JUPITER IN CAPRICORN-2 DECEMBRIE 2019, ORA 20:21,ORA ROMANIEI-19 DECEMBRIE 2020-ADEVARATA MARETIE A OMULUI SI A LUI DUMNEZEU….

“Ce este a mai fost, si ce va fi a mai fost; si Dumnezeu aduce iarasi inapoi ce a trecut.” Eclesiastul 3:15.

      Pe 2 decembrie 2019, ora 20:21, ora Romaniei, Jupiter, Marele Benefic intra in semnul de pamant, cardinal al Capricornului. In astrologie, Jupiter este un limbaj al “Cresterii si Norocului”, principalul obiectiv fiind de fapt sa ne ajute sa devenim mai mult decat suntem sau decat am fost. Jupiter face inconjorul Soarelui in aproximativ 12 ani, strabate un semn zodiacal in aproximativ 1 an. Norocul lui Jupiter reprezinta de fapt capacitatea fiecaruia dintre noi da a fi la locul potrivit in momentul potrivit, iar de multe ori suntem ajutati in aceasta directie. Jupiter este singura planeta care genereaza mai multa energie decat primeste de la Soare, putem asadar sa il consideram ca un al doilea Soare.

Cand ne gandim la Jupiter, ne gandim ca usile sunt deschise, binecuvantarile abunda, protectia apare in toate experientele vietii. Poate ca norocul lui Jupiter provine adesea din capacitatea lui de a ne oferi o viziune mai mare asupra lumii in care traim. Ne asteptam de cele mai multe ori ca sub influenta acestei energii sa prosperam dar oportunitatile pe care le aduce se bazeaza totusi pe o mai mare libertate a gandirii, pe constientizarea a ceea ce facem. Fara a face acest lucru, fara prudenta si moderatie, putem fi pacaliti in exploatarea oportunitatilor care conduc la esecuri, la nemultumire spirituala, la depresia care insoteste excesul si imbuibarea. Jupiter stie atat de bine sa ne faca arhitectii propriei distrugeri, de fapt, propriile actiuni pot actiona ca o lege divina pentru noi. Maretia nu inseamna lacomie iar acest lucru il invatam de la Jupiter, maretia merge mana in mana cu bunavointa, generozitatea in timp ce lacomia merge mana in mana cu excesul negativ, teama, insingurarea, tristetea. Cu Jupiter, tapul ispasitor  al durerilor noastre este propria persoana. Jupiter ne invata ca trebuie sa dezvoltam viata noastra pe baza unor principii mai mari, prin credinta, cunoastere inalta, creativitate, perseverenta. El vrea sa vedem imaginea de ansamblu, sa ne tinem mintea deschisa si sa abordam o atitudine pozitiva in fata vietii. In fiecare semn, Jupiter ofera crestere si evolutie dar prin fel de fel de mijloace, ghidari, idei. Acuma, Jupiter in Capricorn poate oferi crestere si evolutie dar nu intr-o maniera fara efort, fara griji, fara munca grea. Jupiter este in “cadere” in casa capricornului, cu alte cuvinte se poate simti ca un musafir nepoftit, ca un intrus, ca un detinut al lui Saturn.

Prin natura lui, Jupiter este destul de extravagant dar acuma, trebuie sa ne ferim de “ prea mult”, sa inlocuim extravaganta cu moderatia. Zelul si entuziasmul lui au intentii bune dar ne pot pierde prin comportamentle noastre lipsite de orice urma de moderatie, prin materialismul inselator, prin foamea de putere si statut social. Jupiter in semnul cardinal si de pamant al Capricornului, preia din calitatile  conducatorului acestui semn, Saturn. Deci oportunitatile jupiteriene se afla in mod paradoxal in prudenta, atentie, efort sustinut, planuri bine facute, probleme plictisitoare sau deprimante, dar necesare. Recompenseaza pe cei care folosesc izolarea si pierderea in avantajul lor. Poate aparea si o inclinatie catre pesimism sau catre un conservatorism greu de definit.

Deoarece Jupiter este o energie expansiva ce vede imaginea de ansamblu iar Capricornul este un semn precaut, muncitor, lent, rabdator, din multe puncte de vedere apare o contradictie intre planeta si semn, intre cerinta planetei si cerinta semnului. Eu sunt mare si nu ma intereseaza prea mult restrictiile in timp ce capricornul doreste rezultate masurabile si este in special sceptic in ceea ce priveste conceptele nedovedite( Toma Necredinciosul!).

Expansivitatea lui Jupiter este restransa in Capricorn, iar gandirea noastra va fi adesea limitata de ideile care pot fi transformate in ceva tangibil. Deci, cele mai mari recompense apar atunci cand vom face planuri atente, cand insistam sa trecem peste obstacole ( nu sa fugim de ele…), cand nu ne grabim ci acceptam ca ritmul acestui tranzit este mai lent si atent masurat. Jupiter in Capricorn ne poate inarma cu multa rabdare, disciplina, rezistenta si incredere doar in ceea ce putem face cu adevarat. Este o perioada in care visele mari ( Jupiter) pot fi imbracate in hainele lor adecvate. Capricornul este un semn guvernat de Saturn ce ne invata despre limitari, seriozitate, atentie, incredere in noi. Capricornul este un semn de pamant si este foarte legat de viata noastra fizica si materiala, de structurile si modurile de organizare atat de necesare aici pe pamant. Simbolul capricornului este Capra care se indreapta constant catre varful muntelui, in ciuda dificultatilor.

