LUNA PLINA IN SAGETATOR -29 MAI 2018, ORA 17:19, ORA ROMANIEI – “JUGUL LUI DUMNEZEU”

Psalmul 45: 4-5: “da, slava ta! – Fii biruitor, suie-te in carul tau de lupta, apara adevarul, blandetea si neprihanirea, si dreapta ta sa straluceasca prin ispravi minunate!
Sagetile tale sunt ascutite: sub tine vor cadea popoare, si sagetile tale vor strapunge inima vrajmasilor imparatului.

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna in Sagetator pe gradul 8: 10 in opozitie cu Soarele in Gemeni gradul 8:10. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Pentru “ traducerea astrala “ a informatiilor primite, Luna in Sagetator pe gradul 8:10 are un asistent astral important, asteroidul 3811 Karma retrograd pe gradul 7:48 Sagetator, o conjunctie stransa, informatiile sunt deja in plicul astral, nu au cum sa nu ajunga la noi. Iar Luna Plina in Sagetator isi prezinta discursul in casa II, o casa ce defineste foarte bine bogatia, valorile noastre materiale si spirituale, ce pretuim cel mai mult, securitatea financiara, bunurile si valorile mele, banci si institutii financiare, patrimoniul national.
Intreaga sedinta cosmica este condusa de Jupiter retrograd in Scorpion asezat strategic in casa I, o casa unghiulara ce ii da putere.Un Jupiter retrograd in Scorpion si in casa I descopera, dezvaluie si aduce la suprafata tot este este maturat sub covor. Ne putem astepta la multe dezvaluiri privind incalcarea drepturilor fundamentale care sunt garantate inca de la nasterea noastra. Jupiter retrograd este o energie benefica analizei obiective a tuturor obsesiilor, luptelor pentru putere, a ceea ce induce asupra noastra teama. Adanc in interiorul nostru sunt temerile, fricile, vinovatiile ingropate dar si darurile inca necunoscute, toate acestea trebuiesc recunoscute, acceptate. Trebuie sa ne asteptam la descoperiri, secretele ies in lumina, sa fim gata sa lasam obiceiurile vechi, sa aruncam acele veninoase si sa avem incredere ca totul lucreaza in favoarea noastra, chiar si raul este adesea un bine necesar.

Dar sa inceapa sedinta divina …

Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce are drept scop final armonizarea, echilibrarea vietii noastre. Chiar daca cele doua semne Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Sagetatorul un semn de foc dar ambele sunt mutabile, schimbatoare. Ambele semne sunt pozitive, masculine, curioase, oarecum sociale.

Daca semnul Gemeni este despre interesele pe termen scurt, despre cuvinte, limbaj, idei de dragul ideilor, opinii in care nu cred cu adevarat dar care induc provocari, Sagetatorul este despre mintea superioara dar adesea naiva si preocupata de fel de fel de filosofii, credinte, informatii, cunostinte. Gemenii se pot pierde in detalii in timp ce Sagetatorii se pot pierde printre nori. Iar aceasta luna plina ne cere sa examinam credintele noastre, detaliile unei experiente si sa intelegem cum ne influenteaza viata noastra.
Ambele semne vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. Aici, ideile marete ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa contina toate detaliile( Gemeni).

O Luna Plina este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt, fiecare trage in directia lui iar aceasta luna plina amplifica tendinta naturala de a fi trasi in doua directii prin conflictul dintre logica si credinta, dintre adevarul meu si adevarul tau, dintre adevarul pamantesc si adevarul divin. Lectia importanta a acestui moment este gasirea unui echilibru intre cele doua energii care trag de noi in directii diferite, sa facem diferenta dintre ceea ce este util si informatiile care creeaza conflicte. Aceasta Luna Plina in Sagetator poate sa ne ajute sa vedem imaginea de ansamblu a unei experiente, taie iluziile, smecheriile, minciunile si ne concteaza cu adevarul gol, golut. Ne ajuta sa identificam conceptiile, ideile, stirile gresite, amintindu-ne ca lipsa unei comunicari clare, sincere si corecte conduce la conflicte.

