LUNA PLINA IN VARSATOR – 10 AUGUST 2014, ORA 21: 08, ORA ROMANIEI – “O CHEMARE DIVINA “

astro_2gw_454_luna_plina_in_varsator_2014.46046.22297

“Luna si Soarele reprezinta o lume constituita din trecutul si din viitorul nostru, si cand vedem, pe de o parte, ca fiintele lunare sunt acele fiinte care tin registrul trecutului nostru, cand vedem ca, intr-un fel, vietile noastre pamantesti trecute sunt inscrise in filele cartilor lor, atunci, prin cunoasterea initiatica, ni se arata clar ca trebuie sa ne ridicam privirea spre Angeloi, spre Ingeri, cand ne preocupam de viitorul nostru. Noi facem in permanenta ceva; daca nu toti oamenii, majoritatea oamenilor trebuie sa faca ceva. Exact asa cum ceea ce am facut in trecut are repercusiuni asupra vietii noastre prezente, ceea ce facem in prezent trebuie sa aiba repercusiuni asupra viitorului. Dar putem exercita o influenta asupra viitorului numai datorita faptului ca Ingerii isi idreapta oarecum privirea lor sufleteasca asupra a ceea ce a facut omul in prezent si fac ca aceasta sa actioneze asupra viitorului. Ia nastere un sentiment foarte bun atunci cand tinem seama de aceasta misiune a Ingerilor. Noi facem intr-adevar multe lucruri care trebuie sa aduca roade în viitor. Dar omenirea actuala a devenit teribil de necugetata in privinta unor asemenea lucruri. Ea ar trebui sa tina seama de asemenea lucruri cand omul face ceva, omul trebuie sa se gandeasca la Ingerul sau cam asa: „Spiritul meu pazitor sa-mi primeasca fapta ca pe o radacina si sa o faca sa dea roade”. Cu cat mai mult va lega un om prin imagini, in mod concret, asemenea cuvinte de Ingerul sau, cu privire la faptele care trebuie sa aduca roade in viitor, cu atat mai numeroase vor putea fi aceste roade in viitor. – Asadar, asa cum fiintele lunare pastreaza destinul nostru trecut, fiintele solare intretes in permanenta  un nou destin pentru viitor.” Rudolf Steiner

In cuvinte simple, Luna Plina este un moment al culesului, culegem ce am semanat odata cu Luna Noua in Varsator din ianuarie 2014.
Faza de Luna Plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Varsator gradul 18: 02 iar Soarele in Leu gradul 18:02. Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi si plini de energie, accentuateaza lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex. Ganditi-va la un aspect de opozitie ca la un joc de sah, suntem acolo, vedem provocarile, mutarile si putem sa ne aparam, sa luptam, sa pierdem sau sa castigam. Cum Luna vorbeste despe trecut iar Soarele despre viitor, “ mutarile pe tabla de sah “ au fost incepute in trecut(luna) iar acuma Soarele este un jucator astral ce actualizeaza trecutul, putem castiga sau putem pierde si asta in functie de ceea ce am semanat, mutat pe tabla de sah a vietii noastre.

Ascendentul momentului de Luna Plina in Varsator este in Pesti gradul 6:23, este o energie mutabila, de apa ce va sti sa alterneze veselia si distractia cu momentele de depresie si neplacere. Emotivitatea ne va insoti  in urmatoarea perioada, exact ca cei doi pesti legati impreuna dar care inoata in directii opuse, asa  si noi, ne vom zbate intre doua directii diferite, ceea ce este important, este sa incercam sa tinem “ legati acesti pesti”, doar asa putem profita de aceasta energie extrem de intuitiva, creativa. Pierzand aceasta legatura, vom deveni cel mai adesea ratacitorii fara scop, introvertitii  care se afunda in depresie si fel de fel de dependente. Este important sa invatam sa traim in urmatoarea perioada prin credinta si intuitie, vocea interioara ne va ghida in directia buna daca vom avea incredere in ea. Muzica poate fi o sursa de inspiratie extraordinara, in acelasi timp va oferi si linistea de care avem nevoie. Este posibil sa apara reactii neobisnuite la medicamente, alimente, alcool, picioarele devin mai sensibile.
Guvernatorul ascendentului in Pesti este Neptun retrograd( privim in trecut ) in Pesti, accentuand importanta acestei energii.

