LUNA NOUA IN LEU- 23 IULIE 2017, ORA 12:45 –ORA ROMANIEI- “O POARTA CATRE DUMNEZEU”

“17.Nu intelegeti ca tot ce intra in gura se duce in pantece si se arunca afara?
18.Iar cele ce ies din gura pornesc din inima si acelea spurca pe om.
19.Caci din inima ies: ganduri rele, ucideri, adultere, desfranari, furtisaguri, marturii mincinoase, hule.
20.Acestea sunt care spurca pe om, dar a manca cu maini nespalate nu spurca pe om.” Evanghelia lui Matei

                Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie intre cele doua Luminarii in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ), este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici, activitatile sunt mult incetinite, in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura, se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.

Aceasta Luna Noua in Leu pe gradul 0:44 este un ceas cosmic pentru Eclipsa totala de Soare din 21 august 2017.  Intrarea Soarelui in Leu este sarbatorita printr-o Luna Noua pe gradul 1 iar gradul 29 Leu gazduieste Eclipsa totala de Soare formata cu ajutorul Nodului Nord in Leu ce anunta un timp al schimbarii dar o schimbare semnificativa ce va corecta traiectoria destinului nostru cu sau fara voia noastra .

        Luna Noua este asociata cu noi inceputuri iar in semnul de foc al Leului, aceste “inceputuri”  trebuie sa fie indraznete, luminoase, marete, regale. Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita pentru fiecare dintre noi  de “  noi motivatii, noi provocari, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul leului in harta natala a fiecaruia.  Leul are o simbolistica universala, este inima zodiacului si a omului( nu se poate trai fara inima), este Soarele zodiacului la fel cum Soarele nostru sustine toate formele de viata de pe pamant. Leul ca semn astrologic transmite forta, putere, curaj, onoare, o mare cantitate de energie. Cand aceste capacitati si energii sunt valorificate prin natura subiectiva a mintii, vom dezvolta mandria, furia, teama, tirania, vom lupta pentru lucruri gresite. Leul guverneaza inima si tot ce are legatura cu “ .. din inima” iar aceasta Luna Noua ne reaminteste ca trebuie “ sa traim viata din inima” iar  curajul, dedicatia, eroismul, puterea, vointa pot construi un mic regat in viata noastra. Dar asa cum spune Isus in Evanghelia lui Matei, trebuie sa fim foarte atenti la ce revarsam din noi, din inima noastra.

“17.Nu intelegeti ca tot ce intra in gura se duce in pantece si se arunca afara?
18.Iar cele ce ies din gura pornesc din inima si acelea spurca pe om.
19.Caci din inima ies: ganduri rele, ucideri, adultere, desfranari, furtisaguri, marturii mincinoase, hule.
20.Acestea sunt care spurca pe om, dar a manca cu maini nespalate nu spurca pe om.

Adesea, ceea ce iese din inima noastra( semnul Leu): poftele noastre, lacomia noastra, frica si resentimentele noastre, disperarea, senzatia de respins, uitat, gelozia, mandria exagerata, ingamfarea, ura, otravesc actiunile noastre si ne intrebam de ce esuam, de ce primim aceste otravuri inapoi. Toate aceste otravuri adunate in inima noastra si care le trimitem in afara noastra atrag suferinte teribile si construiesc de fapt karma noastra.

Iar aceasta Luna Noua in Leu pe gradul 1, un grad puternic ne spune ca a venit timpul sa invatam sa controlam in mod constient tot ceea se revarsa din inima si mintea noastra, sa ne observam, sa incercam sa schimbam acest proces, sa controlam leul din noi. Intelepciunea are o minte trezita iar compasiunea are o inima trezita. Rugaciunea este o practica folosita pentru a ne trezi inima, iar fraza ca “ trebuie sa invatam sa gandim cu inima si sa simtim cu mintea” este o descriere esentiala a modului de a obtine un echilibru intre inima si minte.  Una dintre calitatile leului este abilitatea de a sta ferm, de a ramane concentrat si de a nu renunta. Aceasta este o calitate constienta de care avem nevoie.

