LUNA PLINA IN VARSATOR –12 AUGUST 2022, ORA 4:35, ORA ROMANIEI-“NASTE UN OM NOU DIN TINE”

Si cat timp nu il ai pe acest
„Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Evenimentele, relatiile, situatiile, ce ating un apogeu( in bine sau in rau) in aceasta perioada sunt legate de semintele plantate sub influenta lunii noi in varsator din februarie 2022.
Acuma, Luna Plina are loc cu Luna pe gradul 19:21 Varsator in opozitie cu Soarele pe gradul 19:21 Leu. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii.
Cum faza de Luna Plina in Varsator este un aspect de opozitie dintre Soarele in Leu si Luna in Varsator, acest moment astral ne cere sa gasim un echilibru intre cele doua energii implicate. Ambele semne vorbesc despre creativitate, una mai originala decat cealalta, vor sa fie “vazute” dar in felul lor, vor sa fie percepute ca deosebite. Ambele au un puternic simt al caracterului unic, al controlului, incapatanare, mandrie. Leul este despre individualitatea noastra ( eu, Leul poate crede ca lumea se invarte in jurul lui) in timp ce Varsatorul este despre grupuri, prieteni, legatura noastra cu ceilalti( noi, dar de multe ori incalca orice conventie si nu-i pasa prea mult de ceea ce cred altii). Iar aceasta luna plina ne reaminteste ca fiecare dintre noi poarta o scanteie unica divina(Leu), are un talent special si un rol de jucat in lume( Varsator).
Luna plina in Varsator luminata de Soarele in Leu ofera o perioada de doua saptamani pentru a analiza si rezolva tensiunea inerenta dintre “eu –leu” si “noi-Varsatorul”, dintre cerintele individuale si cerintele unui grup, unei familii, unui neam, dintre atasamentul feroce fata de un iubit, partener, copil si atasamentul socant fata de prieteni, grupuri si idei bizare.
Aceasta Luna Plina pe axa Leu -Varsator, judeca si testeaza capacitatea noastra de a echilibra aceste tendinte opuse, in acelasi timp, ne ajuta sa ne concentram pe ceea ce trebuie sa facem pentru a merge mai departe. Este foarte greu sa echilibrezi si integrezi cele doua polaritati opuse, este foarte greu sa renunti la egou, admiratie personala, autoritate personala ( leu) si sa tii seama si de cerintele si dezvoltarea intregului grup, intregii societati ( Varsator). Aceasta Luna Plina ne va face sa reflectam asupra schimbarilor pe care trebuie sa le facem personal pentru a ajuta grupul, clanul, familia, tara, omenirea. Daca vrei sa schimbi lumea( Varsator), incepe intai cu tine( leu), este marele cadou al acestei lunatii.

Luna Plina in Varsator aduce in lumina roadele unui comportament colorat de caracteristicile intunecate ale leului si varsatorului : mandrie extrema, comportament de copil razgaiat care isi ia jucariile si fuge sau se da cu fundul de pamant pentru a atrage atentia asupra lui, auto-infatuare, comportament trufas, capacitatea de a insela increderea celorlalti, iubirea doar de ochii lumii, sa vada lumea cine sunt, lupte pentru mosteniri, bani multi, ciudatenii, comportament imprevizibil, egoism, lipsa respectului.

