LUNA PLINA IN SAGETATOR -17 IUNIE 2019, ORA 11:30, ORA ROMANIEI – “…DAR INDRAZNITI, EU AM BIRUIT LUMEA.”

 “..In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Fructele acestui moment astral important au legatura cu semintele plantate in decembrie 2018 cand a fost luna noua in Sagetator iar cei mai influentati sunt cei nascuti in jurul datei de 17( plus, minus trei zile) decembrie, iunie, martie, septembrie.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna in Sagetator pe gradul 25:53 in opozitie cu Soarele in Gemeni gradul 25:53. Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Pentru “ traducerea astrala “ a informatiilor primite, Luna in Sagetator are in plic si multe informatii de la Jupiter retrograd in Sagetator, un simbol al dreptatii naturale puse in practica de propriile noastre actiuni. Putem cauta adesea tapi ispasitori pentru durerile noastre dar Jupiter retrograd prin vocea lunii pline in sagetator ne spune ca a venit timpul sa reflectam mai mult la povestea noastra, la actiunile si responsabilitatile personale, la modul in care abuzam de libertatea noastra, de adevar, la promisiunile incalcate, la visele vandute, la exagerarile noastre. Accentul lui Jupiter este întotdeauna pe imaginea de ansamblu iar acuma, fiind retrograd, alegerile noastre din trecut sunt si mai vizibile. Jupiter guverneaza furtunile si trebuie sa ne asteptam la intensificarea propriilor furtuni care trebuie sa dea deoparte tot ceea ce nu functioneaza bine in viata noastra. Nu irositi timpul pe ganduri, pe povesti, care nu conteaza. Lasati-i pe ceilalti sa-si gaseasca drumul, nu incercati sa-i protejati de lectiile karmice de care au nevoie. Fiecare dintre noi transcede  karma doar prin harul lui Dumnezeu. Trebuie sa intelegem ca  evenimentele care ne provoaca problemele emotionale, dureri, accidente dar si bucurii, reusite, sunt in mod deliberat orchestrate de Spiritul nostru. Acest lucru face parte din planul divin, din planul cresterii noastre. Iar Jupiter retrograd ne pune intr-un fel ochelari sufletului, vedem cu sufletul erorile comise, erori ce nu le-am vazut cu ochii cat timp a fost in mers direct.

Dar sa inceapa sedinta divina …

Astrologic vorbind, faza de Luna Plina este un aspect provocator ( opozitie, 180 grade ) ce are drept scop final armonizarea, echilibrarea vietii noastre. Ambele semne se ocupa de puterea mintii dar in feluri diferite, daca semnul Gemeni crede mai mult in puterea mintii rationale, pamantesti, semnul Sagetator crede in puterea mintii subconstiente, in puterea mintii divine care nu greseste. Sagetatorul este un semn al adevarului, al mintii superioare iar Gemenii este legat de inselaciune, provocata de distorsiunile care au loc in manifestarea ideilor de la mintea superioara la mintea inferioara. Cu toate acestea, ambele pot inversa aceste roluri: Gemenii cauta adevarul prin fapte si Sagetatorul se poate insela prin idealismul orb.  In orice caz, aceasta axa este legata de adevar si de inselaciune, de subconstient si constient, de tacere si mult zgomot. Sagetatorul este cuvantul sacru, discursul divin in timp ce semnul Gemeni este despre discursul uman, vorbe multe si marunte. Sagetatorul se refera la restrangerea discursului prin controlul gandirii, o perspectiva nu tocmai placuta pentru Gemeni, care are o nevoie urgenta de a raspunde verbal la toate gandurile si impresiile din mediul sau.
Sagetatorul este retragerea linistita si Gemenii este orasul plin de viata, diversificat si plin de ramificatii, zgomotul ambiental al traficului si al masinilor, agitatia nesfarsita care se revarsa din mass-media. Axa Sagetator-Gemeni este una care se ocupa in primul rand de aceasta dualitate, adevarul meu si adevarul tau, adevarul adaptat unor nevoi si adevarul curat. Cand ajungem sa impartim adevarul, putem crea destula karma. Cand alegem sa spunem adevarul indiferent de consecinte, acesta devine eliberator si inaltator.
Exista doua adevaruri, adevarul fizic generat de lumea fizica si adevarul divin generat de lumea divina. Dificultatea Sagetatorului de a ajunge la adevar vine din exagerare, dramatizare, idealism. Dar tot Sagetatorul, se ridica din groapa si se indreapta spre mare in cautare de posibilitati viitoare si idealuri stralucitoare.