Pentru a se dezvolta corespunzator concentrarea, atentia, vointa(Leul), trebuie sa fim constienti de ceea ce facem in fiecare moment, sa nu mai facem lucrurile mecanic si sa participam constienti la ele. Se stie ca subconstientul nostru ( constiinta divina) are acea mica voce “ nu face asta” pe care o ignoram tot timpul. De obicei ascultam de dorintele mintii ” o, voi face asta oricum, cui ii pasa, nimeni nu va sti niciodata, o sa fac asta pentru ca vreau eu, etc.” Dorinta este o cusca, este o inchisoare, fiecare dorinta care ne hraneste ne inchide in cusca egoului acceptand in continuare suferinta. Multi au incredere doar in experienta simturilor si este normal sa nu creada in ceea ce este dincolo de simturi.

“ Adevarat, adevarat va spun” le-a raspuns Isus, “ ca oricine “ traieste in pacat este rob al pacatului. Ioan 8:34

Constiinta divina( subconstientul nostru) este foarte subtila. Pentru a trezi Constiinta noastra trebuie sa invatam sa renuntam la a ne mai urma dorintele egoului ci sa cautam sa urmam poruncile lui Dumnezeu ( macar cele 10), asa primim binecuvantarea lui Dumnezeu.  Nu avem nici o cunoastere reala a puterilor si misterele care se afla in propria noastra inima si totusi aceasta inima( Leul) este poarta catre Dumnezeu  iar aceasta Luna Noua in Leu poate deschide acesta poarta, poate sa ne faca sa intelegem ca “ Si am facut omul dupa chipul si asemanarea Mea “ este adevarata .

Scopul acestei lunatii in viata noastra este de a ne invata sa ne exprimam sinele nostru esential, tot ce este etern si adevarat. Leul este un semn al Regelui, reginei, al copilului divin din noi care isi exprima sinele sau unic prin puterea creatiilor sale, prin ceea ce simte si vede, prin intelepciune si compasiune.  Un “foc echilibrat “ ne incalzeste viata in timp ce un foc scapat de sub control aduce destule necazuri.

             Energia Lunii Noi este intotdeauna influentata de aspectele astrologice pe care le face cu restul actorilor astrali.

In primul rand, aceasta Luna Noua energizeaza casa X, o casa unghiulara ce da forta acestei energii. Deci, aceasta lunatie va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, valoarea noastra. Casa X este legata si de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu, aici ne vede lumea. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc. Intr-un context mai practic, angajatorii si regulile lor, guvernul, sefii, ne influenteaza viata noastra foarte mult. Aceasta  Luna Noua in casa X, o casa naturala a lui Saturn, schimba lucrurile in tot ce tine de cariera, ambitii, putere personala, statut social, faima, angajatori, guvern. Pentru Romania, aceasta casa astrologica vorbeste despre guvern, presedinte, reputatie si prestigiu national, partidele aflate la putere, idealurile societatii noastre.

          Aceasta “ nunta cosmica”  este nasita de Marte pe gradul 1:52 Leu si de asteroidul Sisif  pe gradul 0:44 Leu iar Uranus in Berbec din casa VII strica nunta si canta intr-un mod socant : “ de ce te-am facut partenerul, asociatul meu”.

Fundalul acestui moment cosmic este o Piramida de Foc (marele triunghi de foc) in care Nodul Nord in fuziune cu asteroidul 158 Koronis si Mercur in Leu fac aspecte de trigon benefice atat cu Saturn retrograd in Sagetator cat si cu Uranus in Berbec pe gradul 28:23. Piramida de foc aduce o mare vitalitate, o sansa, o puternica motivatie , oportunitati dar da si dificultati in a stapani si canaliza energia, inspiratia.

Luna Noua in Leu pe gradul 0:44 prin aspectul de careu provocator cu Uranus in Berbec face din piramida de foc un “ canal de eliberare” , iesi din infern, iesi din situatiile dureroase, intoarece-te cu fata catre lumina, doar ea sfinteste si purifica. Acuma, nu toate ideile stralucitoare si inovatoare sunt practice dar Saturn in Sagetator lucreaza ca un tester a acestor idei, ne ajuta in urmatoarea perioada sa intelegem care idei pot fi puse in practica si care sunt doar baloane de incercare. Piramida de Foc este un timp de inviere, este un dar cosmic, o sansa de a face modificarile necesare, o vindecare, o oportunitate de a stabili ceea ce este necesar.

