ECLIPSA PARTIALA DE LUNA IN RAC-10 IANUARIE 2020, ORA 21:21, ORA ROMANIEI- “Nimic nu este asa cum pare…..”…..”

“Isus a vorbit inca o data poporului
si a spus: ” Eu sunt lumina lumii. Daca
ma urmati, nu va trebui sa umblati in intuneric, pentru ca veti avea lumina care duce la viata “. Ioan 8:12

        Pe 10 ianuarie 2020, avem o Eclipsa de Luna pe gradul 20 Rac formata cu ajutorul Nodului Nord in Rac gradul 8:26. Aceasta Eclipsa conjugata cu Nodul Nord in Rac ofera oportunitati, recompense, noroc si fericire dar si blocaje, teama de a renunta la modelele vechi de viata, de a pleca pe un drum nou. Nodul Nord este constiinta noastra in curs de dezvoltare. Daca Nodul Sud se refera la obiceiurile si modele noastre de viata, darurile si limitele noastre, Nodul Nord care sustine aceasta eclipsa ne spune ca modul in care interactionam cu cei din jurul nostru, cu lumea, trebuie sa se schimbe. Este vorba despre ajustarile care trebuie sa fie facute, emotional, psihologic, intelectual, si da, fizic pentru ca aceastea sa se intample. Nu e de mirare ca rezistam cerintelor Nodului Nord –calea de evolutie. Totul este in joc, dar schimbarile ne sperie. Este vorba despre schimbarea modului nostru de a fi, despre schimbarea reactiei noastre la lume si la definirea locului nostru in lume.Iar cu Nodul Nord in Rac si Nodul Sud in Capricorn, aceasta eclipsa ne cere sa gasim si sa stabilizam propria ancora interioara, sa acordam persoanelor dragi libertatea de a fi ceea ce isi doresc, sa facem diferenta intre impresiile noastre si influenta celorlalti asupra noastra, sa ne exprimam sensibilitatea fara a mai crede ca aceasta ne detroneaza, sa exprimam aspectul hranitor al naturii noastre, sa ne simtim “acasa” oriunde am merge, sa creem in mod dezinteresat pe Pamant forme si structuri care lucreaza pentru imbunatatirea umanitatii. A venit timpul sa invatam ca bunavointa si smerenia ne ajuta sa hranim o lume infometata, sa creem un Pamant mai bun care sa fie “acasa” pentru toata lumea.
“Construiesc o casa luminata si locuiesc in ea” este marea lectie predata de Nodul Nord in Rac, asa intelegem ca  “lumina lumii” este o sursa de hranire nelimitata pentru toate formele de viata, intelegem ceea ce Isus Hristos le-a spus celor multi:”Eu sunt Lumina lumii; cine Ma urmeaza pe Mine nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii.”Ioan 8:12

O Eclipsa partiala de Luna apare in faza de Luna Plina( Luna in aspect de opozitie provocator cu Soarele) si lumina ei este blocata de umbra pamantului. In mod traditional, Luna Plina vine cu fel de fel de note de plata, culegem ce am semanat in trecut prin faptele, emotiile, gandurile, relatiile noastre. Cand Luna Plina este eclipsata, rezultatele pot fi destul de ciudate. Nimic nu este asa cum pare. O eclipsa lunara este magica, misterioasa si ofera o mare oportunitate de a vedea mai profund consecintele modului in care ne traim viata. In cazul in care exista probleme nerezolvate sau dureroase, eclipsa le va evidentia si va oferi un ajutor imens in rezolvarea si finalizarea acestora. De multe ori, in timpul unei luni pline trebuie sa actionam pentru a beneficia de suportul ei dar in timpul unei eclipse, Universul aduce ceea ce este benefic pentru evolutia noastra. Suntem ghidati cu sau voia noastra catre adevarata cale a sufletului nostru. Zi de zi, traim sub controlul Cerului chiar daca nu suntem constienti de asta, planul creatiei lui Dumnezeu se respecta pas cu pas, facem parte din acest plan iar aceasta Eclipsa de Luna vine cu corectii, re-asezari pe drumul care sa duca la implinire vointa cereasca si nu vointa omeneasca.

