VENUS IN SCORPION IN MERS APARENT RETROGRAD –8 OCTOMBRIE 2010-18 NOIEMBRIE 2010- “ DESCHIDEM CUTIA PANDOREI ”

venus in scorpionVenus are o miscare aparent retrograda in acelasi semn la fiecare 8 ani ; in anul 2002 , planeta Venus isi incepea miscarea aparent retrograda in data de 10 octombrie pe gradul 15 Scorpion si a revenit in mers direct pe 21 noiembrie 2002 pe gradul 0:3 Scorpion , in anul 2010, planeta Venus isi incepe miscarea aparent retrograde in data de  8 octombrie  pe gradul 13:13 Scorpion  si va reveni in mers direct pe gradul 27 :39 Balanta , este  o intoarcere a lui Venus in acelasi semn si in aceeasi casa natala  dar cu 2 grade mai putin decat la retrogradarea precedenta , se restabileste o legatura cu ceea ce a fost interupt ,inceput in urma cu 8 ani , este o reinviere a proceselor incepute in acea perioada, sunt verificate rezultatele incomplete sau adormite din acea perioada  .Ciclul de retrogradare a lui Venus descrie pe cer o stea cu cinci colturi-o pentagrama ( cinci retrogradari intr-un ciclu de 8 ani) care seamana in acelasi timp cu o mandala Lotus, centrul mandalei fiind Pamantul , locul unde noi trebuie sa obtinem cunoastere, integritate, armonie si iubire, sa invatam sa dam valoare dorintelor. Pentagrama – o stea cu cinci colturi este un simbol al aspiratiilor inalte , educatiei si practicilor  spirituale , cele cinci colturi sunt reprezentative pentru om : capul, doua brate intinse, trunchiul si doua picioare putin indepartate. Cinci este mijlocul lumii, este un punct de intalnire dintre cer si pamant, este un numar spiritual creativ, exprima sensibilitate, placeri sexuale si corporale , este cifra celor cinci simturi . Dar cinci este si o cifra a instabilitatii , omului schimbator , al riscului si aventurii , dorinte de toate felurile , atragere de tot si de toate , nevoie permanenta de ceva nou.

Experientele aduse de Venus in mers aparent retrograd in acelasi semn si in aceeasi casa natala au o legatura directa cu ce s-a intamplat in urma cu 8 ani , cu ce s-a inceput si a ramas nefinalizat, mesaje nespuse, alegerile facute , nuantele si subtilitatile sunt adesea distorsionate dar pline de semnificatie . Marea problema a lui Venus retrograd este legata de valorile false sau adevarate , de lumini si umbre  frecvente in relatii, vorbim aici de dualismul planetei Venus.
Venus guverneaza legea atractiei, cea care te face sa atragi sau sa te simti atras de cineva , de ceva , daca te simti valoros ca persoana atunci vei atrage un partener sau o relatie valoroasa , daca nu crezi ca ai o prea mare valoare din punct de vedere emotional sau fizic , atunci, cel mai probabil vei atrage pe cineva care te va subestima sau subaprecia. In timpul lui Venus retrograd se pot face cele mai mari greseli pentru ca este un tranzit mai rar si destul de strain experientelor zilnice , dezechilibrul brusc poate aduce rascoliri teribile in relatii , in experientele personale  poate actiona ca o dezordine creata de o problema ce poate duce la explozii de proportii, asadar ,va recomand multa prudenta in timpul acestui tranzit, nu luati hotarari decisive deoarece sigur le veti regreta mai tarziu. Ideal , este un timp potrivit pentru explorarea propriilor nevoi de iubire , dar mare atentie, Venus in mers aparent retrograde se pricepe destul de bine sa ne insele in legatura cu aceste nevoi proprii.facandu-ne sa credem ca celalalt nu este destul de bun pentru noi cand de fapt chiar  noi  suntem cei care pot cauza aceasta purtare a partenerului,  stie sa accentueze “ sufocarea “ intr-o relatie  din prea multa afectiune, tachinare , capricii prin care putem spune “ vreau si nu vreau sa mai fiu cu tine”  , de fapt suntem lipsiti de o apreciere a propriei valori dar si a valorii celuilalt , este un joc in care sunt amplificate luminile si umbrele proprii fara a fi capabili sa le impartasim cu celalalt . Venus in mers aparent retrograd este o perioada in care zeita dragostei, relatiilor , valorilor financiare si personale devine zeita razboiului , ne va pune fata in fata cu valoarea reala a tutturor relatiilor noastre, fie ca vorbim de o relatie de iubire, de casatorie, de relatia cu munca noastra, cu finantele , sunt  posibile certuri , discutii aprinse care vor face lumina asupra adevaratei valori a partenerului si a noastra, poate aduce iubirea si iubitul din trecut mai ales daca exista probleme nerezolvate , este un timp in care ni  se da sansa sa corectam valorile noastre si sa pastram doar ceea ce este benefic pentru noi. Poate fi un timp al divorturilor, separarilor , poate fi un noroc in reinodarea unei iubiri cu un  suflet pereche cu care in trecut am trait destule lectii dureroae , putem vorbi de provocari in realitatea economica, provocari si durere legate de chestiunile financiare .
Venus in mers aparent in semnul Scorpionului este o energie ce va pune un accent deosebit pe profunzimea unei relatii , pe valoarea proprie dar nu cea afisata ci acea valoare care este data de “ suflet ‘,cea care nu se vede dar care este trainica ,puternica ,inaltatoare .Scorpionul este un semn care merge dincolo de aparente,venus in Scorpion stie ca relatiile sufletesti sunt cele mai puternice ,

