LUNA NOUA IN BALANTA – 19 OCTOMBRIE 2017, ORA 22 :12, ORA ROMANIEI – “ECHILIBRARI KARMICE…ASTEPTATI-VA LA NEASTEPTAT “

       “Eu sunt Cel care cercetez rarunchii si inimile si voi da voua, fiecaruia, dupa faptele voastre” (Apocalipsa 2, 23).

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Luna Noua este un simbol al inceputurilor. Acesta este un moment bun pentru a contempla adevaratul motiv al vietii aici pe pamant, care este scopul nostru si ce trebuie sa realizam, care sunt aspiratiile spirituale. Aceste intrebari pot primi raspuns in aceste zile

       O nunta cosmica este intr-un fel aparte de o nunta pamanteasca unde mirii primesc daruri, acuma mariajul astral are loc in semnul Balanta pe gradul 26:35, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 19, din orice semn zodiacal.

La masa mirilor sta Karma ( asteroidul 3811)–culegem ce am semanat dar si  Rhadamanthus (38083) un judecator drept ce evalueaza corect si drept un proces,  o situatie de viata, o proba iar tema principala a acestuia este aceea de a aduce adevarul in lumina a unei situatii, fapte din trecut. Acest lucru este similar cu  “Daca ai de spus ceva, spune, iar daca nu, pe veci sa taci “ dar Rhadamanthus nu poate fi pacalit, are o memorie foarte lunga iar curentul karmic devine un laser ce merge la radacina oricarei probleme. Uranus retrograd pe gradul 26:31 Berbec chiar poate strica nunta( face un aspect de opozitie provocator cu Luna Noua) iar Chiron retrograd pe gradul 25:15 Pesti participa la acest moment astral dar printr-un aspect de inconjunctie ce apare de fiecare data cand putem realiza ceva, obtinem ceva dar cu o pierdere, trebuie sa renuntam la ceva( el a renuntat la nemurire in favoarea lui Prometeu si a scapat si de o mare durere). Saturn pe gradul 23:33 Sagetator incearca sa dea stabilitate acestui moment astral provocator, ne spune sa respectam planurile, sa nu ne lasam ademeniti de fel de fel de lucruri necurate.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

                Cum Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, in semnul cardinal si de aer al Balantei, aceste “inceputuri” sunt legate de decizii cruciale, avem posibilitatea sa cantarim anumite situatii de viata(locul in care apare semnul Balantei in harta natala) si sa decidem in ce directie trebuie sa mergem in continuare. Aceasta Luna Noua ne intreaba: Ce vrem, ce relatii vrem, cum putem aduce armonia in relatiile noastre, ce trebuie sa eliminam din viata noastra , din relatiile noastre, pentru a ne echilibra sufletul. Balanta este asfintitul Soarelui, este Vestul, este casa VII- casa relatiilor, este taramul simbolic al trecutului, reamintindu-ne mereu ca trecutul este viu in relatiile actuale. Totul inmugureste sau izvoraste din pamant la echinoctiul de primavara si cade la echinoctiul de toamna si asa cum ne spune si Evanghelia lui Ioan “Cat este ziua, trebuie sa lucrez lucrarile Celui ce M-a trimis; vine noaptea, cand nimeni nu mai poate sa lucreze”.

                  Semnul Balantei are radacini foarte vechi si functioneaza atat la scara mica cat si la scara mare, totul se cantareste in viata noastra dar si in natura, univers. Fiecare semn zodiacal conduce o lege in creatia lui Dumnezeu si acuma ne intalnim cu legea echilibrului. Intreaga structura se bazeaza pe aceasta lege, intreaga natura, creatia in sine se bazeaza pe aceasta polaritate, pe conceptul bine si rau, lumina si intuneric, crestere si descrestere, inceput si sfarsit. Aceasta dualitate este insasi radacina vietii si a mortii, este mecanismul naturii, este legea de evolutie a omului, este o functie a vietii. Balanta ne cere sa fim in armonie cu aceasta lege dar asa cum suntem acuma pe pamant, talerul dorintelor, placerilor pamanesti  ignora total aceasta cerinta divina.

