MERCUR RETROGRAD IN SAGETATOR – 25 NOIEMBRIE 2011 –ORA 9:20 SI 14 DECEMBRIE 2011, ORA 04:22 –“ IN CAUTAREA DETALIILOR PIERDUTE “

Pe 24 NOIEMBRIE 2011, ORA 09:20 , ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Sagetatorului gradul 20:07 Sagetator   , termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 14 decembrie 2011 ora 3:46  , pe gradul 3:51 Sagetator .

Pe 5 noiembrie 2011 , Mercur a trecut  pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde ( 3:51 Sagetator ) , perioada 5-24 noiembrie este  considerata o  perioada de umbra, o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare , deplasare , invatamant , semnarea unor acorduri , corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele , aparatele de radio, , calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile , avioanele, schimburi comerciale , diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  Cand Mercur este direct , scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor , mintea este clara si capabila sa  inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a se strecura distorsiuni. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este interupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate , la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare , este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit,  este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar gresit . Ceea ce este foarte interesant in aceasta perioada de retrogradare este faptul ca putem  folosi energiile  lui Mercur retrograd in a gasi partenerul “sortit”, deci nu vorbesc de partenerul pefect ci de cel sortit, in aceasta perioada “ acesta” nu se mai poate ascunde .
O planeta retrograda poate pune in evidenta evenimente predestinate , probleme nerezolvate in trecut, actiuni gresite , modificari neprevazute, blocaje de tot felul, frustrari  , agravari in unele domenii din viata . Cu Mercur retrograd exista o atractie pentru trecut  dar aceasta atractie nu este o pura intamplare , ea are un motiv , o problema de rezolvat destul de semnificativa , nu este neaparat un punct slab , este o energie mai greu de inteles, o energie care indeamna spre interiorizare ( pentru cei nascuti  cu Mercur retrograd in harta natala, aceasta perioada poate fi una benefica, este un limbaj al unei energii pe care ei il cunosc foarte bine si pot folosi aceasta energie in beneficiul lor, “este dirijorul in acord perfect cu orchestra”), dar odata inteles mesajul unei planete retrograde se pot “ rasturna si munti “cu eceasta energie , asadar sa nu ne speriem prea tare de o planeta retrograda, ci , sa incercam sa intelegem ca o putem privi ca o energie a unui prieten pe care te poti baza la greu, care poate sa-ti ofere raspunsul potrivit la problema care te macina, care iti poate arata  locul in care ai gresit , problemele apar cand ne vom pune “ ochelarii de cal “ si vom refuza sa privim greselile, erorile facute care cer sa fie rezolvate.

In semnul Sagetatorului , Mercur nu tolereaza minciuna , exagereaza opiniile personale , cinstea, corectitudinea , sinceritatrea . Este o minte concentrarta in mod natural catre lucrurile mari sau indepartate manifestand de cele mai  multe ori o tendinta de a neglija ceea ce este chiar in “ fata nasului “. Este o energie ce stie atat de bine sa faca “ din tantar , armasar”, totul aici este exagerat, este supradimensionat . Nu trebuie sa uitam ca in semnul Sagetatorului , Mercur este in exil , si ca orice planeta in exil ,  influenta energiei este impiedicata sau tulburata avand drept consecinta slabirea calitatilor si amplificarea laturii negative .

In mers aparent retrograd prin Sagetator, Mercur poate avea o influenta asemeni focului , poate accentua orice fara  a distinge clar ce este adevar si ce este minciuna . Daca in mers direct , Mercur in Sagetator este agitat, dinamic si stie atat de bine sa coloreze orice poveste de viata ,in mers aparent retrograd , Mercur in Sagetator ne poate ajuta,  daca vom vrea bineinteles , sa intelegem  detaliile oricarei povesti de viata , sa descoperim minciuni ,  nedreptati in justitie , abordarea gresita a unor principii juridice dar si de viata. Daca in mers direct , detaliile nu prea conteaza pentru aceasta minte de foc , acuma , in mers aparent retrograd suntem pusi sa recladim imaginea mare a unei situatii de viata tinand cont de toate detaliile . Mercur retrograd in Sagetator poate scoate la iveala minciunile dar si situatiile incorecte in orice domeniu  dar mai ales in ceea ce a fost considerat un adevar fara a lua in calcul toate faptele . Mercur  retrograd in semnul guvernat de  Jupiter poate cauza haos in calatorii ,in special, in calatoriile mari.