Iar Marte in Leu pe gradul 1:52 sta la masa mirilor, face planuri indraznete, marete si destul de egocentrice, urzeste intrigi pentru indeplinirea poftelor lui regale, intr-un fel, aceasta energie va investi multa pasiune pentru a-si indeplini dorintele chiar daca creeaza si spectacole pentru asta.
Aceasta Luna Noua in Leu de mana cu Marte in Leu va pune un accent deosebit pe noile activitati care vor arata cine si ce esti, pe creativitate personala, iubire, copii, onoare, integritate personala. Negativ, aceasta combinatie aduce riscuri, aroganta, gelozie, cearta, discutii interminabile, lupte pentru putere. Cand Marte in Leu este in slujba comunitatii, regatului lui, este pozitiv, cand alege sa fie in slujba ego-ului, e distructiv.Trebuie sa invatam ca Marte ne ajuta sa invingem, sa ne indeplinim dorintele nu prin distrugerea celorlalti ci prin transformare, prin intelepciunea de a le transmite tot binele celor care ne fac rau. Dar de multe ori, partea noastra aflata sub influenta lui Marte nu este intotdeauna politicoasa, binevoitoare. Marte de mana cu Luna Noua in Leu ne invata ca putem sa obtinem ceea ce dorim prin vizualizare, prin concentrarea asupra imaginii unei realitati dorite, timp de cateva minute pe zi. Daca ne lasam cuprinsi de sentimentul succesului in ceea ce urmarim, acesta ne magnetizeaza spre reusita.  In loc sa ne folosim energia, vitalitatea pentru a ne lupta cu raul, cu cei care ne fac rau, mai bine sa ne concentram si sa le dorim tot binele.

           Aceasta Luna Noua in Leu in conjunctie stransa cu asteroidul 1866 Sisif ( ceva care se repeta) vorbeste despre capacitatea noastra de a lupta impotriva abuzurilor de orice fel.
In mitologie, truda lui Sisif este o metafora a muncii inutile, repetitive , dificile, frustrante, neprofitabile, plictisitoare, blocante. Sisif a fost primul rege din Corint care a promovat comertul, navigatia dar a fost avar, smecher, inseland si incalcand legile ospitalitatii prin uciderea calatorilor, oaspetilor. Aceste crime odioase au incepu sa-i placa deoarece il ajutau sa-si mentina pozitia dominanta. Renumit ca cel mai siret dintre oameni ( geniu nebun), a sedus pe nepoata lui, a luat tronul fratelui sau, a tradat secretele lui Zeus. Sisif a fost un rege puternic, celebru nu pentru ceea ce a facut in viata de toate zilele ci pentru modul in care el a fost pedepsit in viata de apoi.
Inchis in Tartar ( un iad mai mic, special), el a pacalit pe Thanatos (moartea ),  printr-o smecherie a bagat “ moartea in lanturi” , reusind sa fuga din iad si sa se intoarca pe pamant. Acest lucru a creat un adevarat vacarm deoarece nici un om nu mai putea muri cu Thanatos in lanturi. In cele din urma, a fost eliberata moartea iar Sisif a ajuns inapoi la munca lui vesnica “ sa urce un bolovan pe deal“. In astrologie ( harta natala, sinastrie , tranzit), Sisif arata un loc in care devenim nemilosi, smecheri, agresivi in atingerea si realizarea obiectivelor personale. Sisif poate dezvalui un domeniu de viata in care avem tendinta de a face in mod repetat aceleasi greseli, acelasi tipar folosit continuu ne blocheaza viata prin teama de schimbare. Cu cat ne dorim sa pastram acest tipar cu atat povara devine mai grea, o povara ce se intoarce impotriva noastra si ne rostrogoleste. Ideea este ca prin nastere, Sisif a fost binecuvantat cu o multime de daruri ( inteligenta mare, bani, pozitie sociala inalta) de la Zei dar el a ales sa-si foloseasca aceste daruri in defavoarea oamenilor si a Zeilor. Dar nu exista nici o scapare pentru faptele lui rele. Poate nu intamplator, orbita asteroidului Sisif este in apropierea pamantului, aratand de fapt un model cosmic al omului plin de daruri dar care alege sa-si foloseasca aceste daruri doar pentru el, pentru puterea lui si ca sa faca rau celorlalti iar cand trebuie sa plateasca, se revolta impotriva lui Dumnezeu. Vom veni aici pe pamant si vom repeta aceeasi greaseala pana cand vom invata  sa nu o mai facem iar aici pe pamant, plata greselilor nu se face decat prin suferinta. Sisif arata clar modul in care omul isi poate folosi inteligenta pentru lucruri egoiste, putere personala indiferent de ceea ce face, cui face si cum face raul, aici, nu exista dragoste nici pentru oameni dar nici pentru Dumnezeu, ci doar o dorinta de a urca cat mai sus pentru a putea controla pe cei de jos. Este important sa invatam ca adevarata putere este data de cunoastere dar cu cat puterea este mai mare si responsabilitatea trebuie sa fie mai mare, altfel, pedeapsa este imensa.

