LUNA NOUA IN SAGETATOR–26 NOIEMBRIE 2019, ORA 15:05, ORA ROMANIEI –“INTRE CIOCAN SI NICOVALA”

Si asa cum spune Thoth:” Sa nu taci cand se vorbeste despre rau caci Adevarul ca si razele de soare lumineaza totul. Cel ce nu respecta legea va fi pedepsit, caci doar prin Lege se elibereaza oamenii. Nu trebuie sa te temi pentru ca frica este ceea ce leaga omul de intuneric.Urmeaza-ti indemnul inimii in timpul vietii.”

Faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Acuma, nunta cosmica (Luna Noua) are loc in Sagetator pe gradul 4 :03, lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 4 din orice semn zodiacal.

Uranus retrograd in Taur participa in stilul lui inedit la acest moment astral, nu este prea bine venit dar isi cunoaste darul si vrea cu orice pret sa-l imparta cu toti. Si daca nu era suficient, Marte in Scorpion se opune lui Uranus in Taur, stricand toate calculele, toate planurile. Singura modalitate de a schimba dinamica acestui moment astral este sa avem incredere in vocea interioara, in intuitia noastra(vocea divina din noi) astfel incat sa trecem cu bine prin provocarile acestui moment. Nu trebuie sa uitam ca provocarile construiesc in cele din urma un caracter mai puternic.

Luna Noua activeaza primul decanul al Sagetatorului, numit si Harpa(Lyra) cereasca. Printre alte titluri, Apollo era cunoscut si ca Zeul Soarelui iar cand Soarele trece prin Harpa cereasca, exista o armonie deoarece constiinta superioara a omului este iluminata. Armonia interioara o obtinem atunci cand ne indreptam sagetile (vointa) catre taramurile superioare ale spiritului, Apolo canta pe Lira din interiorul nostru si suntem in armonie cu noi insine. Omul (natura superioara) trebuie sa iesa din natura sa animala (calul) si sa se lase condus de Vointa divina depasind asfel dorintele inferioare si “ voia mea”. Odata activata Lyra in interiorul nostru prin “ Voia Ta Doamne si nu voia mea”, incepem sa urcam.

Dar sa inceapa nunta cosmica iar noi, nuntasii pamanteni, trebuie sa incercam sa “dansam” in ritmurile alese de zei, a merge impotriva marelui puls al creatiei inseamna a gresi si a repeta la nesfarsit lectiile pana cand vom invata sa reflectam la actiunile noastre.

Luna Noua este un moment in care obiectivele personale trebuie sa fie in acord deplin cu acest semn al Sagetatorului, un semn optimist ce aduce cu sine dorinta de expansiune, dorinta de crestere, dorinta de libertate si vise mari pline de speranta unui viitor mai bun. Sagetatorul este un semn dual, iar imaginea sau simbolul folosit pentru aceasta influenta astrala este un centaur, jumatate om, jumatate cal. Partea animalica este plina de putere, energie dar influentata de dorintele de baza ale poftei, maniei, lacomiei, furie, mandrie.  Partea umana este arcasul, filosoful, calatorul, cunoasterea inalta, raspandirea intelepciunii, invatatura, religia. O luna noua in Sagetator raspunde la :“Care este scopul adevarat al vietii mele?”

Sunt doua cai, fie alegem sa fim caii naravasi, salbatici, ce-si  urmaresc doar scopurile si idealurile egocentrice, se lasa ghidati doar de pasiunile si dorintele inferioare ale personalitatii. Aici, exista o impracticabilitate extraordinara in actiuni si o atitudine total iresponsabila fata de orice forma de auto-disciplina. Sau, prin autodisciplina, putem controla calul, natura noastra animalica, invatam sa fim in acord cu ritmurile vietii, cu Voia lui Dumnezeu si nu cu voia noastra. Pentru asta, prima conditie este sa-l lasam pe Dumnezeu sa faca parte din viata noastra, sa auzim in permanenta glasul lui Dumnezeu prin tot ceea ce ne inconjoara, in inima noastra.  Dumnezeu ne-a creat pe fiecare dintre noi pentru un scop, tot EL ni-l descopera, important este sa credem, sa cerem ajutor si indrumare, sa ne lasam condusi de inuitie care de fapt este vocea divina din noi:

“Sa nu va parasiti dar increderea voastra, pe care o asteapta o mare rasplatire! Caci aveti nevoie de rabdare, ca, dupa ce ati implinit voia lui Dumnezeu, sa puteti capata ce v-a fost fagaduit.” (Evrei 10:35-36)

