SATURN IN CAPRICORN -20 DECEMBRIE 2017, ORA 6:49, ORA ROMANIEI-23 MARTIE 2020- SI TOATE ISI AU VREMEA LOR… O POARTA CATRE SUFLET

“Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui; aruncarea cu pietre isi are vremea ei, si strangerea pietrelor isi are vremea ei; imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei; cautarea isi are vremea ei, si pierderea isi are vremea ei; pastrarea isi are vremea ei, si lepadarea isi are vremea ei; iubitul isi are vremea lui, si uratul isi are vremea lui; razboiul isi are vremea lui, si pacea isi are vremea ei”. Eclesiastul 3

Ultima planeta pe care o putem vedea cu ochiul liber este Saturn. In astrologie, Saturn reprezinta forma sau structura pe care trebuie sa o ia viata noastra iar prima lui amprenta are loc la nasterea noastra, ne traseaza un corp fizic, o casa pentru suflet si spirit ( inelul lui Saturn). Asa cum legea gravitatiei ne tine legati de pamant si Saturn ne atarna o sarcina de picioare, o sarcina pe care trebuie s-o invingem pentru a ne ridica si a creste. Din perspectiva lui Saturn, toti venim aici pe pamant cu un scop, dar in drumul spre acesta, descoperim ca exista cineva sau ceva care ne pune bete-n roate, reactionam exagerat, cautam o cale mai usoara, dar asa, viata devine si mai grea. Principile lui Saturn sunt reflectate foarte bine de zeul cu doua fete Ianus, de unde vine si cuvantul ianuarie, o luna de iarna propice semnului Capricorn, o luna ce pune bazele unui nou inceput. Ianus este zeul portilor si al pragurilor. Atunci cand Jupiter ( Zeus, fiul lui Saturn) l-a alungat pe Saturn din cer, Ianus l-a primit cu bratele deschise.

Pragul inseamna granita dintre realitatea interioara si cea exterioara iar primul prag este pielea( haina de protectie a corpului fizic), urmatorul prag este aura noastra sau pielea sufletului. Din acest motiv, Saturn este numit si mai marele granitelor si cel care sta in prag. Primul punct al lui Saturn este cel al concretului, al lumii fizice pe care o constituim, limitati de lumea formelor(  este echipajul de la sol –parinti, autoritati, structuri exterioare, profesori, batrani, traditii, stramosi, reguli de comportament). Acest punct al lui Saturn ne impune subtil sa ne integram in societate, sa fim stabili din punct de vedere material, sa avem o slujba. Al doilea punct al lui Saturn tine de invatatura, de motivele interne, tot ce este supravegheat de constiinta. E tot un fel de turn de control al carui radar ne conduce catre acele studii de care avem nevoie iar daca fugim de ele, apar probleme, boli, care nu sunt decat atentionari. Primul punct cuprinde si el factori educationali dar la un nivel diferit si implica criterii diferite. Exista o masura a primului punct in cadrul celui de-al doilea punct, nu ai cum sa te dezvolti pe plan intern, sufletesc daca nu ai nimic pe ce sa te bazezi in exterior,  la urma, urmei si misticii si nonconformistii trebuie sa aiba un acoperis deasupra capului, sa manance. La ora actuala, marea majoritate a oamenilor merg pe primul punct, adica pe realizarea materiala, “ banii sa curga” , nu conteaza valorile adevarate, integritatea personala, disciplina spirituala, ridiculizeaza notiunile de karma, reincarnare. Dar din perspectiva punctului doi, Saturn este stapanul karmei ce contabilizeaza progresele sau regresele in ceea ce priveste si integritatea, pozitia spirituala.

                       Saturn incepe sa tranziteze semnul Capricorn pe 20 decembrie 2017 iar pana pe 23 martie 2020, va avea un efect extraordinar in domeniile economice, sociale, politice, personale. Acest plumb saturnian va spori succesul sau va mari esecul cand se opereaza in forme simpliste. Recompensele vor veni prin eforturi indelungi si respect pentru ordine, lege, autoritate. Saturn cere simplitate, definitie, realism si adevar. Ori de cate ori atinge diagramele noastre, Saturn va dezvalui zonele slabe care trebuiesc consolidate. Daca Capricornul cere respect si Saturn in Capricorn va lucra din greu pentru asta dar spunandu-ne intr-o forma destul de dura ca daca vrei respect de la altii, invata sa te respecti pe tine intai. A venit timpul sa intelegem ca nu poti fi respectat daca nu ai respect pentru tine, pentru batrani, pentru autoritati, lege, ordine, disciplina.

Cu Saturn in Capricorn, va trebui sa muncim din greu pentru obiectivele noatre. Aceasta energie ne va invata ca trebuie sa cautam puterea binelui in interiorul nostru, nu putem controla lumea, oamenii, daca nu invatam sa ne controlam pe noi. Scopul lui Saturn este de a crea o noua ordine, dupa multa agitatie, fiecare a crezut ce a vrut (Saturn in Sagetator), a venit timpul sa ne punem pe treaba, sa fim mai organizati, ordonati, sa punem bazele unor structuri pe termen lung. Este un moment bun pentru a face alegeri clare, pentru a elimina ceea ce nu functioneaza pentru noi si pentru a renunta la cauzele pierdute, in special in alegerile din viata noastra, cariera, obiective pe termen lung.

