LUNA NOUA IN TAUR -14 MAI 2010 ORA 04:05 ORA ROMANIEI – REALITATI ……..

astro_2gw_295_luna_noua_in_taur.37595.11347

Faza de Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat  in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.
Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Berbec gradul 7:37,este un ascendent cardinal de foc in accord deplin cu semnificatia fazei de luna noua ,vorbim de o energie ce stie sa ne “ ridice in picioare “ pentru a intreprinde schimbarile necesare,putem vorbi  de trasee noi in orice domeniu. Interesele personale sunt pe primul loc putand vorbi de o anumita lipsa de sensibilitate dar si de egoism,provocarile dau farmec vietii in urmatoarea perioada in timp ce rutinele sporesc nerabdarea. Este cel mai bun timp pentru initierea lucrurilor noi , abordarea vietii este mult mai directa ,deciziile pot fi luate rapid , nerabdarea si impulsivitatea fac parte din limbajul energiei ascendentului in Berbec . Este un moment in care oportunitatile bat “ la usa destinului nostru”, devenim dintr-o data mai aventurosi,mai activi, mai energici , mai curajosi in abordarea noului . Gandirea rapida, sincera si indrazneata devine aliatul nostru in urmatoarea perioada ( pana la Luna Noua din iunie 2010). Problemele pot aparea datorita aspectarii negative a ascendentului de catre Pluto retrograd in Capricorn. Daca plecam de la definitia unui aspect de careu ,, trebuie sa stim ca energia dinamica ce insoteste acest aspect este destul de problematica si cere un efort mult mai mare in valorificarea in “ bine “ a acestei energii care vrea actiuni concrete pentru construirea unei structure noi . Tensiunea generata de acest aspect ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne mai satisfac ,ne ajuta sa  devenim constienti de energiile si dorintele noastre care cer rezolvare printr-o  implicare personala . Pluto in casa X amplifica nerabdarea fata de orice fel de autoritate  , starea de iritare fata de cei care detin puterea . Pluto fiind retrograd si in conjunctie cu casa carierei se poate vorbi de ambitii devorante , crize profesionale , repunerea in discutie a reusitei,carierei,reputatiei,pierderea unei situatii ,pericole , convulsii sociale.  Pluto in aspect de careu cu ascendentul amplifica luptele pentru putere dar si dorinta de a elimina restrictiile impuse de altii cu forta .
Guvernatorul ascendentului in Berbec este Marte in leu plasat in casa V.Energia martina este o energie ce nuanteaza intreaga perioada pana la urmatoarea luna noua, o nuanta data atat modului nostru de abordare a vietii de zi cu zi dar si a modului de interactiune cu cei din jur , as putea vorbi aici de o energie ce ne calauzeste pas cu pas in urmatoarea perioada .Marte se simte destul de bine in semnul de foc al  Leului ,totusi nu trebuie sa uitam ca de cele mai multe ori “un foc accentuat “ si necontrolat poate cauza pagube imense, Controlul acestei energii imense trebuie sa primeze , atunci cand acest lucru este bine facut , aceasta energie induce  entuziasm, ambitie , generozitate , putere creativa,bunatate.  Nerabdarea face parte din aceasta energie iar acest lucru nu poate conduce decat la aventuri indraznete  si violente ,  la obiective prea idealiste care raman neimpinite ,la relatii de iubire pline de dramatism. In casa V,Marte amplifica  agitatia in iubire , conflictele cu iubitii,cu copii. Ajutorul  acestei energii este Venus in Gemeni , aspectul benefic dintre Marte si Venus favorizeaza armonia intre tandrete si dorinta , intre pasiune si atractie , apare dorinta de redresare a situatiilor neplacute ,neplacerile pot fi invinse.

Energia martiana in Leu este in aspect de careu cu Luna noua in Taur ,asta inseamna ca energia Soarelui in Taur in conjunctie cu Luna in Taur incearca sa ajute la controlul energiei lui Marte ,  totusi este destul de greu sa stingi “ acest foc imens”, de aceea , de multe ori crizele , incercarile  fac parte din peisajul acestui moment de Luna noua in Taur .
Luna in Taur , este in semnul ei de exaltare aducand incredere , emotii calde, perseverenta , bunatate, rabdare, stabilitate , siguranta dar si rigiditate . Este o energie ce aduce interes pentru bani si dragoste ,  amplifica romantismul , sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii.In semnul de pamant al taurului, energia lunii stie destul de bine sa nu grabeasca lucrurile , de fapt , nici noi nu vom admite sa fim fortati sa facem ceva, este un timp in care tot ce este neclar nu prezinta importanta pentru noi. Vorbim de o energie ce stie destul de bine

sa ne influenteze sa iertam pe cei din jur dar sigur nu ofera capacitate de a uita mai ales unele lucruri care ne-au afectat in vreun fel, in schimb ne ofera liniste , dorinta de lucruri concrete , palpabile care sa ne faca viata mai frumoasa,mai stabila ,  este o energie ce ne induce calm dar si mandrie si inaccesibilitate. Soarele in Taur este o energie ce stie sa ne dea stabilitate , un ritm vital lent dar viguros si constant , este o mare energie ce induce calm, seriozitate , conservatorism si prudenta , simturi ascutite.
Taurul este perseverent cu o vointa puternica ,partea pozitiva a incapatanarii o putem vedea in rezistenta nelimitata ,nimeni nu poate schimba gandurile sau ritmul unui Taur . Dintre toate zodiile, Taurul  este cel mai bun la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile , daca Berbecul grabeste viata ,lucrurile,oamenii,Taurul concepe, stabileste ,  ingrijeste  si culege roadele cu multa rabdare . Al doilea semn al zodiacului,Taurul este guvernat de Venus , planeta dorintelor, valorilor, iubirilor ,senzualitatii . In acelasi timp ,  Taurul este in mod natural  guvernatorul casei  II o casa in care in care nu vom gasi doar bani si bunuri ci si ceea ce pretuim , inclusiv venitul propriu si lucrurile pe care ajungem sa le apreciem . Tot casa II ne mai spune si ceea ce simtim in legatura cu ceea ce avem si cum ne castigam existenta .
Luna noua in Taur gradul 23:10 se afla in casa II , asta inseamna o Luna Noua puternica ( se afla in exaltare  ), o Luna Noua benefica stabilirii unui set puternic de valori reale atat materiale cat si personale.. Este cel  mai bun moment in care sa invatam sa folosim intr-un mod cat mai realist finantele , resursele materiale dar si propria valoare ,exista o dorinta puternica in fiecare dintre noi sa dobandim stabilitatea si securitatea materiala .

