LUNA NOUA IN SAGETATOR – 11 DECEMBRIE 2015, ORA 12:29, ORA ROMANIEI –“ FLACARA CARE STRALUCESTE DINCOLO DE MINTE DEZVALUIE DIRECTIA SIGURA ”

astro_2gw_416_luna_noua_in_sagetator_2015.50718.18958

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.

Aceasta Luna Noua in Sagetator are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 19:03 Sagetator  si energizeaza casa IX in harta acestui moment astral, o casa naturala a Sagetatorului, dubland astfel mesajul astral. Intalnirea Soarelui cu Luna in Sagetator  si in casa Sagetatorului poate fi privita ca o conferinta astrala in care cele doua energii( ingerii solari si ingerii lunari) pun bazele unui nou inceput in acord cu destinul fiecaruia. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Sagetatorului in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in acord deplin cu acest semn al Sagetatorului, un semn optimist ce aduce cu sine dorinta de expansiune, dorinta de crestere, dorinta de libertate si vise mari pline de speranta unui viitor mai bun.

Dar Sagetatorul este un semn mutabil, ceea ce inseamna ca poate lua multe forme. Aici, mitologia vorbeste despre Chiron, un Centaur filozof, profesor si vindecator. Dar Chiron a fost lovit de sageata lui Hercule iar in ciuda tuturor cunostintelor sale, el nu s-a putut vindeca. Asta s-a intamplat pana cand el a renuntat la nemurire in favoarea lui Prometeu. Energia Sagetatorului  este o energie ce cere sacrificii daca vrem sa dobandim ceva de valoare mai mare, aici sageata are sensul cunoasterii, intelepciune si iluminare. Energia Sagetatorului vorbeste despre lucruri care sunt mai mari decat lucrurile personale, aici ne intalnim cu nevoia de a sti nu nu doar pentru noi insine, ci trebuie sa oferim si celorlalti din cunostintele noastre. Prin urmare, energia Sagetatorului vorbeste despre cunoastere, intelepciune dar nu fara sacrificii. Chiron a renuntat la nemurirea lui pentru a-l salva pe Prometeu si pentru ca omenirea sa se ridice deasupra stadiului de “animale”.

In unele carti mai vechi, Sagetatorul a fost numit si semnul tacerii, ucenicul trebuia sa stea in tacere, sa nu se miste, sa nu vorbeasca, doar asa putea atinge imparatia spirituala prin controlul mintii si prin retinerea exprimarii. Deci, marea lectie adusa de aceasta Luna Noua in Sagetator si in casa IX este ca trebuie sa invatam sa fim extremi de atenti la vorbele noastre, la ceea ce gandim, la mintea noastra. Suntem inchisi aici pe pamant nu de o forta din afara ci de ceea ce am spus, gandit, facut. In momentul in care nu ne mai legam de ceilalti prin barfe, ganduri negative, suntem eliberati de inchisoarea pamanteasca asa cum a fost eliberat si Prometeu de Hercule( multa munca) . Acuma asteroidul 1809 Prometeu este pe gradul 27 Pesti intr-o conjunctie stransa cu Nodul Sud in Pesti pe gradul 27:14, un punct de eliberare karmica, asta arata ca trecutul ne mai tine legati de stanca daca nu invatam sa fim realisti, practici, atenti, corecti, sa nu mai purtam acei ochelari plini de iluzia unui magic maine. Doar munca ( Hercule prin cele 12 munci si Nodul Nord in Fecioara) ne elibereaza.

O Luna Noua in Sagetator si in casa IX ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Ne putem simti reinnoiti printr-o perspectiva noua asupra vietii noastre, asupra societatii in care traim, asupra crezurilor noastre.