neptun
Pe cine vrei sa salvezi ? Vezi oamenii si situatiile asa cum sunt cu adevarat? Visezi ceea ce iti trebuie cu adevarat, ai incredere in intuitia ta sau o ignori, muzica sufletului tau este acordata cu muzica divina?
Acuma, Neptun retrograde in casa I poate fi o palma spirituala care ne trezeste si ne spune ca visele noastre trebuiesc plivite de buruieni. Neptun retrograd ne ajuta ( daca ne ascultam intuitia)  sa vedem mai clar in visele, fanteziile noastre, este un moment frumos pentru vindecare, compasiune si accesarea potentialul nostru vizionar. Multi vor simti ca au nevoie de etichete pentru toate hainele care sa le reaminteasca cine sunt, altii vor continua sa-si dezvolte un scop spiritual puternic.
Daca in mers direct, sub influenta lui Neptun, putem fi “ cu capul in nori”, pierdem drumul spre casa, acuma, Neptun retrograd ne poate arata calea, important este sa avem incredere in imaginatia noastra.
Luna Plina in Varsator activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii si poate aduce  probleme legate de munca,  de serviciu, rutine, trecut dar si de sanatate. Prezenta Lunii Pline in casa XII ma duce cu gandul la blocaje de tot felul, sensibilitate extrema, reactii intarziate la experiente emotionale, singuratate, izolare fortata sau de nevoie, este o emotie inchisa, izolata chiar bolnava ce are nevoie de vindecare. Casa XII este un loc adesea tulbure, intunecat, plin de secrete in care trecutul vine peste noi chiar daca vrem, chiar daca nu vrem acest lucru. Cand intram in casa XII, deschidem ( daca putem)  o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice dar adesea drumul este plin de fantome care ne bantuie, ne chinuiesc pentru mult timp. Decaderea dar si faima isi au radacinile in casa XII deoarece aici pacatul devine o nota de plata iar serviciul in favoarea celorlalti prin renuntarea la individualitatea noastra, ne inalta sufletul. Aici valoarea  noastra vorbeste timpului  iar timpul devine trecut, prezent si viitor. In casa XII, Dumnezeu lucreaza prin noi pentru ceilalti si asta prin ceea ce sufletul nostru si-a ascuns profund in el trebuind ca mai devreme sau mai tarziu sa descoperim aceste daruri divine care ne aduc faima, renume. In povestea mitologica a lui Adam si a Evei, dupa ce au mancat fructul interzis din pomul cunoasterii ( au pacatuit)  au fost exilati din paradis iar casa XII  poate induce acest sentiment de izolare, respingere,  abandon in incercarile noastre de a ne reconecta cu sursa divina.
Cu Luna Plina in Varsator in casa XII, putem simti ca inventam  Lampa moderna a lui  Aladin ce ne ajuta sa facem lumina in tot ce este ascuns, secrete, limitari, dusmani, daruri divine, recompense sau pierderi. Aici ne asteapta “ geniul secret”  al fiecaruia dintre noi care trebuie pus in slujba celor multi(casa XII).

varsator leu

In cele din urma, casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunoscute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Cu Luna Plina in  Varsator  in casa XII ne vom intalni cu rezultatele actiunilor noastre din trecut, acestea pot fi o sursa de bucurie sau de multe ori, o sursa de tristete, ingrijorare si tristete. La urma urmei, o Luna Plina in Varsator  in casa XII este ca o slujba inedita, instantanee chiar socanta de vindecare a sufletului nostru, acuma, culegem roade prin valorile unice ale sufletului nostru .

Varsatorul  este un semn condus atat de zeul traditiei(Saturn) cat si de zeul inovatiei (Uranus) fiind o marturisire a complexitatii si diversitatii de expresie a acestei energii. Aici, prin acest semn ne intalnim cu un paradox astral, timiditatea merge de mana cu indrazneala, viata privata are nevoie in acelasi timp si de viata publica, respectarea regulilor(Saturn) se lupta cu distrugerea lor (Uranus).Varsatorul vrea sa comunice lumii ceea ce stie el, aici, mintea vorbeste pe o scara masiva, radiouri, televizoare, filme, computere, relatii publice, astrologie, energie nucleara, acte de caritate.
In timp ce Leul este personajul principal al unei piese fiind axat mai mult pe ceea ce important pe moment, pe obiectivele personale, Varsatorul vrea sa corecteze grandoarea imperiala a Leului, inventeaza noi forme de comunicare, noi forme de gandire indiferent daca sunt cerute sau  nu. Daca Leul conjunga verbul “ a voi “ in interes personal, Varsatorul conjunga verbul “ a cunoaste “ in interesul celor multi iar aceasta Luna Plina prin opozitia Lunii in Varsator cu Soarele in Leu ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem ajuta pe ceilalti prin talentele personale.
Problemele legate de respingere, separare, iubire, abandon si nevoia de recunoastere, de aprobare, pot conduce in aceasta perioada la comportamente rebele, haotice. Comportamentul isterical, copilaresc, mandria, aroganta, superioritatea sunt marturii solare trimise Lunii in Varsator  iar roadele acestei lunatii sunt in acord deplin cu aceste manifestari.