Cu semnul Balantei, incepem sa cantarim sufletul, oamenii, trecutul, relatiile, gandurile noastre, valoarea acestora. Angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si in general afacerile in legatura cu legile, intregesc cartea de vizita a semnului Balanta care se foloseste de verbul “ a echilibra” pentru a stabili reguli si legi. Situatia noastra actuala se datoreaza propriilor noastre actiuni, tot ceea ce exista in viata noastra, in corpul nostru fizic, se datoreaza karmei noastre. Tot ceea ce constituie existenta noastra si care formeaza entitatea pe care noi o percem ca fiind” noi insine” sunt datorate actiunilor noastre, noi suntem raspunzatori, prin ceilalti de fapt suntem pusi la incercare, depinde doar de noi cum raspundem, cum picam in plasa poftelor, dorintelor, actiunilor celorlalti. Si pentru a ne schimba fundamental existenta pe care o avem trebuie sa invatam sa fim atenti la actiunile noastre, sa ne schimbam comportamentul, modul de gandire, cum sa aducem aceste lucruri in echilibru, sa cantarim atenti fiecare actiune, gand, dorinta, om, etc.

Nu intamplator, Balanta este legata de Venus (este unul din domiciliile ei ) care vorbeste despre iubire, placeri, frumusete, bani, relatii, si care este o planeta personala influentandu-ne viata in mod permanent. Prin tot ceea ce induce ea noi dezechilibram in permanenta balanta vietii noastre. Si vine Saturn care este in exaltare in acest semn si cu ochiul lui de batran intelept ne spune “ plateste aici, ai depasiti orice limita admisa”. Ca zeita a dragostei si frumusetii, fata noastra draga ofera energiile necesare cresterii si dezvoltarii intelepciunii si intelegerii sau la polul opus, inversam aceasta influenta si o transformam in iubire posesiva, dorinte necontrolabile, desfrau, furie, marul discordiei, folosim in rau fortele sexuale, ne comportam asemeni animalelor conduse doar dupa instinctele lor primare. Venus poate fi si marul initiatic ce deschide poarta stiintei, a cunoasterii.Venus aduce oamenilor stiinta cerului, spiritul de justitie, masura si obsesia perfectiunii, arata calea spre inaltimi prin cunoastere sau prin inima si dragoste. Venus poate implanta in psihicul nostru virtutea castitatii, cea mai inalta forma de iubire. Asa, putem depasi toate suferintele, putem ajunge la un echilibru al spiritului, mintii si inimii, intelegem influenta acestui semn in viata noastra.

                Semnul Balantei guverneaza rinichii, popular “ rarunchii”. Acestia stau ca o balanta in corpul nostru ( tija balantei este coloana) si au un rol foarte important in filtrarea sangelui, extrag impuritatile si sunt apoi puse in apa si expulzate din organism prin urinare. A doua functie a rinichilor este de gestionare a apei in organism, deci tot ce tine de a avea o cantitatea potrivita de apa in organism tine de rinichi, o functie extrem de importanta. Deci rinichii au o functie fiziologica directa legata de sange si apa. In toate traditiile mistice, apa si sangele sunt simboluri omniprezente, rinichii ascund o semnificatie oculta. Poate ati auzit de multe ori in vorbirea populara ” a ofta din rarunchi”, “a suspina din rarunchi”, “ a urla din toti rarunchii”, “a se cutremura pana-n rarunchi”, “cu ranunchii zdrobiti de mila” “ miscat pana la rarunchi” etc. In  gandirea populara, rinichii sunt identificati adesea cu “adancul sufletului”. Dar pe langa un sediu al sensibilitatii, rinichii sunt vazuti si ca sediu al fortei, ca izvor al puterii,  “a incerca din rarunchi”, adica din toate puterile.  Rinichii sunt vazuti drept “bateria energetica a intregului organism”, mai mult, se crede ca ei reprezinta sediul intelepciunii si detin abilitatea de intelege lucrurile prin meditatie, iar nu mental. Rinichii sustin energetic intregul organism. Ca emotie negativa, rinichii sunt asociati cu frica, iar ca emotie pozitiva, ei sunt asociati cu linistea si intelepciunea.