Marte in Balanta(agresiune in/prin relatii) se opune lui Uranus retrograd in Berbec (comportament radical)  iar Luna Noua in Sagetator mediaza acest conflict, suntem intr-un fel ocrotiti de divinitate prin fel de fel de fel de semne intuitive, credinta, rugaciuni(luna noua in casa IX).
Marte in conflict cu Uranus pe axa I-VII provoaca izbucniri de furie indreptate catre toti cei care ne-au adus suparari in trecut cu un accent deosebit in casnicii, partener de viata, rivali, avocati. Acuma furia si resentimentele construite, alimentate de ceva timp nu mai pot fi controlate si ne putem transforma in adevarate trasnete, ne putem elibera de responsabilitatile si obligatiile care nu ne mai plac si care ne tin captivi. Cum Lilith in Balanta este in conjuntie cu Marte in Balanta in casa relatiilor, casnicie, uniune legala, se poate spune ca aceste resentimente, aceste furii au legatura cu relatiile duble, clandestine, tradari. Lilith in Balanta si in casa VII este puternica si aduce o nota de plata karmica pentru  infidelitate, relatii ascunse, tradari.
Razbunarea pare a fi pe val dar nu va recomand acest lucru, fiti cumpatati, nu actionati ca un fulger care poate distruge totul in cale. Acest aspect energetic conduce la o lipsa a rabdarii, o neputinta de a incetini ritmul, vointa poate capata forme fanatice, tot ce-i brutal devine de nestavilit, este o energie ce poate face ca unii oameni sa actioneze fara sa tina cont de nimic indiferent de costuri, dorinta de libertate si completa ignorare a oricaror tipuri de restrictii sunt puternice  putand conduce la mari necazuri in parteneriate, in casnicii.
Este o energie cu un impact deoasebit asupra armatei, politiei , pompierilor, chirurgilor, radiatiilor, electricitatii, tehnici avansate, preocupari deosebite, poate provoca accidente grave auto, de tren, accidente de munca, defectari de echipamente, electrocutari , accidente vasculare cerebrale, furtuni, catastrofe naturale, revolte , atacuri , violenta.
Negativitatea si inconstienta sunt extreme si va trebui sa fim atenti, o criza nu se poate rezolva prin violenta, prin schimbari necontrolate, aveti grija.
Cel mai bun mod de a trece prin aceste trasnete astrale este sa ne gandim de doua ori inainte de a lovi si sa nu raspundem la provocari fara a ne gandi atenti cum trebuie sa actionam.

Cum Luna Noua in Sagetator mediaza acest conflict astral, prin aspectul de trigon cu Uranus retrograd in Berbec ( comportament radical,repetitii, trecut) din casa I, problemele vechi pot gasi acuma rezolvare iar calea de urmat este mai clara. Uranus retrograd aduce in general inversari neasteptate, in semnul Berbecului si in casa I, aceste modificari sunt destul de personale dar vizeaza si relatiile noastre, un partener de viata, o casnicie. Vorbim de energii ce favorizeaza creativitatea, imaginatia, ingeniozitatea in dobandirea independentei, eliberare de blocajele impuse adesea de o autodisciplina abuziva, putem vorbi de o energie ce va sti sa dea unora “bobarnacele “ necesare evolutiei. Chiar daca Uranus este energia ce sprijina pozitiv aceasta Luna Noua, este bine sa nu uitam ca energia lui Uranus nu poate fi clasificata in energie buna sau rea, de multe ori aceasta energie da forta necesara schimbarilor bruste, modificarilor  instantanee ale nivelului de constiinta, idei noi si concepte originale, nu ofera stabilitate dar sigur da un aer revigorant ce deschide usa viitorului.

Tot Luna Noua in Sagetator este in aspect provocator (careu) cu Chiron in Pesti. In astrologie, Chiron este vindecatorul intelept si profesor, este energia care ne ghideaza catre tot ce este mai bun in noi dar de multe ori acest drum nu ocoleste durerea si nici chiar intelepciunea nu ne poate proteja de durere. Cu Chiron in Pesti si in casa XII, o casa naturala a semnului Pesti, rana din suflet are legatura cu victimizarea sentimentelor, cu frica de a pierde pe cineva, cu victimizarea vietii noastre, cu pierderea credintei in puterea iubirii, cu nedreptatea, inechitatea, pierderea increderii in divinitate, in Dumnezeu, cu sentimentul de pierdere. Aceste frici ne sensibilizeaza foarte mult, apare o teama de a ne deschide  catre oameni, partenerii pot fi alesi gresit. In mod paradoxal, fiecare partener este o reflectare a suspiciunilor noastre din suflet, putem da vina pe altii pentru ranile sufletului, pentru nedreptate, cauze pierdute. Dar Universul nu se va opri pentru acest lucru, cu cat ne ne vom victimiza mai mult cu atat vom atrage situatii care ne vor provoca sa avem incredere ca Universul are grija de tot , ca in spatele aparentei de nedreptate pamanteasca putem  vedea dreptatea divina, ca in spatele incorectitudinii pamantesti putem vedea corectitudinea divina.In procesul chironian, putem vedea logica asa ziselor nedreptati din viata noastra, putem intelege ca fiecare lucru “ aparent rau” a fost in serviciul sufletului nostru,  ca toate lucrurile “ rele “ sunt acte divine pentru cresterea si evolutia noastra.
Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau )  in calatoria noastra.  Putem alege aceasta cale sau putem sa continuam sa ne plangem de mila accentuand si mai  mult nesiguranta, temerile, problemele nerezolvate.

