LUNA PLINA IN TAUR – 14 NOIEMBRIE 2016, ORA 15:51 –ORA ROMANIEI – “ PE CE TE BAZEZI……”

taur

“Mai intai m-a tentat cu
Nesfarsite mangaieri.
La sfarsit m-a ars
Cu durerea si tristetea.
In acest joc de sah,
A fost necesar sa ma pierd pe mine
insumi
Ca sa-l cuceresc pe El”
Rumi

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla pe gradul 22:37 Taur  iar Soarele se afla pe gradul 22:37 Scorpion. In limbaj astrologic, Luna Plina poate aduce lumina, adevar, intelegere in viata noastra, in actiunile noastre, ne poate lumina si arata drumul cel bun. Asa cum Luna in acest moment straluceste in toata maretia ei, asa si noi putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Mai bine sa stim din timp ce este gresit decat sa mergem continuu pe o cale care ne impiedica evolutia si iarasi astrele ne poarta de grija prin aceasta Luna Plina si prin dezvaluirile ei. 

Cum faza de Luna Plina in Taur este un aspect de opozitie dintre Soarele in Scorpion si Luna in Taur, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, control, sexualitate, senzualitate, putere, afaceri, sex.
De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori ne testeaza diferit, daca Luna in Taur ne intreaba despre puterea personala, posesii, statut, incredere, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta, Soarele in Scorpion ne intreaba despre uzul si abuzul bogatiei, puterea colectiva, manipulare, posesivitate profunda, secrete, lupte ascunse pentru putere, tradare. Semnul Taur preda gramatica verbului “ a avea” in timp ce semnul Scorpion  se foloseste de verbul “ a dori”, in consecinta, acuma, aceasta Luna Plina in Taur ne spune cu multa incapatanare:“ atata poti avea”.

Acuma, verbul “a avea “ este conjugat in casa I, o casa naturala a Berbecului, ce stie in mod egoist sa se foloseasca de acest verb. Aceasta Luna Plina in Taur in casa I luminata de Soarele in Scorpion din casa VII este apogeul conceptului de valoare, egoism, vanitate, putere in relatii, ne intreaba cum definim valoarea noasta dar si a celuilalt, ce vrem cu adevarat valoros in viata noastra.
In mod normal, Luna este intunecata iar acuma, Luna in Taur este luminata in totalitate de Soarele in Scorpion de mana cu asteroidul 5 Astraea dar si de Lilith in Scorpion.

Despre ce vorbesc Soarele, Astraea, Lilith in Scorpion si in casa VII?

Soarele in Scorpion este asociat cu lucrurile intunecate, ascunse, lupta pentru putere, bani, sex, crize existentiale, schimbare, tradari si plati karmice, transformari majore. Nici un alt semn nu cunoaste mai bine întunericul, secretul, necunoscutul, puterea, manipularea ca Scorpionul. Soarele in Scorpion si in casa VII face referire la relatii profunde, intense, posesive, obsesive bazate pe lanturi grele de rupt. Aici chiar nu se intelege ca nimeni nu poate stapani pe nimeni dar pana se ajunge la acest rezultat, lupta pentru putere, dominatie, manipulare, face din viata relationala un sir lung de lupte ascunse pentru dominarea celuilalt.
In astrologie, Astraea reprezinta un aspect subtil al principiului karmei ( ea face dreptate, echilibreaza lucrurile), dezvaluie ceea ce trebuie adus in echilibru, ea induce ordine, corectitudine, moralitate. Ea are legatura stransa cu ochii, cu ceea ce vedem, in consecinta, ea reprezinta ceea ce vedem si cum suntem afectati de ceea ce vedem, poate ajuta, de asemenea, sa vedem toate lucrurile mici, dedesubturile unei situatii de viata. Ea poate aduce lucrurile mici impreuna pentru a intregi o situatie dar poate provoca si un fel de divizare, de rupere a unei situatii de viata. “Pe ce te bazezi “ pare a fi inventata de Astraea care in semnul Scorpion ne deschide ochii si putem vedea secretele, partea intunecata a unei relatii, a unei uniuni politice, in  casnicie, partener de viata, negocieri si acorduri, contracte semnate, relatii de afaceri, aplicarea legii pamantesti. Ea ne deschide ochii la orice nedreptate lumeasca iar in fuziune cu Soarele in Scorpion, stralucirea unei relatii poate ascunde multe temeri, secrete, tabuuri, ura, manie, dusmanie, lupte pentru putere si bani, manipulare, crize relationale, incercarea de a ascunde multe abateri de la lege. Nu trebuie uitat ca Scorpionul se crede unic, chiar ii displace ideea de a fi asezat pe aceeasi treapta cu ceilalti si poate reactiona destul de dur la aceasta “ofensa”.