Saturn in Capricorn isi propune sa elimine asteptarile exagerate, ne va invata cu forta( daca este necesar) ca libertatea nu inseamna fuga de responsabilitati dar nici nu poti incalca toate regulile. Este o perioada destul de mare in care cursul predat de Saturn ne ajuta sa renuntam la unele atitudini care ne-au invins, sa gasim noi modalitati mai autentice de a ne indeplini ambitiile.

Saturn in Caprincorn se refera la sinceritate, autenticitate, perseverenta, rabdare, constructii durabile, maturizare. Si ca sa fim rasplatiti de Saturn in Capricorn trebuie sa demonstram ca ne putem ridica la exigentele acestei energii, perseverenta si disciplina sunt rasplatite. Semnul Capricorn include experienta, ambitia, scheletul, oasele, pielea, cladirile, guvernul, ingineria, traditiile, structurile, regulile, apararea, tatal, limitele, pregatirea, planificarea, constructiile durabile iar Saturn va arata atat la nivel personal cat si de societate, pana unde putem merge in aceste directii.

Expresia negativa a Capricornului tine de materialismul excesiv, pesimism, rigiditate, ambitie scelerata, exagerarea raului, neincredere, toate acestea vor fi contorizate acuma de Saturn. Intr-un fel, multi vor intelege ca totul se plateste in viata. Dar Saturn ne vrea binele, iar noi trebuie sa ne straduim sa atragem de partea noastra aceasta energie prin disciplina, rabdare, perseverenta, integritate. In relatii, Saturn in Capricorn va pune un accent deosebit pe incredere, respect, traditii. Viabilitatea si valoare pe termen lung a unor relatii sunt in atentia lui Saturn in Capricorn mai mult decat de obicei. De multe ori, Saturn in Capricorn aduce in relatii oameni in care exista o diferenta majora de varsta, aceste relatii nu sunt o pura intamplare, aici, stapanul echilibrarilor karmice isi spune cuvantul. Cu Saturn, intelegem ca liberul arbitru este praf in ochi si cronometrul cosmic face legea. Tranzitul lui Saturn in Capricorn ne cere sa acordam o atentie deosebita oaselor, in mod special genunchilor, dintilor, haina corpului fizic –piele dar si haina sufletului-aura.

             In harta astrala a acestui eveniment important, Saturn in Capricorn activeaza casa I, o casa ce vobeste despre personalitate, aspect fizic, modul in care vedem lumea si modul in care lumea ne vede pe noi. Pentru toata lumea, Saturn reprezinta structura, limitele, controlul, comanda, securitatea materiala, corporatiile, intreprinderile de stat, industria grea si conglomeratele, partea conservatoare a  societatii, reglementeaza dreptul, justitia, ordinea, prudenta. Cum semnul Capricorn este un semn cardinal, cum casa I este o casa cardinala, intrarea lui Saturn in acest semn va fi simtita imediat. Saturn in Capricorn este acasa la el si oare unde cineva se simte mai bine decat “ acasa” ? In consecinta, calitatile cele mai mari ale acestui semn vor intra in atentia lui Saturn. A venit timpul ca fiecare sa isi faca treaba lui, nimic mai mult, gata cu agitatia, cu pierderea timpului fara nici un rost, gata cu …galagia, nu-i mai stanjeniti pe ceilalti, faceti-va treaba cat mai bine.

 Saturn in Capricorn si in casa I poate fi semnalul unui nou ciclu de crestere personala iar schimbarile facute acuma pot fi de lunga durata. In urmatoarea perioada, Saturn vrea sa invatam despre “valoarea moderatiei “ si despre prudenta iar cel mai bun mod de a ne descurca cu “ profesorul Saturn “ este de a evita lupta impotriva acestor lectii. Saturn va rasplati eforturile indelungi intr-un proiect practic, util, semnificativ, este cea mai buna perioada( pana in martie 2020) in care putem invata despre limitele personale precum si cele interioare.

Saturn vrea sa ne cunoastem mai bine, este timpul ca atentia noastra sa fie indreptata catre noi, catre personalitate noastra, catre sufletul nostru, a venit timpul sa intelegem mesajul lui Marcu 8:36:  “Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga daca isi pierde sufletul ?”

Saturn, “Marele Invatator ” vrea sa invatam ca abilitatile spirituale si mentale pe care le dobandim de-a lungul vietii noastre sunt bunurile noastre trupesti, numai ele ne pot oferi adevaratul simt al bucuriei, fericirii si iubirii. Puterea lui Saturn dar si puterea noastra obtinuta prin influenta acestei energii saturniene nu este conectata doar la nevoile fizice ale corpului pe care il distruge incet incet ci ne obliga sa ne reconectam din punct de vedere spiritual cu adevarata noastra sursa, sa intelegem ca lucrurile fizice, materiale sunt trecatoare( de aceea le si distruge in timp).