Luna Noua in Sagetator este guvernata de Jupiter, planeta norocului si expansiunii. Acuma Jupiter este in Fecioara in casa VII ( aduce in atentie toate detaliile in bine sau in rau intr-o relatie) si face un aspect de careu cu Luna Noua in Sagetator, acest aspect induce o nepotrivire intre dorintele noastre si realitate, toata lumea este vinovata pentru esecurile noastre numai noi nu. Din acest motiv, putem crede orice propunere, orice promisiune neintemeiata, credulitatea este maxima, tradarile fac parte din acest peisaj astral.

Asteroidul 19 Fortuna pe gradul 18:34 Sagetator face un aspect de conjunctie cu Luna Noua in Sagetator. In mitologie, Fortuna este zeita romana a norocului predestinat, este asociata cu un corn al abundentei,  carma unui vas, mingea si roata. Este subliniata deasemenea dualitatea si instabilitatea ei reprezentata de obicei printr-o parte a fetei zambitoare iar alta incruntata, jumatate din fata alba, jumatate neagra, legata la ochi  pentru a arata ca ea este complet aleatoare si impartiala. Ar putea fi aducatoare de noroc sau ghinion, asta in functie de aspecte , oricum, ea ramane o personificare a norocului predestinat ( bun sau rau ), simbolismul ei fiind Roata Norocului. Fortuna intr-un semn de foc ne cere sa invatam sa temperam raspunsul nostru initial la ceea ce ofera soarta, sa invatam ca riscul trebuie analizat si nuantat cu intuitia de moment.
Fortuna in conjunctie cu Luna Noua in Sagetator in casa IX poate arata “noi inceputuri sortite”  prin schimbarea crezurilor noastre invechite, prin dezvoltarea mintii, cunoasterii, credintei in ghidarea divina, prin strainatate, straini, scoala inalta, aici “Flacara care straluceste dincolo de minte dezvaluie directia sigura.”

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Sagetatorului,  entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe cunoastere, intelepciune, vise mari, ne induc speranta, ne ajuta sa dam  “ aripi’ planurilor, ideilor, viselor, inspiratiilor, gandurilor  mai mari decat viata. In Sagetator,  zgomotul si zanganitul “pasarilor Stymphalian” sunt  reduse la tacere , asta inseamna ca in loc de multe voci si ganduri perturbatoare, trebuie sa avem incredere in “vocea sufletului”, doar asa intram in casa lui Dumnezeu si primim cel mai bun sfat, cea mai buna povata.

Adriana Tudosa

You may also like

12 Comments

  1. Buna Adria,
    Ce-ar putea astepta cineva de la aceasta luna noua cind semnul Sagetatorului in harta lui natala este in casele a VII-a si a VIII-a si a IX-a? Intimplari in toate trei? Doar intr-una din ele? Evident, casa a VIII-a ma preocupa, in harta natala la care ma refer, aceasta casa este toata in Sagetator, celelalte doua fiind la granita cu semnele vecine, Scorpion respectiv Capricorn…
    Multumiri anticipate pentru raspuns!

  2. Mii de ,ultumiri pentru aceste daruri pe care ni le faceti de fiecare data. Bunul Dumnezeu sa fie cu dumneavoastra si cei dragi !

  3. F.frumos si interesant!Mii de multumiri ptr.toate articolele tale si ptr.tot ceea ce faci ptr.noi toti 🙂

  4. Dincolo de textul vast si complexitatea informatiilor (pe orizontala si pe verticala, ca sa ma exprim sintetic) ma impresioneaza, de fiecare data, SUFLETUL din material! Simt cum imi creste inima de bucurie cand vad astfel de OAMENI GENEROSI, HARNICI si FRUMOSI. E ca un pansament pe sufletul meu ”bombardat” de … tot si toate, ca la curatenie mare. Ar mai fi de zis dar ma opresc aici (asa cum recomanda si materialul, corect?!). Cred ca se potriveste cel mai bine NAMASTE.

  5. Buna seara Adriana! Imi cer scuze ca te deranjez cu o intrebare. Eu daca sunt fecioara cu ascendent pesti de fapt nodurile lunare cum ma vor afecta? Ca dupa nodul nord ar fi bine dar dupa nodul sud nu prea. Si de aici si dilema mea: este bine sau nu? Iti multumesc anticipat pentru raspuns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.