In cartea Apocalipsei se spune “Eu sunt cel care cauta inima si rinichii si le dau fiecaruia dupa faptele sale” ceea ce arata ca actiunile noastre sunt masurate prin inima si rinichi. “ Si am facut omul dupa chipul si asemanarea Mea” arata ca Dumnezeu, propriul nostru spirit, lucreaza prin rinichi. Dumnezeu este mereu acolo, in lumina si in intuneric, acesta este un simbol al modului in care functioneaza echilibrul din punctul de vedere al spiritului. Dumnezeu percepe schimbul de lumina si intuneric, zi si noapte , fara a fi identificat insistand pe mentinerea acestui echilibrul dintre bine si rau, intre in sus si in jos, intre zi si noapte. Noi nu facem acest lucru. In viata noastra, tot timpul un taler al balantei este intr-o parte iar dezechilibrul se datoreaza dorintelor noastre. Unul dintre aspectele dorintei este dorinta de a obtine ceva, de a dobandi ceva, de a avea ceva. Celalalt aspect al dorintei este dorinta de a evita ceva, deci aici vedem aceeasi balanta, doua parti ale aceluiasi fenomen. Pofta si aversiune, placere si durere, viata si moarte, crestere si descrestere, iubire si ura, datorita dorintelor noastre cadem in ignoranta. Ne atasam de fel de fel de dorinte care cer in permanenta sa fie hranite. Unii au o predispozitie de a vedea intotdeauna viata din punct de vedere sentimental, masoara tot timpul experientele vietii prin inima dar ignora orice altceva. Altii vor fi ghidati doar de intelect, judecand mereu lucrurile si bazandu-se doar pe ideile si rationamentul lor. Altii vad viata doar prin instinctul sexual, reactioneaza rapid fara sa se gandeasca, merg pe impulsul momentului, se comporta reactiv si rapid incat nici nu isi dau seam ce fac pana cand este prea tarziu. Fiecare isi dezechilibreaza viata prin una dintre aceste predispozitii ce ne face sa interpretam gresit o experienta, un cuvant, un om. Pentru a invata cum sa actionam in mod corespunzator, pentru a invata cum sa actionam potrivit, trebuie sa invatam sa ne bazam pe Dumnezeul nostru, pe spiritul nostru ce comunica cu noi prin intuitie, acea voce mica caruia nu-i dam mare importanta. Pentru a ne baza pe intuitie, trebuie sa invatam cum sa lucram cu subcontientul, cum sa ne observam, cum sa ne amintim de noi insine, de esenta noastra divina. Scopul este acela de a nu reactiona pur si simplu la experientele vietii, ci trebuie sa le intelegem si sa actionam in mod corect. Acest efort este in subconstient si nu in minte, nu in inima, nu in impuls, si nu in comportamente motorii, cu alte cuvinte, in obiceiurile dobandite. Amintirea despre esenta noastra divina este un punct in cladirea a acestui echilibru-Balanta. Nu este un drum usor deoarece 97 % suntem prinsi de egou, mandrie, dorinta. Deci, chiar daca facem efortul de a ne observa, de a ne aminti de noi, de a fi prezenti si vigilenti, inca mai folosim doar trei procente din potentialul nostru, si asta daca incercam. Daca nu incercam sa ne amintim de originea noastra divina, sa ne respectam sinele nostru divin, atunci gresim, repetam si tot repetam experiente, modele adanc inradacinate in noi ( popular se spune ca obisnuinta este mai rea decat dragostea…) nascute doar din nevoia de a ne indeplini dorintele( Venus).

FII CONSTIENT DE ESENTA TA DIVINA, DE SUBCONSTIENTUL TAU CARE ESTE INTR-O CONEXIUNE PERMANENTA CU INTELEPCIUNEA ETERNA SI DIVINA. Adu-ti aminte de originea ta!

Este esential sa facem acest lucru, este prima usa care echilibrarea vietii noastre, catre ascensiune. Credem ca este normal sa ne manifestam mandria, furia, ura, poftele fara nici o urma de a cantari cumva acestea. Dar acest lucru nu este normal. Aceste modele pot fi schimbate, nu usor dar pot fi echilibrate, putem invata sa ne folosim energiile noastre in mod corect, sa ajungem la o stare de echilibru. Si nu uitati, binele creaza bine, raul creaza rau, furia poate crea doar furie, sunt legi care nu pot fi modificate ci doar intelese si care ne pot ajuta sa ne schimbam.

             Luna Noua in Balanta ( echilibru, relatii, egalitate, dragoste, feminitate, creativitate, viata in doi, echilibru, cantar, se cantaresc fructele ) activeaza casa V, o casa ce vorbeste despre iubire, copii, scoala, placeri de toate felurile. Aici, noile inceputuri( luna noua) lasa urme in viata, societate, fie ca vorbim de nasterea unui copil, nasterea unei mari iubiri, nasterea unei lucrari de arta, literatura, institutie culturala, o mare inventie, o realizare notabila a unui copil. In casa V, Luna Noua in Balanta combina verbul “ a echilibra  “ cu “ a voi”  punand un accent deosebit pe relatia cu noi insine dar si cu ceilalti. Testul principal al casei V este “puritatea motivului” iar Luna Noua aici este benefica actiunilor pure care pot pune in lumina unicitatea noastra, care exteriorizeaza natura noastra divina, care ne ajuta sa ne facem Dharma . Aceasta Luna Noua aduce simplitate, inocenta, povesti de dragoste, complicatii sentimentale, distractii, un copil, o creatie personala regala, izbanda in speculatii sau in jocuri de noroc.