In toate eclipsele, “ actorii astrali principali  “ sunt Soarele, Luna, Pamantul si Nodurile Lunare –puncte matematice de soarta.
Acuma, Luna in Rac merge de mana cu Nodul Nord in Rac iar Soarele in Capricorn este sutinut de Nodul Sud in Capricorn, Mercur in Capricorn, Ceres in Capricorn, Saturn in Capricorn, Pluto in Capricorn.
Polaritata Rac –Capricorn se ocupa de echilibrarea unor energii ce au in comun preocuparea pentru familie, cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati, neam, radacini, trecut, patriotism, ambitii profesionale. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, o emotie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica. Daca Racul vorbeste despre nastere, viata, securitatea data de o familie, parinti, originea noastra,  Capricornul este timpul, moartea, inghetul, aparenta incremenire a vietii, securitatea data de un loc de munca, de societatea in care traim. Ambele semne ne vorbesc despre siguranta, securitate, responsabilitati, dar intr-un mod diferit.
Aceasta Eclipsa de Luna in Rac(Luna Plina in Rac) ne invita sa reflectam asupra echilibrului dintre viata publica si viata privata, cariera si familie. A venit timpul sa reflectam mai mult asupra modului in cate putem experimenta mai mult echilibru in viata noastra, ce modificari trebuie sa facem astfel incat sa crestem, sa evoluam. Racul nu se indura sa arunce nimic, crede ca are nevoie de toate lucrurile, chiar si de cele care stau de mult timp nefolosite. Dar Luna in Rac in aspect provocator cu Soarele in Capricorn( Mercur in Capricorn,Saturn in Capricorn, Pluto in Capricorn) ne aminteste ca timpul schimba, modifica totul, nimic nu sta pe loc in aceasta lume.  “Viata este vie”, in permanenta miscare si trebuie sa fim pregatiti pentru schimbari.

Tema acestei Eclipse lunare in Rac este despre spatiul privat, un loc de refugiu, o casa, traditii si angajamente, mama, tara de origine,confortul domestic, legaturi de familie, patriotism, relatii care ofera siguranta si securitate sufletului, despre copii si bucuria copiilor( toti suntem intr-un fel copii), despre suflet.
Din timpuri stravechi, spatiul din cer pe care il numim Rac, a avut intotdeauna o legatura cu nasterile de orice fel. In astrologia moderna, Racul, un semn cardinal de apa, este in continuare o poarta de acces la viata, este placenta zodiacului, un loc in care nu exista sfarsituri si inceputuri definitive ci doar miscare, apa nu poate fi oprita niciodata, ci doar transformata, isi schimba doar forma.

Aceasta Eclipsa de Luna in Rac ne reaminteste ca fiecare sfarsit aduce un nou inceput. Indiferent de obstacolele, apa gaseste o cale de trecere si trebuie sa invatam sa fim asemeni apei, sa gasim o cale de a iesi dintr-un impas care ne afecteaza emotional, care ne afecteaza securitatea fizica si casnica. Fiti blanzi cu voi si concentrati-va asupra modului in care va puteti iubi si sustine pe voi insiva. Cand devii cel mai mare fan al tau nu exista nici un munte prea inalt( Capricorn) pentru a-l urca. Este cel mai bun moment care ne permite sa ne concentram asupra bunastarii mintii, corpului si spiritului nostru, caci, aceasta este singura cale prin care putem fi in echilibru, si asa, gasim  drumul catre “cuibul “ in care sa stam in siguranta.

