MARTE IN FECIOARA 11 NOIEMBRIE 2011 –3 IULIE 2012–“ SIMPLITATE , PRUDENTA , BUNASTARE, VINDECARE “

In astrologie , planeta Marte este un simbol al agresivitatii si virilitatii, este o energie calda si uscata mai mult uscata decat calda ce induce dinamism, initiativa, dorinta, guverneaza instinctele noastre animalice : agresivitatea, mania, supravietuirea. Marte reprezinta pana la urma impulsul de actiona si de a obtine ceea ce dorim , este energia bruta , dorinta , hotararea , afirmarea de sine . Marte este prima miscare care antreneaza apoi un intreg lant al realizarilor sau al slabiciunilor, este nevoia instinctuala de a supravietui, de a lupta , de a merge la “razboi”.  Deoarece Marte guverneaza Berbecul ,semnificand astfel agresivitatea , lupta , intaietatea in actiuni, riscul, putem spune ca aceasta energie ne va aseza tot timpul in prima linie a vietii pentru a ne confrunta cu orice fel de pericol dar si pentru a ne indeplini dorintele , este adrenalina care ne ridica in picioare pentru a lupta sau pentru a fugi. Marte este impulsul sexual din noi toti, aceasta energie ne inflacareaza , stimuleaza dar aduce si  teama , panica. Marte ,o energie de foc in semnul Fecioarei ,  un semn de pamant , mutabil , poate sa ne dea putere de munca foarte mare ,  aceasta energie ne face mai practici dar si mai  imprastiati .  Fecioara este un semn karmic ce transforma sarcina de serviciu in obligatie , accentueaza puritatea , perfectiunea, analiza fiecarui detaliu, ordinea  dar si  tendinta de a gandi prea mult gasind nereguli peste tot chiar si acolo unde nu exista nimic iar cu marte in tranzit prin acest semn, energiile noastre pentru a ne indeplini dorintele vor capata un puternic accent al semnului fecioarei .

Marte in Fecioara vrea calitate , perfectiune , logica , disciplina , plan de lucru ordonat si respectat, prin urmare , acest tranzit de opt luni in semnul fecioarei ne poate ajuta sa ne dirijam  energiile in directia atingerii unor obiective de-ale noastre prin multa munca, organizare , prin actiune personale . Devenim mai practici , mai atenti la detalii dar si mai critici ,exigenti . Marte ca si pasiune , nu este prea inflacarat in semnul fecioarei,  asta nu inseamna ca Marte in Fecioara face sa dispara dorintele sexuale , dimpotriva , acestea pot fi mai selective , dorintele au un scop precis aici ,fie ca este vorba despre un partener pe termen lung sau pe termen scurt.  Marte in Fecioara nu este prea demonstrativ in dorintele lui , nu ofera prea multe cuvinte dulci ,  este destul de analitic, calculat si critic , deci gesturile explozive nu fac parte din limbajul acestei energii . Cand vorbim de relatii, Marte in Fecioara este subtil, induce nevoia unui partener sensibil la nevoile celuilalt , poate face o multime de lucruri mici pentru partener , aduce respect ,atentie ,devotament . Marte in tranzit prin semnul Fecioarei  este cel mai bun moment de a ne disciplina obiceiurile de munca si de a face eforturi mai mari in folosirea energiilor creatoare , sa intelegem ca orice act creator si orice realizare are la baza eforturile personale , cere de la noi ca toate capacitatile noastre creative, inovatoare sa fie folosite in mod practic, util dar si perfectionist,  sa devina mijloace pentru atingerea scopului si nu un scop in sine, toate eforturile noastre trebuie sa fie precise, practice , eficiente, trebuie sa eliminam din viata noastra tot ceea ce nu ne este de folos si sa pastram doar ceea ce este util.