Lilith este un test spiritual iar in semnul Scorpion, acest test tine de dorintele exacerbate, manipulare, gelozie, agresivitate, pasiuni, temeri nefondate, vicii, sadism, dezmat, tradari, gelozie. In mitologie, Lilth a fost prima sotie a lui Adam. Spre deosebire de Eva, Lilith a fost creata din acelasi material ca si Adam. Ea a refuzat sa se supuna lui Adam, ea a vrut egalitate iar acest lucru l-a infuriat peste masura pe Adam. Acest conflict mitologic s-a terminat doar cand Lilith a parasit Raiul, dar a plecat cu tot cu cunoastere. Lilith vrea dreptate, egalitate chiar si intr-o plata karmica, ea este “ judecatorul” care nu face rabat de la nici o regula. Lilith in Scorpion  “se joaca cu puterea” , cu oamenii care cred ca pot detine puterea prin manipulare, bani, secrete. Aceasta pozitie a lui Lilith avertizeaza asupra faptului ca este deosebit de important sa fim atenti la relatii, amenintari, structurile mafiei, persecutii de toate felurile, care aparent nu le meritam dar acest lucru poate fi rasplata pentru greselile trecutului. Mare atentie la implicarea in activitati periculoase si daunatoare care pot genera efecte dezastruoase. Nu cautati situatiile riscante, nu va incercati acuma norocul prin risc, ca nu tine. Toata lumea o are pe fata noastra primordiala Lilith in personalitatea lor iar tranzitul ei in Scorpion si in casa VII arata un loc in care apare ispita, aici, simtim ca suntem nedreptatiti, vom simti cel mai des conflictele, lipsa respectului, sabotajul, amenintarea, toate acestea produc in noi o furie intensa, important este sa tinem aceasta furie sub control, doar asa putem avea acces la puterea, cunoasterea cosmica a lui Lilith.”Si nu ne duce pe noi in ISPITA…. “ este rugaciunea magica care ne opreste de la rau si ne apropie de divinitate.
Acuma, Lilith in Scorpion in fuziune cu Soarele in Scorpion si in opozitie cu Luna in Taur complica relatiile, casnicia, amplifica caracterul rautacios, dorinta de razbunare, moralitatea indoielnica, atrage persoane care dauneaza, amplifica senzatia de victima, tendintele autodistructive, activeaza dusmanii, probleme in instanta de judecata, divort, furia fata de mama, familie, tara, neam.
Deoarece un aspect de opozitie pune un accent deosebit pe relatii, cu Lilith in fuziune cu Soarele si Astraea in Scorpion si in opozitie cu Luna in Taur,  acest moment astral cantareste relatiile de orice fel ( casnicie, amanti, politica, putere, familie, mama-copil, elev-profesor, relatii judecatoresti, etc). Nu trebuie uitat ca Lilith nu este sotia ci este amanta, cealalta femeie, vrajitoarea, seducatoarea, este cea care merge impotriva regulilor stabilite de barbati, de traditii.

Cele mai mari frustrari si dificultati vin din alegerile sarace cedand tentatiei sau gandirii confuze. Lilth este adesea privita ca “  un fruct interzis “, se poate spune ca aceasta Luna Plina poate aduce provocari pentru toti cei care  au “ muscat din fructul interzis“. Deciziile pot fi dureroase  care in final conduc la un fel de exil, separare de familie, rude, putere, tara.
De fapt, se poate spune ca aceasta Luna Plina in Taur in casa I premiaza pe toti cei care au rezistat ispitei si au ascultat de simturile lor, de vocea lor interioara. Pentru multi, ispita a venit prin celalalt, prin  fel de fel de “ fructe interzise dar amagitoare”.
Misiunea acestei Lunatii in Taur in casa I este cautarea eroica a potentialului personal prin actiune, talente native, valoare adevarata, acuma, cele doua verbe “a avea ” si ‘a fi “ combina ecourile trecutului.

