LUNA NOUA IN GEMENI – 25 MAI 2017 ORA 22:45– “ ATRAGI CEEA CE GANDESTI….”

“In ziua in care veti invata sa iubiti cu adevarat, totul va canta in voi, totul va vibra in armonie. Chiar daca nu veti scoate nici un cuvant, aceasta iubire se va exprima prin intreaga voastra fiinta si va influenta in bine persoanele apropiate, revenind apoi spre voi. Chiar si o piatra va vibra diferit pentru voi daca o veti atinge cu iubire. Adevarata iubire este iubirea care randuieste, care usureaza, care imblanzeste si armonizeaza, care ilumineaza. Oare cati oameni sunt in stare sa iubeasca cu adevarat?” Omraam Mickael Aivanhov

                 Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant, gand, miscare, rude, mediul apropiat, studii, comunicare, inteligenta practica. O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma, mariajul astral are loc in Gemeni pe gradul 4:47, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 25 din orice semn zodiacal. La masa mirilor sta doar Meduza( asteroidul 149) pe gradul 4;45 Gemeni, un reprezentant  al zeilor, o prezenta puternica in lumea zeilor dar si a noastra. Meduza este puternica acuma, are mai multe daruri de oferit, ea este frumoasa(influenta lui Venus), a fost oribil transformata (Neptun) prin capriciile zeilor(Uranus). Privirea ei pietrifica totul (Saturn), potentialul ei rau( Marte/Pluto) a fost variabil( Luna), a dat nastere dupa moarte(Pluto)la gemenii frumosi si fantastici ( Venus/Neptun) iar capul ei a devenit o arma ( Marte). Deci nu trebuie sa ne miram ca doar Meduza participa la aceasta nunta cosmica, ea are o natura multi-dimensionala in care fiecare planeta are ceva de spus, de transmis prin ea catre noi pamantenii. Acuma, Meduza in fuziune cu Luna Noua in Gemeni devine un limbaj al transfomarii profunde.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

Semnul Gemeni este un semn mutabil aflat sub conducerea lui Mercur, mereu fluctuant, in continua schimbare si avid de vesti, noutati, smecherii. Scopul acestui semn mutabil este de a realiza o constientizare a relatiilor care exista intre oameni, locuri, lucruri. Rolul sau nu este de a crea o unitate la nivel de personalitate ci de a experimenta tot felul de medii si situatii de viata, de a-si extinde mintea si sentimentul de conectare cu tot ce ofera viata. Cu toate acestea, scopul mai mare al acestui semn este de a oferi un domeniu extins de exprimare pentru suflet, sa dezvaluie adevarata misiune a sufletului. Semnul Gemeni este cunoscut ca “pilonii cunostintelor” din cauza unei game largi de informatii, ganduri. Numarul II roman simbolizeaza atat semnul Gemeni cat si pilonii, aratand capacitatea acestui semn de a vedea ambele parti ale unei idei, povesti, experiente, etc. Dar acesti doi piloni reprezinta de asemenea si gandul constient si cel inconstient in oameni in mod individual dar si la nivel de constiinta colectiva cosmica.

            Luna Noua in Gemeni are o influenta deosebita asupra mentalului nostru, ne ajuta sa stabilim anumite limite, sa examinam cu atentie modul in care lucram cu informatiile, cum le folosim, cum le lasam sa ne afecteze viata. Acuma, abilitatea noastra de a ne folosi de idei, de ganduri dar si de a invata sunt maxime. Activitatea semnului gemeni este intens mentala, unii isi obosesc mintea creand si gandind, altii repeta si utilizeaza ideile altora. Aceasta luna noua trezeste si pune in valoare curiozitatea mentala dar este asa de frenetica in expresia ei incat arareori poate fi disciplinata sa reprezinte vreo valoarea practica. Agitatia sterila si dezordonata, implicarea in mai multe activitati deodata care nu-si pot atinge telul, abilitatea si adaptabilitatea, dibacia dar nestatornicia, gata pentru servicii de orice fel, spiritul fin patrunzator, iarba este tot timpul mai verde in cealalta parte, iata ce ne ofera in aceste zile aceasta lunatie. Din punct de vedere sentimental, obiectivele sunt des schimbate atat de barbati cat si de femeie. Poarta prin care se strecoara afectiunea este pretuirea intelectuala si sufleteasca, mai mult decat erotismul. Sub influenta vibratiilor rapide ale lui Mercur, aceasta nunta cosmica este asemeni naturii framantate din perioada lunii mai, multa agitatie, neastampar si neliniste, intotdeauna avida de ceva nou, fie in bine, fie in rau. Niciodata repaus, spune aceasta lunatie. Cum semnul Gemeni este un semn mutabil, un semn ce schimba regulile, aceasta Luna Noua ne ajuta sa lucram la teama de schimbare, la invingerea ei.