O Luna Plina cere intotdeauna un echilibru intre cele doua energii implicate iar mesajul este legat de sansa de a gasi un echilibru intre imaginea de ansamblu(Sagetator)  si atentia la detaliile importante(Gemeni). Acest moment astral vorbeste despre adevar si libertate. Putem culege roadele actiunilor naive, riscante iar aventura printre nori se sfarseste in mai multe feluri( mutabilitatea semnului sagetator). De asemenea, acest moment astral poate crea destula nesiguranta, indoieli, teama, sensibilitate extrema.

Aceasta Luna Plina va aduce in lumina si informatii pretioase legate de strainatate, calatorii in strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii.

Luna plina in Sagetator formata de opozitia dintre Soarele in Gemeni si Luna in Sagetator  activeaza axa II-VIII, o axa a posesiunilor, a relatiilor interesate, a sexului, a certitudinilor sufocante, gestionarea propriului patrimoniu, bunuri materiale si spirituale, lupta pentru putere, manipulari din umbra.
Aceasta Luna Plina in Sagetator in casa II este apogeul modului in care definim valoarea adevarului, cunoasterii, ce studiem, ce invatam, ce propagam, ce cuvinte pleaca de la noi si pot calatori peste mari si zari. Acuma, putem intelege mai bine ce conteaza cu adevarat pentru noi. Semintele au fost plantate in trecut( decembrie 2017) iar acuma putem culege rfel de fel de roade.
Aceasta Luna Plina in Sagetator ofera si o noua intelegere a unor crize relationale. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie (ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii.

Aceasta Luna Plina in Sagetator  devine un instrument astral pentru manifestarea puternica a asteroidului 3811 Karma  in Sagetator. Karma este un concept deseori inteles gresit, interpretat gresit si utilizat in mod abuziv. In sanscrita, cuvantul karma inseamna pur si simplu “roata” si descrie ideea ca tot ce se face, ce se rosteste, chiar si ce se gandeste, face o calatorie dus-intors in tesatura Universului si apoi vine inapoi la initiator. O actiune garanteaza intotdeauna o reactiune.  Si cine este “cu ochii” pe faptele noastre?  Dumnezeu are un bat, gata sa ne plesneasca?

Nu,  Dumnezeu a creat legi in natura si in noi iar incalcarea acestora da nastere karmei. Iar ” ce tie nu-ti place, altuia nu-i face” este cel mai simplu mod de a nu aduna datorii karmice.

Karma inseamna rezultatele actiunilor noastre din trecut, din aceasta viata sau vieti trecute. Binele va primi bine de trei ori, raul va duce la rezultate negative amplificate de trei ori. Noi suntem creatorii, noi suntem actorii, noi suntem beneficiarii actiunilor noastre bune sau rele. Unii oameni spun, eu nu am creat asta, eu sunt o victima a circumstantelor actuale. Nu exista victime. Exista doar plati, nu primim nimic gratuit in viata.
Legea Karmei este o lege fizica in acord deplin cu principiul actiunii si reactiunii a lui Newton, orice actiune naste o reactiune egala si de sens contrar. Aceasta lege se aplica peste tot, in toate domeniile din viata noastra, totul se intampla in conformitate cu aceasta lege, nimic nu scapa de aceasta lege.

“Cine duce pe altii in robie va merge si el in robie. Cine ucide cu sabia trebuie sa fie ucis cu sabie. Aici este rabdarea si credinta sfintilor.” Apocalipsa lui Ioan 13:10

Fiecare aspect al vietii noastre este planificat, este stocat in AND-ul nostru, avem un contract al sufletului care trebuie indeplinit pas cu pas. Iar libertatea noastra tine doar de cum reactionam la evenimentele planificate inca din astral. Cei care ne provoaca greutati, emotii nedorite nu sunt responsabili de actiunile lor. Spiritul lor iubitor si plin de compasiune a fost de acord la nivelul sufletului sa joace acest rol de “ persoana rea, dusman” in toate dramele karmice din viata noastra. Chiar si noi ne-am ales sa jucam din cand in cand  un rol negativ care sa-i ajute pe ceilalti sa se cunoasca mai bine si sa creasca spiritual si emotional. Dar, daca invatam sa-i iubim pe acesti oameni, daca nu raspundem la fel, daca ne eliberam de cauzele( karma) care ne leaga de acesti oameni prin iubire, atunci mintea noastra subconstienta poate sa informeze Spiritul ca suntem eliberati de aceste pacate.  Atunci,Duhul Sfant ne deschide o linie directa de comunicare cu Dumnezeu.