Luna Plina in Varsator adica opozitia dintre Soarele in Leu si Luna in Varsator activeaza axa II-VIII, o axa ce vorbeste despre valorile materiale si valorile sufletului, despre taxe fie ca vorbim de taxe materiale sau spirituale. Casa VIII este casa lui Pluto, o casa prin excelenta a transformarii profunde. Aceasta Luna Plina vorbeste despre transformare, regenerare, banii celuilalt, afaceri, secrete, viata intima, dormitorul unei relatii, lumea misterelor. Aici, tot ce tine de secrete de suflet, constrangeri, obsesii, tabuuri, emotii ascunse, viata intima, bani, putere, manipulare, ne transforma viata. Aici, ego-ul nu are nici o forta iar Luna Plina in Varsator devine un Maestru spiritual care ne ghideaza catre binele nostru superior. O veche zicala spirituala ne spune ca “ moartea nu este decat o schimbare a formei “ iar Luna Plina  ne vorbeste despre o reinnoire pe mai multe niveluri iar pretul platit este eliberarea, detasarea, de tot ce este uzat in viata noastra. Emotiile tulburi si navalnice intre oameni, gelozia, resentimentele, furia, teama, conduc in mod inevitabil la un deznodamant zguduitor. Juramintele “pana cand moartea ne va desparti” sunt puse la incercare, impreuna cu termenii precum „la bine si la rau” si „in bogatie si in saracie”.
Dar, la fel ca Phoenixul care se ridica din propria-i cenusa, renasterea si transformarea sunt sustinute de aceasta lunatie.” Naste un om nou din tine” este cerinta majora a acestui moment astral puternic. Este inviat acel “ Mori si devino!” al lui Goethe:
Si cat timp nu il ai pe acest
„Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner
Cu Luna Plina de mana cu Saturn in Varsator, una dintre lectiile oferite este de acceptare a realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare. Trebuie sa dezvoltam o atitudine mai matura si mai responsabila fata de viitorul nostru. Ceea ce poate crea probleme acuma este negativitatea. Fie din cauza circumstantelor, fie a propriei atitudini, lumea poate parea dura si neprietenoasa. Daca gandim negativ in legatura cu noi atunci, Saturn va invita evenimente negative, pentru a sprijini gandurile noastre. Increderea se estompeaza; apar indoielile de sine. Este cel mai bun moment pentru a recunoaste ceea ce nu functioneaza si pentru a face o schimbare in gandirea noastra. Acest aspect major accentueaza necesitatea de a intelege puterea mintii, a gandului si a cuvantului. Iar schimbarea in gandire (si actiuni), va conduce la deblocarea cresterii noastre spirituale.

Uranus in Taur conduce aceasta Luna plina in Varsator dar intr-un mod destul de provocator prin Crucea Cosmica fixa pe care o creaza(Luna in Varsator in opozitie cu Soarele in Leu si ambele in careu atat cu Nodul Nord in Taur de mana cu Uranus in Taur cat si cu Nodul Sud in Scorpion). Impactul acestui aspect astrologic este major si poate declansa evenimente sortite pentru noi toti. Trebuie sa fim mai atenti la evenimentele care au loc in aceasta perioada, deoarece universul va cauta modalitati de a ne indrepta catre ceea ce viitorul nostru are nevoie. Cu acest aspect cosmic, vorbim de circumstante neprevazute. Aici, nu vorbim neaparat de esec sau ca pierdem ceva, de fapt, provocarile acestui moment ne conduc catre acele circumstante necesare evolutiei noastre si pe care nu le putem crea pe cont propriu. Suntem incurajati sa dam deoparte tot ceea ce nu ne mai serveste nevoilor noastre emotionale, securitatii noastre interioare. Cu cat suntem mai usori( renuntam la multe idei invechite) cu atat putem calatori mai repede, putem creste, evolua.

Luna Plina in Varsator este responsabila pentru marile concepte de libertate, care sunt atat de aproape de inimile oamenilor de pretutindeni si pentru care umanitatea se lupta acum. Visul fraternitatii, al libertatii, al cooperarii mondiale si al pacii (bazat pe relatii umane corecte) trebuie sa devina mai clar in mintea noastra. Varsatorul subliniaza din nou dragostea lui Dumnezeu pentru om si raspunsul omului fata de Dumnezeu, pe masura ce Isus ne spune :„Apropiati-va de Dumnezeu si El se va apropia de voi”.

Influenta majora a acestei lunatii va fi asupra semnelor fixe, Leu, Scorpion, Varsator,  Taur, in special cei nascuti in jurul datei de 12 august, 12 noiembrie, 9 februarie, 9 mai.

Urmeaza o perioada destul de tensionata si va recomand sa aplicati Regula de aur:

”De acum inainte practic regula de aur, care inseamna ca gandesc, vorbesc si actionez asupra celorlalti asa cum as dori ca ei sa gandeasca, sa vorbeasca si sa actioneze asupra mea. Merg linistita pe calea mea si sunt libera, deoarece acord libertate tuturor. Sunt mereu calma si echilibrata. Pacea lui Dumnezeu imi cuprinde mintea si intreaga fiinta.”

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.