Cu Luna Noua in Leu in fuziune cu Sisif in Leu si in aspect provocator cu Uranus in Berbec din casa VII, pedeapsa este inevitabila, in special pedeapsa vine asupra sefilor, conducatorilor, parteneri, asociati, magistrati, care au uitat de ce au ajuns acolo. Este  un aspect ce amplifica dificultatile de ordin social, tradarea, inselaciunea, lipsa de vigilenta, neplaceri juridice si administrative. Pot aparea desfaceri de aliante, contracte, asocieri nocive dar si sanctionarea unor erori, deturnari de fonduri, compromisuri delicate, abaterea de la drumul drept, nerespectarea regulilor si legilor superioare ale vietii, nerespectarea unui angajament(Sisif). Nu trebuie uitat ca amagirea este o parte importanta a lui Sisif si multi oameni ajunsi in functii inalte pot crede ca pot scapa de sanctiuni, de moarte, de plata pentru faptele rele, pentru incalcarea dreptului celuilalt, pentru ofense aduse lui Dumnezeu.
Dar  “ Fasii  de nori, asemeni unor aripi, strabat cerul “ este simbolul sabian al gradului 20 Taur, gradul descoperirii lui Sisis si arata destul de clar ca faptele noastre sunt contabilizate de ingeri chiar daca noi nu-i vedem. Nu toate activitatile au ceva nobil in ele iar repetarea lor nu duce nicaieri. Schimbarea este progresul in cazul unor actiuni inutile, neprofitabile.

            Iar directia noua este data de Nodul Nord in Leu in fuziune cu Mercur in Leu si asteroidul 158 Koronis.
Cu Nodul Nord in Leu trebuie sa invatatam cum sa impartasim dragostea si inima cu altii printr-o colaborare generoasa si nobila. Trebuie sa invatam despre respectul pentru noi dar si pentru cei din jur, sa invatam sa ne bucuram de viata, sa fim asemeni unui copil care stie sa se bucure de orice, sa cultivam relatile de lunga durata, sa dezvoltam si sa cultivam bunatatea, generozitatea, nobletea sufleteasca. “Respecta-te pe tine insuti daca vrei sa fii respectat “ este o alta cerinta a Nodului Nord in Leu, fiind astfel constienti de fortele si valorile noastre, de unicitatea noastra ca si om ( Soarele este unic !). Bucura-te de viata, dezvolta si cultiva bunatatea, generozitatea, dragostea, creativitatea proprie, gustul pentru frumos, dragostea pentru copii.

