LUNA NOUA IN BERBEC -10 APRILIE 2013 ORA 12:34-ORA ROMANIEI – “ MARUL DISCORDIEI “

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni, este un timp in care energia schimbarii este iarasi la noi, de noi depinde daca o vom folosi in favoarea noastra sau nu.
Luna Noua in Berbec are loc pe gradul 20:41 si este sustinuta de Marte in Berbec ,Venus in Berbec , Eris in Berbec , asteroidul 151 Abundentia , asteroidul 18 Melpomene.

In mitologie , Eris este Zeita greaca a discordiei , duhul  discordiei  ce produce cearta , lupte , gelozie .

Ea este fiica lui Zeus si Hera  iar numele ei in latina se traduce ca Discordie  , opusul ei fiind Harmonia . Ea este sora lui Ares , Zeul razboiului , insotindu-l pe acesta in luptele lui. Din acest motiv , Eris nu prea era iubita de ceilalti Zei si aproape tot timpul era umilita deoarece nu  era invitata nicaieri . Ea este descrisa ca o femeie tanara , frumoasa cu pielea palida  dar la o privire mai atenta , paloarea ei este ca moartea . Parul ei este impodobit cu spini  si uneori ea poarta o ghirlanda care este de fapt un sarpe . Ca de obicei, ea nu a fost invitata la nunta marii Zeite Thetis cu printul muritor Pelios . Extrem de geloasa pentru ca toate zeitele au fost invitate si numai ea nu , a pus la cale un plan diabolic  ca  sa strice nunta . Ea a aruncat “ marul de aur al discordiei “ prin acoperis  dar in prealabil a scris pe el “ pentru cea mai frumoasa “ . Asa cum se intampla de obicei , fiecare din cele trei zeile Hera, Athena , Aphrodita a simtit ca marul este menit ei . A izbucnit cearta intre cele trei zeite  iar nunta a fost distrusa in timp ce Eris privea si zambea cu cinism. Pentru a stabili care dintre zeita este cea mai fumoasa , Paris din Troia a fost solicitat sa stabileasca acest lucru . Fiecare zeita i-a oferit mita lui Paris , Hera i-a oferit bogatii , Athena i-a oferit intelepciune iar Aphrodita i-a promis  ca Helen sotia lui Menelaus va deveni sotia lui  . Paris a ales-o pe Aphrodita iar acest lucru a dus la rapirea lui Helen de catre Paris si inceperea razboiului troian de 10 ani( 1194 -1184  iHr).
Asteroidul Eris  a fost descoperit pe 5 ianuaarie 2005 la ora 11:20  de catre Mike Brown ,Trujillo Ciad si David Rabinowitz  si a fost numit oficial asa abia pe 13 septembrie 2006 . Chiar din momentul descoperirii , Eris a fost un motiv  de discordie intre oamenii de stiinta , ea a condus la retrogradarea lui Pluto, certuri cu privire la aceasta planeta , certuri privind numele pe care sa-l primeasca. Initial a primit numele de Xena ca apoi sa fie numit Eris .
Eris este mai lenta in miscare decat Pluto iar influenta ei este asemanatoare cu a lui Pluto  dar mult mai  intens , mai dramatic intr-un proces mult mai lung . Orbita extrem de excentrica si inclinatia abrupta este un indiciu clar al unei naturi mai degraba radicale a acestei energii .

