perfectiunea intregului process, putem spune “ multumesc” tuturor celor care au participat la  evolutia noastra cu un gand, un sfat,o rana , o iubire, o drama, un cuvant aspru.  Recunostinta si iubirea ne vindeca.

Tema configuratiei astrale “careul in T mutabil “de la Eclipsa de Soare in Fecioara de pe 1 septembrie 2016 este prezenta si la aceasta Eclipsa de Luna in Pesti si asa cum am scris : “La urma urmei, careul in T este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, fa crucea dreapta este cerinta acestui moment astra”.
Piesa lipsa, solutia  este data de semnul Gemeni si casa I, deci se pune accentul pe o comunicare corecta, adevarul care ne elibereaza de orice situtatie mascata,  putere prin comunicare si informare. Problema nu este la celalalt ( casa VII) ci la noi( casa I), ei ne raspund la ceea ce propagam noi.
Trebuie sa invatam despre puterea magica si creativa a cuvintelor, sa dobandim intelepciune, sa renuntam la barfa, jigniri. “

Soarele in Fecioara face un aspect de conjunctie cu Mercur retrograd in Fecioara si trimit informatii pretioase legate de probleme din trecut legate de copii, iubire, creativitate personala, mandria exagerata a copiilor sau a parintilor. Mercur retrograd in Fecioara este si guvernatorul astral al ascendentului in Gemeni al Eclipsei de Luna. Acest ascendent creeaza conditii de schimbare dar si o nevoie de adaptabilitate la schimbare. induce o atitudine schimbatoare, ascutindu-ne mintea si calitatile intelectuale. Este un timp in care mama devine foarte importanta pentru fiecare dintre noi, pot aparea suficiente certuri in familie, dificultati in dragoste, relatii multiple, dar si necazuri de la copii. Vom  fi mai deschisi, adaptabili pentru aproape orice situatie cu care ne putem confrunta, curiozitatea si flexibilitatea sunt plusurile acestei energii .

Mercur retrograd ca si guvernator al ascendentului Eclipsei de Luna dar si al intregului moment astral, devine un filtru important al trecutului nostru, este samanul ce ne vindeca mintea si sufletul de impuritatile adunate de-a lungul timpului. Schimba-ti gandirea si iti vei schimba viata, “ aleg sa am o atitudine pozitiva si plina de iubire indiferent de ce se intampla in viata mea” este cerinta acestei energii puternic vindecatoare.

Cel de-al doilea guvernator al semnului Pesti  si al Eclipsei noastre in semnul Pesti este Jupiter abia intrat in semnul Balantei ce este de mana cu asteroidul 407 Arachne .
Jupiter in Balanta si in casa V face dreptate in toate relatiile de iubire, in relatia parinti-copii. Dezechilibrele apar datorita mandriei, orgoliului neintemeiat si aici trebuie sa invatam sa fim asemeni Soarelui care ofera caldura atat buruienii cat si trandafirului.

In mitologie, Arachne a fost o fata simpla care tesea foarte frumos fiind una din elevele zeitei Athena –zeita intelepciunii. Oamenii au inceput sa vorbeasca despre talentul ei creativ ca despre un dar de la Zeita Athena dar Arachne plina de orgoliu a negat acest lucru si spunea ca ea a invatat foarte putin sau de loc de la Athena, ba chiar a spus ca ea este un tesator mai bun decat Athena. Arachne spunea tot timpul ca “ tes foarte frumos datorita talentului meu, eforturilor si muncii mele “. Deghizata ca o femeie batrana , Athena a avertizat-o pe Arachne ca trebuie sa respecte zeii, ca este un muritor iar talentul ei paleste in fata divinitatii.Plina de mandrie , Arachne i-a spus batranei ca daca lui Athena nu-i place ce spune ea, sa-si arate aptitudinile creatoare intr-un concurs. In acel moment, batrana s-a transformat in Athena, cele doua tesatoare stateau fata in fata. Concursul a inceput, Athena a ales sa tese o tema de razboi in timp ce Arachne a ales sa tese despre zei si jocurile lor sexuale. Ambele au tesaut foarte frumos, cu toate ca zeita a tesut mai repede si cu pricepere, atitudinea lui Arachne ca ea tese mai frumos a fost primita ca o insulta de zeita. Furioasa pe tema aleasa de Arachne, zeita a distrus tesatura facuta de ea chiar daca a vazut perfectiunea si frumusetea pura in talentul ei si a transformat-o pe Arachne intr-un paianjen. In acest moment de Eclipsa de Luna in Pesti, cu Jupiter in Balanta in fuziune cu Arachne, exista o provocare, o intepatura care transforma profund si ireversibil ( in relatii, partener de viata, aplicarea unei legi, copii si parinti) legata de recunoasterea unui talent care atrage gelozia si negativitatea celorlalti. Arachne indica un talent natural atat de mare incat atrage atentia si in cele din urma, gelozia de la altii. Ar trebui sa spunem cat mai putin despre dorintele noastre, copiii nostri, creativitatea personala, iubire, deoarece ele pot fi transformate in ceva negativ prin invidia celorlati ( ea a fost transformata in paianjen datorita increderii in talentul ei creativ, ea spunea tot timpul :“ tes foarte frumos datorita talentului meu, eforturilor si muncii mele “).
Temperati-va ego-ul si lasati “talentul  “ vostru sa vorbeasca de la sine fara a face prea multa publicitate. Lauda poate fi pedepsita in aceste zile, competitiile devin acerbe, pot aparea ciocniri cu autoritatile, pot fi dezvaluate anumite lucruri secrete.

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta  Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Cand nodurile lunare fac aspecte semnificative, liberul arbitru este minim , o persoana afectata de o asemenea energie are cea mai mica putere in a lua de unul singur deciziile, in aceste momente, destinul, soarta lucreaza pentru persoana respectiva  in functie de ceea ce este cel mai bine pentru el pe termen lung , asadar , in energia imensa a unei Eclipse putem vedea cum destinul lucreaza in favoarea noastra .Eclipsele de Luna fac lumina in problemele emotionale din viata noastra ,” este intunericul care face lumina in viata noastra, in secretele noastre ”.

Emotiile intense asociate cu acest moment de eclipsa pot actiona ca un ceas desteptator  in special pentru cei nascuti in jurul datei de 16 septembrie, decembrie, martie, iunie.

astro_2gw_424_eclipsa_de_luna_in_pesti_2016-30806-17916

Adriana Tudosa

You may also like

13 Comments

  1. Foarte frumos spus,in cazul meu e ca o manusa,ma incred in dzeu si univers sa decida soarta mea pe15 ,ca eu nici nu mai gindesc,Multumesc inca o data pt frumoasa expunere si fie ca dzeu sa le aranjeze dupa cum ai spus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.