Venus guverneaza  iubirea,frumusetea,valoarea proprie ,valorile materiale, relatiile ,in aceste domenii din viata noastra va aparea  incetinirea. Urmeaza un timp in care relatii din trecut se pot reinnoda , afacerile sentimentale neterminate din trecut se pot reaprinde,o relatie noua poate fi simtita ca ceva predestinat .Relatiile existente pot cunoaste inhibitii de tot felul,sentimentele,emotiile se pot manifesta ciudat,ascuns,misterios,secretos .
Deoarece  Venus guverneaza valorile ,cumpararea unor bunuri de lux nu este tocmai indicata in urmatoarea perioada,acestea se pot dovedi a fi falsuri,se pot dovedi dezamagitoare .
Nu este cel mai bun timp pentru a fixa o data pentru casatorie,nu este cel mai bun timp pentru a face inverstitii  importante , se poate renegocia un contract financiar,un credit bancar ,se pot reevalua chestiunile financiare  personale . Venus retrograd ne ajuta sa reparam anumiti pasi gresiti din trecutul nostru, “pasi” facuti alaturi de un iubit intr-o relatie,”pasi” nefacuti intr-o relatie trecuta ,pot aparea fosti parteneri mai ales daca exista regrete fata de persoana respectiva . O relatie inceputa in urma cu 8 ani  in perioada lui venus retrograd in scorpion –o relatie predestinata ,poate cunoaste incercari, acuma este momentul in care relatia este “chemata “ sa-si  defineasca adevarata valoare iar cei doi sunt pusi sa-si  redescopere valoarea personala dar si adevarata valoare a partenerului de care au nevoie . In perioada lui Venus retrograd poti intra intr-o relatie cu “ochii  inchisi”,DECI MARE ATENTIE, nu este cel mai bun moment pentru o noua iubire,in acelasi timp ,in relatiile existente ,se poate instala o stare de tensiune care parca vine de nicaieri dar este prezenta. Venus in Scorpion poate “ intepa “ destul de dureros,genereaza gelozie ,suspiciune ,obsesie ,razbunare .Energia lui Venus retrograd in Scorpion  ne pune la treaba in modul de abordare a unei relatii,a sexului,a emotiilor ,a sentimentelor ,a valorii personala dar si materiale . Energia venusiana in scorpion nu este prea usor de abordat ,este o energie ce va sti sa caute si sa aduca la suprafata toate emotiile si sentimentele lasate in “paragina “ si care trebuiesc reanalizate ,transformate .  Venus retrograd in Scorpion este o energie ce va sti sa deschida “ cutia Pandorei ‘ in fiecare dintre noi,important este sa invatam in urmatoarea perioada ce sa alegem din aceasta cutie ,ce sa lasam sa plece pentru totdeauna,ce sa pastram pentru sufletul nostru.

Nu trebuie sa uitam ca o planeta retrograda aduce adesea evenimente inevitabile ,predestinate  asupra carora parca nu avem nici un control.

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

  1. buna Adriana, sunt foarte interesata in ce arie a vietii mele se pot resimti aspectele create de venus retrograd in scorpion. nascuta in Bucuresti pe 4 august 1982 la ora 10:30

    multumesc mult

  2. buna Adriana. acele “iubiri din trecut” care revin acum, trebuie privite in sens bun, adica merita sa mai acordam o sansa sau ele revin ptr a se pune punct definit acelei relatii? multumesc mult

  3. Sunt scorpion 21noiembrie1987.am avut o relatie care ainceput pe data de 5ianuarie2002.iar prietenul meu nu a mai vrut sa continuam aceasta relatie.ne-am desprtit pe 10 octombrie 2010.el este rac pe 17.07.1986.Ne vom impaca vreodata?Astept raspuns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.