Aceasta Luna Noua in Sagetator este cel mai bun profesor ce ne aduce aminte de cunostintele divine din noi, de intelepiunea eterna si divina a subcontientului nostru la care trebuie sa apelam tot timpul, “ ma las ghidata in permanenta de intelepciunea eterna si divina din mine”, este cea ma sigura cale de avansare a noastra. Dar aceasta Luna Noua in Sagetator vine si cu o multime de contradictii; fie ne putem manifesta plini de lumina, intelegere, ingaduinta, acceptare fie devenim victimile propriilor patimi, inselaciuni. Marea problema aratata de aceasta lunatie tine de propria natura pasionala care poate produce multa durere. In acelasi timp, aceasta Luna Noua in Sagetator este o forta cereasca foarte puternica ce ne da o putere extraordinara pentru a depasi adversitatile. Aceasta este o capacitate unica a acestei lunatii care ne poate ridica chiar si din cele mai grave circumstante posibile.
Cheia acestei Luni Noi in Sagetator este de a cauta cele mai inalte idealuri cu entuziasm si bucurie, sa ne lasam calauziti de Lumina, intelepciune, adevar, sa fim atenti la fiecare fenomen care apare in mintea noastra si sa ne amintim de centaur, sa ne controlam pasiunile corpului animalic. Este cel mai bun moment in care putem investiga natura propriului nostru sine, sa actionam corect nu din instinct, nu din dorinta, nu din obisnuinta, ci in conformitate cu legile superioare ale naturii. Luna Noua in Sagetator ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul. Ne putem simti reinnoiti printr-o perspectiva noua asupra vietii noastre, asupra societatii in care traim.

Luna Noua in Sagetator are loc cu Soarele si Luna in fuziune pe gradul 4:01 Sagetator si energizeaza casa VI, o casa naturala a Fecioarei. Aici, oportunitatile tin de locul de munca, proiecte de munca, sefi, colegi, sanatate. A sasea casa reprezinta si salariatii, angajatorii, problemele legate de sanatatea publica, siguranta, igiena, fortele de aparare care protejeaza, legile muncii. Luna Noua in Sagetator are o mare responsabilitate acuma, sa aduca in atentia noastra cunostintele, indrumarile, ghidarile necesare pentru a face fata crizelor existentiale. Iar afirmatia biblica “cautati Adevarul si Adevarul va va elibera” este cea mai buna indrumare. Accentuarea casei VI , o casa cadenta, aduce evolutie prin experiente imediate, aici invatam despre nevoile si limitarile corpului nostru prin probe de sanatate provenite din obiceiurile rele, din prea multa presiune de la locul de munca si din prea multe indatoriri, din gandirea negativa. Suntem ajutati sa ne acceptam limitarile, sa invatam umilinta si sa ne acceptam responsabilitatile pentru propria sanatate atat fizica cat si psihica. Luna Noua in aceasta casa reprezinta o faza puternica de purificare prin controlul imediat al activitatilor zilnice, al rutinelor zilnice. Casa VI este si o casa a modestiei, a realizarilor la care se ajung doar cand muncim si pentru bunastarea celorlalti. Iar Luna noua in Sagetator in casa VI, ne poate ajuta sa gasim limitele si echilibrul in ceea ce oferim si ceea ce primim. Cu cuspida (inceputul casei) casei VI in balanta, crizele existentiale tin de relatii, munca, lege, concurenti, rivali, lipsa diplomatiei, incalcarea juramintelor. Intrucat casa a sasea este o casa a muncii, o casa in care trebuie sa facem curatenie, sa reparam, sa facem lucrurile functionale, aceasta lunatie va pune accent pe rezolvarea relatiile deteriorate sau poate adanci si mai mult crizele existentiale din cauza unor parteneri, colegi, sefi fixati sau necurati intr-un fel.
Alege acum, astazi pe cine vrei sa slujesti( Luna Noua in casa VI): teama sau credinta, personalitatea sau spiritul divin din tine, dorintele ego-ului sau dorintele divine?!

Este timpul sa repetam cat mai des mantra acestei Luni Noi in Sagetator in casa VI, o casa naturala a Fecioarei:“Doamne vreau sa fiu in slujba ( fecioara) Ta, vreau sa fac parte din echipa Ta, din proiectul Tau, ajuta-ma, invata-ma, da-mi toate detaliile. Invata-ma sa fac Voia Ta ca Tu esti Dumnezeul meu, Indrumatorul meu, Seful meu, Tatal meu, Vindecatorul meu.”

