LUNA PLINA IN SCORPION–30 APRILIE 2018, ORA 03:59,ORA ROMANIEI -“ NASTE UN OM NOU DIN TINE”

       
“Goethe spunea:
Si cat timp nu il ai pe acest
„Mori si devino!”
Esti doar un trist oaspete
Pe intunecatul Pamant.
Acest „mori” nu inseamna: omoara-ti trupul fizic, ci: naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala. El trebuie sa devina un instrument al tariei.” Rudolf Steiner

In limbaj astrologic, Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acuma putem culege roade frumoase, putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceasta LUMINA MAGICA care ne poate ajuta sa cinstim invizibilul si sa nu mai fim deranjati de logica limitata a vizibilului. Luna Plina ilumineaza problemele care exista deja, care nu au fost rezolvate sau care au fost rezolvate dar in dezacord cu cerintele divine. In acelasi timp, o Luna Plina poate fi aducatoare de bonusuri substantiale daca le meritam.

Acuma, Luna se afla pe gradul 9:39 Scorpion luminata in totalitate de Soarele pe gradul 9:39in Taur. Este o faza a Lunii Pline pe semne fixe ce sugereaza inca de la inceput ca schimbarea nu se face prea usor.

Polaritata Scorpion-Taur se ocupa de echilibrarea unor energii ce au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitate, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul se ocupa de tot ce are o forma concreta, de tot ce este al meu ( verbul caracteristic taurului este a avea), de puterea personala, posesii si statut, Scorpionul se ocupa de tot ce este al celuilalt, de manipularea si controlul celorlalti, de puterea colectiva, de posesiuni comune, afaceri, distrugerea formei, schimbare si transformare profunda( verbul caracteristic este a dori). Daca Taurul este atras de lucrurile simple, tangibile in viata, Scorpionul este atras de mistere, secrete, experiente intense, petrece mult timp observand totul dintr-un colt ales de el. Fiecare energie dezvoltata in defavoarea celeilalte produce un dezechilibru iar aceasta Luna Plina ne arata intr-un mod destul de emotional ce energie am dezvoltat prea mult si am dezechilibrat viata noastra. In mod ideal, aceste energii sunt in echilibru dar viata pe pamant este traita aproape in permanenta prin dezechilibre relationale, financiare, emotionale. Cum Scorpionul stie atat de bine sa creeze fel de fel de obsesii (iubire, control, putere, bani, gelozii, manipulare, etc.) aceasta Luna Plina le va evidentia cu sau fara voia noastra.

Aceasta Luna Plina face o mare lumina pe conflictele emotionale din interiorul nostru si ne poate ajuta sa le vindecam, curatam, eliminam. Este cel mai bun moment pentru a intelege cauza dezechilibrelor emotionale, a problemelor financiare, a tot ceea ce ne afecteaza sufletul. Aceasta lunatie va pune sub semnul intrebarii stabilitatea noastra prin faptul ca semnul Scorpion stie atat de bine sa dea viata lucrurilor aparent ingropate.

Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur activeaza casele VIII-II, casele naturale ale Scorpionului si Taurului. Asta inseamna o dublare a  mesajului acestei lunatii, sa transformam “ otravurile” din noi, din relatiile noastre, sa invatam sa iertam, sa eliberam toate resentimentele si durerile emotionale. Scopul evolutiv al Scorpionului este de a simti profund fiecare emotie umana, dar apoi sa o lase sa plece. Aceasta Luna Plina in Scorpion este una dintre cele mai vindecatoare energii deoarece ne poate ajuta sa  ne transformam prin curatarea corpurilor noastre emotionale.”Naste un om nou din tine, astfel incat el sa-ti dea instrumentul pentru lumea spirituala” ne spune aceasta Luna Plina.

Un aspect de opozitie (Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur )  aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.

Acuma, in acest concert astral, Saturn retrograd pe gradul 9:02 Capricorn are rolul de mediator (face un aspect de sextil cu Luna in Scorpion si un aspect de trigon cu Soarele in Taur), este un ajutor important ce ne spune destul de sugestiv ca nu ne-am taiat de tot craca de sub picioare, este o mana intinsa, este un ajutor imens in echilibrarea lucrurilor.

O Luna Plina in Scorpion sustinuta de Saturn retrograd in Capricorn( trecut, pasi in trecut, revizuire obiective, indatoriri, atitudine si reponsabilitati in cariera, restructurarea modului in care percem realitatea, o noua atitudine fata de obstacole) ne ajuta sa fim mai atenti cu responsabilitatile noastre, cu munca noastra, cu lucrurile potrivite pentru noi care pot sa ne aduca succes pe termen lung. Acuma putem avea o perspectiva practica asupra carierei noastre ( Saturn retrograde in casa X), asupra nevoilor personale, datoria fata de ceilalti, chestiuni financiare.