Marte intra in miscare retrograda la fiecare 26 de luni , pe 23 ianuarie 2012 ,  Marte  isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Fecioarei  pe gradul 23 :06  ajungand la sfarsitul acestei miscari aparent retrograde pe gradul 3:41 Fecioara in data de 14 aprilie 2012, apoi  strabate  pentru a treia oara gradele 3-23 Fecioara , perioada in care suntem invitati sa devenim mai constienti de actiunile noastre , de pasiunile si de puterea de influenta asupra celorlalti , sa constientizam intr-un mod clar care actiuni sunt destinate esecului si care pot simplifica  , imbunatati ,vindeca viata noastra . Influenta lui Marte retrograd incepe din 19 noiembrie 2011 , moment in care Marte trece pentru prima data peste gradul 3 Fecioara , putem vorbi de perioada 19 noiembrie 2011-23 ianuarie 2012 ca de o perioada de “ umbra “  in care pot fi puse in evidenta problemele cu care ne vom confrunta in perioada de retrogradare . Casa astrologica activata de aceasta energie martiana devine un domeniu extrem de important , aceasta necesita cu siguranta reevaluari , revizuiri a modului in care raspundem provocarilor vietii, cum ne folosim energia , curajul, puterea , dorinta sexuala . Este o perioada ce cere multa rabdare  , este un timp al planificarii actiunilor viitoare , de cele mai multe ori nu putem avea nici un control aspra evenimentelor aduse de o planeta retrograda.
Influenta majora a acestei energii va fi asupra semnelor mutabile :Fecioara, Pesti, Gemeni , Sagetatori dar si asupra Berbecului si Scorpionului deoarece vorbim de guvernatorul  acestor semne .

Verbul caracteristic Fecioarei este : “ a analiza “, “ a servi “  iar Marte actioneaza in conformitate cu verbul “ cine sunt “ dar si “ ce doresc” ,  cu marte in semnul fecioarei , calea dorintei este plina de detalii si se hraneste cu energie mentala , clasifica , cauta perfectiunea ,  analizeaza , serveste, vindeca .
Marte in Fecioara ne indeamna sa fim atenti la dorintele noastre iar prudenta poate aduce rezultate practice in viata noastra .
Adriana Tudosa

 

 

You may also like

9 Comments

 1. buna Adriana. multumesc mult pentru articol,foarte frumos. il asteptam de mult timp :).sa ai o seara linistita. cu mult respect, Antonia

 2. 🙂 am 4 planete in Fecioara: Uranus, Pluto, Soarele si Venus.vreau sa te intreb, cand Marte va atinge gradele planetelor respective, energia lui se va intensifica? multumesc mult pentru tot ce faci pentru noi toti. cu respect, Antonia

 3. buna Adriana! sunt un pic nelinistita in legatura cu intrarea lui marte in zodia mea de nastere si in casa a VII-a din harta natala. partener cu care sa am eventuale conflicte nu am deci ce ar putea sa activeze la mine aceasta planeta? de asemenea marte chiar din primele saptamani va face conjunctie cu mercur natal, cu juno si apoi cu soare si venus ptr ca spre sfarsit sa faca conjunctie si cu pluto. cam multe planete nu-i asa?
  multumesc mult ptr timpul acordat.

 4. Interesant. Chiar ieri ma gandeam la valorile care imi definesc munca – pasiune, respect. Cat despre vindecare, simteam cum mi se vindeca toate ranile ca urmare e esecurilor profesionale din trecut. Poate ca m-am conectat la energie astrelor pt ca ascendentul e in Fecioara iar Marte in Scorpion.
  Frumos, multumesc. Mihaela

 5. Adriana, si la mine va face conjunctie marte cu soarele, uranus si pluto pe casa 10….!!! Acum e in conjunctie cu MC.
  La ce sa ma astept?
  Multumesc!!!

 6. Recitind articolul si analizand problemele care cer a fi rezolvate, in mintea mea s-a creat o dilema. Cand Mercur este retrograd este favorabila revizia unui autovehicul? Parca, dupa judecata mea, ar fi o activitate favorizata intr-o astfel de perioada. Gresesc?
  Indraznesc sa intreb acest lucru pentru ca de-a lungul anilor am constatat ca sunt momente cand vii cu masina de la service mai rau decat ai dus-o si sunt momente cand totul merge struna.
  Multumesc

 7. Bun?,
  Un pic de sprijin rog!

  ca s? aflu casa astrologic? influen?at? de acest tranzit- Marte/retrograd- iau în considerare gradul 23/ Fecioara …din astrogram??
  Mersi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.