Cu Luna Noua in Sagetator in aspect de inconjunctie (150 grade) cu Uranus retrograd in Taur, lipsa de afinitate intre aceste semne ofera o cantitate extraordinara de instabilitate. Indiferent de motive, focul si pamantul nu se inteleg fara o mediere puternica. Efectele acestui aspect sunt greu de prevazut, cer o ajustare, o schimbare de atitudine, o adaptare, o nevoie de a ne apara pozitia. Nu numai ca este un moment imprevizibil, dar un drum in rampa nu ofera o vizibilitate prea mare. Singura modalitate de a schimba dinamica acestui aspect este sa avem incredere in vocea interioara, in intuitia noastra(vocea divina din noi), astfel incat sa trecem cu bine prin provocarile acestui moment. A fi “intre ciocan si nicovala” defineste poate cel mai bine influenta unui aspect de inconjunctie dar prin flexibilitate si deschidere, prin credinta, putem alege cele mai bune oportunitati. Si asa cum citim in Psalmul 60:“Cu Dumnezeu vom face ispravi mari, si El va zdrobi pe vrajmasii nostri.

Cum Uranus este retrograd in Taur in casa XII( plati karmice, credinta, ghizi spirituali, pacatele trecutului, planuri facute in spatele usilor inchise, dusmani ascunsi) si guverneaza casa carierei, ambitiile profesionale, imaginea profesionala, schimbarile imprevizibile, adesea socante,  au legatura cu aceste domenii de viata.  Uranus va aduce la suprafata problemele nerezolvate sau ingropate. De asemenea, ne ofera si o arma cereasca puternica si asta este intuitia-vocea divina, dar trebuie sa o auzim si sa tinem seama de ea. Visele vor deveni mai vii si chiar profetice.

Cu Uranus in Taur in aspect de opozitie cu Marte in Scorpion, urmeaza o saptamana de mare neliniste, nerabdare, conflicte in relatii. Acest aspect tensionat poate indica schimbari bruste, imprevizibile in relatii, o intalnire memorabilia care transforma radical viata. Modificarile neasteptate pot conduce la o mai mare libertate si independenta. Nu va angajati in comportamente riscante. Pe de alta parte, un aspect de opozitie este tot timpul in acord cu proverbul “ tot ce nu te darama, te face mai puternic”. In consecinta, se poate sa fim mai spontani si ghidati sa rupem niste lanturi care ne ingradesc personalitatea, gandirea. Poate fi un moment pentru a descoperi in noi curajul de a merge dincolo de zona care ne ofera un asa zis confort, pentru a incepe o noua etapa in viata noastra. Trebuie sa incercam sa ne stapanim, sa cultivam calmul, iertarea, si chiar ca este cel mai bun timp in care sa invatam din nou despre Iertare amintindu-ne mereu ca ” Cine nu Iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca chiar el insusi.”.

Aceasta Luna Noua in Sagetator este condusa de Jupiter in Sagetator in casa VII, o casa ce vorbeste despre relatii, parteneri, asociati, rivali, dusmani cunoscuti. Marile noastre lectii, oportunitati, vin prin ceilalti, prin provocarile relationale.

Fiecare Luna Noua “munceste “ pentru viitorul nostru iar in semnul Sagetatorului,  entitatile spirituale solare si lunare pun un accent deosebit pe cunoastere, intelepciune, vise mari. Nu trebuie uitat ca Sagetatorul este o forta cereasca foarte puternica care ne da o putere extraordinara de a depasi adversitatile. Cand totul pare fara speranta, Sagetatorul se ridica, lupta, depaseste provocarile cu zambetul pe buze. Cultivati calitatile sagetatorului –optimismul, bucuria, entuziasmul,  sarbatoriti viata, cereti intelepciune si calauzire. Indiferent de provocari, aceasta Luna Plina ne cere sa fim indrazneti, sa credem in scopul divin al vietii noastre, sa credem in maretia fiintei noastre, sa urmam ceea ce bunul Isus ne spune: “.In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

Cand viata devine grea, zambeste. Ai avut o zi proasta la servici, zambeste. Ai probleme cu partenerul de viata, cu familia, zambeste. Nu este vorba despre un zambet sarcastic si de o zambet care usureaza, ofera un pic de optimism iar greutatea devine mai usoara.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

  1. Frumos,frumos,frumos!!!Esti un ínger!De fie are data cand iti citesc postarile sunt ca devino mai buna si mai puternica!Talanti de mare vallare ti-a daruit bunul Dumnezeu.

  2. Adriana, faci o treaba excelenta. Si eu cunosc un pic de astrologie si pot zice ca abordarile tale interdisciplinare si cuprinzatoare sunt excelent si elegant facute. Bravo, faci o treaba faina, de nota 10!
    p.s. ai observat ca intotdeauna (sau aproape intotdeauna) crizele economice incep/explodeaza cand jupiter trece din sagetator in capricorn ? 😉 ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.