Eclipsa de Luna in Rac este  apogeul unor actiuni trecute, acuma, tot ceea ce nu este in acord cu evolutia noastra, va fi luminat, aratat, simtit. Pentru ca sarcina lor este protejarea vietii, Racii sunt echipati cu antene lungi, gratioase si sensibile, cu ajutorul carora pot simti (un radar puternic) si pipai totul. Nu intamplator, mantra Racului este “eu simt totul”, deci fiti atenti la emotiile care va vorbesc acuma, spun adevarul, va indruma corect. Si de aceea, aceasta Eclipsa de luna (luna plina in Rac) ne cere sa dam drumul lucrurilor, oamenilor,  pe care ii tinem in clesti(Racul!) si care ne fac rau, care nu ne mai ofera siguranta si securitate.

Eclipsa de Luna in Rac, adica opozitia dintre Soarele in Capricorn si Luna in Rac activeaza axa V-XI, o axa ce vorbeste despre relatii, fie ca vorbim de relatia cu un iubit, un grup, un prieten, un copil, relatia cu propria creativitate. Activarea axei V-XI de catre eclipsa  ne va pune fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubirii, iubiri aprinse din nimic, pot aparea diverse probleme cu prietenii, egocentrism in relatiile afective, originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii, socuri, neasteptat. Eclipsa de Luna in casa XI, o casa naturala a lui Uranus, o casa prometeica ne poate dezlega de anumite inlantuiri karmice sau ne poate lega si mai strans de stanca, pamant, pasiunile pamantesti.Aceasta Eclipsa ne poate ajuta sa eliminam tot ceea ce sta in calea evolutiei noastre, ceva se termina in acest moment fie ca vorbim de o prietenie, de un grup de care apartinem, o speranta poate “muri”, nimic nu este la intamplare in aceste zile, totul are o nuanta de finalizare, de constientizare a unui adevar care poate durea pe moment dar care sigur in viitor ne va vorbi altfel
Aceasta casa pune un accent deosebit si pe posibilitatile de realizare sociala prin relatii si prieteni, prin sprijinul sufletesc sau material al prietenilor, realizari spirituale, recunoastere sociala, recuperare dupa o boala, sprijin pentru copii nevoiasi, orfani. In plus, o Eclipsa de Luna in casa XI vorbeste si despre bani,  despre castiguri, venituri ce au legatura cu cariera noastra, banii veniti intr-un mod neasteptat, o surpriza din partea unui sustinator. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. In afara de prieteni, de apartenenta noastra la un grup, casa XI este si despre eliberarea personala. In aceasta casa, ne eliberam de obligatii, recunoastem adevaratele dorinte si puterea mintii noastre. Tot ceea ce am facut pentru a evolua si a deveni oameni mai buni va fi rasplatit acuma.Aceasta casa este o continuare directa a casei a zecea-cariera, imagine profesionala, unul din parinti, figuri autoritare, responsabilitati sociale, maestri, profesorii nostri, onoare si statut, oportunitati pentru avansare spirituala. Drept urmare, Eclipsa de Luna in casa XI vine cu fel de fel de rezultate legate de obiectivele noastre, fie ele materiale sau spirituale.