Nu trebuie uitat ca Saturn este stapanul Karmei iar miscarea aparent retrograda poate sorta karma ( datorii). Aceasta Luna Plina in Scorpion este apogeul unor actiuni incepute in noiembrie 2017 cand a fost Luna Noua in Scorpion iar Saturn retograd face inventarul tuturor responsabilitatilor asumate in cariera, imagine publica, prieteni, relatii imprevizibile si ciudate. Lectiile pot fi grele dar aducatoare de beneficii. Avem sansa de a recunoaste si rezolva problemele, dramele emotionale, obsesiile noastre. Evenimentele care au loc acuma pot implica un fel de rambursare karmica benefica sufletului prin cariera, castiguri din cariera, astrologie, prieteni.

Tot Luna Plina in Scorpion face un aspect de careu provocator cu axa nodurilor lunare, Nodul Nord in Leu –calea de evolutie si Nodul Sud in Varsator –obisnuinta, ceea ce ne tine pe loc daca nu incercam sa adaugam ceva nou.

Luna in Scorpion si Soarele in Taur in aspect de careu cu Nodul Sud in Varsator vorbesc despre incapacitatea noastra de a accepta situatiile karmice ca experiente de invatare in directia purificarii emotionale si a ego-ului. Nodul Sud in Varsator si in casa XII rezuma experiente karmice in care noi putem fi proprii dusmani si asta din cauza fricii, victimizarii, grijilor nefondate, sacrificii inutile, neincredere in ghizii spirituali, in divinitate.

Luna in Scorpion si Soarele in Taur in aspect de careu cu Nodul Nord in Leu  ne pot scoate din zona noastra de confort, pot deschide cai noi pentru a merge mai departe in evolutia noastra spirituala. Provocarile sunt imense acuma dar alegerea este la noi.

Anumite trasaturi sunt inradacinate in fiinta noastra si necesita o reevaluare prin ideile noi specifice casei VI  in care este Nodul Nord in Leu- sa fim in slujba celorlalti, toleranta, iubire, sa acceptam oamenii asa cum sunt, sa respectam locul de munca, programul de munca, colegii, sefii. Cum Nodul Sud  este in  casa XII, putem fi destul de idealisti, nehotarati, ne putem  auto-sabota in permanenta.  Iar Nodul Nord in casa VI aduce blocaje in legatura cu imperfectiunea, cu devotiunea sau serviciul iar intoleranta, critica excesiva, pot genera aceste blocaje. Mesajul acestor aspecte tine tot de transformare, acceptare a unor crize existentiale care conduc de fapt la noi conditii de viata. Toate provocarile legate de munca, de serviciu, boala, blocaje, trecut, datorii karmice, transformare de sine si repolarizarea energiilor folosite in mod ineficient nu sunt intamplatoare acuma,  universul ne readuce aminte ca procesul de crestere personala, individuala, implica efort, stres dar si durere si suferinta.

Luna Plina in Scorpion ne poate ajuta sa vedem tot ceea ce este intunecat, murdar, nesanatos in viata noastra. Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca putem vedea mai clar care dorinte pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa moara”.

Simbolul Sabian al gradului 10 Scorpion, gradul Lunii Pline este:”Un supeu amical reuneste camarazi vechi.”

Asta arata ca aceasta Luna Plina este vindecatoare prin acceptarea trecutului, prin atitudinea prietenoasa fata de greselile noastre, prin blandetea fata de greselile noastre. Ma iubesc si ma accept asa cum sunt, incepand de astazi, aleg sa ma iubesc pe mine insumi, aleg sa ii iubesc pe cei din jur asa cum sunt, este o energie puternic vindecativa care ne ajuta sa ne gasim camaradul in noi insine.

Influenta majora a acestei lunatii este asupra celor nascuti in jurul datei de 30 aprilie, iulie, octombrie, ianuarie ( semnele fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator).

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Doamne, Adriana, cat de exact si de frumos le spui….Multumim!
    Ma bucur de fiecare data cand postezi, si ti multumesc!

  2. Iti multumesc din suflet, Adriana, pentru munca pe care o depui pentru fiecare articol in parte! Au ajuns sa-mi ghideze existenta uluitor! Munca ta lumineaza viata multor oameni in cautare de raspunsuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.