MERCUR RETROGRAD IN GEMENI -19 MAI 2015-12 IUNIE 2015–“ CUVINTE INCALCITE“

mercur retro

„Dumnezeu a facut ca flacarile sa-i fie slujitori si vanturile mesagerii sai“ (Psalmul 104).

Pe 19 mai 2015, ora 04:50, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda  in semnul Gemeni gradul 13:09, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 12 iunie 2015, ora  01:33, pe gradul 04:34 Gemeni. Influenta planetei retrograde incepe cu cateva zile inainte de momentul de debut a  miscarii aparent  retrograde, in multe carti am citit ca influenta planetei retrograde incepe din momentul in care Mercur trece pentru prima data peste  gradul final al miscarii retrograde , in cazul nostru vorbim de gradul 4:34 Gemeni, un grad peste care Mercur a trecut in jurul datei de 4 mai 2015.  Perioada 4-19 mai 2015 este considerata ca o perioada de UMBRA , o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate  atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ).

Cand Mercur devine retrograd, accesul la orice fel de informatii noi este interupt, este perioada in care Mercur ne cere sa ne intoarcem in timp la acele probleme ramase neterminate, la acele probleme ramase fara o rezolvare, este o energie ce stie sa ofere “ solutii” la toate problemele nerezolvate  sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa oferita sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate .

O perioada de retrogradare poate fi si negativa dar si pozitiva, ofera oportunitatea sa reconfiguram drumul vietii noastre, ceva din trecut poate prinde iarasi viata in sensul ca avem nevoie de “ acel ceva “ in viitor. De regula, planetele retrograde au un iz sortit, evenimentele sunt adesea inevitabile sau predestinate. Mercur simbolizeaza tot ceea ce tine de comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare cum ar fi calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii, sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat ce de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  In mers aparent retrograd prin semnul Gemenilor, un semn in care Mercur este “ acasa la el “  va accentua problemele , erorile, gafele, neajunsurile din sistemul de  comunicare, gand si informatie, servicii si echipamente de comunicare , zvonuri si barfe, telefoane si bursa, comunicarea cu rudele, calatoriile si toate discutiile referitoare la o calatorie, invatamant si educatia , mass-media,tineri. Se poate vorbi de un timp in care Mercur retrograd devine “profesorul “ care corecteaza o tema gresita, un rezultat gresit in aceste domenii de viata, ofera oportunitatea de a repara un proiect, o relatie cu vecinii, cu fratii, cu surorile, cu toti cei din  imediata noastra apropiere, informatiile deosebite tinute secrete sunt scoase in lumina. Claritatea mentala se poate transforma in aceasta perioada mai mult intr-o ceata mentala, de aceea, putem intelege gresit anumite idei, anumite sfaturi, putem intelege gresit un mesaj, un prieten, putem pierde parti importante dintr-o lucrare, putem pierde informati pretioase din calculator, putem sari peste detalii care sunt de fapt esenta unei lucrari, de aceea va recomand prudenta , mai intrebati o data daca credeti ca nu ati inteles bine, mai cititi o data  mesajul inainte de a raspunde cuiva, mai ales cititi cu mare atentie toate detaliile scrise cu litere mici si care par fara importanta, sunt “ litere care va pot salva “ de la unele problem destul de grave. Tranzactiile in afaceri se pot deteriora, pot aparea in lumina dedesubturile unei tranzactii, unei negocieri care necesita o noua regandire, o noua reorganizare, orice detaliu al unei negocieri trebuie foarte bine analizat deoarece se pot strecura inselaciuni. Aspectele legate de vanzari, mass-media, muzica, literatura, invatamant, educatie, tineri, elevi, sunt inclinate spre blocaje de tot felul.

Daca semnul lui Mercur ofera informatii valoroase cu privire la intelect, daca aspectele formate descriu modul de gandire si de comunicare, casa astrologica arata locul, domeniul de viata  in care aceasta gandire este exprimata. Acuma, Mercur retrograd in Gemeni se exprima destul de intens in casa II, o casa ce vorbeste despre bani, valori, proprietati. As putea spune ca Mercur retrograd in Gemeni ne verifica “ portofelul” si ceea ce avem in el.

Principiul universal al casei II  vorbeste prin conjugarea verbului “ a avea” dar trebuie sa fim atenti aici, nu putem sa incalcam expresia materiala a acestui principiu, ci trebuie sa ne valorificam talentele, ceea ce stim cel mai bine sa facem, astfel incat viata noastra sa capete o stabilitate financiar-emotionala. Esti multumit de cum faci bani, esti multumit de cum esti rasplatit pentru munca ta, ce vrei cu adevarat?

Achizitiile majore ar trebui evitate, fiti atenti la facturi, la transferurile bancare, incepeti sa faceti o lista cu veniturile si cheltuielile voastre, incepeti sa economisiti bani daca puteti. Acuma, puteti recupera anumite bunuri (bani)crezute pierdute. Este o perioada propice gasirii unor idei noi si inovatoare de a face bani. Problemele ascunse, ilegale, legate de o proprietate, o casa, sunt aduse in lumina.