Mercur in Leu in fuziune cu Nodul Nord in Leu arata o oportunitate de a primi informatiile de care avem nevoie pentru a merge pe calea evolutiei. Nodul Nord in Leu este de obicei o cale dificila si nimeni nu merge de buna voie pe aceasta cale iar Mercur in fuziune cu Nodul Nord ne comunica ca a venit timpul sa ne ocupam de problemele dificile, sa nu le mai ascundem sub covor. Cu Mercur in Leu in fuziune cu Nodul Nord in Leu si in aspect de trigon benefic cu Uranus in Berbec, unele stiri, mesaje, vin peste noi din senin. Nu trebuie sa ne mire acest lucru deoarece Uuranus stie sa faca surprize, stie sa socheze, nu-l intrece nimeni. Acest aspect astrologic semnaleaza evolutii interesante declansate de implicatii karmice pozitive. Comunicarea, prietenii, astrologia, ghizii spirituali, credinta, strainii, studiile inalte, relatiile romantice, copii, distractiile, creativitatea personala, relatiile importante, aduc evenimente evolutive in aceasta perioada.

Numele Koronis semnifica “ cea mai frumoasa” si nu intamplator a fost iubita lui Apollo. In timp ce era insarcinata cu Apollo, Koronis a cazut in dragoste cu Ischys, fiul lui Elatus. Cat timp Apollo a fost plecat, el a lasat o pasare alba sa-i pazeasca  dragostea si sa il informeze despre tot ce se intampla in jurul lui Koronis. Cand pasarea alba l-a informat despre infidelitatea iubitei lui, infuriat peste masura, a cerut lui Artemis(sora lui) sa o ucida pe Koronis. In timp ce trupul lui Coronis ardea pe un rug, Apollo a recuperat copilul ( Asclepios) din burta ei si l-a incredintat lui Chiron pentru crestere si educare in artele vindecarii.
Dar el se infurie si pe pasare si o transforma in cioara. In astrologie, Coronis indica frumusete, talente deosebite, infidelitate, tradare, intorsaturi ciudate, amenintari cu moartea, cu actiuni in justitie, provocari dificile, obstacole. Cel mai mare esec a lui Apollo  a fost cu Koronis. Alt sens al numelui ei este adulter, necredinta. Numele ei poate sugera si Coroana, coronita, este ceva regal in ea dar este detronata datorita infidelitatii ei reusind sa transfere aceasta regalitate fiului ei Asclepios-marele vindecator.
Deci infidelitatea dar si cei care “ toarna “ pe ceilalalti( pasarea alba a fost transformata in cioara) aduc intorsaturi ciudate in aceasta perioada.

Intreg spectaculul astral are loc sub influenta Ascendentului in Balanta care cere de la noi echilibru, diplomatie, corectitudine, in tot ceea ce facem. Iar Venus in Gemeni ca si guvernator al ascendentului in Balanta, atrage prin cuvinte. Varietatea este condimentul preferat al fetei noastre astrale iar nestatornicia, inconstanta imbraca umbra ei. Saturn retrograd in Sagetator sta cu ochii pe Venus in Gemeni si asta datorita aspectului de opozitie. Suferinta cauzata de acest aspect astrologic este adesea rezultatul unor alegeri gresite, partea buna a acestei energii este ca pune relatia la incercare, rezista doar daca e cu adevarat solida. Venus in aspect tensionat cu Saturn poate aduce greutati, pierderi sau obligatii legate de aspectele financiare sau emotionale. Obstacolele si dificultatile pot aparea intr-o relatie stransa, dragostea are un pret acuma. Re-organizarea este cheia acestui aspect.

Este o zi perfecta pentru a aduce sau a incepe lucruri noi, activitati noi. Faceti o lista cu ceea ce vreti sa se manifeste in viata voastra, ardeti lumanari galbene, rosii in locuri special amenajate pentru a atrage ceea ce doriti. Leul este un semn guvernat de Soare, un semn care ne spune ca fara lumina suntem pierduti.