Un aspect de opozitie (Luna in Taur in opozitie cu Soarele in Scorpion) aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.

Acuma, in acest concert astral, Chiron retrograd pe gradul 21 Pesti are rolul de mediator( face un aspect de sextil cu Luna in Taur si un aspect de trigon cu Soarele in Scorpion), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca  nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa, este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor.
Chiron retrograd in Pesti este sinonim cu “ o a doua sansa “pentru vindecarea problemelor, ranilor sufletesti vechi iar in casa XI, acestea tin de prieteni, un grup de oameni, excentricitate, sa fii in slujba oamenilor, copii, rolul si locul dintr-o organizatie. Chiron reprezinta suma totala a ranilor noastre sufletesti acumulate de-a lungul incarnarii dar si cunostintele si intelepciunea dobandita. Nu trebuie uitat ca omul invata cel mai bine din propria durere, experienta, chiar daca el este aproape de durerea celuilalt, niciodata nu o poate percepe ca cel care o poarta in suflet. Acuma putem vedea mai clar care experiente negative legate de prieteni, grupuri de oameni, organizatii mari, copii, iubire, ne-au ranit, sensibilizat. Chiron retrograd in Pesti vorbeste despre re-facerea legaturii cu Divinitatea, despre increderea in lumea nevazuta care conduce de fapt omenirea. Suntem ajutati sa scapam de fel de fel de vinovatii nefondate dar care odata induse in sufletul nostru ne pot destabiliza. Aici, Chiron in Pesti spune “ salveaza-te pe tine “ iar apoi vei putea da multe lectii celor din jur. A fi victima, a ne complace in aceasta situatie, este ca si cum ne-am ingradi expansiunea spirituala iar inselaciunea, iluziile, mila (Pesti) intr-o situatie de echipa, grup mare, politica, prieteni (casa 11), provoaca mari dificultati (Chiron).

Chiron retrograd in Pesti in aspect se sextil cu Luna in Taur creeaza un vehicul perfect pentru intelegerea modului in care emotiile ne pot ajuta sau ne pot impiedica progresul spiritual. Este un aspect ce arata ca procesul vindecarii sufletului a inceput in trecut, un drum plin de oportunitati pentru a intelege principiile si metodele non-traditionale de vindecare.
A venit timpul sa eliberam ranchiuna, mandria, judecarea celorlalti, critica excesiva, sa ne recunoastem greselile si sa cultivam empatia, dragostea neconditionata. Recunostinta este cea care ne vindeca, acuma este cel mai bun moment pentru  a vedea si recunoaste modul in care fiecare eveniment,  situatie, circumstanta, persoana ne-a fost de folos ( in bine sau rau ) in calatoria noastra.

Soarele in Scorpion face un aspect de inconjunctie cu Uranus retrograd in Berbec, un aspect ce mareste insecuritatea personala, tensiunea interioara, cu radacini in alegerile pripite din trecut.

Soarele in Scorpion in aspect de inconjunctie cu Ceres retrograda in Berbec amplifica durerea prin probleme ce tin de familie, mama, copil, probleme emotionale semnificative, tradari, secrete, karma,  crize de identitate. Problemele din trecut ies la suprafata si ne forteaza sa ne confruntam cu ele si sa le rezolvam.