                Daca semnul lunatiei ofera o multime de posibilitati( mutabilitatea semnului), casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a gandi”, verbul magic al semnului Gemeni este conjugat in toate modurile posibile in casa V, o casa naturala a Soarelui care ofera o scena magica pentru fiecare dintre noi. Participam cu totii la un mare moment astral ce distribuie energii benefice punerii in scena a adevaratului nostru rol ce lasa urme in viata, societate.  In casa V, Luna Noua in Gemeni combina verbul “ a gandi “ cu “ a voi”  punand un accent deosebit pe propria persoana, pe originalitatea ei, pe curaj. Testul principal al casei V este “puritatea motivului” iar Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne facem Dharma. Acuma, “ ma iubesc si ma accept asa cum sunt” deschide noi posibilitati. Auto-exprimarea, depasirea fricii de critica sunt provocarile acestei lunatii care ofera energie proaspata, magica, pentru dezvoltarea potentialului nostru creativ. Nu trebuie uitat ca o casa V  este o casa de relatii( iubire, copii, distractii, creativitate) si ea actioneaza ca o oglinda care reflecta fiecare experienta prin alte persoane, permitandu-ne sa crestem, sa ne dezvoltam. Dragostea, placerile, distractiile, copiii, nasterea unui copil, o sarcina, idei noi, hobby-uri, relaxare, participarea la evenimentele sociale, jocuri de noroc, speculatii diverse, sunt noi posibilitati dezvoltate prin magia gandului si cuvantului. Dar semnul zodiacal de pe cuspida casei V este o indicatia de baza a ceea ce este disponibil in mod natural si spontan, ca material pentru auto-exprimare creativa individuala.  Acuma, trebuie sa ne folosim de aceste daruri oferite de aceasta nunta astrala. Cu casa V in semnul Taur, trebuie sa invatam sa luam in considerare si sentimentele si placerile celuilat, sa fim creativi dar fara a-i afecta pe ceilalti, sa respectam copii, sa invatam bunatatea si consideratia pentru copii, pentru copilul din noi. Fii bun cu tine si vei fi bun si cu ceilalti, iubeste-te pe tine si vei putea sa-i iubesti dezinteresat si pe ceilalti. Calitatile si eforturile artistice pot fi rasplatite in urmatoarea perioada. Tot casa V reflecta natura exansiva a soarelui si a semnului Leu, ego-ul puternic, mandria si fala exagerata, dorinte, placeri rafinate. Cel mai profund principiu al casei V este legat de “ din inima pentru inima” aici, creatia care are radacini in inima este imediat observata de ceilalti, aici, este  locul inteligentei noastre cele mai profunde, aici, inima devine constructorul creatiilor nemuritoare.

                       Un asteroid  “vorbeste” cand  activeaza ( cel mult 1,5 grade) o planeta, un unghi sau un punct matematic in harta astrologica. Daca planetele sunt ca niste chei principale, asteroizii sunt cheitele ce ofera tot timpul o cale mai ingusta dar adesea salvatoare pentru mesajul astral.