Aceasta Luna Plina in Varsator in casa XII ne reaminteste ca aroganta si mandria sunt pedepsite. Acuma, ne confruntam cu o tranzitie, o stare critica, un prag intre doua optiuni, acuma fantomele trecutului ne pot tine legati de acest prag sau putem intelege ca o alegere gresita are  menirea de a ne invata sa nu o mai repetam, tot raul este spre bine. “Castigam sau pierdem intr-un mod inedit, socant ” este limbajul  dublu al Lunii Pline in Varsator in casa XII dar “ cel mai mare pacat” ar fi sa ramanem blocati pe ceea ce nu functioneaza in viata noastra . Acuma putem avea o sansa inedita de a vedea ceea ce am pierdut ani de zile. In cele din urma, o  Luna Plina in casa XII este menita sa ne transforme dar pentru asta trebuie sa dezvoltam credinta in “ochii nostri spirituali”. Daca vom incerca sa mergem in fata lui Dumnezeu cu realizarile noastre materiale  vom fi asemeni orbului care nu cunoaste nici o cale. Aici, faptele cantarite, rasplatite tin de suflet si de ceea ce sufletul fiecaruia dintre noi a facut pentru sufletul celuilalt.

Un aspect de opozitie  aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.  Uranus retrograd in Berbec este un asistent astral important ce mediaza acest conflict intre Luna si Soare, intre ceea ce am inceput in trecut si ceea ce ar fi benefic pentru viitorul nostru. Uranus retrograd mediaza “ intalnirea entitatilor spirituale lunare cu ingerii solari”, ganditi-va la Uranus ca la un avocat astral care ne apara drepturile, ne da o sansa.

varsator 1
Chiar si in aspecte bune, Uranus ramane rebel, neconvntional , rupe lanturile, iar in acest moment deja tensionat, aceasta energie uraniana ce mediaza dialogul provocator intre Luna si Soare , ne pune la indemana o “parola  “ cu care sa ne eliberam din lanturi intr-un mod destul de inventiv. Sextilul este un aspect ce conduce catre un nou nivel de intelegere , un grad mai mare de obiectivitate ,este o deschidere catre nou , oameni noi, idei noi , atitudini noi.
Practic, Uranus retrograd  ne pune sa ne confruntam cu tot ceea ce lezeaza unicitatea noastra  si sa schimbam aceste lucruri. Daca sunteti intr-o relatie proasta, daca sunteti blocati intr-un loc de munca care nu va place, daca traiti intr-un loc in care nu va simtiti bine sau daca petreceti timpul cu persoane nepotrivite, acest moment astral are in desfasurator modificarile necesare.

Saturn in Scorpion este cel de-al doilea guvernator al acestei lunatii care “ provoaca ceea ce este deja provocat”.
Saturn este Marele Pazitor al pragurilor, este Cel care sta in prag si nu te lasa sa treci mai departe. Saturn in Scorpion este un “ochi astral” ce a contorizat de-a lungul timpului tot ceea ce s-a facut in moduri secrete si care au lucrat impotriva umanitatii. Este o energie ce aduce dezavaluiri socante, terifiante si care au legatura cu cele mai inalte functii, afaceri ascunse bazate pe bani grei. Saturn in Scorpion in aspect provocator (careu) cu Luna Plina in Varsator aduce evenimentelor o greutate enorma, toate obligatiile devin constrangeri insuportabile, viata este grea. Acest aspect de careu,  provocator, ne testeaza de fapt capacitatea de a suporta o realitate suparatoare, fara a fugi din calea ei chiar daca putem avea senzatia ca pasii nostri pot strabate o adevarata vale a plangerii.
In conjunctie cu Soarele in Leu si in opozitie cu Luna in Varsator se afla Lilith in Leu (puncte oarbe legate de “ maretia noastra”).

lilith in leu

Cum Lilith se refera la secrete, actiuni mascate, frauduloase, relatii triunghiulare, aceasta Luna Plina poate  da masca jos in special la barbati, sefi, loc de munca , colegi. Deoarece un aspect de opozitie pune un accent deosebit pe relatii, cu Lilith in conjunctie cu Soarele si in opozitie cu Luna, acest moment astral cantareste relatiile triunghiulare. Nu trebuie uitat ca Lilith nu este sotia ci este amanta, cealalta femeie, vrajitoarea, seducatoarea , este cea care merge impotriva regulilor stabilite de barbati, de traditii. Lilth este adesea privita ca “  un fruct interzis “, se poate ca aceasta Luna Plina sa-i puna in lumina pe toti cei care au “ muscat din fructul oprit “.

De fapt, Luna Plina poate fi privita ca un moment de oportunitate sau un moment de criza existentiala, culegem ce am semant in bine sau in rau. In sens pozitiv, aceasta lunatie ne poate ajuta sa ne gasim chemarea divina.
Toti cei cu planete in jurul gradului 18( cei nascuti in jurul datei de 10, plus, minus trei zile)  din semnele fixe Leu, Varsator, Taur, Scorpion vor simti efectul acestei lunatii mult mai puternic decat ceilalti.

