LUNA PLINA IN TAUR -2 NOIEMBRIE 2009 ORA 21:14 –ORA ROMANIEI –DEVENIM VULCANICI…………….

astro_2gw_252_luna_plina_in_noiembrie_2009.67133.31849

Momentul de Luna Plina este un moment al energizarii si iluminatiei maxime a starii emotionale a lucrurilor si o faza de constientizare, realizare,materializare a ceea ce s-a produs de la Luna Noua incoace.

In sens pozitiv , Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina calea cea buna sau ne poate opri din actiuni gresite ,  increderea in  aceasta imensa energie poate  face minuni. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, dar, daca suntem suficienti de atenti , este cel mai bun moment de a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri. In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense acumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru,  Luna se afla in Taur gradul 10:30  iar Soarele in Scorpion gradul 10:30.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Rac gradul 18:44 , vorbim de un ascendent cardinal de apa ce va induce pentru urmatoarele doua saptamani o energie ce ne va dinamiza , vom inclina sa actionam , sa schimbam realitatea inconjuratoare , este o energie benefica schimbarii , avem alaturi de noi un sprijin pentru initierea  de noi experiente care in timp pot prinde radacini puternice . Acest ascendent reprezinta puterea stabilizatoare a familiei, a caminului, ne da deseori daruri psihice, clarvedere, dorinta de a construi  “un intreg “ in acest domeniu din viata noastra , fiind increzatori in folosirea puterii personale si a iubirii. Vom sti instinctiv sa ne rupem de anumite medii ostile si nefavorabile cautandu-le pe acelea care aduc pace, liniste, prietenie si ajutor. Sensibilitatea noastra va fi la cote maxime dar vom sti atat de bine sa ascundem acest lucru, orice atac din exterior ne va face sa ne retragem , vom fi asemeni racului, vom fugi ca el,  dar vom lovi pe neasteptate chiar daca acest lucru nu este necesar. Urmeaza o perioada de  zile schimbatoare, cu suisuri, coborasuri, putem rezista la aceste oscilatii folosindu-ne de imensa intuitie de care vom dispune , deci va indemn sa aveti incredere in intuitia ce poate lucra pentru fiecare dintre noi ca un ghid. Devenim deosebit de sensibili  dar acest lucru nu trebuie considerat drept slabiciune deoarece aceasta sensibilitate contine o forta si o putere de patrundere canalizata intr-un mod concentrat, ganditi-va la apa care este flexibila  si care poate invinge totul  cand constata ca e posibil sa fie invinsa , ea evadeaza sub forma de abur  si se transforma , apa isi face loc singura printre obstacole deoarece nici o forta nu o poate impiedica sa-si urmeze cursul. Vom castiga prin supunere si  vom sti instinctiv sa ne protejam de influentele exterioare.

Guvernatorul acestui ascendent este Luna in Taur gradul 10:30 in opozitie cu Soarele in Scorpion gradul 10:30 ce formeaza faza maxima a Lunii Pline in Taur , asadar , aceasta Luna Plina in Taur  va nuanta cum stie mai bine urmatoarea perioada, va nuanta nu numai experientele in care ne vom implica , dar si modul cum abordam aceste experiente, cum interactionam cu cei din jur.

Luna este sufletul nostru, inconstientul personal, este grija pentru lucrurile delicate din noi si din ceilalti, Luna guverneaza nevoia de securitate, de confort. Luna in Taur este in exaltare si ca orice planeta in exaltare ne va oferi un imens potential valoric , vorbim de o energie lunara ce stie sa aduca stralucire ,accentueaza si dezvolta atasamentul de familie, casa, natura, ne da optimism, o atitudine pozitiva , ambitie dar si siguranta de sine. Este o energie ce ne conduce spre acele cai  dar si persoane  ce ne pot ajuta sa ne punem in valoare capacitatile creatoare, in problemele materiale ne face mai hotarati  dar atentie, poate sa dea si un atasament excesiv fata de lucrurile materiale, lene, incapatanare. Dragostea si banii ne vor preocupa foarte mult in urmatoarea perioada, putem vorbi de o dragoste de la forma ei cea mai simpla pana la cea spirituala, iar banii vor fi legati direct de  fel de fel de obiecte, case, proprietati, pamant.Aceasta latura materialista indusa de energiile Lunii in Taur este completata de o puternica sensibilitate fata de arta, muzica, poezie. Soarele in Scorpion  este o energie ardenta  si pasionala , ne ajuta prin intensificarea fortei interioare,  este o energie ce actioneaza prin impulsuri, agresivitate, poate distruge, descompune, favorizand transformarea. Soarele este astrul vietii, este creativitatea, fecunditatea, individualitatea, puterea , inflacararea, autoritatea, ambitia. In Scorpion , acest astru datator de viata aduce superlativul in pasiuni corelat cu o revolta impotriva monotoniei, este o energie ce da putere de munca pentru a atinge succesul in cariera, este o energie ce poate distruge totul pentru a o lua de la zero. Soarele in Scorpion aduce pasiune in orice fel de activitate, fie ca vorbim de munca, de relatii, de placeri, de politica, putem spune ca este un timp in care se pune accentul pe fondul problemelor deoarece spiritul analtic si intuitia excelenta sunt armele noastre in aceasta perioada, si este cel mai bine sa va folositi aceste “arme ‘ in a aduce lumina si adevar in orice fel de problema din viata voastra.Soarele in Scorpion este energia ce stie atat de bine sa aprinda si sa intretina focul nostru interior, un foc interior puternic in care ard intensiv agresivitatea si erotismului, realismul brutal si idealismul mistic, atasamentul si repulsia , iubirea si ura , dragostea si moartea.. Imaginea unui Vulcan pe cale sa erupa este cel mai bun simbol pentru aceasta energie solara .