                Dar Luna Noua in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec poate rasturna orice plan, totul vine pe nepregatite, poate fi o veste socanta intr-un fel. Acest aspect energetic poate da destul de mult neastampar, nerabdare, schimbari in familie, relatii, asocieri, politica, indepartari sau independenta in raport cu familia, plecari, intorsaturi si o nevoie acuta de a ne pune in prim plan creativitatea si originalitatea. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre, cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta, exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi moduri de abordare a problemelor relationale, globale. De multe ori, acest aspect aduce schimbari neasteptate de existenta, viraje de 180 de grade legate de decizia unei alte persoane sau o alegere personala cu consecinte greu de asumat. Rupturile conjugale sunt frecvente sub aceasta influenta astrala dar pot fi si rupturi profesionale, sociale, politice, in aplicarea unor reforme sociale. Pana in ianuarie 2017, Uranus retrograd ne cheama sa reexaminam orice temere, credinta, comportament, relatie, loc de munca, politica, uniuni, care ne impiedica sa fim noi insine, cei adevarati. De asemenea, Uranus retrograd ne aduce in atentie schimbarile imprevizibile din trecut, ele trebuie re-analizate, au fost eliberatoare asa cum am sperat, au nevoie de unele corecturi sau trebuie facuta o noua schimbare, tot ce nu este in acord cu sinele nostru autentic, va suferi din nou o modificare. Pe o scara mai larga, Uranus retrograd se manifesta ca o neliniste generala in societatea in care traim, in politica iar lucrurile acoperite, suprimate, ignorate, ies acuma in lumina. Conventiile si traditiile sunt contestate, sistemul politic se confrunta cu schimbari, tot ce a fost ascuns reapare acuma, scandalurile si coruptia sunt demascate intr-un mod incredibil.

               Dar mesajul Lunii Noi in Balanta are in plic si notitele lui Rhadamanthus si a Karmei( asteroidul 3811).

In mitologia greaca, Rhadamanthus a fost fiul lui Zeus si al Europei si fratele lui Minos. In calitatea lui de conducator si judecator al lumii interlope care din punct de vedere simbolic inseamna “ dupa moarte “, el este renumit pentru dreptatea lui, pentru onestitatea lui scrupuloasa pedepsind grav infractorii. In astrologie, Rhadamanthus arata capacitatea de a evalua corect si drept un proces, o situatie de viata, o proba. Tema principala a acestei energii este aceea de a aduce adevarul in lumina a unei situatii, fapte din trecut. In acest moment de Luna Noua,oricare ar fi pacatul, Rhadamanthus il va aduce in lumina si va oferi o pedeapsa adecvata. Avand in vedere ca mitul se refera la “ judecata dupa moarte”, acuma, judecata are legatura cu actiunile din trecut legate de relatii, asocieri, uniuni, politica, sistem financiar, banci, valori, ceva a fost facut, deciziile au fost luate. Acest aspect are legatura cu ceea ce a fost facut si nu mai poate fi anulat doar pedepsit. Cu aceasta Luna Noua in Balanta suntem chemati in fata instantei divine iar Rhadamantus nu este influentat nici de emotii, nici de fel de fel de scuze, el pedepseste tot ce este ilegal, inacceptabil in special in iubire, mandrie exagerata, relatii, uniuni, aliante politice, politicieni, lege si aplicarea legii. Alegerile, faptele  din trecut vin in prim-plan pentru revizuire  iar tot ceea ce are o urma de incorectitudine, o urma de murdarie sufleteasca, va fi adus in lumina. Orice pacat va fi evaluat si pedepsit de Rhadamanthus scrupulos, integru si atent la faptele cauzei. Cine a crezut ca poate scapa, ca actiunile egoiste si murdare zac acuma ascune in trecut, va fi extrem de mirat sa vada ca trecutul vine peste el. Rhadamanthus nu are limite, stie atat de bine sa gaseasca abuzurile, ilegalitatile si sa faca o nota de plata pentru ele. Aceasta energie nu poate fi pacalita sau potolita, are o memorie foarte lunga si vede  in ambele lumi.

