LUNA NOUA IN GEMENI–3 IUNIE 2019, ORA 13:03 – “ O NOUA ORDINE……”

“Intorceti-va la Dumnezeu si spuneti: “Dumnezeu traieste in mine si eu in El. In numele dragostei Sale, voi trata si angoasa si boala”. Dragostea rezolva, de asemenea, cele mai dificile probleme. Vindeca chiar si cele mai incurabile boli. Prin urmare, prin chemarea lubirii, fiecare boala, orice dificultate, orice suferinta dispar. Ele sunt date ca conditii de concentrare, de legatura intre sufletul omului si Dumnezeu. Stiind ca Dumnezeu traieste in tine, foloseste conditiile pe care le da. Bucura-te cand te gandesti la tine. Nu va indoiti de El, nu cautati aici sau acolo, ci sa va bazati pe prezenta Lui in voi. El este in mintea voastra, in locul sfant al sufletului vostru. El traieste in natura nemuritoare a omului, nu în cel mortal.”Peter Deunov

Bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 12:34 Gemeni se uneste cu Intunericul–Luna pe gradul 12:34 Gemeni si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 3, din orice semn zodiacal.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, ambitii si obiective noi, o haina noua unui proiect mai vechi, iar in semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant, gand, miscare, rude, mediul apropiat, studii, comunicare, smecherii, viclenii, inteligenta practica.

Semnul Gemeni guverneaza gandurile si perceptiile noastre; acestea ne pot intemnita sau ne pot elibera. Problema acestui semn tine de dualism, de personalitatea dubla si care este simbolizata in mitologie de fratii misteriosi Castor si Pollux. Atunci cand era pe moarte, Castor il cheama pe fratele sau Pollux. Acesta din urma ii cere lui Zeus( tatal lui) sa imparta cu fratele lui nemurirea sa.  Zeus accepta si astfel avem pe cer constelatia Gemenilor. Dar fiecare mit este un model cosmic pentru viata noastra aici pe pamant. Acesta ne spune ca omul are o parte efemera ( corpul) si una nemuritoare ( sufletul) care trebuie sa convietuiasca in buna intelegere aici pe pamant. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic.
Castor (corpul ) este cel care moare iar Pollux(sufletu) este nemuritor.
Un fapt interesant este ca steaua Castor nu are lumina pe care o avea acum cateva sute de ani, in timp ce Pollux, fratele nemuritor, creste in stralucire si are tendinta de a-l acoperi pe fratele sau, reamintind astfel cuvintele lui Ioan Botezatorul :
“ Trebuie ca El sa creasca, iar eu sa ma micsorez. “ Ioan 3:30
Asadar, aceasta Luna Noua in Gemeni are o importanta deosebita in contientizarea controlului treptat al sufletului prin propriile noastre eforturi, prin propriile noastre actiuni si ganduri, prin dezvoltarea cunoasterii iar in final, prin recunoasterea intelepciunii eterne si divine a sufletului nostru. Pamantul este locul unde invatam din experientele personale, este locul unde cunoasterea este castigata si unde aceasta cunoastere trebuie transformata in intelepciune.
Intelepciunea apartine sufletului care de multe ori ne atentioneaza dar noi nu ascultam nimic in schimb ascultam de altii care ne pot conduce pe un drum opus drumului nostru. “Adevarul se afla in noi insine, exista o putere si o intelepciune in noi insine, aceasta este mostenirea tuturor oamenilor, suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui  Dumnezeu “. Semnul Gemeni reprezinta sufletul si trupul, aspectele muritoare si nemuritoare care trebuiesc unificate iar Luna Noua in Gemeni aduce oportunitati sa-l redescoperim pe Pollux (sufletul) care stie sa ne lumineze calea adevarata.

Aceasta Luna Noua in Gemeni ne face destul de flexibili, sociabili, dornici de miscare si pune accentul pe minte, pe informatii de tot felul, pe cunoastere, pe gestionarea mai buna a vietii de zi cu zi, pe remedieri, negocieri, rude, vesti deosebite. Exista intotdeauna doua laturi ale semnului Gemeni iar adevarata provocare aici este sa gasim echilibrul intre partea intunecata si partea luminoasa din noi. Usa unei noi lumi este deschisa prin comunicare, calatorii, comunitatea in care traim.
Daca semnul lunatiei ofera o multime de posibilitati( mutabilitatea semnului),casa astrologica activata arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.

Luna Noua energizeaza casa X, o casa unghiulara ce da forta acestei energii. Deci, aceasta lunatie va pune un accent deosebit pe cariera, statut social, bogatie, ambitii profesionale. Casa X este legata si de cei care au autoritate asupra noastra, in consecinta, aici ne intalnim cu puterea parintilor, sefi, guvern, presedinte, Dumnezeu, aici ne vede lumea. Vocatia este importanta in casa X, ce vrem sa realizam in aceasta lume, aici, cariera, obiectivele profesionale, ambitia si motivatile sufletului intra in joc.  Aceasta Luna Noua in casa X, o casa naturala a lui Saturn, aduce nouatea in tot ce tine de cariera, ambitii, putere personala, statut social, faima, angajatori, guvern. Pentru Romania, aceasta casa astrologica vorbeste despre guvern, presedinte, reputatie si prestigiu national, partidele aflate la putere, idealurile societatii noastre.

In mod traditional, semnul Gemeni este condus de Mercur, mesagerul zeilor, care zboara in sus si in jos conectand mintea superioara si inferioara – sufletul si personalitatea. Cunoscut ca “mesagerul zeilor”, el a fost destul de original; a fost  singurul zeu care a avut libertatea de a intra in lumea interlopa a lui Pluto. El a trimis mesaje de la Pluto celorlalti zei de pe Muntele Olimp, precum si catre  muritori. El chiar a ghidat sufletele in si din lumea interlopa.