O Luna Plina este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt, fiecare trage in directia lui iar aceasta luna plina amplifica tendinta naturala de a fi trasi in doua directii prin conflictul dintre logica si credinta, dintre adevarul pamantesc si adevarul divin. Lectia importanta a acestui moment este gasirea unui echilibru intre cele doua energii care trag de noi in directii diferite, sa facem diferenta dintre ceea ce este util si informatiile care creeaza conflicte, care ne inseala. Aceasta Luna Plina in Sagetator poate sa ne ajute sa vedem imaginea de ansamblu a unei experiente, taie iluziile, smecheriile, minciunile, si ne conecteaza cu adevarul gol, golut. Ne ajuta sa identificam conceptiile, ideile, stirile gresite, amintindu-ne ca lipsa unei comunicari clare, sincere si corecte conduce la conflicte.
Acest moment astral vorbeste despre adevar si libertate. Putem culege roadele actiunilor naive, riscante iar aventura printre nori se sfarseste in mai mute feluri( mutabilitatea semnului sagetator).De asemenea, acest moment astral poate crea destula nesiguranta, indoieli, teama, sensibilitate extrema.

Aceasta Luna Plina va aduce in lumina si informatii pretioase legate de strainatate, munca in strainatate, calatorii in strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii.

Indiferent de provocari, aceasta Luna Plina ne cere sa fim indrazneti, sa credem in scopul divin al vietii noastre, sa credem in maretia fiintei noastre, sa urmam ceea ce bunul Isus ne spune: “..In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33
Si in indrazneala noastra, vom gasi ca Dumnezeu are credinta in noi.

Luna plina in Sagetator formata de opozitia dintre Soarele in Gemeni si Luna in Sagetator  activeaza axa X-IV, o axa a carierei si familiei, viata sociala si viata privata, tata si mama, autoritatea lor si autoritatea mea. In casa IV, Luna Plina in Sagetator este puternica si va lumina dezechilibrele dar si reusitele legate de  familie si cariera, ambitii profesionale, camin, neam, tara, parinti, afaceri de familie, vocatia adevarata a sufletului nostru.
Intr-un fel destul de imprevizibil, aceasta luna plina poate aduce socuri emotionale legate de membrii familiei, un final al unor plati karmice fata de cei din familie, schimbari fortate de locuinta, atmosfera apasatoare in mediul familial, in cariera. Fiti atenti in legatura cu problemele ce tin de domeniul imobiliar, de casa, jocuri ale puterii, cariere gresite, probleme cu parintii. Deci, aceasta lunatie va pune un accent deosebit pe traditii, familie, radacini, cariera, munca in echipa, camin, parinti, neam, patriotism, suflet, astrologie.
Casa IV este temelia vietii noastre iar Luna Plina in Sagetator ofera  posibilitati inedite de gasi  o baza solida pentru evolutia noastra. Fara o baza solida in viata noastra(casa IV) nu putem atinge succesul si recunoasterea pe care o cautam de-a lungul calatoriei noastre aici pe pamant. Este un timp de trezire, realitatea devine alta si acest lucru se intampla prin iesirea in lumina a unor lucruri ascunse, prin constientizarea puterii subonstientului nostru. Trebuie sa dam drumul la lucrurile, ideile, filosofiile invechite care nu ne mai servesc si sa acceptam o noua intelegere a vietii noastre si a ceea ce inseamna viata noastra in fuziune cu vietile celorlati. Luna Plina in casa IV, o casa naturala a racului si lunii, ne pregateste pentru cele doua eclipse din iulie 2019( Eclipsa totala de Soare din 2 iulie si Eclipsa partiala de luna din 17 iulie).