                          Pana in martie 2020, Saturn in Capricorn este o mare oportunitate ca noi sa invatam ca viata noastra aici pe pamant este un proiect spiritual iar conjunctia acestuia cu Soarele in Sagetator pe gradul 29 si cu asteroidul 43 Ariadne, dubleaza acest mesaj. Firul mitologic al Ariadnei este un simbol al conexiunii noastre cu divinul. Dar Ariadne s-a indragostit profund de Tezeu iar fara ajutorul ei, acesta nu putea ucide minotaurul. Ea a fost cea care l-a inarmat corespunzator pe Tezeu cu o sabie pentru a ucide minotaurul si cu un fir care sa-l aduca inapoi din labirint. Dupa uciderea minotaurului, cei doi au fugit impreuna departe, pe insula Nazos dar Ariadne doarme un somn profund iar cand se trezeste, se vede singura, parasita si tradata de iubitul ei. Ea a renuntat la familie, la tot, pentru Tezeu dar acesta a abandonat-o fara nici o remuscare. Singura pe insula, parasita de iubit, suferinta ei a fost fara margini. Ea a fost gasita de Dionysos care s-a indragostit de ea si a luat-o de sotie.

In astrologie, Ariadne este sufletul care trebuie sa experimenteze o durere inainte de a ajunge la sufletul ei pereche, este “ o a doua sansa pentru o relatie de suflet”, o conexiunea cu divinul. Ea este un model cosmic bine impamantenit in lumea muritorilor, reprezinta sufletul nostru care trebuie sa isi regaseasca sursa divina. Tradata, abandonata si folosita, Ariadne a coborat in propria ei lume, in labirintul sufleului pe malul apei Nazos. Orbita de pasiunile ei, Ariadne a fost complice la abandonarea ei. In tradarea si abandonul familiei ei doar ca sa-si urmeze eroul ea a pus in miscare legea tradarii si abandonului care a venit asupra ei, ranind-o profund.

Tranzitul lui Saturn in Capricorn sustinut de Soarele si Ariadne in Sagetator anunta o trezire dupa o perioada de tradari, pierderi, dureri, incurcaturi, secrete. Fiecare va primi dupa masura faptelor lor, legile naturii fac parte din noi si le dam viata prin actiunile noastre. Suntem ajutati sa gasim drumul catre adevarata noastra sursa (aceasta casatorie cu divinul vine dupa tradari, abandon, rautati, probleme incurcate, secrete ale sufletului), poate fi si o intalnire memorabila pentru suflet, poate fi un nou efort creativ sau un nou curs al vietii si asta in functie de domeniul de viata activat in harta fiecaruia.

Acest tranzit este o poarta catre suflet, catre labirintul sufletului, ne ajuta sa  ne conectam si sa alimentam sufletul nostru cu spiritualitate, bucurie, bunuri spirituale. Daca vom intelege ca bogatia noastra adevarata este spiritualitatea, compasiunea, intelegerea, smerenia, atunci Saturn in Capricorn ne va ajuta sa gasim calea de iesire din labirintul placerilor grosiere, pamantesti, si nimic nu ne poate opri sa urcam muntele.

“Nu va strangeti comori pe pamant, unde le mananca moliile si rugina si unde le sapa si le fura hotii; ci strangeti-va comori in cer, unde nu le mananca moliile si rugina si unde hotii nu le sapa, nici nu le fura. Pentru ca unde este comoara voastra, acolo va fi si inima voastra.”Matei 19-21

Asa vom reusi sa intelegem ca lumea divina este adevarata noastra patrie, ca venim aici pe pamant sa indreptam greselile multor vieti. Cu cat ne trezim mai repede, cu cat devenim constienti ca raul nu este in jurul nostru, ci in noi, incepem sa infaptuim vorbele lui Isus: “Adevarat va spun ca, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor”.Matei 18.3

Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului.

Influenta majora a lui Saturn in Capricorn va fi asupra semnelor cardinale: Capricorn, Rac, Berbec, Balanta.

Fie ca LUMINA LUI SATURN  sa va ghideze catre adevaratul vostru scop in viata!

Adriana Tudosa

 

 

 

You may also like

6 Comments

  1. Buna Adriana, iti citesc cu drag articolele de cativa ani si iti multumesc ca ai ales sa faci asta caci ele imi calauzesc “drumul”. As vrea sa ma ajuti sa aflu daca am Saturn bine aspectat sau nu deoarece stiu ca fiecare aspect pe care il face cu o alta planeta ii modifica influenta in zodia respectiva. Sunt nascuta in Bucuresti 29.09.1978 – intre 16-18. Cu recunostinta,

  2. F frumos ati scris despre Saturn! Este o planeta grea si la propriu si la figurat, poate ne vom ocupa de noi si de timpul nostru mai serios! Succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.