          Asteroidul 3811 Karma vorbeste despre efectul actiunilor noastre din trecut, vieti trecute, este ceea ce putem face pentru a atinge echilibrul iar pe acest drum alegerile sunt conditionate de faptele noastre. Acest asteroid ne vorbeste despre conexiuni karmice intre oameni fie bune sau rele in functie de ce trebuie lamurit, platit, iertat, repetat. Karma nu este o pedeapsa divina, nu este o pedeapsa de dragul pedepsei, nu este neaparat “ ochi pentru ochi” ci aduce situatii care vor sa ne ajute sa invatam din greselile noastre. Daca destinul ne conduce catre un scop specific, este in esenta un sir de oportunitati care permit sa invatam lectii noi, abilitati noi, sa ne dezvoltam constiinta , Karma este soarta asupra careia nu avem nici un control, evenimentele sunt menite sa se intample si sunt puse in miscare de forte dincolo de controlul nostru. Karma este justitia  divina, ea este 100% corecta si noi trebuie sa invatam sa fim corecti si iubitori.

Acesta Luna Noua in Balanta de mana cu asteroidul Karma in Balanta  poate fi un declansator KARMIC al reglarii unor conturi karmice din trecut, vieti trecute. Evenimente negative karmice sunt ca accidentele, rup inima, aduc pierderi financiare, viata relationala grea, relatie grea cu partenerul de viata, cu asociatul, aici aplicarea legii pamantesti pare nedreapta dar ea are radacinile dincolo de timpul prezent. Cu asteroidul Karma in Balanta si in casa V, memoria karmica are inregistrari legate de parteneri, asociati, iubire, aplicarea justitiei, cariera artistica sau politica, putere, lideri, romantism, iubire, copii, tata abuziv, speculatii, invatamant, creativitate personala, egou foarte puternic, functii inalte detinute in arena politica, artistica, educative. 

              Chiron retrograd pe gradul 25:15 Pesti ( miscarea aparent retrograda a lui Chiron a inceput pe 1 iulie si dureaza pana pe 5 decembrie cand ajunge pe gradul 24:19 Pesti) participa la acest moment astral dar printr-un aspect de inconjunctie ce apare de fiecare data cand putem realiza ceva, obtinem ceva dar cu o pierdere, trebuie sa renuntam la ceva( el a renuntat la nemurire in favoarea lui Prometeu si a scapat si de o mare durere). Apar tradari, pierderi si necazuri prin asa zisii colaboratori, cariera, iubire, prin increderea oarba in ceva, cineva. Deci, mare atentie, cu Chiron in Pesti si in casa X , trebuie sa ne amintim de originea noastra divina, sa ne amintim ca Dumnezeu este prietenul nostru, in rest… Cu Chiron retrograd in casa X, ranile sufletesti actuale din domeniul carierei, viata si statut social, sunt datorate unor alegeri gresite din trecut. Chiron in Pesti in casa carierei  submineaza toate problemele legate de cariera, statut, una dintre ciudatenii poate fi legata de faptul ca ambitiile in cariera pot suferi datorita incompetentei, tradarii altora. Chiron retrograd ne cere sa privim inapoi pentru a realiza ce am adaugat in viata noastra, in cariera noastra, si care ne dezechilibreaza. Din acest motiv, acest moment astral intensifica vulnerabilitatile, durerile emotionale.

                   Saturn in Sagetator sprijina in mod benefic aceasta Luna Noua in Balanta si pune un accent deosebit pe angajamentele de durata, pe familie, iubire, copii, planuri reale, sanatate, sa nu ignoram detaliile unei situatii, unei crize existentiale. Intr-un fel, Saturn este cel care linisteste lucrurile acuma, ne spune pe un ton rece dar prietenesc ca lucrurile pot fi rezolvate lent, ordonat si cu mare atentie.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Balantei, entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe relatii , asocieri, creativitate, frumusetea sufletului, corectitudine. Provocarea acestei lunatii tine de tendinta Balantei spre echivoc, iar datorita cardinalitatii semnului, ar trebuie sa fim atenti sa nu dezechilibram si mai tare “cantarul relatiilor  noastre”.

Influenta majora a acestei energii a Lunii Noi in Balanta este asupra semnelor cardinale: Balanta, Berbec, Rac, Capricorn dar si asupra celor care au planete pe gradul 26  in orice semn zodiacal.

 

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. mmmm….
    Atropos,trigon in acelasi grad cu Pluto…si …fiind pe harta mea conjunct cu Pluto natal si trigon cu Jupiter natal….in acelasi grad…plus ca am revenit sa privesc harta postata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.