LUNA NOUA IN GEMENI – 28 MAI 2014 ORA 21:39, ORA ROMANIEI– “ Esti ceea ce mananci ……”

astro_2gw_454_luna_noua_in_gemeni_2014.49099.30271

 

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant,  miscare, rude, mediul apropiat, inteligenta practica.
Luna Noua in semnul Gemenilor, un semn al mintii, al curiozitatii, al flexibilitatii dar si al dualismului are loc pe gradul 7:21 Gemeni in casa VI, o casa a muncii, sanatatii.

GEMENI

Semnul Gemeni este un semn mutabil aflat sub conducerea lui Mercur , mereu fluctuant, in continua schimbare si avid de vesti, noutati, smecherii. Scopul acestui semn mutabil este de a realiza o constientizare a relatiilor care exista intre oameni, locuri, lucruri . Rolul sau nu este de a crea o unitate la nivel de personalitate ci de a experimenta tot felul de medii si situatii de viata, de a-si extinde mintea si sentimentul de conectare cu tot ce ofera viata . Cu toate acestea, scopul mai mare al acestui semn este de a oferi un domeniu extins de exprimare pentru suflet, sa dezvaluie adevarata misiune a sufletului.

Daca Luna Noua in Gemeni ne ofera ambele fete ale unei povesti noi, in casa VI, o casa naturala a Fecioarei, aceasta energie capata claritate, da o directie supratensiunilor mentale. Prosperitatea vine prin spontaneitate, un cuvant care lipeste cele doua energii.Totusi, casa VI poate fi prea serioasa, critica si exigenta pentru aceasta energie lunara nestatornica ceea ce poate conduce la stres, probleme. Este ca si cum am incerca sa facem un plan pentru minte ceea ce poate fi foarte greu. Gemenii trec  prin viata bazandu-se pe mintea lor, nu le place sa isi piarda timpul pe analize, pe ce carari ii duce viata ci pur si simplu ei merg acolo unde mintea lor ii duce. Cand intram in casa VI, rutina  ne indeamna la schimbare sau la transformarea ei. Aici, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si  ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Acuma vedem daca ceea ce facem, gandim, simtim se ridica la inaltimea idealului de comportament, realizare personala si succes. Cum casa VI  urmeaza casei V, aici ne intanim cu esecul unei iubiri, cu nemultumirea fata de o lucrare creativa, aici parintele, educatorul se intalnesc cu batjocura si ostilitatea copilului pe care a vrut sa-l educe si nu a putut, se mira unde a gresit si de ce valoarea creata de el se spulbera in alta lume. Eforturile noastre zilnice dau roade sau intampina un esec ceea ce creeaza un gol, parca viata ne-a invins sau ne-a premiat. Cartile, profesorii ne pot invata din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru.  Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare, fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor  si ne-ar da un tratament inadecvat bolii. Luna Noua in casa VI este “ un pas al lui Dumnezeu” in crizele noastre personale  cu rolul de a ne ajuta sa evitam repetarea unei greseli, sa intelegem ca greselile sunt de fapt experiente personale care ne invata sa crestem, chiar daca vorbim de obicei de stress, durere, suferinta.
Aceasta  casa implica grija  pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria  fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi iar aceasta Luna Noua ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu mai fie ranit?”.

“Esti ceea ce mananci” iar Luna Noua in aceasta casa  poate fi un inceput benefic al vindecarii corpului, mintii, sufletului nostru  prin intelegerea importantei a ceea ce consumam  dar trebuie sa invatam ca hrana nu se rezuma doar la alimente ci si la sentimente, idei, emotii, credinta.