Jupiter in Capricorn va aprecia integritatea, bunul simt, rabdarea, reflectia, intelepciunea, precizia, discretia, retinerea, fiabilitatea, autocontrolul si increderea in sine. Si ne putem atinge ambitiile dezvoltand autodisciplina, responsabilitatea si capacitatea de a ne organiza si de a ne structura viata, de a ne deschide catre noi experiente si de a explora alte modalitati de a ne imbogati material si spiritual.

Tranzitul lui Jupiter in semnul Capricorn poate aduce si o recompensa a muncii trecute, asa ca succesul ar trebui sa provina din orice am lucrat din greu. Este un moment in care oportunitatile, norocul pot veni prin oamenii mai maturi din viata noastra, prin intelepciunea lor. Jupiter in Capricorn ne poate ajuta sa avem o mai buna intelegere a lumii materiale si a legilor care guverneaza traiul aici pe pamant. Putem stabili mai usor ce este corect si ce este gresit, care este responsabilitatea, datoria mea si responsabilitatea si datoria celuilalt. Experientele de viata aduse Jupiter ne pot oferi posibilitatea de a privi unde am fost lenesi sau nedisciplinati, unde ne-am neglijat indatoririle, unde am acceptat roluri prea mai pentru noi sau ne-am irosit puterea intr-un vis irealizabil. Trebuie sa devenim mai constienti de ceea ce putem face cu adevarat.

La nivel social, Jupiter in Capricorn poate insemna imbunatirea regulilor si structurii guvernului, a sistemului de justitie, a securitatii, a politiei, a tuturor organizatiilor si institutiilor din societatea in care traim. Este cea mai buna perioada pentru a aduce corectitudinea, moralitatea si intelepciunea in organizatiile, societatea in care traim.

Cei nascuti cu Jupiter in Capricorn(18 dec 2007- 5 ianuarie 2009: 4 ianuarie 1996 – 21 ian 1997; 20 ianuarie 1984 – 6 februarie 1985; februarie pana in iulie 1972 si apoi in septembrie 1972 -februarie 1973; martie – iunie 1960 si apoi in octombrie 1960 -martie 1961) vor experimenta pana in decembrie 2020, Intoarcerea lui Jupiter. Este o perioada in care multi vor intelege care este locul lor adevarat si ce trebuie sa dezvolte mai departe, ce ajustari trebuie sa faca pentru a creste. Pentru multi poate fi si o perioada de progres, noi orizonturi.

Cele trei semne de pamant  Taur, Fecioara si Capricorn, vor fi, de asemenea in vizorul acestei energii prin fel de fel de oportunitati de crestere, munca in strainatate, schimbarea locului de munca daca sunt nemultumiti de ceea ce au.

Daca aveti Soare, Luna, Ascendent, Nodul Nord, Nodul Sud  sau orice planeta in Capricorn,  Jupiter va ofera noi oportunitati de crestere, extindere si schimbare.

Ultima data, Jupiter a tranzitat Capricornul din decembrie 2007 pana in  ianuarie 2009. Cum s-au largit orizonturile noastre in acele perioade, ce am invatat, ce am pierdut, ce oameni am intalnit?

Si asa cum scrie in Eclesiastul 1:9:” Ce a fost va mai fi, si ce s-a facut se va mai face; nu este nimic nou sub soare. “ , ne putem intalni cu acelasi model jupiterian dar in alt context astral

Ambitia este moneda lui Capricorn, integritatea este valoarea sa principala, munca grea este conceptul de baza al realitatii semnului Capricorn. Si “realitatea” este intr-adevar un cuvant cheie al acestui tranzit care ne duce aproape de tot ceea ce am incercat sa imbracam cu alte haine.

Cum Jupiter este generos prin definitie, fiecare dintre noi poate  primi ceva de la acest tranzit( asta in functie de harta natala ).  .

Sa salutam din tot sufletul intrarea lui Jupiter in Capricorn care ne poate face un mare bine, ne va arata cine suntem cu adevarat, ce putem face prin valoarea noastra reala, cum putem sa ne dezvoltam in continuare.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

7 Comments

  1. In astrograma natala nu am nici macar o singura planeta in Capricorn. Asta semnifica faptul ca, pentru mine, acest Jupiter nu va avea nicio influenta, de niciun fel?
    Va multumesc pentru tot!

  2. Adriana,fii binecuvantata!

    “Norocul lui Jupiter reprezinta de fapt capacitatea fiecaruia dintre noi da a fi la locul potrivit in momentul potrivit…”

    Ce as mai putea adauga… Doar cele sase planete ( una dintre ele fiind Jupiter) in semne de pamant.

  3. Foarte interesant tot ce am citit…Eu am Jupiter si Saturn in Capricorn…Ce influente puternice au asupra mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.