Luna Noua in Berbec in conjunctie cu Eris , in conjunctie cu Marte si cu Venus arata ca “ marul discordiei a fost aruncat si dat déjà lui Venus “ . In  povestea mitologica , “ cea mai frumoasa “ a fost aleasa de un muritor Paris ( socant !)) care urma sa primeasca de sotie pe cea mai frumoasa femeie de pe pamant – Helena , sotia lui Menelau . Dar Paris , un tanar umbrit de maretia fratelui mai mare Hector induce adesea o problema de inferioritate iar prin alegerea lui vrea sa-si  indeplineasca dorintele primare , sa isi dovedeasca  puterea , sa isi depaseasca  inferioritatea . Testul adus de Eris nu se refera la punctele forte ci la vulnerabilitatile noastre care conduc la alegeri adesea bizare cu buna stiinta . Asa cum Aphrodita(Venus ) ii promite lui Paris ca va primi de sotie pe Helen daca o voteaza pe ea cea mai frumoasa  si acest  moment astral promite  un dar ispititor , ciudat , senzational pentru care nu se stie daca suntem pregatiti pentru a-i face fata . Ganditi-va ca Paris a primit ceva ce este al altuia ( Helen era sotia lui Menelaus , un rege curajos care nu tolera insulta , nesupunerea) iar acest lucru a dat nastere razboiului troian . Aceasta Luna Noua vorbeste despre alegeri imature , alegeri mituite ( pentru cadoul respectiv primesti mita ,o promisiune )  care nasc “ razboaie “ cu influente deosebite asupra multor oameni ( prin alegerea lui Paris , raboiul troian a distrus Troia , au fost multe pierderi de vieti omenesti printre care si fratele lui Hector) . Disputa ( Eris ) in acest moment de luna noua ( noi inceputuri ) are un aspect nesemnificativ la inceput  dar ea capata in curand proportii greu de imaginat , este un process plin de cearta  care trebuie dus pana la capat ( simtiti flacarile Troiei ?).

Eris din aceasta poveste astrala aduce razbunare , certa , haos  si toate nascute dintr-un sentiment de respingere, ignorare  . Aceasta Luna Noua ne vorbeste despre “ alegeri, lucruri mici la inceput “ nascute dintr-o dorinta de rabunare sau de atentionare ( eu inca sunt prezent , eu inca sunt aici )  dar care cresc exponential in bine sau in rau . Marul mitologic

are o imagine biblica , este un rod al Pomului Cunoasterii , este  un simbol ce aduce cunoastere dar si probleme lui Adam si Eva dupa ce au gustat din mar . Marul aduce cunostinte cosmice , nemuritoare , stii prea multe despre lucrurile despre care ar trebui sa nu stii , odata primit in dar , ceva se schimba . Aceasta Luna Noua de mana cu Eris , Venus si Marte este un “ postas “ astral ce aduce un dar  nechemat , un noroc neasteptat dar cu responsabilitati implicite . Alegerile din acest moment nu sunt numai despre noi ci  ele dezlantuie discordie ,  prejudicii , daune  pe scara larga iar cu Eris de mana cu Venus , alegerile pot fi facute dar provocarile  neasteptate , pericolele vor acompania aceste alegeri , nu putem bloca  in nici un fel consecintele nedorite ale alegerilor noastre din acest moment . Eris poate fi asemanata cu o justitie poetica ( marul de aur cu dedicatie “pentru cea mai frumoasa “) o justitie facuta de una singura  care tot timpul vine in “ chip de cadou “. Razbunarea lui Eris este elementul astral care naste o multime de probleme , greutati, certuri , batai, lupte , rivalitate si toate acestea intr- un domeniu din harta voastra  in care ati fost ignorati , respinsi pe  care acuma le vei simti acut .

Totusi , ca orice energie , Eris are si o parte pozitiva . Hesiod vede partea pozitiva a lui Eris : “ Ea impinge omul lenes sa lucreze , sa se uite la vecinul lui bogat si  sa-si doreasca si el bogatie , deci va dori un loc de munca ; induce energie multa, ingeniozitate , abilitate de a lucra in situatii de urgenta .”
Luna in Berbec este o energie  patimasa , indrazneata , naravasa ce induce ambitie, nevoie de libertate si independenta, dorinta de reformare si schimbare a conditiilor existente in jurul nostru, putere de a trece peste obstacole si de a actiona in situatiile critice . Vorbim de o energie lunara ce stie sa rasplateasca dragostea pentru schimbare , distrugerea conditiilor potrivnice, poate fi ajutorul de care ai nevoie sa renasti dupa o  infrangere.  Soarele in Berbec este o energie ce reuseste atat de bine sa dea viata naturii moarte , este o energie ce ne alimenteaza vitalitatea , nevoia de actiune, initiativa, exploziile afective , precipitarea si nevoia de afirmare . Este un ritm vital asemanator unui accelerator , devenim rezervoare pline de energie, dar atentie , acestea pot fi scapate  de sub control sub actiunea instinctelor primitive devorante si viguroase. In relatiile afective , aceasta energie , din dorinta de a rezolva problemele,  poate conduce la reactii bruste si agresive , un control greu al nerabdarii si o reactie pe masura la ofense.