“ Dar, ori de cate ori vreunul se intoarce la Domnul, marama este luata.
Caci Domnul este Duhul; si unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.
Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului. “2Corinteni 3-16, 17, 18

Transcendem karma prin harul lui Dumnezeu. Trebuie sa intelegem ca  evenimentele care ne provoaca probleme emotionale, dureri, accidente dar si bucurii, reusite, sunt in mod deliberat orchestrate de Spiritul nostru. Acest lucru face parte din planul divin, din planul cresterii noastre.

Asa cum spune Rudolf Steiner:”In realitate, Karma este pe de o parte o mantuire a omului prin el insusi, prin propriul lui efort, prin ascensiunea lui treptata spre libertate, prin intermediul seriei de incarnari, dar in acelasi timp, si ceea ce-l apropie pe om de Christos. Caci forta cristica este impulsul interior care-l duce pe om spre transformarea Legii implacabile in libertate, iar izvorul acestui impuls este persoana si exemplul lui Iisus Christos.”

Cu Luna Plina in Sagetator de mana cu asteroidul Karma in Sagetator, memoria karmica are inregistrari legate de adevar, studii, religie, justitie, filosofie, libertate, calatorii, straini, strainatate, alte culturi. Cum asteroidul Karma este retrograd( contorizeaza trecutul, faptele trecutului, legea, aplicarea legii, minciuna si adevarul, zboruri indraznete), experientele karmice de echilibrare vin prin studii, justitie( justitia nu este dreapta, sau nu face dreptate sau dreptatea intarzie), neincredere, existenta agitata, lipsa unui scop, probleme relationale. Este important sa invatam in aceasta perioada sa ne controlam gandurile, cuvintele, sa incercam sa nu-i afectam pe ceilalti. Legea lui Dumnezeu devine jugul lui Dumnezeu si acesta va fi si mai greu cu cat ne indepartam de adevarurile divine, de legile divine. In casa II, aceasta luna plina extinde conditiile karmice si cu tot ce are legatura cu  “ banii mei, banii tai, generozitate, lacomie, abuz , valoarea adevarata, planuri ascunse pentru putere”.

Nu trebuie uitat ca Sagetatorul este un semn mutabil plin de contradictii, entuziasmat dar in acelasi timp victimizat de propriile lui pasiuni, inselat de patimile lui. Problema principala de care sufera sagetatorul cel mai rau este propria lui natura pasionala. Sagetatorul are de asemenea si mult curaj si poate lupta, este o forta cereasca foarte puternica care ne da o putere extraordinara de a depasi adversitatile. Cand totul pare fara speranta, Sagetatorul se ridica, lupta, depaseste provocarile cu zambetul pe buze. Zambiti mai des in aceasta perioada, este leacul cel mai bun pentru toate adversitatile vietii. Zambiti!

Chiar daca viata poate deveni adesea grava, chiar daca tristetea ne inunda, intotdeauna, un semn mutabil( Sagetatorul) are si o alta alegere, o alta optiune care conduce la schimbare. Sagetatorul este un semn care vede adevarata natura a lucrurilor. Aceasta Luna Plina poate aduce intelegerea necesara pentru proiectele si relatiile incepute in trecut. Putem primi ghidari importante prin ganduri spontane, prin vise, prin fel de fel de simboluri. Este o luna plina ideala pentru viziuni care ne pot inspira, conduce catre adevaratul scop al vietii noastre. Adevarul il putem descoperi prin intelepciunea lumiii din jurul nostru, prin credinta, prin increderea in ghidarea divina. Folositi cuvintele ( gemeni) cu grija, a venit timpul sa intelegem ca magia cuvantului incoroneaza viata. Nu trebuie uitat ca Sagetatorul iubeste calatoria in toate formele sale, de la calatorii fizice la calatorii prin carti, minte. Iar aceste calatorii pot sa ne ajute sa intelegem cine suntem si unde ne aflam cu adevarat. Cultivati calitatile sagetatorului –optimismul, bucuria, entuziasmul, sarbatoriti viata, cereti intelepciune si calauzire.

“ O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele “ Proverbe 17:22

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.