Acuma, la masa mirilor( Luna in conjunctie cu Soarele in Gemeni), avem un singur invitat, pe Meduza in Gemeni (asteroidul 149). Modelul mitologic al Medusei este un model de viata acuma, coloreaza nunta astrala, este la masa mirilor cu darul cel mare sau mai bine spus cu mai multe daruri pentru noi pamantenii.

Vrei sandalele, sabia curbata oferite de Mercur?

Vrei casca invizibila oferita de Hades-Pluto?

Vrei egida (scutul) oferita de Athena Pallas?

Vrei ca Neptun sa vina peste tine?

Multe, multe daruri ceresti coboara asupra noastra dar sa ne intoarcem un pic la povestea mitologica a fetei noastre Meduza, preoteasa in templul lui Atena Pallas.

Iar mitul Medusei incepe cu trei surori, doua dintre ele sunt nemuritoare iar Meduza nu este. Ea este muritoare, deci vulnerabila. Meduza a fost cea mai tanara dintre fete, extrem de inteligenta si frumoasa cu un par bogat deosebit. Barbatii erau atrasi de ea intr-un mod feeric dar ea i-a ignorat ramanand dedicata serviciului ei de preoteasa la Atena. Un pretendent care nu a putut fi ignorat a fost Poseidon-Neptun, zeul marii si rivalul lui Atena Pallas. El a venit peste Medusa chiar in templul rivalei lui si pentru aceasta nelegiuire, fata a fost pedepsita. Ea cu surorile ei au fost transformate in monstri (gorgoni) cu capul plin de serpi in loc de par. Privirea Meduzei transfoma instantaneu totul in piatra. Meduza anterior frumoasa, curtata, dorita de toti, devine astfel un monstru izolat pe o insula care in timp se umple de forme pietrificate -victimile privirii ei. Perseu cu ajutorul sfatului primit la Oracolul din Delphi dar si cu sustinerea lui Jupiter, Pluto, Mercur si Athena, reuseste sa-i taie capul Meduzei. Zeii i-au facut un plan de atac iar echipat cu instrumente divine a trebuit sa o atace pe Meduza in somn, in loc sa se uite la ea in mod direct, el a trebuit sa se foloseasca de scutul reflectorizant al Atenei care i-a ghidat sabia taind capul Medusei. A pus capul intr-o punga magica iar cu casca invizibila s-a strecurat usor in lumea monstrilor fara sa fie vazut. Din capul taiat al Meduzei a iesit doi gemeni: Pegasus –calul inaripat si Chrysaor –razboinicul de aur. Perseus a folosit in multe randuri capul Meduzei pentru a-si invinge dusmanii. Dupa salvarea Andromedei, el aseaza capul Meduzei pe un pat de alge marine nascandu-se astfel coralul –planta care traieste in apa dar care se pietrifica expusa la aer. In cele din urma, capul Meduzei ajunge tot la Atena Pallas (intelepciune) care il va purta pe egida ei pentru a-si amorti, pietrifica dusmanii.

Aunci cand facem fapte eroice ( Perseu, casa V ocupata de Luna Noua si de Medusa), toti Zeii sunt de partea noastra. Mercur ne ofera sandalele inaripate si sabia curbata( posibilitatea de a intelege orice), Athena ne ofera scutul magic( intelepciune, vedere de ansamblu), Pluto ne pune in cap casca invizibila( ne conduce catre puterea noastra ascunsa, puterea invizibila a sufletului) iar Jupiter ( credinta, increderea in Dumnezeu si legile Lui)ne ghideaza foarte bine.