Aceasta Luna Plina in Taur activeaza axa XI-V , o axa afectiva , putand indica diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup.Prezenta Lunii Pline  in casa XI , destul de slabita de energiile provocatoare ale lui Marte in Leu si Jupiter in Varsator poate accentua certurile cu prietenii , conflicte cu membrii unui grup caruia ii apartinem , pot fi puse in lumina in aceasta perioada adevaratele interese intr-o alianta , prietenie mai ales daca la mijloc sunt interese materiale , toate neplacerile in aceasta perioada pot fi rezultatul direct al unui comportament imatur. Intamplarile nefavorabile pot deveni o sursa de necazuri , totul poate fi exagerat , dezacordurile familiale se amplifica . Soarele slabit in casa V  amplifica interesul  fata de speculatii , comert imoral, apar tradari , inselaciuni , neplaceri juridice , administrative , pierderi de contracte , asocieri nocive , sunt sanctionate erorile , neglijentele , deturnarile de fonduri , cand astrele sunt ‘suparate “ nu inseamna ca ne vor neaparat raul , nu, inseamna ca ne-am abatut de la drumul drept  din propria vointa , din orbire  sau din zapaceala  iar in aceasta perioada pot fi pedepsite abaterile de la regulile si legile superioare ale vietii .

Faza de Luna plina este un aspect ce induce un puternic conflict interior,ne face mai nervosi  si plini de energie ,  este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate , dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, inconstanta , lipsa de claritate a gandirii, nervozitate . Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe , este un timp al conflictelor de tot felul, al neintelegerilor.

Luna Plina , opozitia dintre Luna in Taur si  Soarele in Scorpion  face parte dintr-o Cruce Cosmica fixa : Luna in Taur  in careu cu Jupiter in Varsator in careu cu Soarele in Scorpion in careu cu Marte in Leu  si in careu iarasi cu Luna in Gemeni ( patru careuri )si doua opozitii  Jupiter in Varsator  in opozitie cu Marte in Leu si Luna in Taur  in opozitie cu Soarele in Scoprion . Crucea Cosmica formata  din cele doua opozitii in cruce si de cele patru cuadraturi induce un stres permanent, dificultati , angoasa, disiparea energiilor dar si o imensa putere interioara , vointa de a atinge un scop, productivitate. Foarte important in acest moment este gasirea echilibrului interior si ridicarea la un nivel de constiinta mai creativ si spiritual. Crucea cosmica in semne fixe accentueaza blocajele de tot felul, frustrarile , incapatanarea.
Opozitia Marte in Leu cu Jupiter in Varsator ne poate face sa actionam intr-un mod dezordonat gestionand in detrimentul nostru imensa energie , nevoia de autoritate se amplifica , apar neintelegeri si rivalitati , pot aparea conflicte cu autoritatile  , esecuri datorate unui mod de a actiona necugetat . Important este ca in aceasta perioada sa ne folosim de imensa energie in favoarea noastra si nu pentru a-i strivi pe altii. Aceasta opozitie activeaza axa II-VIII o axa a posesiunilor indicand adesea fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale , pot aparea pierderi financiare prin diverse asocieri, prin cheltuieli nebunesti.

Tot ce se intampla in acest moment este o culminare a ceea ce am adunat in interiorul nostru , de la griji la emotii, de la iubire la ura, toate acestea vor fi iluminate constientizand mult mai usor defectele din atitudinile noastre, din atitudinile noastre fata de altii dar si din atitudinile celorlalti, din activitatile de grup. Sentimente tind sa devina mai coplesitoare in acest timp , avem la dispozitie  o energia ce va sti sa  amplifice recompensele sau dezamagirile , ne putem da seama de valoarea unei actiuni, a unui partener, a unui iubit , a unei investitii, putem descoperi un talent uitat sau neutilizat cum trebuie, este amplificata dragostea Este o provocare acest moment de Luna Plina ce poate aduce intelegere si rezolvare a conflictului dintre ceea ce simtim si ceea ce vrem de fapt , fiind gata sa facem ceea ce trebuie, chiar nu trebuie sa fim speriati de aspectele asa zise negative, provocatoare, ele aduc obstacole dar si energie necesara depasirii acestor obstacole, ele sunt aspecte de actiune ce aduc capacitatea de a percepe lucrurile asa cum sunt cu adevarat si nu cum ne dorim noi sa fie.
Energiile imense ce insotesc acest moment de Luna Plina in Taur ne pot aseza “ intr-o intersectie fara nici un indicator clar “ , aici, in acest moment , avem nevoie de a realiza un rezumat clar si realist al experientelor si intamplarilor din viata noastra si inarmati cu aceasta cunoastere vom sti daca putem merge in aceeasi directie sau suntem ajutati sa descoperim un drum nou in care sa ne concentram intreaga energie .
Este o Luna Plina in Taur puternica ce poate aduce realismul in viata noastra , in relatiile noastre, in prieteniile noastre ,in munca noastra, in afacerile noastre ,  dezavantajul acestei energii este incapatanarea  dar poate oferi si o imensa cunoastere prin “ simturi “ deschizandu-ne o usa spre oportunitati,  realizarea unui vis , a unei dorinte ,  important este sa profitam de acest moment cosmic plin de energii creatoare ce poate lucra pentru fiecare dintre noi asemenei unui “ detonator”. Folositi-va intuitia, fiti atenti la visele ce va pot transmite fie mesaje provocatoare fie mesaje ce pot indica o perspectiva folositoare.

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.