Luna Noua in Gemeni este sustinuta de Marte in Balanta dar provocata de Neptun in Pesti.  Marte in Balanta abia iesit din “ somnul lung al  retrogradarii”, nu este “ baiatul razboinic “ dar macar este “ baiatul caruia i-a revenit curajul sa lupte “  si  de aceea putem spune ca suntem cat de cat ajutati sa incepem sa luptam pentru dorintele, pasiunile noastre. Devenim mai indrazneti, curajosi , simtim cum  “viata  ne da viata “. Tot Luna Noua in Gemeni este provocata de Neptun in Pesti, asta inseamna ca motivatiile noastre sunt puternice dar confuze ce pot sa ne duca pe un drum fals. Deoarece vorbim de un aspect de careu, putem provoca, imbraca singuri aceste erori care ne pot “palmui “mai tarziu. Pozitiv, acest aspect de careu dintre Luna Noua in Gemeni si Neptun in Pesti ne poate ajuta sa recunoastem si sa acceptam propriile slabiciuni. Acest aspect poate dizolva tot ce nu este real in imediata apropiere a noastra, ne poate conduce intr-o noua directie dar adesea aceasta noua directie poate fi iluzorie, deci mare atentie la anturaj, aici, vorbele pot fi amagitoare , pot crea povesti care  pot parea reale si precise sub un nor de confuzie.
Principala provocare adusa de acest aspect este o lipsa a intelegerii realitatii si irealitatii, aici, fantezia construieste orice, deci mare atentie cu “ ce va imbatati sufletul acuma” deoarece cand va treziti, realitatea poate fi alta.

Un asteroid  “vorbeste” cand  activeaza ( cel mult 1,5 grade) o planeta, un unghi sau  un punct matematic in harta astrologica. Daca planetele sunt ca niste chei principale,  asteroizii sunt cheitele ce ofera tot timpul o cale mai ingusta dar adesea salvatoare pentru mesajul astral.Acuma, aceasta Luna Noua in Gemeni este sustinuta de doi asteroizi, vorbim de asteroidul 10 Hygeia si asteroidul 148780 Altjira.

In mitologia arborigeana, Altjira este Zeul cerului care a creat Pamantul, se retrage apoi in cer fara a lasa prea multe instructiuni pamantenilor. Numele lui inseamna a visa iar lumea a fost adormita iar in vis poate primi fel de fel de instructiuni pentru a iesi din necaz.
Arborigenii cred in doua forme de timp; doua fluxuri paralele, unul este activitatea obiectiva de zi cu zi si celalalt este un ciclu infinit spiritual numit “Timp de vis” dar care este mai real decat realitatea insasi. Arborigenii vedeau adevarata realitate in taramurile spirituale  iar valorile si legile societatii au fot stabilite de catre aceasta realitate spirituala. In astrologie,  Altjira este un aliat minunat, el este dispus sa ajute pe oricine ii cere ajutorul si care crede in realitatea spirituala, in “ timpul de vis”. El aminteste muritorilor ca  lumea spirituala este patria  lor iar pamantul este doar o creatie a acestei lumi de vis. Altjira da capacitatea de a intelege limbajul spiritual, limbajul astrologic.
In semnul Gemenilor, Altjira scrie fel de fel de cuvinte, aici, visul sau profetia lui este cuvantul, cartea, scrisoarea, mesajul pe telefon, internetul. Dorintele noastre cele mai profunde, temerile noastre apar în visele noastre mascate in simboluri scrise acuma, ele sunt scrise de Altjira ce ne ajuta sa facem alegeri corecte.
Fiti atenti la dorintele voastre  cele mai profunde, cititi-le inainte de a merge la culcare, pronuntati clar dorinta, nevoia, problema si cereti ajutorul lui Altjira. El va va raspunde prin mesaje de indrumare  iar daca mesajul este greu de descifrat , intrebati-l din nou in noaptea urmatoare . El va fi aproape de voi atata timp cat ii cereti ajutorul.