            Aceasta Luna Noua in Gemeni in fuziune cu Medusa in Gemeni aduce intelepciune multa, protectie, depasirea unei situatii aparent fara iesire, eliberare dintr-o stare toxica ( vine Perseu!) dar si frica, ganduri care paralizeaza, atragerea geloziei celorlalti pentru frumusete, pentru un talent deosebit, persecutii, iubiri triunghiulare. Frica si gelozia, cuvintele veninoase, gandurile veninoase sunt factorii principali care blocheaza progresul, care ne tin legati de planul inferior pentru mult timp. Cand intram in templul Atenei ( intelepciune, curaj, imagine de ansamblu, adevar), Neptun se repede asupra noastra cu o forta careia nu-i putem face fata. Cum Neptun cultiva toate posibilitatile( credinta, intuitie, iluminare spirituala, vinovatie, dependente, iluzii, tradare, otrava, inspiratie, vise, mila, compasiune, sensibilitate psihica, fantezii, confuzie), trebuie sa invatam sa discernem informatiile. Neptun este marele regizor al vietii noastre spirituale, emotionale ( doar este zeul marilor si oceanelor) iar daca nu facem distinctie intre bine si rau, atunci “ seductia lui” ne poate afecta grav.

Intreaga poveste a Medusei face parte si din viata noastra dar fara ajutorul puterii divine, fara darurile oferite de zei, ramanem mult timp speriati in fata experientelor vietii, complacandu-ne in vise iluzorii, viclenii, tradari, vinovatii. Sunteti mici Dumnezei aici pe pamant, v-am facut dupa chipul si asemanarea mea ne spune Tatal nostru Ceresc, deci, folositi-va puterea, legati-va de bine, frumos, iubire care inalta si care nu distruge.

In sens general, Medusa este despre frica, in special, frica de ceva ce nu vrei sa stii iar cu Medusa in Gemeni si in casa V, frica poate fi legata de iubire, amant, amanta, copii, comunicare, creativitate personala, speculatii, scoala, rude, frate si sora, vecini. Medusa nu vorbeste despre ceilalti ci despre noi, frica noastra care ne conduce pana la un punct de blocare( impietrire), nu poti face nimic. Vazuta in aceasta lumina, Medusa devine un arhetip al fricii noastre care ne otraveste viata ( serpii din capul Meduzei), tu esti otrava vietii tale dar tot tu poti fi un tratament homeopat in viata ta. Schimba-ti gandirea si iti vei vindeca viata ne spune acuma Meduza in Gemeni. Ea este un bumerang al crezurilor noastre, al gandurilor noastre, a ceea ce acceptam de buna voie sa intre in viata noastra sau indirect, suferim pentru greselile altuia( Neptun a venit peste Medusa dar Atena a pedepsit fata). Desigur, cei care nu invata din greseli sunt destinati sa repete experienta pana vor invata si vor spune “ gata, nu mai fac asta, am invatat, trec la alt nivel”.

Ea nu a fost singura pedepsita ci si surorile ei, aratand de fapt ca de multe ori putem plati in grup, familie, pentru o nelegiuire facuta de un membru al familiei, sau un coleg de munca, un asociat, un sef, etc. Odata cu transformarea celor trei surori in monstri, ele se ascund, se izoleaza pe o insula aratand ca aceasta lunatie de mana cu Meduza va pune un acent deosebit pe secrete care ne pot coplesi sau transforma profund viata. Adevarul, intelegerea noastra de azi se poate schimba maine, primim informatii, ne seduce Neptun, ne reexaminam valorile, crezurile noastre intr-o noua lumina, cu o noua emotie, cu o noua viziune. Nimic nu este fixat cu Neptun, iar marea lectie a Meduzei infuzata de Neptun este sa invatam sa iesim din vederile inguste, ideile fixe, sa intelegem ca evolutia este miscare, cunoastere, intelegere, acceptare, minte linistita, respect. In casa V, aceasta Luna Noua in Gemeni in fuziune cu Medusa in Gemeni ne spune ca  IUBIREA ESTE CEEA CE OFERI iar ceea ce primesti in schimb este doar reflexia din oglinda Meduzei.

            Dar ce face Mercur, ghidul astral al acestei lunatii?

Acuma, Mercur pe gradul 11 Taur ( o minte calma care nu se grabeste ) face un aspect benefic cu Neptun in Pesti  si ne activeaza imaginatia, sensibilitatea psihica. Concentrarea mentala nu este cea mai clara dar vom fi in masura sa intelegem mai bine propriile emotii, putem descoperi lucruri neobisnuite, misterioase in jurul nostru, inuitia devine premiul nostru cel mare.