Asa cum valoarea lui Edison straluceste in fiecare lampa in aceasta lume mare( Varsator), aceasta Luna Plina ne cantareste si ne raspateste valoarea care a facut bine celor multi.

Adriana Tudosa

You may also like

16 Comments

 1. Multumim de informatii! Ce luna plina! Adriana, eu sunt peste cu luna in varsator pe gradul 23! Sa inteleg ca influenta este destul de mare. Ma poti ajuta cu cateva cuvinte? Sunt nascuta in Bz, la 09.03.1967, ora 2.00. Multumesc inca o data!

 2. adriana multumesc din suflet pentru tot ,Dumnezeu sa te ocroteasca toata viata ta,cata dreptate ai cu ingerii sunt langa noi tot timpul,doar sa fim atenti la mesajul lor,doamne ajuta,ieri ingerii au fost cu mine la drum si s-a terminat totul cu bine,scurt circuit la masina…….si totusi am scapat cu bine datorita unui copil -inger,multumesc cerului pt.darurile pe care le-am primit pe pamant,multumesc cu iubire maria

 3. Doamne ajuta! Am inceput anul cu ganduri si planuri marete, sadite in cer. Acum sper sa culeg rezultatele in mod concret, ptr ca mi-am dat seama ce e mai bine ptr mine si ptr evolutia mea si am incercat mental si spiritual sa inlatur toate barierele.
  Va multumim pentru dedicatia pe care o acordati analizelor astrologice, sunt intr-adevar bazate pe adevaruri perene.
  Toate cele bune!

 4. intr adevar wikipedia e divina,toate informatiile le culegem de acolo lejer,cum bine mi ai spus candva ca faci si tu adriana
  traiasca wikipedia nu?

 5. Conteaza daca iei informatiile de la wikipedia sau daca te duci intr-o biblioteca si iei dintr-o carte?
  Unde sunt eforturi si fapte de apreciat si de recunoscut, sa fim buni sa le dam valoarea pe care o merita. Asta nu ne face pe noi mai putini buni, daca recunoastem munca unui om.

 6. Multumesc Adriana pentru tot!Dumnezeu sa te aiba in paza sa.O saptamana binecuvantata+multe ganduri bune cu drag:*:*:)

 7. Draga mea Corina, nu ai inteles nimic din ce am spus eu.
  In alta ordine de idei, nu inteleg rostul acestui comentariu, de fapt comentariul tau nu are nici o legatura cu articolul meu.
  Acuma, traim intr-o epoca in care informatia poate fi gasita usor iar in spatele acestor stocari de informatii on-line sunt eforturi extraordinare atat omenesti cat si spirituale. Eu ma bucur din tot sufletul ca am acces la aceste informatii.Iar pe Rudolf Steiner nu-l citesc pe Wikipedia.
  Eu multumesc din suflet tuturor celor care sunt trimisi aici pe pamant sa pregateasca urmatoarea epoca -epoca fraternitatii iar Wikipedia, biblioteca on-line, internetul sunt mijloace spirituale importante.
  Adriana astro

 8. eu deja o simt si inca cronic … inteleg de ce se intampla …si sper sa fiu destul de puternica pt asta …cert e ca izolarea a inceput spre dezamagirea celor din jurul meu.Multumesc … acum macar stiu de ce si la ce sa m astept.

 9. R?ut??ile ?i frustr?rile gratuite sau de orice fel ar fi ele;) nu-?i au locul ?i rostul aici în nici un caz.Acesta e un blog dedicat astrologiei ?i nou? cititorilor în mod special!Nu e loc ?i timp ptr.altceva.Energia se consum? ?i se poate consuma constructiv prin vorbe,gânduri ?i fapte bune:) nicidecum de alta natur?.O zi pl?cut? ?i lini?tit? tuturor!!!

 10. Scuze Adriana!Din cauza ca am scris cu diacritice:) a iesit com.meu cu multe semne de intrebare;) pe viitor voi scrie fara ele ca sa nu mai am probleme de acest gen.O zi frumoasa si toate cele bune:*:*:)

 11. Buna ziua! Sa inteleg ca aceasta conjunctura amplifica ceea ce deja exista? Imi puteti spune va rog cum influenteaza aceasta perioada o situatie de viata in care e posibil sa apara pierderi majore? Zarnesti, Brasov, 01.08.1972, ora 12.20. Va multumesc frumos

 12. Adriana, referitor la explicatiile tale legate de wikipedia, sper sa nu ajunga singura sursa de informare pt ca, in acest caz, ne paste ignoranta, mediocritatea si lenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.