MERCUR IN MERS DIRECT IN SCORPION -10 NOIEMBRIE 2013, ORA 23:12- “UNELE LUCRURI SE PIERD PENTRU TOTDEAUNA”

Dupa trei saptamani de mers aparent retrograd, Mercur isi reia mersul direct de pe gradul 2:29 Scorpion  dar  pana pe 26 noiembrie  cand ajunge pe gradul 18:23 Scorpion ( gradul inceperii miscarii aparent retrograde)  inca mai suntem sub influenta lui Mercur deoarece strabate gradele zodiacale 2-19 Scorpion pentru a treia oara.

Mercur isi termina miscarea aparent retrograda  printr-o conjunctie stransa cu asteroidul 13 Egeria dar si cu asteroidul 34 Circe.

Numa_Pompilio_Egeria

In mitologie, Egeria a fost sotia lui Pompilius Numa cel de-al doilea imparat al romanilor. Simbolul ei este un scut ce arata protectie. Egeria este zeita romana a izvoarelor sacre  si tamaduitoare , a stejarului considerat deasemenea sacru. Ea este o zeita ce protejeaza copii, femeile gravide ajutandu-le sa nasca in conditii de siguranta. Se spune ca avea si darul profetiei  fiind considerata de romani una din Nimfele de apa numite Camenae. Una din povestile mitologice dominante  ne spune ca ea a fost consilierul lui Numa Pompilius  care a crezut ca a fost “ uns “ cu maretie de catre Jupiter, cu intelepciune de catre Minerva, cu dragoste si responsabilitate de catre Juno, cu frumusete de catre Venus. Se spune ca seara, la o  anumita ora se retragea intr-un loc ferit in care divina Egeria il astepta si il  instruia iar toate cuvintele de intelepciune “ cazute de pe buzele ei “ el le transcria pe foi de pergament. Aceste scrieri ale lui Pompilius au devenit Carti Sacre iar cand el a murit a ordonat ca aceste carti sa fie ingropate alaturi de el interzicand sa i se arda trupul asa cum era obiceiul . Dupa ce Pompilius a murit, Egeria s-a intristat foarte mult pentru pierderea “iubirii ei “ iar Zeita Diana a avut mila de ea si a transformat-o  intr-un izvor tamaduitor.  Cinci sute de ani mai tarziu si cu o suta de ani inainte de nasterea lui Hristos, volumele au fost descoperite datorita unor ploi abundente care le-au scos la suprafata. Toate aceste carti gasite au fost arse de catre romani deoarece intre timp ei au introdus in religia lor “ legi “ care erau in contradictie cu aceste carti de intelepciune. Astfel , intelepciunea zeilor transmisa prin Egeria a fost pierduta dar ea continua sa ramana un simbol al izvorului tamaduirii, al  intelepciunii sacre, al nasterii si ocrotirii.

Acuma, Mercur de mana cu Egeria  ne incurajeaza sa invatam din greselile trecutului, sa ascultam de instinctele noastre, sa nu ignoram “ vocea interioara “ care ne protejeaza , ne ghideaza , ne salveaza.

Ce carte ati scris cu ceea ce ati vazut la miscroscopul lui Mercur retrograd , ce informatii ati adunat deoarece Egeria ne spune ca acestea vor deveni pentru noi un scut de protectie. Interesant este ca tema doliului vine din nou prin Egeria. Asa cum legenda ne spune ca Numa a fost ingropat cu cartile lui iar aceste carti au fost descoperite mai tarziu, conjunctia Mercur- Egeria ne spune ca informatiile legate de  o pierdere a unui suflet pereche  sau orice pierdere care v-a marcat intr-un mod profund le veti descoperi  si ele va ajuta sa va vindecati sufletul . Egeria este asociata cu apa sfintita care vindeca  sufletul iar  aceasta miscare aparent retrograda a lui Mercur retrograd ne ajuta sa gasim acele informatii  necesare vindecarii  sufletului nostru. Detectivul karmic si-a facut treaba, a inchis cazul iar noi trebuie sa  incepem sa facem planuri noi, sa ne folosim mintea pentru a construi lucruri pentru viitor.

Circe este  o vrajitoare puternica care cu ajutorul ierburilor, magiei, baghetei, murmurand fel de fel de incantatii, putea transforma oamenii in animale, era capabila sa intunece cerul ascunzand luna si soarele,  distrugea inamicii ei cu sucuri otravitoare, transforma pentru a-si satisface dorintele, pentru a se razbuna sau pentru a ajuta. In dragoste, mitologia nu ne vorbeste despre barbatul care a vrut sa stea toata viata cu ea, chiar norocul nu a insotit-o in iubire  cu toate puterile ei magice, tot timpul ea s-a indragostit de un barbat care era legat sufleteste de alta femeie iar acest lucru a infuriat-o foarte mult recurgand la razbunare .