Atat Mercur in Taur cat si Neptun in Pesti fac parte din planul lui Jupiter in Balanta care este  punctul focar al configuratiei astrale “YOD “, exista aici ceva prestabilit sau predestinat, nu intamplator aceasta configuratie este numita “degetul lui Dumnezeu”. Focarul Yodului prin semn si casa releva misiunea speciala de indeplinit, este Degetul sau mana destinului. Este un punct de transformare ce aduce puncte de cotitura, bifurcatii, crize ce schimba calea, directia prin transformarea constiintei noastre.

Yodul  nostru este  format din:

-un aspect de sextil ( aspect benefic de 60 grade ) intre Mercur in Taur si  Neptun in Pesti, acest aspect arata ca mintea noastra poate merge dincolo de aparente.

-un aspect de inconjunctie intre Mercur si Jupiter retrograd in Balanta ce are ca nota dominanta “ exagerarea”  problemelor din viata noastra in bine sau in rau. Ar trebui sa incercam sa judecam viata dupa faptele concrete si mai putin dupa teorii care tind sa coloreze, sa justifice dar sa evite luarea unor decizii.

-un aspect de inconjunctie intre Neptun in Pesti si Jupiter retrograd in Balanta ce arata tendinta de a ne invinovati( neptun) pentru exagerarile celuilalt( Jupiter ). Exista in acest aspect multa compaiune dar cu vinovatie. Trebuie sa invatam sa facem distinctie intre ceea ce putem oferi altora si care foloseste cu adevarat si vinovatia cu nu putem sa-i ajutam pe toti cei asupriti, cazuti. Cheia este compasiunea dar din suflet si nu cea care obliga.

Aspectele de inconjunctie sunt frustrante si indica probleme in comunicare, sperante false iar Yodul este ca un drum in furculita care cere sa facem o alegere.

Jupiter retrograd in Balanta in casa IX ( se repeta ceva datorita unor abordari gresite)  ca planeta focar a acestei configuratii Yod ne spune ca tot ce tine de relatii, partener, asociat, diplomatie, intelegere corecta, credinta si increderea in divinitate, echilibru, relatia cu strainatatea, legile, justitia, au fost abordate gresit producand erori grave care trebuiesc reparate in urmatoarea perioada. Un Yod aduce evenimente predestinate, situatii care nu pot fi evitate, exista aici un premiu sau o pedeapsa karmica.

            Deci semnul Gemeni, gazda acestei lunatii noi este totul despre mintea noastra, despre magia cuvantului, despre binele si raul construit prin gand si cuvant. O cale noua se deschide prin comunicare, scris, cuvant, calatorii, rude, iubire, copii, creativitate personala. A invata sa comunicam, sa gandim intr-un mod nou, este cerinta acestei lunatii.

.” Ganduri, sentimente, stari si emotii, toate produc impresii puternice asupra fetei, reflectandu-se pe ea la fel ca reclamele afisate pe ziduri. Gandurile de ingijorare sau de frica sunt forte de temut care exista in launtrul fiintei noastre. Ele otravesc insesi sursele vietii si distrug armonia, eficienta pe termen lung, vitalitatea si vigoarea. In timp ce gandurile opuse de bucurie, buna dispozitie si curaj – vindeca, mangaie, alina iritarea si sporesc enorm eficienta fiintei prin multiplicarea puterilor mentale. De aceea, nu va pierdeti niciodata buna dispozitie. Zambiti si radeti tot timpul.” Yogananda

Adriana Tudosa

 

You may also like

9 Comments

  1. ” Un Yod aduce evenimente predestinate, situatii care nu pot fi evitate, exista aici un premiu sau o pedeapsa karmica.”
    ?i cum ?tim dac? este premiu ori pedeaps? karmic??

    Mul?umesc frumos!
    De câte ori trec pe aici g?sesc ceva interesant.

  2. Tot ceea ce ne spuneti este minunat, multumesc din toata inima si Dumnezeu sa va binecuvanteze !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.