hygeia

” Cu tine, binecuvantata Hygeia, toate lucrurile sunt puternice si stralucitoare si  fara  tine, nimeni nu este fericit “.  Acest lucru arata puterea lui Hygeia iar fara binecuvantarea ei blanda, tot ce este bogatie, frumusete, functii, sunt puteri goale, fara sens. Nu putem sa ne bucuram de  dragoste, avere sau orice altceva daca suntem devastati de boala. Prin urmare, Hygeia detine cheia sanatatii sufletului astfel incat acesta sa se poata bucura de cea ce ii ofera viata aici pe pamant.
Ea a aparut in perioada clasica cand cultul lui Asclepius a devenit larg raspandit si a inflorit în intreaga lume greco-romana.
Hygeia a fost reprezentata in principal ca fiica a lui Asclepius, zeul grec de vindecare, desi uneori  ea este cunoscuta  si  ca sotia lui. Practicile medicale in templele lui Asclepios au  fost extrem de populare iar  Hygeia apare ca un arhetip al vindecarii holistice. In comunitatea antica, boala era portretizata ca un blestem al unui zeu sau ca patrunderea unui spirit rau in corpul omului. Imbracata destul de simplu, Hygieia a fost adesea reprezentata ca o tanara zambitoare si radianta, cu un vas de medicamente si un sarpe ce se hraneste din acest vas. Sarpele  este admirat pentru posibilitatea lui innascuta de a-si lepada pielea veche fiind un simbol al innoirii, intineririi si chiar al nemuririi. Vasul  lui Hygeia este simbolul cel mai larg recunoscute la nivel international pentru farmacii si pentru profesia de farmacist.
Hygieia ingrijeste un sarpe  ceea ce arata ca suntem responsabili de sanatatea noastra, de varsarea cailor vechi( pielea sarpelui) si de puterea sacra a intineririi.
Hygieia onoreaza  uniunea dintre lumea vazuta si nevazuta, dintre constient si inconstient, dintre trup si suflet aratand ca sanatatea si bunastarea depind de aducerea lor intr-un tot  coerent.
Arta vindecarii practicata de Hygeia se baza pe echilibrul dintre trup, inima si minte, iar acest echilibru, aceasta pace interioara se vede si in exterior.
Hygieia ne indeamna sa cautam radacina bolii in suflet  deoarece o vindecare rationala nu isi gaseste raspunsul decat pe moment.
Intr-un sens psihologic,  Hygieia este sanatatea sufletului iar “ hranirea sarpelui”  este o metafora pentru vindecarea tuturor aspectelor intunecate si misterioase ale sufletului.
Hygieia ne aminteste ca sanatatea este o imagine arhetipala incorporata in suflet iar cand sufletul nu este hranit corespunzator, acesta vorbeste prin boli, stari de rau fara o definitie prea clara a acestui rau.

Acuma, Luna Noua in Gemeni ( cuvantul construieste noutatea) in fuziune cu Hygeia  pot aduce un sentiment de curatare si purificare a noastra, tot ce este legat de sanatate, boala, vindecare, integritate morala si fizica pot cunoaste o noua cale. Hygeia in Gemeni vindeca prin cuvinte, mantre, rugaciune, comunicare, miscare iar Altjira ne poate trimite in vis fel de fel de retete de vindecare, asta daca cereti acest lucru.

IMAGINE

O cale noua se deschide prin comunicare, scris, calatorii, relatii, munca, invatamant, calatorii. A invata sa comunicam  intr-un mod nou este cerinta acestei lunatii. Nu trebuie sa uitam ca la baza tuturor relatiilor sta comunicarea si ne reintoarcem la semnul Gemeni al carui guvernator ezoteric este “ fata noastra draga, Venus”.
In mitologie, gasim povestea gemenilor celesti Castor si Pollux. Atunci cand era pe moarte, Castor il cheama pe fratele sau, Pollux.  Dar Pollux ii cere lui Zeus( tatal lui) sa imparta cu fratele lui nemurirea sa. Zeus accepta si astfel avem pe cer constelatia Gemenilor. Dar fiecare mit este un model cosmic pentru viata noastra aici pe pamant. Acesta ne spune ca omul are o parte efemera ( corpul) si una nemuritoare ( sufletul) care  trebuie  sa convietuiasca in buna intelegere  aici pe pamant. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic iar aceasta Luna Noua in Gemeni in fuziune cu Hygeia ne ajuta sa intelegem ca sanatatea corpului fizic nu exista fara sanatatea sufletului. Cand sufletul este hranit corespunzator devenim mici Zei aici pe pamant iar corpul fizic devine o “ haina fara pret”’.