Influenta acestei energii asupra noastra difera foarte mult , pot fi persoane care parca nu au nici o problema in timpul acestui tranzit , dimpotriva , parca prospera ,  la altele,  influenta poate fi destul de evidenta, asta in functie de harta natala a fiecaruia , de aspectele lui Mercur retrograd cu planetele natale. Cel mai bun mod de acompaniere a lui Mercur retrograd este abordarea unei atitudini pozitive si o incetinire a ritmului asociat cu o atentie marita ; acolo unde lucrurile nu sunt clare intrebati , nu va grabiti sa luati decizii, repetati raspunsul dat unei persoane daca simtiti ca nu ati fost inteles, astfel se pot evita necazurile .

Lectiile lui Mercur retrograd in Sagetator vor fi mai intense pentru semnele mutabile : Sagetator, Gemeni, Fecioara , Pesti .

In semnul Sagetatorului , Mercur ne indeamna sa gasim toate detaliile unei informatii legata de un domeniu din viata  noastra cu conditia sa dorim acest lucru . Mercur este mesagerul lui Dumnezeu , in mers aparent retrograd , acest mesager este mult mai aproape de noi si stie sa ofere un numar infinit de perspective atunci cand este ascultat  si inteles.

Mercur retrograd cere de la noi mai multa rabdare si atentie in comunicare , acest “ postas astral “ poate aduce pentru fiecare dintre noi o lectie de viata .

Adriana Tudosa

 

You may also like

13 Comments

 1. Doresc sa-mi schimb serviciul, dar intampin tot felul de obstacole. Cand credeti ca se vor limpezi lucrurile si voi gasi un alt job ?Sunt nascuta pe 20 aprilie 1974 ora 11.30 la Oradea. Va multumesc. Daniela

 2. daniela
  in aceasta perioada ,Jupiter este retrograd in taur iar in harta ta energizeaza casa carierei ,deci nu se intampla nimic pana pe 25 decembrie 2011. Odata cu intoarcerea lui Jupiter in mers direct, deci dupa 25 decembrie 2011 si pana pe 1 mai 2012 ,jupiter iti poate oferi un ajutor in gasirea unui loc de munca .
  Tot dupa 25 decembrie ,Jupiter face un aspect benefic cu Pluto in Capricorn care iti energizeaza casa muncii , deci oportunitati vor fi .
  Inclin sa cred ca vei primi un ajutor neasteptat in gasirea unui loc de munca din partea unui prieten ( saturn care este guvernatorul casei muncii in harta ta natala va face un aspect benefic cu saturn natal din casa prietenilor , sperantelor ) sau din partea unei persoane din familia ta ( saturn in tranzit in casa familiei , radacinilor familiei face un aspect de conjunctie cu uranus natal ) ,deci cultiva speranta si gandirea pozitiva .
  adriana

 3. Foarte frumos acest site…citesc mereu dar fara a lasa vre-un coment. Multumesc mult Adriana!

  Dar ce coincidenta 🙂 ….si eu sunt tot Daniela, nascuta la 22 aprilie 1974 la 11.30 in Bucuresti, si am aceleasi probleme, doresc sa schimb locul de munca. Difera doar ziua si locul nasterii.
  Adriana e valabil si ptr mine ce i-ai scris Danielei din Oradea?

 4. Buna ziua,

  Am si eu aceeasi dilema referitoare la locul de munca ca si cele doua Daniele de mai sus 🙂
  Sunt nascuta pe 23 iulie 1982 in Arad in jur de 03:20 dimineata.

  Multumesc

  Claudia

 5. Citesc si recitesc articolele tale, multumesc ca impartasesti tuturor din cunoasterea ta !
  Sunt Balanta cu ascendent in Varsator (26 sept 1987, ora 17:47 – Alba Iulia), cand voi avea parte de o schimbare in bine pe plan sentimental ? Sunt singura si astept cu speranta ceva bun . In aceasta perioada sunt sanse ?
  Multumesc !

 6. Buna seara,as dori daca puteti sa-mi spuneti,care este ascendentul meu ,fara sa stiu ora nasterii. Imi doresc foarte mult sa-l stiu,asta mi-ar usura cautarile,in ceea ce ma priveste.Sunt nascuta in 19 Octombrie 1954 in Tecuci jud.Galati.Citesc cu interes multe situri referitoare la astrologie,si facand o comparatie pot sa va spun ca faceti niste comentarii profesioniste si va multumesc pentru asta.Daca aveti un pic de vreme as dori sa stiu ce sanse am in niste procese comerciale incepute in 2008.si respectiv 2009
  Va multumesc

 7. Draga Adriana, eu am o problema financiara foarte grava din cauza lectiei de viata pe care o am, dar nu numai…
  Te rog foarte frumos sa-mi spui daca poti cand as putea sa ies din aceste probleme sau ce ar trebui sa fac sa ies din ele, sunt nascuta in 5 dec 1975 si am ascendentul in scorpion cred daca l am calculat bine ora 04 (dimineata, orasul alesd). Iti multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.