Si asa cum spune Omraam Mickael Aivanhov:

De azi inainte, intrebati Cerul: “Poate ca ai alte planuri cu mine. . . Poate ca, de la nastere, nu am facut decat sa-ti tulbur planurile, sa-ti stric proiectele. . .  si cereti-i iertare, implorandu-l sa va trimita entitati ceresti care sa va poata calauzi pasii. Si astfel, primind din lumina inaltului, va veti putea descurca mult mai bine. Dar daca nu veti aplica regulile si preceptele divine, daca va veti satisface numai natura inferioara, nu trebuie sa va leganati in iluzii: chiar daca multimea va va aplauda pentru vreun succes obtinut intr-un domeniu oarecare, veti ramane pacatosi. Lasati deoparte multimea, caci ea este oarba, nu cunoaste adevarata valoare a lucrurilor; chiar daca va poarta in triumf sau arunca cu pietre, ea nu trebuie sa constituie un criteriu de valoare absoluta, ci numai voi insiva trebuie sa va gasiti propriile repere. O tu Lumina, care esti cea mai evoluata, patrunde in mine, hraneste-mi inima si mintea”.

 

Adriana Tudosa

You may also like

18 Comments

 1. Sincere felicitari pentru acest articol foarte frumos si pentru mesajele de bine pe care le transmiti.

 2. Minunat articol ,interesant si bine exemplificat dar greu de pus in practica,mai ales daca ne asteapta o munca de Sisif (sper ca nu pe toti,dar unii chiar si-o merita ).Multumesc mult pentru indrumari si atentionari .

 3. Multumesc din inim? pentru acest articol,foarte interesat.Imi doresc Mult? Lumin? In Suflet.

 4. Un articol pe care l-am citit cu sufletul la gura si cu ochii umeziti de lacrimi…cat talent si cata iubire de oameni trebuie sa aveti sa puteti scrie si impartasi asemenea informatii utile tuturor…multumesc din suflet!
  Eu am NN in Leu si ascendentul in Balanta …..

 5. Multumesc si va doresc multa, multa lumina, e minunat tot ceea ce ne invatati si ne daruiti !

 6. Multumesc draga Cristina.
  Daca ai Nodul Nord in Leu in harta natala atunci ai o intalnire cu destinul tau,vei trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei tale, impotriva careia nu poti face nimic, liberul arbitru este minimalizat. Te poti intalni cu experiente purtatoare de evolutie,te poti confrunta cu incercari, pot aparea in viata ta oameni care sa-ti arate drumul pe care sa mergi, poti avea parte de ajutor de la ghizii spirituali, o persoana importanta poate aparea in viata ta si-ti poate oferi un important ajutor spiritual, important este sa vrei si tu sa primesti ajutorul. Reintoarcerea nodurilor lunare la fiecare 18,5 ani peste pozitiile din harta natala genereaza perioade de reformulari si constientizarea scopului vietii tale, aceste perioade: 18-19 ani,37 ani,55-56 ani si 74 ani sunt adesea dificil de trait daca nu depui eforturi in intelegerea lectiilor tale karmice.
  Adriana astro .

 7. Multumesc din suflet pentru sfaturi ! Intr-adevar in jurul varstei de 37 mai precis 38 de ani destinuls-a schimbat la 360 de grade …si cred ca nici acum nu prea inteleg multe din cele intamplate …cred ca as avea nevoie de indrumarea unui specialist ..

 8. Eu am Saturn in Leu, in casa X, in harta natala. Tinand cont de asta, imi poti spune cam la ce sa ma astept sau sa imbunatatesc? Sunt Scorpion cu asc. in Scorpion.

  Adela @Letarot

 9. Multumesc pentru acest indemn de trimite iubire celor ce le lipseste.
  lumina si inspiratie.

 10. Interpretarile astrale din eseurile Adrianei sunt pline de semnificatii valoroase pentru orientarea noastra spirituala.
  MULTUMIM !
  Cu Luna si Marte in Leu in casa VII si Sisif in aceeasi casa incerc sa gestionez cat mai bine aceasta Luna noua…

  Cu intreaga mea pretuire pentru tot ce scrii si ne daruiesti,

 11. Interpretarile astrale din eseurile Adrianei sunt pline de semnificatii valoroase pentru orientarea noastra spirituala.MULTUMIM !
  Cu Luna si Marte in Leu in casa a VII-a si Sisif in aceeasi casa incerc sa gestionez cat mai bine aceasta Luna noua…resimt tensiunea, sper sa fac alegerile bune

  Cu intreaga mea pretuire pentru tot ce scrii si ne daruiesti,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.