Deci Berbecul –gazda acestei lunatii noi este totul despre individualitatea noastra , egoismul nostru, situatii noi de viata .  Verbul caracteristic Berbecului “ a fi “ este conjugat in acest moment cu ajutorul lui Marte ( actiunea necesara indeplinirii dorintelor ) cu Venus ( relatii, placere , gustul placerii , valori , romantism ) , Eris ( daruri neasteptate , discordie ) , deci totul este despre indeplinirea propriilor dorinte legate de fel de fel de relatii  prin acceptarea unui dar neasteptat dar care conduce la discordie, necazuri, cearta . Acceparea acestui dar nu-l influenteaza doar pe cel care primeste darul ci influenta se intinde asupra unei familii, oras, tara , loc de munca , etc. Regina  discordiei-Eris  in conjunctie cu Luna Noua in Berbec creaza haos in numele unei amintiri din trecut legata de o respingere ,  o ignorare . Este important in acest moment de Luna Noua sa fiti sinceri cu voi insiva , chiar daca tema respingerii din trecut este activata ( poate ati fost respins de un prieten, un sot , un sef , un copil , un grup, un popor ) , nu cred ca trebuie sa lasati furia sa va conduca si sa “aruncati marul de aur “ , un mar ce cu siguranta va naste discordia , cearta ,  razboiul. Discordia , diferentele de opinie nu sunt in sine problematice dar acesta Luna Noua in Berbec de mana cu Eris in Berbec poate crea probleme, haos  din cauza ca putem considerea ca doar noi  putem fi drepti , intelepti . Eva a rupt marul din Pomul  Cunoasterii , Eris a aruncat “ marul de aur “ cu o dedicatie “ pentru cea mai frumoasa , cea mai buna “ , se pare ca aceasta Luna Noua in Berbec aduce necazuri prin femei . Desi descoperirea lui Eris a creat multe dezacorduri la inceput , o noua ordine a urmat odata cu noua clasificarea a planetelor pitice . Asta inseamna ca dezordinea creata acuma are un scop , universul ne cere sa vedem dincolo  de perceptiile noastre actuale , egoiste .  “  Discordia creata de aceasta Luna Noua in conjunctie cu Eris , Venus , Marte  este un ultimatum al Zeilor pentru a inchide un proces pentru care se pare ca nu exista o rezolvare . Pentru tara noastra , cu Luna Noua in Berbec in casa X , tot ce tine de oamenii care detin putere este activat , adus in prim plan  ( guvern, parlament,  presedinte ) . Daca in trecut a fost respins de cineva ( cazul presedintelui Traian  Basescu ), acest moment de Luna Noua poate arata ca este  capabil sa arunce “ marul discordiei “ pentru “ cel mai bun , pentru cea mai buna situatie “  ( alegerea sefului DNA, a procurorului general ) iar Paris ( primul ministru-Ponta  ) printr-o promisiune , face alegerea “ corecta “ , dar .vai! vai ! , aceasta alegere “ este din alta tabara “ si conduce la cearta iar in cele din urma la “ razboi “ .