Ajutorul Lunii Noi in Taur este in Jupiter in Pesti in casa XII , asta inseamna ca stabilitatea si securitatea de azi au  radacinile  in trecutul nostru, crizele rezulta din modul in care ne-am rezolvat relatiile cu ceilalti dar si din modul in care ne-am folosit propria valoare .Este timpul in care ne putem intalni cu rezultatul esecurilor si frustrarilor sociale si materiale  dar si cu ale succeselor si castigurilor ,  totul depinde de ceea ce am semanat in trecut , de metodele folosite pentru a ne castiga existenta , de modul in care am avut grija sa “ hranim “ munca noastra , valoarea noastra .

Jupiter in aspect pozitiv ( semisextil) cu Luna Noua poate ajuta in eliminarea gandurilor haotice , tot ce tine de rationament castiga in siguranta , forta ,logica si entuziasmul ajuta sa intelegem greselile si sa corectam ratacirile. Acest aspect genereaza o energie benefica relaxarii si increderii in fortele proprii dar ofera si o abordare rapida si indrazneata a unor obiective .

Alt ajutor in acest moment de Luna Noua este Saturn retrograd in Fecioaara plasat in casa VI in harta mamentului de luna Noua.
Saturn retrograd in Fecioara genereaza  probleme  legate de partea materiala , financiara a vietii, restrictiile in acest domeniu sunt destul de accentuate .  Problemele generate de Saturn retrograd au adesea de a face cu situatiile neclare din lumea afacerilor,gestionarea locurilor de munca,probleme de somaj,limitarile ,restrictiile impuse de figurile autoritare nu sunt deloc intamplatoare in aceasta perioada,  orice orientare gresita cere un efort mult mai mare pentru refacerea ei. Vedem in Saturn retrograd un profesor “teribil, dur” ce vrea sa  ne invete despre rabdare , orice reusita necesita  un pret mare de platit.. In aspect de trigon cu Luna Noua in Taur , se poate vorbi de limpezirea conjuncturilor si experientelor legate de orice forma de valoare si loc de munca ,greselile vor fi sanctionate in timp ce munca  energica , solutiile simple si realiste vor fi incununate de success. Numic nu se da gratuit atunci cand apare Saturn in ecuatia unui aspect , chiar si in aspecte pozitive , Saturn ramane acelasi sever profesor ce va da nota de trecere doar daca esti foarte bine pregatit . In acest moment de Luna Noua in Taur , putem trece testul cu bine daca ne-am folosit in mod realist,ordonat , rabdator si temeinic  propria valoarea .
Stresul in acest moment de Luna Noua vine de la Luna Neagra –Lilith in Varsator , asta inseamna ca binele este amestecat cu raul,lumina cu intunericul. Este timpul  tradarilor , angoaselor, relevarii unor secrete , reputatia poate fi  amenintata ,poate aparea  respingerea oricarei forme de autoritate .Blocajele afective ,reprimarea sensibilitatii ,intuitiei si imaginatiei pot conduce la probleme atat cu femeile dar si cu barbatii .
Luna Neagra in Casa XII  poate fi asemanata cu un “ tunel” prin care suntem fortati sa trecem , dar nu vom trece pur si simpul, nu , vom trece cu trairile noastre interioare,cu secretele noastre, cu problemele din trecutul nostru., acestea trebuiesc intelese pentru ca la iesirea din acest “tunnel” sa renastem si sa traim in lumina .

Mercur in mers direct ( abia revenit din retrogradare )in casa I poate imbunatati comunicarea , intareste energia intelectuala , faciliteaza adaptarea la “jocurile ‘vietii . In aspect benefic cu Pluto in Capricorn, devenim cercetatori,curiosi si nelinistiti , este un prim pas catre fondul oricarei probleme, luciditatea si simtul  psihologic ne permit sa facem descoperiri atat in noi dar si in cei din jurul nostru  , nu ne scapa nimic. Este un aspect ce poate sa ne transforme “ mintea intr-un laser “ ce stie sa  mearga dincolo de aparente pentru a gasi ceva esential vietii noastre .

Luna Noua este o energie benefica noilor inceputuri, energia schimbarii este iarasi la noi , dar , trebuie sa intelegem ca a oferi ingijire ,preocupare , crestere si camaderie este adevarata misiune a acestei energii .  Luna Noua in Taur este propice inceperii  achizitionarii si consolidarii bogatiei prin cultivarea resurselor disponibile ,un ban poate fi investit,o  bucata de pamant poate fi cultivata ,  o idée poate capata valoare ,totul are nevoie de angajare si colaborare cu divinul pentru ca viata noastra sa infloreasca . Odata cu acest moment de Luna Noua in Taur ,  frumusetea expresiei divine poate straluci in toate manifestarile lumii naturale .

Succes

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.