Tot Luna Plina pe gradul 22:37 Taur este in conjunctie cu steaua fixa Capulus, o stea numita si sabia lui Perseu. In mitologie, Perseu este fiul lui Zeus-Jupiter  iar marea lui misiune a fost sa ucida Medusa, o bestie hidoasa si blestemata sa transforme totul in piatra prin privirea ei. Perseu, cu ajutorul sfatului primit la Oracolul din Delphi dar si cu sustinerea lui Jupiter, Pluto, Mercur si Athena, reuseste sa-i taie capul Medusei pe care apoi il va folosi sa-si invinga dusmanii. Capulus in fuziune cu Luna Plina in Taur ne face puternici, indrazneti si aventurosi si va scoate in lumina multe minciuni, lipsa onestitatii in relatii. In acelasi timp, aceasta stea fixa este adesea un indicator al evenimentelor meteorologice extreme care afecteaza un numar mare de oameni.

Semnul Taur este guvernat de Venus, fata noastra nascuta din spuma marii care acuma isi imbraca haina Capricornului, o haina care o raceste din toate punctele de vedere, aici iubirea are nevoie de prestigiu social, de o pozitie buna in societate, de avere, de bunuri imobiliare, un partener de succes. In Capricorn, Venus are prea putin timp pentru fantezii, imaginatie, romantism. Ea se concentreaza pe realitatile vietii iar placerea o gaseste in munca bine facuta, in angajamente serioase si durabile, in securitatea si stabilitatea iubirii.

Este o Luna Plina in Taur  ce poate aduce realismul in viata noastra, in relatiile noastre, in prieteniile noastre, in munca noastra, in afacerile noastre. Dezavantajul acestei energii este incapatanarea dar poate oferi si o imensa cunoastere prin “ simturi “.

Simbolul Sabian al gradului 23 Scorpion, gradul Soarelui care lumineaza in totalitate Luna in Taur este : Iepure alb, linistit se metamorfozeaza intr-un spiridus. Iepurele, este in mod traditional asociat cu fertilitatea, dorinta si procreere dar si frica, lucruri ascunse, fuga. De ce ti-e frica de aia nu scapi este in acord deplin cu acest simbol care ne indeamna sa invatam ca doar in liniste, intr-o stare de echilibru si armonie, putem avea acces la stimuli vitali neasteptati, latenti in toate fiintele. Este un simbol al unor mari potentialitati creative.

Simbolul Sabian al gradului 23 Taur, gradul Lunii Pline: Un magazin de bijuterii plin cu cele mai minunate podoabe.
Aici, acest simbol sabian este in acord cu “ pe ce te bazezi”, adica pe darurile interioare, valori spirituale, etalare a realizarilor. Este o certificare a valorii personale in relatii, viata sociala, politica, studii, loc de munca, etc. Acuma vorbeste cel mai bine valoarea personala a fiecaruia.

Aceasta Luna Plina  in Taur este apogeul unor inceputuri din 6 mai 2016, cand a  fost Luna Noua in Taur cu o influenta deosebita asupra semnelor fixe: Taur, Scorpion, Leu, Varsator .

astro_2gw_424_luna_plina_taur_2016-54801-3225

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Interesant ,asa cum ne-ai obisnuit cu fiecare articol,sper sa inteleg corect mesajul din aceasta luna plina.Daca ai sa-mi dai un sfat accept,cu multa placere.o imbratisare.

  2. Minunata interpretare, asa cum ne-ati obisnuit. Mai interesant este ca aceasta luna plina va fi o super luna, foarte aproape de Pamant.
    Ce influenta credeti ca ar putea avea asupra mea? Sunt nascuta cu Soarele in Scorpion si luna natala in Taur, pe 06.11.1987/11.30 am, Iasi.
    Va multumesc! Sa fiti binecuvantata.

  3. Multumesc frumos doamna, pentru interpretarile acestea.
    Inca mai sper ca-mi veti spune cateva vorbe si mie.Ma gandesc ca nu se poate ca unui om sa-i merga prost totul.Probabil ca are prea multe greseli.( eu fiind in aceasta situatie).O sa mai scriu inca o data datele mele,nascuta 14.07.0961,fara ora <dambovita com Matasaru ,jumatatea distantei intre Gaesti si Titu,Sat Poroinica.Sa aveti multa sanatate si impliniri!

  4. Extraordinara interpretarea dvs.! Cum as putea ajunge la dvs..Sunt n?scut? pe 08/05/1974, Bucure?ti. Mul?umesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.