Asa cum astrele prin energiile lor ne pun fata in fata cu situatii de viata , momentul Lunii Noi in Berbec ne aduce un nou inceput pentru o situatie de viata ce pana acuma parca nu avea rezolvare. Mare atentie totusi , aparenta rezolvare poate conduce totusi la haos iar asteroidul  Melpomene ( asteroidul 18 ) care este muza tragediei nu poate face decat sa intoneze in tonuri grave noua alegere . Melpomene apare de obicei in mitologie ca o masca care plange , in consecinta , este extrem  de important acuma cum actionati ( berbecul). Alegerile se pot transforma in tragedii  cu foarte multi actori .

Daca mergem mai departe , asteroidul 151 Abundanta poate amplifica atat binele cat si raul .  Abundentia in fuziune cu  Luna Noua in Berbec ,  cu Marte , Venus si Eris poate scrie cu majuscule cuvantul “ DISCORDIE “  in relatii . Fiti extrem de atenti la ceea ce puteti primi in aceste zile ( un dar, o propunere ,  un loc de munca ,bani , etc.) deoarece  tot ce pare stralucitor poate crea DISCORDIE , cearta , invidie cu influente deosebite asupra familiei voastre sau asupra unui domeniu de viata  din harta natala in care aveti semnul Berbecului .

Curajul, pasiunea , munca pot restabili ordinea intr-un domeniu din viata noastra  deoarece aceasta Luna Noua in Berbec de mana cu Eris folosita pozitiv va induce o invidie sanatoasa  care starneste dorinta (  Marte ) de a crea valori ( Venus )  din abundenta ( Abundentia ). Daca vom folosi energia lui Eris in mod  negativ , atunci putem fi implicati in acte de rabunare ce ne complica viata. Dualitatea indusa de Eris acestei Luni Noi in Berbec este izbitoare atentionandu-ne ca lucrurile nu sunt niciodata ce par la suprafata . Lucrurile aparent mici ( marul discordiei ) pot crea si un razboi , ar fi bine sa fim atenti , sa gandim cu sufletul , intentiile noastre sa nu afecteze pe nimeni . Asteroidul 447 Valentine care intra in acest joc astral  cu Luna Noua in Berbec poate sa ne ajute sa trecem cu vederea anumite defecte , sa iertam  , sa ne sacrificam in numele unei relatii, unui partener . Casa astrologica in care apare Valentine  indica locul in care putem  face anumite sacrificii de dragul unei relatii , asta nu inseamna doar relatii de dragoste si casatorie , poate fi un parteneriat de afaceri , un parteneriat in politica ,  o relatie avocat-client  sau orice alt fel de relatie care implica doua persoane . Totusi , recomand mare atentie pe cine si pe ce iertati , ce  lasati de la voi  in numele unei noi alegeri ( Berbec).

Adriana Tudosa

You may also like

17 Comments

 1. adriana,as dori sa imi spui cum imi influenteaza acest eveniment viata mea?08 09 1974 ora 12.30,iti multumesc,dumnezeu sa iti dea sanatate!

 2. Draga Adriana,

  multumim pentru fiecare incurajare, text, descriere 🙂

  Poti sa-mi spui, te rog, ce inseamna aceasta luna noua, in conditiile in care apare la mai putin de 24h dupa ziua mea? Soarele va fi la inceputul casei a VIII (natal), a X-a (Solar Return 2013).