Neptun in Pesti este o carte foarte mare a acestei lunatii deoarece formeaza cu Jupiter retrograd in Sagetator( conducatorul acestei luni pline) un aspect de careu provocator. Multe pot fi haotice si confuze iar emotiile destul de coplesitoare.
Neptun este planeta iluziei, credintei, iar in aspect provocator la Jupiter, poate aduce dezamagire, agitatie si agravari in atmosfera colectiva. Adesea, naivitatea este cel mai puternic dar al acestui aspect si nu putem distinge cu usurinta adevarul de fantezie. Exista adesea o linie fina intre adevar si iluzie, iar obiectivele extrem de idealiste pot fi supuse deziluziei acum. Acest aspect este un test divin despre ceea ce putem face sau nu cu viata noastra si pentru a vedea daca ne putem accepta propriile limitari. Evitati riscurile si speculatiile, deoarece pierderile sunt sigure. Nu credeti orice promisiune, mergeti mai bine pe promisiunile divine, pe credinta, acestea sunt cele sigure, celelalte sunt doar amagiri acuma.

In timp ce Neptun in aspect provocator cu Jupiter retrograd in Sagetator vorbesc despre naivitatea noastra( in relatii, parteneriate, familie, casa, tara, neam), Saturn retrograd in Capricorn in aspect de sextil benefic cu Neptun ne ajuta sa facem diferenta dintre adevar si fals, sa intelegem care vise pot fi materializate( munca, proiecte de munca, iubire, creativitate personala, relatii de suflet).

Cu Saturn in Capricorn de mana cu Nodul Sud in Capricorn, vom atrage situatii karmice care ne vor invata smerenia, sa cultivam iertarea si o abordare mai umila fata de ceilalti. Multe relatii dificile vor fi date deoparte ca parte a unui proces necesar de crestere personala. Sa repetam cat de des putem : “ ma iert, aleg sa ma iubesc pe mine insami chiar si cand gresesc, ma iubesc asa cum sunt, ii iubesc pe cei din jur asa cum sunt, le accept deciziile, ii iert neconditionat”. Acest lucru ne  vindeca sufletul, vindeca si rupe lanturile karmice.

Sagetatorul este arcasul, jumatate om, jumatate animal, care isi urmareste arcul si isi trimite sagetile spre cer. Ne reaminteste ca trebuie sa fim in contact permanent cu natura noastra divina, cu intelepciunea eterna si divina a subconstientului nostru. Convingerea ca suntem ghidati de divinitate inseamna sa intelegem ca si cele mai dificile situatii trebuie sa le acceptam deoarece au ceva sa ne invete si in cele din urma, sa crestem, sa evoluam. Intr-adevar, tema acestei Luni Pline este despre credinta, despre puterea credintei, despre intelegerea cuvintelor lui Isus :” Fara mine nu puteti face nimic”. Toti avem un set de credinte pe care le purtam cu noi, unele ne ajuta, altele ne impiedica sa realizam intregul nostru potential. “ Mereu fac lucruri gresite, mereu aleg gresit, nu sunt suficient de bun, nu pot face asta, nu merit sa fiu iubit” vor influenta negativ parcursul vietii noastre. In schimb, credinta in noi insine si in Dumnezeu, pot atrage experiente mult mai pozitive, chiar si grele sa fie, vom constata ca “ bolovanul” este mult mai usor cand il caram cu zambetul pe buze.

Suntem creatorii propriei noastre realitati iar aceasta lampa cereasca-Luna plina in Sagetator, lumineaza modul in care ne limitam prin gandurile si credintele noastre.
Aceasta luna plina ne reaminteste ca viata nu este o poveste perfecta ci mai degraba un sir de experiente prin care mai dam rateuri, evoluam si crestem.
Cand totul pare fara speranta, Sagetatorul se ridica, lupta, depaseste provocarile cu zambetul pe buze.
Zambiti mai des, este un combustibil pretios acuma.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.