Acuma, Mercur este tot in Gemeni si merge de mana cu Latona(asteroidul 639) anuntand o noua ordine. Mercur ne invata ca exista un taram magic al existentei, cu cat ne aliniem mai mult si ne urmam vocea sufletului, cu atat ne trezim la adevarata viata. Ironia este ca mintea noastra rationala respinge magia, nu crede decat ce vede si aude, vrea sa inteleaga si sa controleze aceasta magie. Dar cand renuntam la control, la nevoia de a intelege divinitatea cu mintea pamanteasca, Mercur da aripi sufletului, inuitiei noastre.

 Latona este echivalentul roman al lui Leto din mitologia greaca care a fost mama gemenilor divini Artemis (Diana) si Apollo. Latona / Leto a fost fiica a doi Titani, Coeus si Phoebe. Personajul ei mitic este asociat in principal cu nasterea copiilor ei. Ea a ramas insarcinata cu Jupiter, regele zeilor. Junona-sotia geloasa a lui Jupiter a fost renumita pentru ura ei la adresa copiilor facuti de sotul ei cu alte femei. Cand a aflat de sarcina lui Latona, ea a decretat ca nici un teren sa nu permita ca ea sa nasca copii ei. Latona a ratacit prin lume in cautarea unui loc sigur pentru a naste si a gasit doar o insula miscatoare(Delos) care nu era afectata de ordinul lui Junona. Iar pe aceasta insula, ea isi naste copiii. Astrologic, acest asteroid da instincte materne puternice dar si persecutii, probleme din cauza unor femei autoritare dar pline de ura si rautati, care te forteaza sa fugi, sa adopti un stil de viata nomad, sa ajungi intr-un loc mic dar care te protejeaza. Vorbeste in acelasi timp si despre copii exceptionali, copii ce ce schimba literalmente lumea, ce aduc o noua ordine in lume. Cu Latona de mana cu Mercur in Gemeni si in casa X, mesajul tine de persecutii in cariera din partea unor puteri ( sefi, autoritati) si un ajutor oferit dintr-un loc izolat, de la oameni care nu sunt atinsi de blestemul unor femei geloase si pline de ura. Intreaga poveste a lui Latona pare sa indice o eliberare, o veste importanta.

Asa cum scrie Hesiod despre Latona;” intreaga ei legenda pare sa indice o eliberare, o trecere de la intuneric la lumina, o intoarce la ceea ce a fost intai-Lupii nu sunt usor eliberati de tinerii lor, numai dupa doisprezece zile si doisprezece nopti, pentru ca atat a durat drumul lui Latona pana pe insula Delos.”

Provocarile acestei povesti astrale tin de impastiere, lipsa atentiei, risipirepe mai multe directii. Multe din crizele existentiale vin ca urmare a acestei imprastieri, a neatentiei, a increderii in personalitate uitand de suflet. Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Si “ Fara Mine nu puteti face nimic .” ne spune Isus. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului. Si oricare ar fi deciziile pe care trebuie sa le luam in continuare, aceasta luna noua in gemeni ne spune ca nu exista nimic bun sau rau, doar gandirea noastra eticheteaza asta. Nu trebuie sa invinovatim pe nimeni cand ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobandim sau nu. Viata noastra e in mainile noastre, de noi depinde sa alegem ce vom face cu ea.

Simbolul Sabian al gradului 13 Gemeni, gradul Lunii Noi este :” Un pianist celebru dand un concert.”

 Este timpul sa aducem in lumina un dar special al nostru, sa intelegem ca nu devenim cu adevarat virtuosi daca ne risipim pe mai multe planuri si daca nu facem ceea ce ne place cel mai mult.Atunci cand alegem sa mergem pe calea care ne bucura cel mai mult, devenim liberi si devenim o sursa de inspiratie pentru altii. Luna Noua in Gemeni prin acest simbol sabian ne indeamna sa alegem o cale concreta care sa ne ofere echilibru interior si un nivel de constiinta mai creativ si spiritual. Acest lucru il putem face daca vom incerca sa eliminam instabilitatea si confuzia din viata noastra, din mintea noastra, din relatiile noastre, din credintele noastre.

Deci semnul Gemeni, gazda acestei lunatii noi este totul despre mintea noastra, despre magia cuvantului, despre binele si raul construit prin gand si cuvant.

A venit timpul sa invatam ca singura putere se afla in gandurile noastre iar cand acestea sunt divine, puterea lui Dumnezeu le insoteste. Repetati cat puteti de des:”’De acum inainte practic regula de aur, care inseamna ca gandesc, vorbesc si actionez asupra celorlalti asa cum as dori ca ei sa gandeasca, sa vorbeasca si sa actioneze asupra mea. Merg linistit pe calea mea si sunt liber, deoarece acord libertate tuturor. Doresc cu sinceritate pace, prosperitate si succes tuturor. Sunt mereu calma si echilibrata.Pacea lui Dumnezeu imi cuprinde mintea si intreaga fiinta.”

Adriana Tudosa

You may also like

13 Comments

  1. Adev?rate bijuterii de cuget ?i emo?ie tot ce scrie?i ?i ne d?rui?i !
    Cu Soarele la 12°Gemeni in tema natal? (conjunct cu Luna) noi direc?ii ?i evenimente sunt anun?ate în noul an solar de aceasta Luna noua in apropierea zilei de nastere.
    Mul?umim !

  2. Mul?umesc din suflet pentru munca care o faci! Apreciez enorm! Te urm?resc de 4 ani ?? oare nu mai scrii pe zodii cum ne afecteaz? fazele de luna plina/noua? Pe mine ma ajuta enorm indica?iile tale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.