  Multumesc!
  PatrixAries

 3. PatrixAnes

  Pozitia soarelui in astrograma solara este destul de reprezentativa , arata domeniul din viata ta care este cel mai accentuat in acest an , este locul in care vei cheltui cea mai mare energie, este un loc in care poti straluci . Soarele anual in casa X anuala arata ca indiferent de dificultatile ce pot aparea , acest an va fi unul de progres, de evolutie . Este cel mai bun timp pentru avansare in cariera , ai multe sanse in acest an pentru a-ti fi recunoscute realizarile profesionale . In acelasi timp , sentimentele pozitive legate de munca te vor impinge catre progres , avansare in timp ce sentimentele negative iti pot ameninta obiectivele profesionale . Cu Soarele anual in casa X ai un mare control asupra directiei vietii profesionale dar si a directiei vietii tale . Deoarece casa X este o casa de destin , poti lua unele decizii legate de munca ta , viata ta sociala , poti alege o cale noua , poti da o mare importanta unui domeniu care te atrage de mai multi ani . Succesul tau profesional este direct legat de abilitatea ta de a conduce si motiva pe cei cu care lucrezi . ambitiile si obiectivele tale importante iti vor umple complet mintea si vei avea energia necesara pentru a le atinge . Este important sa ai incredere in propriile decizii , idei, intuitii deoarece succesul va veni numai daca ai incredere in tine . Poti face anumite achizitii sau investitii care vor imbunatati calitatea vietii tale , iti poti schimba statutul social datorita intrarii in viata ta a unei persoane importante . Trebuie sa stii ca acest an este un an de avansare chiar daca alte influente astrologice negative sunt prezente . Pentru asta trebuie sa fii activa , dinamica si hotarata . Problemele legate de unul dintre parinti pot fi accentuate in acest an .
  O luna noua inpreajma zilei de nastere aduce experiente , initiative noi dar si succes in proiectele incepute in acest an .
  adriana

 4. Draga Adriana,

  Multumesc pentru descriere 🙂
  Imi poti spune ce inseamna aceasta luna noua pentru mine, ziua mea este pe 11 aprilie (’82), 9:45, Bucuresti. Berbec cu Ascendent in Gemeni, Soarele in Casa a 11 a.

  Multumesc,
  Floriana

 5. Foarte interesant articolul! Mult succes Adriana!Daca timpul iti permite , te rog ne poti trimite si o descriere mai detaliata …in functie de zodie?
  Multumesc anticipat! Veronica

 6. 16.03.1990 11:30 am Oradea …… din care observ am o “luna ranita si tare rau ” imi mai merge….ce poti spune despre mine ?…..multumesc

 7. Cam bizar aces horoscop al vostru!
  Ponta, Basescu, ce cauta astia in horoscop?
  Daoame iarta-Va!

 8. draga adriana

  am aflat in aceasta noapte foarte multe lucruri ,felul in care luna ne influenteaza .sunt nascuta pe 01 04 1954 dar ora nu o stiu nu am gasit pe nicaieri scrisa si mama mea a murit cind aveam 5,4 ani am fost in orfelinat apoi infiata. stiu ca acum ceva ce a fost la nasterea mea se va repeta dar pe ce domenii va fi nu stiu,stiu insa mai multe dupa ce am citit articolul tau si iti multumesc foarte mult .sunt din constanta oras la malul marii.poate imi dai niste sfaturi
  iti multumesc anticipat

 9. buna, adriana
  imi place profunzimea cu care descrii fiecare moment astral care ne poate influenta viata in bine sau rau.
  as vrea sa stiu, te rog, ce aduce acest moment astral pt mine , 31. 08. 1962, ora cu aproximatie 15. 30- 16.00, mizil. multumesc.

 10. buna Adriana …abia pot sa iti scriu printre lacrimi …. de fiecare data cand vine o luna noua o astept cu speranta, cu speranta unor noi inceputuri … am facut deja atatea compromisuri in aceasta relatie, pacat ca ne leaga partea profesionala ….. ce ma sfatuiesti ??? sa lupt sau sa imi caut drumul meu fara el ……
  eu : 17.04.85 22.oo bistrita, el 26.08.84 nasaud, nu stiu ora …
  multumesc mult

 11. Draga Adriana,
  daca imi poti spune mai mult despre cum ma afecteaza si pe mine aceasta luna plina 05.08.1967 ora 5.00am Bucuresti iar sotul meu 29.03.1966 ora nu o stiu tot Bucuresti. Ti-as fi foarte recunoscatoare daca ai cheltui un pic de timp cu mine. Multumesc mult

 12. Interesant articol. E prima oara cand te citesc.
  Sunt nascuta pe 19.04.1967 ora 13,30 vaslui….cum va influenta aceasta pozitie a lunii urmatorele mele actiuni??

  Multumesc mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.