Saturn, Pluto,Ceres si Mercur n Capricorn sunt la masa negocierilor, participa activ la mesajul acestei eclipse lunare.
Daca axa Rac/Capricorn vorbeste despre echilibrul, dezechilibrul dintre familie, cariera, viata privata, viata publica, realizari vazute de lume,  mama si tata, camin personal, tara,  Saturn este, de asemenea, strans legat de notiunea de karma, principiul spiritual al cauzei si efectului. Actiunea lui Pluto este cea a imploziei si transformarii. Cand Pluton este activ in evenimente colective sau personale, o ordine veche cade, moare si un nou mod de viata apare din resturile ramase. Arhetipul lui Pluton este distructiv, dar uneori, distrugerea este necesara pentru insamantarea unei vieti noi. Cu Saturn si Pluto in Capricorn, acesta este intr-adevar un moment al adevarului, al realitatii pe care tot incercam sa o imbracam altfel. Asa, nu mai putem evita faptul ca unele lucruri din viata noastra nu mai functioneaza, ca sunt uzate si ca trebuie schimbate( cariera, putere, functii inalte, ambitii lumesti, prieteni, aliante, afaceri). Cu Pluto in fuziune cu Saturn in Capricorn, tema coruptiei este foarte puternica iar cei care  nu sunt suficient de puternici si cei care nu sunt etici, pot trece printr-o criza foarte profunda. Multe lucruri ascunse ies la suprafata, multe lucruri care nu sunt folosite corect incep sa se descompuna. Deci, vorbim despre un moment in care trebuie sa fim responsabili, atenti, sa ne realiniem cu ordinea divina, sa intelegem ca nu putem face tot ceea ce vrem. Acuma, nu este vorba doar despre noi ci de ceva mai mare decat noi, de ordinea divina.
Opozitia Eclipsei de Luna cu Mercur in Capricorn poate accentua temerile legate de tot ce are structura, granita in viata noastra, putem vorbi de exprimari dificile, rigiditatea accentuata, refuzul de a vedea ca apa inghetata este tot apa doar ca se exprima altfel, intr-o alta forma. Acuma, “Toma necredinciosul” primeste dovada sau la polul opus va continua sa se opuna la tot ce este nou.

Mitul lui Ceres (mama sau “mama pamantului”) si rapirea brusca a fiicei sale indragite Persefona de catre Pluto (stapanul lumii interlope) este reinviat de aceasta Eclipsa lunara in Rac. Infuriata de tradarea lui Jupiter( Pluto a rapit fata cu acordul lui Jupiter), ea isi plange durerea, blesteama pamantul. Fara sprijinul lui Ceres, pamantul a devenit arid iar oamenii riscau sa moara de foame. Jupiter il trimite pe Hermes-Mercur sa negocieze cu Pluto eliberarea lui Persefona. La intoarcerea ei pe pamant, mama si-a reintalnit cu mare bucurie fiica dar cand a aflat ca a consumat seminte de rodie, a realizat ca fusese inselata,Persefona fiind de fapt inca maritata cu Pluto. Ea a pustiit din nou pamantul, in cele din urma, Zeus –Jupiter a propus un compromis, Persefona va sta jumatate de an cu Pluto si jumatate de an cu mama ei.

Ceres pe gradul 21:50 Capricorn proeminenta in acest moment poate aduce pierderi prin neglijenta, prin lipsa de respect, prin tradari, prin negativitate extrema, prin depresii. Astrologia lui Ceres contine teme de pierderi majore fizice sau emotionale, de separare, abandon, respingere, si de instrainare care au loc intre parinti si copii, si mai tarziu in viata cu cei dragi. Ceres simbolizeaza atasamentul fata de copii, mama, fata de tot ceea ce hranim cu sufletul si de asemenea agonia de a le pierde.
In mit, Ceres este fortata sa se inteleaga cu Hades / Pluto si suficient de puternica pentru a negocia cu conducatorul olimpicilor, Zeus/ Jupiter. Semnatura lui Ceres isi pune amprenta pe sufletul nostru prin fel de fel de despartiri, mahniri, pierderi, intristare dar si bucurii. Cand si-a pierdut fiica, intreaga planeta a fost fortata sa imparta durerea ei, iar la reintoarcerea fiicei ei, intreaga planeta s-a bucurat. Nu putem controla totul, Ceres nu a putut impiedica piederea fetei ei dar a putut face ca fata sa se intoarca la ea cu anumite conditii, sa negocieaze pentru intoarcerea ei. A negocia acuma inseamna a trece de la pierderi la comori.
In mit, Ceres se ridica in cele din urma pentru ea si il obliga pe Jupiter sa faca o intelegere cu ea, trimitandu-l astfel pe Mercur in lumea interlopa pentru a-si regasi fiica iubita. Deci, Mercur in Capricorn , mesagerul acestui moment astral negociaza pentru copii, iubire, cariera, sanatate,rude.
Ceres ne reaminteste ca “ durerea, pierderea “ nu sunt vesnice, tristetea  este urmata intotdeauna de o mare bucurie. Pe partea intunecata, lucruri cum ar fi abuzul copiilor, rapiri, accidente si pierderi bruste, pot fi evidentiale acuma.

