LUNA PLINA IN SAGETATOR -13 IUNIE 2014, ORA 07:11 ,ORA ROMANIEI – “CAUZE MICI, EFECTE MARI “

astro_2gw_454_luna_plina_in_sagetator_2014.71671.9415

Momentul de Luna Plina in Sagetator pune in miscare energii imense declansate de opozitia dintre Luna in Sagetator gradul 22:06 si Soarele in Gemeni gradul 22: 06 . O Luna Plina este un aspect de opozitie , un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru  dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Sagetator si Gemeni. Aerul Gemenilor hraneste focul Sagetatorilor dar prea mult aer poate transforma focul in indendiu, in consecinta , aspectul de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri.

Sagetatorul si Gemenii sunt doua semne care vorbesc despre natura mentala a oamenilor, mintea mare trebuie sa lucreze cu mintea mica, altfel apar dezechilibre. Aici, ideile nobile ( Sagetator) sunt frumoase dar ele trebuie sa devina parte din realitatea zilnica( Gemeni). Ambele semne se pot risipi  in mai multe directii iar aceasta Luna Plina poate evidentia acest lucru.
Cand aceste doua semne nu coopereaza bine, vom asista la o multime de vorbe frumoase dar care nu construiesc nimic. Atunci cand aceste doua semne resusesc sa se echilibreze, cuvintele devin “ file de poveste”.

sagetator

In mod traditional, Luna este asociata cu trecutul, copilaria, relatia cu mama, cu vietile trecute. Ea este “ istoria sufletului”, o istorie care ne conditioenaza evolutia.  Luna in Sagetator, deci intr-un semn mutabil aduce o lupta intre dorintele personale si idealurile altruiste. In Sagetator, Luna ne face rebeli, voiosi, optimisti, ne da dorinte pentru lucruri indepartate, neexploatate, vom dori sa calatorim, sa stam in aer liber, putem avea vise profetice si ne putem apropia usor de cunoasterea cosmica. Luna in Sagetator aduce liniste sufleteasca prin adevar, prin idealuri inalte, calatorii, libertate, cunoastere inalta, filosofii. Soarele in Gemeni ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul.

Cum Luna este cea care ghideaza sufletul instinctiv, este profund conectata la inconstientul personal,  este acea parte misterioasa din noi, acuma ea este luminata in totalitate de Soarele in Gemeni. Putem vedea aspectul de Luna Plina ca o marturisire a tot ceea ce a adunat sufletul in ultimile sase luni, a adunat in el emotii de toate felurile iar acuma spune “ gata , nu mai pot asa, trebuie sa iau o hotarare”. In acelasi timp, putem privi Luna ca un simbol al intelectului ce transforma lumina solara in ceva ce sufletul analizeaza, eticheteaza. Mintea este cea care sta intre Soarele ca si spirit creator divin si natura noastra fizica, instinctuala. Faza dupa faza, Luna ne conduce la sursa noastra solara, ea mediaza dialogul pamantenilor  cu spiritul soarelui, ea este un “ traducator astral” al spiritului solar.

Acuma, idea , impulsul plantate in urma cu sase luni, au ajuns la maturitate , suntem binecuvantati cu o recolta bogata sau vedem ca nu avem ce culege.
Luna plina in Sagetator formata de opozitia dintre Soarele in Gemeni si Luna in Sagetator  activeaza axa  XII-VI, o axa a sanatatii dar si limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera.
O Luna Plina in Sagetator in casa VI lumineaza tot ceea ce inseamna rutina, loc de munca, sefi, colegi, sanatate. In casa VI, munca, serviciul innobileaza sufletul dar pana sa ajungem aici, trebuie sa ne ocupam de crizele ce apar. Luna Plina in Sagetator poate fi un punct critic in viata noastra indemnandu-ne sa ne intrebam “ ce sa facem in continuare? “ astfel incat sufletul nostru sa-si faca datoria divina si sa nu mai sufere. In casa VI, noi lucram pentru altii cat si pentru noi, suntem la servici pentru cei care au nevoie de noi dar si pentru nevoile noastre zilnice. Cand intra in casa VI, Luna Plina analizeaza “rutina , serviciul, sanatatea noastra”, aici, roadele ce le putem culege sunt in pomul hranit corespunzator prin activitati zilnice, loc de munca, responsabilitate, sacrificii, obiceiuri, rutine, punctualitate, organizare, lucru bine facut.
“Esti ceea ce mananci” iar Luna Plina  in aceasta casa  poate fi apogeul unei boli, a unui tratament de vindecare a unei boli.

