MERCUR IN MERS DIRECT- 13 SEPTEMBRIE 2010 ORA 02:09 –IESIM DIN CEATA …

mercur

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 5:22 Fecioara , dar , pana pe 27 octombrie cand ajunge pe gradul 18 Fecioara  inca mai suntem sub influenta puternica a lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 5-19 Fecioara pentru a treia oara. Este o perioada in care deciziile legate de unele probleme intalnite sub influenta energiei lui Mercur retrograd  pot deven mai clare , putem asemana urmatoarea perioada ca o trezire dupa un somn mai lung de aceea nu este prea bine sa ne grabim , trebuie mers incet pentru a vedea mai clar cum putem trai cu “ ceea ce am vazut la microscopul lui mercur”.  Putem profita in urmatorea perioada de analizele facute , de detaliile gasite in domenii importante din viata noastra ( asta in functie de casa astrologica  pe care Mercur  retrograd a strabatut-o) , suntem ajutati sa facem ordine in faptele noastre, in munca noastra de zi cu zi, iubirile analizate la microscop au fost deja etichetate in” utile sau bune de aruncat “, de fapt , putem vorbi de “ o digerare a trecutului , a faptelor din trecut “ ramanand cu adevaruri crude dar care in timp se vor dovedi benefice pentru noi, sa nu uitam ca Mercur retrograd  se poate dovedi cel mai bun prieten al nostru atunci cand ne straduim sa-I ascultam mesajele  si sa-i urmam sfaturile .Stresul adunat in timpul miscarii retrograde poate fi eliberat in urmatoarea perioada prin punerea in practica a ceea ce am descoperit sau chiar invatat la ‘Scoala lui Mercur Retrograd”. Cand Mercur este direct , scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor , mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni.
Mercur in Fecioara este in exaltare ,asta inseamna o energie puternica  ce sporeste ,amplifica abilitatile in gandire,comunicare,permite dezvoltarea unor opinii clare  si perceperea vietii prin detalii din toate partile dar in acelasi timp ofera si capacitatea de ansamblare ordonata a acestor detalii. Este o energie ce ofera logica ,obiectivitate ,abilitate analitica ,claritate si concizie ,interes pentru sanatate ,utilitatea unei informatii., unui loc de munca .
In acest semn,Mercur ne invata sa etichetam totul,de la gesturi,lucruri, persoane le idei,experiente senzitive, iar aceasta  eticheta  trebuie sa contina “ util,confortabil, perfect”.
Iesind din miscarea aparent retrograda, energia lui Mercur in Fecioara  se amesteca intr-un mod destul  de favorabil cu energia venusiana in Scorpion ( sextil) dar si cu energia lui Pluto in Capricorn ( trigon ),asta inseamna ca putem avea incredere in mintea noastra ce  poate merge dincolo de aparente  ,luciditatea si simtul psihologic ne vor permite sa facem descoperiri importante ,inteligenta poate lucra ca un adevarat laser . Mercur in aspect benefic cu Venus favorizeaza intelegerea cu ceilalti ,ne invata atat de bine sa stim cand si cum sa facem acele compromisuri care sa mentina armonia,ne ajuta sa fim corecti in luarea hotararilor noastre fara a jigni alti oameni din jurul nostru. In urmatoarea perioada vom fi mai priceputi in exprimarea ideilor noastre ,nimeni nu se va simti amenintat sau  intimidat,devenim mai “ rafinati “ in comunicare ,in impunerea propriului punct de vedere ,putem face acest lucru de multe ori intr-un mod artistic inlocuind “ vorbele grele “ cu cuvinte blande ,jucause ce vor sti sa lucreze intr-un mod benefic asupra psihicului fiecaruia dintre noi. Este o energia ce pune in lumina comunicarea,arta ,frumusetea mintii.Iesirea lui Mercur din retrogradare mai are ca “asistenti “ benefici si aspectul favorabil  dintre Venus si Pluto( sextil) dar si  aspectul de trigon dintre Mercur in Fecioara si Nodul Nord in Capricorn-destinul,soarta . Suntem ajutati sa apreciem intr-un mod  realist relatiile noastre ,sa devenim constienti de “ mana destinului “ in relatiile noastre ,sa intelegem ca ceea ce este facut “in cer “ nu poate fi asa usor schimbat aici pe pamant . Mercur in Fecioara in aspect de trigon cu Nodul Nord aduga acestui moment ,un tonus bun ,capacitate de a scrie ,exprimare benefica a gandurilor,ideilor .

Adriana Tudosa

You may also like

2 Comments

  1. buna ,sint emi si vreau sa stiu daca in urmatoarea perioada cit mercur e direct,cum ma va favoriza pe plan profisional,? dorinta mea ce mare e sa am un loc de munca stabil si bun,voi avea ! va multumesc foarte frumos,am uitat sa mentionez datele mele de nastere,sint nascuta pe 11.02.1972,ora 3,15 ,( vatra-dornei ) . va multumesc,poate cineva sami raspunda la aceasta intrebare ?

  2. pt zodia gemeni ascendent in leu ce ar putea insemna pt ca am ceva probleme la locul de munca ma tem ca l voi pierde si nu sant vinovata cu nimic oare va fi bine sau raute rog frumos raspunde mi te rog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.