Cine ne sustine acuma?
Neptun pe gradul 17 Pesti in casa VII este o cale de iesire din tensiunile induse de eclipsa de Luna in Rac. Cu Neptun in Pesti in aspect de trigon benefic cu Luna eclipsata in Rac, creste senzitivitatea psihica, intuitia dar si idealismul. Conexiunea cu lumea divina este destul de accentuata, compasiunea si dorinta de a ajuta sunt puternice in acest moment. Este un aspect al iertarii, al conectarii cu membrii familiei, al rezolvarii problemelor trecutului. “Si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri”, acuma putem intelege altfel aceasta fraza,  intelegem ca Dumnezeu ne spune “iarta” daca vrei sa fii “iertat”.

Darul unei Eclipse este imens, toate lucrurile care au fost ascunse sau neglijate in viata noastra ies la lumina, sunt dezvaluite iar aceasta  Eclipsa aduce energia, puterea dar si inspiratia pentru a face schimbarile de care avem nevoie. Este o oportunitate de a privi viata dintr-o perspectiva cu totul noua.

Aceasta Eclipsa de Luna in Rac este apogeul “ semintelor plantate “ de Eclipsa totala de Soare pe gradul 20:50 Rac din 12 iulie 2018.  Este o nota de plata pentru experientele din ultimii doi ani. Eclipsa de Luna pe gradul 20 are o influenta deosebita asupra semnelor cardinale-Berbec, Rac, Balanta si Capricorn. Daca aveti planete personale (Soarele, Luna, Mercur, Venus sau Marte) sau unghiurile hartei natale( ascendent-descendent, casa familiei, casa carierei) in semne cardinale, in jurul gradului 20( plus, minus 3 grade), sunteti cu siguranta in atentia acestei eclipse.

Cereti indrumare Arhanghelului Gabriel. El ne poate ajuta sa spunem adevarul in mod deschis si sincer; sa ne respectam pe noi insine; sa ne lasam ghidati de intuitie, de vocea noastra interioara.El este protectorul copiilor si are grija de copilul din sufletul fiecaruia dintre noi, cand cresterea sa este impiedicata, ori este ranit si are nevoie de iubire. El este cel care ne ajuta sa trezim acest copil interior cu ajutorul cuvintelor pline de iubire si tandrete.
“Arhanghel Gabriel, taria lui Dumnezeu,iti multumesc ca esti langa mine si ma ajuti sa imi deschid inima si sa spun adevarul, ma simt plin(a) de putere stiind ca esti langa mine, multumesc ca vad lumea prin ochii copilului meu interior si astfel o vad cat este de frumoasa! Multumesc pentru iubirea si ajutorul tau,amin!”
Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

 

You may also like

4 Comments

  1. Multumesc frumos pentru toate postarile si reperele astrologice, pe care ni le oferi, aduci lumina peste multe aspecte neintelese de multi. Te urmaresc cu interes, eu am Jupiter, Neptun, Uranus, Pluto, Juno si ambele Noduri Lunare retrograde. Este o perioada tare confuza. Sper ca voi iesi cu bine din asta, sau poate nu, ca am 52 ani. Binecuvantari si succes in tot ce faci!

  2. Super frumos si cuvinte alese.Multumesc dar as dori in viitor mai la subiect ce aduce pentru fiecare semn in parte.Eu nu am inteles ce schimbare aduce pentru mine de exemplu Balanta cu ascedent in Rac.
    Dar va admir.
    Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.