Aceasta Luna in Sagetator este guvernata de Jupiter in Rac iar inconjunctia ( aspect de 150 grade) este aspectul astral care le leaga.
Aspectul de inconjunctie este  un aspect de stress, cicalitor si enervant  din cauza lipsei unei intelegeri astrale intre planete, conducand la bifurcatii extreme.
Jupiter in Rac in aspect de inconjunctie cu Luna in Sagetator este ca o ghicitoare astrala a carui raspuns cere eforturi repetate, ajustari , adaptari pana ajungem sa raspundem corect. Luna Plina in aspect de inconjunctie cu Jupiter nu este “ nici cal , nici magar”, emotiile, modul de comunicare a sentimentelor (luna) si valorile  mai mari decat viata, credinta  ( Jupiter) nu gasesc prea usor un numitor comun. Acest aspect este  legat de sentimente incomode, jena, vina , disconfort emotional ce provoaca schimbari legate de locul de munca, rutine, sanatate ( luna in casa VI) si modul nostru maret de afisare a propriei personalitati( Jupiter in casa I). Acest aspect dubleaza criza adusa de Luna Plina in casa VI dar trebuie sa fim foarte atenti ce hotarari luam, intuitia poate sa ne ajute sa dirijam corespunzator sageata schimbarii.

sageata

Asteroizii aduc “ sarea si piperul” intr-un dialog astral iar acuma, asteroidul 5145 Pholus este asistentul Lunii in Sagetator  iar Soarele in Gemeni este de mana cu asteroidul 5143 Heracle.

pholus

Daca ne intoarcem la mitologia greaca, Pholus  a fost un centaur intelept (jumatate om, jumatate cal) care a trait intr-o pestera langa muntele Pelion. El era prieten cu Heracle, marele erou. Desi are o latura mai intunecata a naturii lui( ca toti centaurii) el este considerat un centaur temperat, linistit, renumit pentru intelepciunea lui ca vindecator si ghicitor. Din cauza intelepciunii sale, Pholus a fost cerut sa solutioneze litigiul intre Dionysos si Hefaistos, cand amandoi  au vrut ca Naxos sa fie locul lor sacru. Pholus a ales in favoarea lui Dionysos  iar acest zeu i-a dat un butoi cu vin sacru dar a fost instruit sa nu deschida acest butoi timp de trei generatii. Astfel, Pholus a avut grija de acest vin, l-a pastrat in conditii de siguranta timp de trei generatii.  Intr-o  zi, Heracle, marele erou, vine in vizita la Pholus si ii cere niste vin. Pholus, care trebuia sa pazeasca vinul primit de la Dionysos,  a cedat presiunii acestui razboinic si a deschis butoiul. Aroma sacra a vinului a atras centaurii din apropiere care au incercat sa intre cu forta in pestera  dar Heracle i-a impiedicat. Sagetile otravite i-a ucis rapid pe centauri iar cei care au supravietuit au fugit. Avand o natura civilizata, Pholus a incercat sa ingroape centaurii morti dar curiozitatea l-a impinsa sa ia o sageata si sa o analizeze. Uimit ca “ o sageata atat de mica poate ucide un centaur urias”, el a scapat sageata care i-a atins un picior si a murit pe loc. Heracles i-a facut lui Pholus o inmormantare magnifica iar zeii l-au recompensat pentru ospitalitatea  lui si l-a plasat printre stele (constelatia Centaurus.)

In astrologie, Pholus este un proces in lant cauzat de un eveniment minor, fie in interior, fie in exterior. Deci, un proces Pholus poate fi simti puternic deoarece lucrurile scapa de sub control. In concordanta cu natura arhetipala a lui Pholus, transformarea este aparent instantanee si asta indiferent de ce planeta, axa, asteroid atinge in tranzit  iar curiozitatea deschide o noua cale( cum poate o sageata atat de mica sa omoare un centaur atat de mare?). Dar procesul  a stat ascuns mult timp( vasul de vin tinut timp de trei generatii si care trebuia deschis atunci cand Heracles venea in vizita la Pholus) iar Pholus este un catalizator al planetei respective, el precipita procesul, el schimba aparent instantaneu prezentul. Cu Pholus, evenimentele  mici, motivele mici au un efect mare, o  intalnire intamplatoare, o decizie aparent minora duc la schimbari mai mari decat v-ati fi asteptat.
Cand Pholus este implicat, rezultatele sunt tangibile , concrete. Ceva tinut bine explodeaza acuma iar Pholus deschide o usa catre infinit.
Pholus ne elibereaza din situatii care constrang ( vasul de vin nedesfacut ) deschizand astfel noi posibilitati, un drum  nou. Transformarea majora vine de obicei prin actiunile proprii, ceva simplu care ne face curiosi , o intalnire intamplatoare poate incepe un intreg lant de evenimente majore.