Marea invocatie catre Dumnezeu

Fie ca, din punctul de lumina din gandirea lui Dumnezeu,
Lumina sa se reverse in mintile oamenilor
Lumina sa coboare pe pamant.
Fie ca, din punctul de Iubire din inima lui Dumnezeu,
Iubirea sa se reverse in inimile oamenilor
Si sa poata Christos reveni pe pamant.
Fie ca, din centrul unde Voia lui Dumnezeu este cunoscuta,
Telul divin sa calauzeasca slaba vointa a oamenilor.
Tel pe care Dascalii il cunosc si-l slujesc.
Fie ca, din centrul pe care-l numim neamul omenesc,
Planul de Iubire si Lumina sa se infaptuiasca.
Si sa zavorasca usa de la salasul raului.
Fie ca Lumina, Iubirea si Puterea,
Sa restabileasca Planul divin pe pamant.”

Sa fiti binecuvantati .

Adriana Tudosa

You may also like

14 Comments

 1. Logosul Divin , cuvintele care reprezinta constiinta manifestata … cuvintele sunt ca niste pasari care te pot duce in ceruri de care nu stiai ca exista …
  Tot ceea ce scrii imi deschide sufletul si astfel intru in comuniune cu tot ceea este frumos, bun, armonios, misterios, divin…
  Esti foarte talentata , iti multumesc infinit ,
  te imbratisez cu drag ,

 2. Sa fii binecuvantata si tu! Am ajuns la o rascruce si nu stiu pe care drum este bine sa o iau ca sa imi vindec sufletul. Crezi ca este o simpla coincidenta ca exact in ziua aceasta mi-am planificat un drum spiritual cu ceva timp in urma tocmai pentru a gasi niste raspunsuri? Nici nu am stiut ca exact atunci va fi aceasta luna noua. Oare este o intamplare sau acesta este drumul care imi va oferi raspunsurile pe care le caut?

 3. multumesc din suflet,stelele ii lumineaza drumul copilului meu ,tot ce eu cer cu credinta se transforma in realitate,lumina iti doresc Adriana si tie si baiatului tau,te imbratisam cu drag

 4. Buna Adriana,

  Chiar daca nu are nici o legatura cu luna noua din 28, te rog mult spune-mi ce efect are asupra nativului suprapunerea peste nodurile lunare din tema natala a inversului nodurilor-adica nodul sud in tranzit suprapus peste nodul nord natal si invers (data nasterii 31.08.1967 ora 0.15 C-lung. Mold.); e bne sa incepi ceva in timpul acestor tranzite? multumesc pentru tot ce faci pentru noi ,Dumnezeu sa te binecuvinteze; Alma.

 5. multumesc din suflet pt. tot ce ne aduci la cunostinta.Citind, deja sufletul se vindeca. sa iti dea Dumnezeu sanatate pt. tot ceea ce faci pt. ceilalti. Este o binecuvantare faptul ca existi.Sa traiesti multi ani fericiti.

 6. Va multumesc ca sunteti aici. Astrologia vorbeste sufletului iar sufletul meu prin aspectul din harta natala Mercur( minte)+Pandora ( daruri de la zei)+Urania( astrologie)+ Marte( energia mea) vorbeste pentru voi.
  adriana astro

 7. Doamna Adriana eu sunt in zodia gemeni si de abia asteptam acesta luna noua,dar nu s-a intamplat nimic. Nu am avut nici un fel de inceput pe nici un plan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.