Mercur retrograd in Gemeni face un aspect de careu cu Neptun in Pesti, acest aspect astrologic amplifica provocarile si conflictele.
Mercur este planeta  comunicarii ceea ce inseamna ca poate fi un cablu de telefon, un calculator, internetul, un cablu electric, un profesor, un consilier, un povestitor, functionarul de birou, dactilograful, graficianul, jurnalistul, librarul, practic tot ce poate transfera o informatie din punctul A in punctul B. Prin legatura pe care o face cu Neptun in Pesti, ceata poate pune stapanire in aceste directii, secretele ies in lumina, dezvaluirile ne pot soca.
Acest aspect indica o lipsa de claritate si obiectivitate, putem face erori jenante, putem neglija unele detalii importante iar iluzia devine o magie greu de invins. Pot aparea situatii care duc la neintelegeri, vrem sa vorbim cu x dar ajungem la y, vrem sa spunem ceva dar se poate intelege cu totul altceva.
O provocare acuma, este coerenta cuvintelor si scopul din spatele lor, deci mare atentie la cuvinte, ele pot scrie vresuri frumoase dar in viata de zi cu zi, pot insira destule necazuri. Aceasta influenta astrala amplifica fanteziile, iluziile, de aceea ne putem insela cu usurinta, ideile nerealiste ne pot face sa crredem in ele, deci mare atentie.
Aceasta perioada nu este buna pentru a lua decizii importante cu privire la viata personala, afaceri, confuzia este o stare normala acuma. Este  mult mai probabil sa credem in situatii care par prea frumoase ca sa fie adevarate iar la sfarsitul perioadei de retrogradare a lui Mercur, adevarul ne poate palmui destul de tare. Comunicarea este, de asemenea, afectata de aceasta energie si putem avea multe neintelegeri cu ceilalti, cu prietenii, cu banii, cu rudele. Putem fi inselati sau putem induce in eroare pe ceilalti, minciuna este pa valul lui Neptun si ar fi bine sa cultivam doar bunele intentii.
Este posibil sa apara oboseala sau probleme cu sistemul nervos si ar trebui sa fim atenti la orice fel de medicamente deoarece corpul fizic este mult mai sensibil. Acest aspect ne deschide mintea si catre cunoasterea universului, credinta, un alt fel de comunicare decat cea pamanteasca, comunicarea cu divinul, abilitatile psihice sau telepatice. Putem fi mai constienti de importanta lumii divine in viata noastra pamanteasca, visele pot fi extrem de puternice si profetice. Lui Mercur in Gemeni ii place sa barfeasca iar in mers aparent retrograd, acest lucru ia amploare. In aspect provocator cu Neptun in Pesti, barfa nu are granite.
Luna in Gemeni  face un aspect de conjunctie cu Mercur retrograd in Gemeni, cum Luna guverneaza casa IV, se poate spune ca mesajul lui Mercur retrograd ( pasi in trecut) este accentuat si in relatia cu femeile, parinti, in camin, in familie, afaceri imobiliare.

Influenta majora a acestui tranzit va fi asupra semnelor mutabile: Gemeni, Sagetatori, Pesti, Fecioare. Urmeaza o perioada in care activitatile noastre trebuie sa inceapa  cu “RE-ORGANIZARE, RE-EVALUARE, RE-VEDERE, RE-INTALNIRE, RE-DEFINIRE, RE-FINANTARE, RE-PROGRAMARE, RE-FLECTARE , RE-SCRIERE….”. Mercur este o energie ce stie sa ne transforme in voci, in mesageri, ne incurajeaza sa cerem sfaturi, ne spune ca o buna comunicare elimina distanta iar informatia, piesa lipsa, un secret dezvaluit intregesc acest joc karmic astral.
Simbolul Sabian al gradului 14 Gemeni, gradul inceperii miscarii aparent retrograde a lui Mercur este: “ Doi oameni , traind departe unul de celalalt, in comunicare telepatica”. Mercur retrograd ne spune destul de clar ca mesajul lui este legat de comunicare, spargerea barierelor care mentin intr-un fel separarea unor persoane, abilitati de comunicare si clarvedere, credinta, ghizi spirituali. Deci, pot spune ca Mercur retrograd va facilita repararea unor greseli prin intuitie, comunicare telepatica, premonitii. Multe dintre conexiunile care se vor face  in urmatoarele saptamani sunt ghidate de sus, suntem conectati in noi moduri prin legaturi invizibile dar in folosul nostru. In general, intuitia este arma puternica a acestei perioade, deci, fiti atenti la glasul intuitiei, daca cuvintele acuma pot fi incalcite, intuitia este cea care dezleaga un rebus important din viata noastra.

Asa sa fie!

Adriana Tudosa

You may also like

6 Comments

  1. La multii ani Adriana! sa fii fericita, Dumnezeu sa ti daruiasca tot ce are nevoie sufletul tau ca sa fii implinita si fericita ,sa te ocroteasca,sa te calauzeasca!Multumesc mult pentru tot ce scrii si ne impartasesti si mai ales pentru dragostea cu care o faci!Multa lumina si bucurie in viata ta!

  2. La multi ani !Pentru toate interpretarile tale astrologice ,de elita,cu care ne ai incalzit sufletele,iti doresc Lumina si Sprijin Divin in lucrarea ta pamanteasca!Sa ai parte de tot ce omenesc ne este permis!La multi ani!

  3. Draga mea draga, intotdeauna, dar intotdeauna postarile tale sunt pline de adevar. MULTUMESc ca impartasesti cu noi lucrurile deosebite pe care le cunosti. in data de 21 mai mi=am dat demisia. deocamdata sunt coplesita de ceea ce ai scris tu aici si de ceea ce mi s-a intamplat (dar si usurata nu pot sa inteleg de ce, desi ma gandesc ca poate eu am o problema).
    la un moment dat acum cativa ani mi-ai scris ca nu era momentul potrivit atunci pentru o anumita schimbare. asa a fost. momentul acela a venit peste cativa ani si deseori ma gandesc la adevarurile tale.
    cu mare mare drag,
    maria, 29 septembrie 1970

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.