Energia lui Pholus  in fuziune cu Luna Plina in Sagetator ne face sa actionam in mod spontan si instinctiv in situatii aparent minore dar care pot sa ne schimbe viata. Aceste actiuni pot avea de multe ori consecinte fatale in sensul ca viata se schimba pentru totdeauna.
Cum Luna Plina este apogeul fazei lunare, cum Pholus intensifica aceasta energie deja mare, apare obligativitatea de a actiona intr-un mod neobisnuit sau neglijent. Trebuie sa fim atenti la povestea acestui asteroid, el avea in paza un butoi cu vin timp de trei generatii dar altcineva a desfacut butoiul, deci fiti atenti  la cei care vin la voi si va forteaza sa faceti lucruri aparent minore deoarece acestea vor declansa un lant intreg de evenimente iar datorita curiozitatii voastre, viata va conduce in situatii neasteptate si extreme ce va forteaza sa iesiti din tiparele vechi. Aceasta Luna Plina de mana cu Pholus ne rupe de trecut, de conditionarile induse de  legaturile de rudenie, karma.

heracles

Povestea mitologica este reeditata astazi, Heracle este prezent, este musafirul acestui moment astral si ca orice musafir, trebuie tratat corespunzator. Heracle, numit de romani Hercule, a fost fiul lui Zeus-Jupiter si al reginei pamantene Alcmene-regina Tebei. Pentru a se uni cu Alcmene, Zeus(Jupiter)  a luat chipul si infatisarea sotului ei, Amphitryon. Persecutat de Hera (sotia oficiala a lui Zeus) de-a lungul vietii sale pentru a fi urmasul nelegitim lui Zeus, Hercules a  reusit sa-si puna in lumina atat natura lui divina cat si natura pamanteana prin faptele lui iesite din comun. Cele 12 munci herculiene nu sunt decat cele 12 incercari ale sufletului lui primite de la divinitate pentru  a ispasi uciderea sotiei sale Megara si a copiilor lui intr-un acces de nebunie indus Hera. El  l-a ucis pe centaurul Nessus cu o sageata otravita pentru ca a incercat sa-i violeze sotia, pe  Deianira. Cand era pe moarte, Nessus i-a spus lui Deianira ca o camasa inmuiata in sangele lui il va face credincios pe Hercule, el nu se va abate niciodata de la juramintele facute. Cand Hercule a inselat-o pe Deianira, aceasta ii trimite o  camasa imbibata cu sangele lui Nessus. Departe de a-i aduce sotul inapoi, razbunarea perfida a centaurului  face  ca trupul eroului imbracat cu camasa primita de la sotie,  sa ia foc. Simtindu-si sfarsitul aproape, eroul isi inalta singur un rug si se pregateste de moarte. El a fost luat in Olymp, unde devine nemuritor. Vechea ura a Herei se sterge. Ea il primeste acum pe Heracle in lacasul zeilor, casatorindu-l cu fiica ei, Hebe, zeita vesnicei tinereti. Eroul devine nemuritor, drept rasplata pentru vitejia, curajul si nedreptatile indurate pe pamant. In astrologie, Heracles arata un domeniul de viata in care devenim un fel de eroi. Indica vointa, tarie si curaj deosebit in special in momentele in care viata ne pune fata in fata cu fel de fel de incercari (munci grele). La urma urmei, Heracles reprezinta munca executata ( el si-a indeplinit cele douasprezece munci). Heracles reprezinta  lupta noastra cu viata si cu ceea ce ne ofera viata aici pe pamant. In acest proces, putem sa ne intalnim cu fel de fel de adversitati, manii divine(piedici) datorate karmei vietilor trecute dar suntem fortati sa gasim o modalitate de a face fata siuatiei. El ne ajuta sa ne depasim propriile limite, sa dam viata puterilor supranaturale, divine din noi si sa le folosim deschis, direct in fel de fel de incercari , peripetii, capcane. Fiecare greseala majora a lui Heracles a condus la o pedeapsa, in consecinta, acest asteroid poate fi legat si de pedepse pentru faptele  facute intr-un moment de ratacire si acceptarea acestora. Curajul, vointa iar in final sprijinul divin fac parte din cartea de vizita a acestui asteroid. Heracles este legat in celasi timp si de otrava ( sagetile lui otravite ) fie ca vorbim de un gand, o emotie, gelozie, bani, sex, posesiuni. O otrava mentala poate conduce la fapte irationale. Astfel Heracles poate arata cum mania, ura, razbunarea pot otravi viata celorlalti dar si a noastra.