Circe s-a indragostit de Glaucus care a venit la ea sa-i faca o magie, o potiune pentru ca Scylla –o femeie foarte frumoasa sa-l iubeasca ( Scylla  il refuza tocmai din cauza aspectului lui ). Circe i-a oferit dragostea ei lui Glaucus dar acesta a refuzat-o iar  din gelozie,  Circe s-a razbunat pe Scylla, otravind apa in care aceasta inota. Jumatate scufundata in apa , Scylla a fost transformata intr-un monstru marin. Cea mai vestita poveste a lui Circe este cea legata de sosirea lui Ulyse pe insula Aeaea. Cautand alimente si adapost pentru o perioada de timp, Ulyse a trimis echipajul lui sa cerceteze insula dar ajungand la casa lui Circe, marinarii dupa ce au fost pusi la masa, au fost transformati in porci.

Doar unul singur din tot echipajul nu a avut incredere in Circe si nu s-a atins de nimic fugind la Ulyse, spunandu-i ca nu mai are echipaj. In drum spre casa lui Circe, Ulyse s-a intalnit cu Hermes-Mercur care i-a oferit o planta spunandu-i ca-l va ocroti de potiunile vrajitoarei dar l-a invatat si cum sa se apere de puterea baghetei . Circe l-a primit cu bucurie pe Ulyse, i-a oferit o potiune magica sa bea dar aceasta nu si-a facut efectul ( avea de la Hermes o planta care il proteja ). Atunci cand Circe a crezut ca potiunea si-a facut efectul, ea a incercat sa-l loveasca pe Ulyse cu bagheta dar acesta a scos imediat sabia ( a fost invatat de Hermes – mesagerul lui Dumnezeu)  si a sarit asupra ei , atunci Circe a capitulat si s-a supus dorintelor lui Ulysse .

Circe este sinonima cu cunoasterea magica, intuitia, manipularea, instinctul animalic ( ea a trait izolata, departe de oameni, inconjurata de animale, de plante ), conditii ce trebuiesc respectate, agresorul in relatiile  cu ceilalti care trebuie sa respecte conditiile impuse altfel apare dorinta de manipulare, de transformare, moralitatea in limitele proprii, pasiuni puternice care trebuiesc respectate.

circe1

Circe este un loc unde prin puterea noastra ii putem ajuta sau transforma  pe ceilalalti, este puterea de a-i influenta in bine sau in rau pe cei cu care ne intalnim. Cuvantul cheie este “ salvare ” . Circe este predispusa la razbunare, manipulare, ea isi foloseste puterile pentru scopurile si placerile ei sexuale  iar atunci cand iubirea ii raspunde  ea este dispusa sa ajute pe ceilalti. Ea l-a iubit pe Ulyse chiar daca initial a vrut sa-i faca rau(sa-l transforme in porc) si l-a ajutat sa ajunga acasa . Cu Circe in Scorpion de mana cu Mercur  bine aspectate de Venus, Neptun, pot spune ca perioada lui Mercur retrograd  a fost de ajutor sufletului, mintii noastre.
Odata ce ego-ul, mintea, sufletul sunt capabile sa  se confrunte cu ceea ce pare amenintator, distructiv, iubiri pierdute, iubiti pierduti, putem folosi aceasta energie inconstienta pentru transformarea noastra,pentru evolutia noastra ( odata ce Ulysse a invins puterea lui Circe , ea a devenit prietenoasa , iubitoare , de ajutor ).

Putem privi aceasta energie compusa a asteroidului Circe cu Mercur si Egeria  ca o  personificare a inconstientului distructiv pana cand ne intalnim cu ceva, cu cineva in masura sa ne neutralizeze aceste puteri distructive ( mitologia ne spune ca Ulysse a reusit sa neutralizeze puterile distructive ale lui Circe dar nu singur ci ajutat de divinitate, a primit in dar o planta care putea bloca  puterea potiunilor vrajitoarei ). Acest “cineva “poate fi o  discutie, o vorba , un document, un act important, o carte, un ajutor de la un frate, un vecin, o persoana tanara, un mail, o veste, un sfat.

Cele trei saptamani de “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”  au putut  dezvalui un secret pe care sufletul nostru il cauta. Poate fi o constientizare a unor greseli care recunoscute ne salveaza sufletul. Scorpionul este printre altele un semn al datoriilor karmice , fie ca vorbim de datorii emotionale , financiare, fizice, spirituale. In Scorpion, iubirea vorbeste din suflet iar Mercur retrograd in Scorpion a putut fi o lectie grea pentru cei care au definit iubirea in alti termini. Cand sufletul vorbeste, iubirea tace si asculta iar perioada lui Mercur retrograd ne-a ajutat sa  ardem emotii, iubiri trecute, sa retraim dureri, bucurii, prabusiri. Mercur retrograd in Scorpion este o adevarata operatie a sufletului cu un laser, greu de ascuns ceva. Poezia “Rondelul meu” de  Alexandru Macedonski  este in accord deplin cu aceasta zi in care Mercur de mana cu Egeria si Circe ne spune ca iubirea ne invata sa iertam, ne inalta sufletul.
“Cand am fost ura, am fost mare
Dar astazi, cu desavarsire
Sunt mare, caci ma simt iubire,
Sunt mare, caci ma simt iertare.

Esti mare cand n-ai indurare
Dar te ridici mai sus de fire
Cand ti-este inima iubire,
Cand ti-este sufletul iertare.

…………………………….”

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.