Acest moment de Luna Plina ne face eroi sau ne pedepseste si totul porneste de la un lucru aparent minor(Pholus). Multe din faptele mari ale lui Hercule au fost de fapt pedepse divine pentru  actele facute sub impulsul maniei, neglijentei. Acuma, Soarele in fuziune cu Heracles trimite un mesaj (semnul Gemeni) important Lunii in Sagetator, un mesaj care ne trezeste si ne schimba total viata. Aceasta Luna Plina este un judecator destul de critic al actiunilor noastre din trecut si asta datorita lui Heracles care arata un simt fundamental al justitiei( el a fost prea puternic  ca sa primeasca pedepse de la oricine iar dupa ce furia lui a trecut, el si-a judecat destul de critic propriile actiuni). Acuma ni se cantareste rabdarea, curajul, vointa dar si modul in care am acceptat probele puse in calea noastra de propriile actiuni. Cat de constienti devenim de greselile pe care le facem, cat de usor acceptam ca orice greseala trebuie platita de noi cu umilinta si rabdare ?

Poate ar trebui sa invatam de la Heracles ca totul in viata se plateste iar umilinta este un pas important in acceptarea pedepselor propriilor actiuni necugetate. Prin vointa si inteligenta, prin acceptarea faptului ca suferinta este cea mai mare forta de purificare, putem sa regasim “ drumul spre casa”.

“ Cauze aparent minore, efecte mari” este discursul aceste lunatii ce ne ajuta sa ne eliberam de un angajament al sufletului( rude, prieteni , timp de trei generatii , transformare ). Cuvintele cheie importante pentru Pholus sunt si “ trei generatii” iar in aspect cu Luna Plina, tranzitia este instantanee.  “Acuma esti liber” iar transformarea este rapida si este initiata de o actiune proprie minora. Aceasta Luna Plina ne ajuta sa trecem de la lucrurile tangibile, materiale, structurate in lume, viata pe pamant  la lumea nelimitata a viselor, adevaruri universale, viata in astral. Religia cosmica este o forta nobila a vietii noastre aici pe pamant. Tot ce tine de influenta stramosilor, probleme si nemultumiri legate de stramosi, trecut, familie, iubiti, loc de munca,  pot fi rupte acuma . Este un timp ce aduce schimbari radicale, neasteptate , ceva sigilat, incuiat, blocat in trecut se deblocheaza. Cu Luna plina in casa VI in fuziune cu Pholus suntem ajutati sa procesam trecutul, blocajele emotionale si sa ne vindecam.

Cum Luna Plina ofera de toate, atat bune cat si rele, atat crize cat si oportunitati, numai rabdarea cuminte ne ajuta sa cucerim o fericire vesnica.

Adriana Tudosa

You may also like

11 Comments

 1. Foarte interesant! Multumim Adriana! As vrea sa te rog,daca se poate,sa-mi spui daca ar trebui sa ma astept la un eveniment in viata mea,odata cu aceasta Luna plina,avand in vedere ca Luna plina in Sagetator este in conjunctie cu Marte natal in casa a 7a.Multumesc anticipat!

 2. Deosebit!Si eu am luna in sagetator..nu stiu sigur in ce casa este..pe unele site-uri apare in casa 4..pe altele in casa a-5-a.. important este ca peste tot apare in zodia sagetator si ma mai scoate din ceata 😉 la fel patesc si cu Lilith care e destul de importanta intr-o astrograma..nici acolo nu stiu sigur cum stau lucrurile..nu stiu sigur in ce casa este si asta ma deruteaza intr-o fiece masura..in rest e ok.O ora exacta in calcularea unei astrograme probabil sau mai mult ca sigur e f.importanta si ajuta mai mult decit ora aproximativa 😉 e doar o parere de a mea…pot sa ma insel,nu este exclus.Multumim ptr.tot!Dumnezeu sa te binecuvanteze!O saptamana minunata alaturi de cei dragi :-* :-*

 3. Superb,magnific!!!!
  iti multumim enorm!!! Eu sunt o sagetatoare si sper sa nu fac prostii perioada asta 😉
  o luna plina fara peripetii 🙂

 4. Multumesc mult Adriana! Eu nu stiu cum o sa scap de faza asta, ca se impune cu stringenta o schimbare radicala pe care nu am avut curajul sa o fac pana acum. Situatia e clara: sunt sagetator cu ascendent in gemeni.

 5. Esti minunata! Articolele tale sunt unice! Le citesc de multi ani si m-au ajutat sa-mi explic ce se întâmpl? cu mine si cu viata mea, sa inteleg de ce si ce este important pentru sufletul meu, am invatat cum sa m? împac cu mine si cu viata mea si rezultatul este pur si simplu spectaculos! Am descoperit cine sunt cu adev?rat! Si DA ai DREPTATE:ASTEROIZII FAC DIFERENTA!Anul trecut luna plina in sagetator s-a suprapus peste eclipsa de luna si a fost in cinjunctie cu nodul nord in scorpion “sa ne asumam bilantul karmic al lectiilor trecutului nostru…ne cere sa pasim c?tre o cale noua ce ofer? succes, fericire, abundenta, noroc, LIBERTATE, MULTUMIRE SUFLETEASCA’,in careu cu Orcus “sa descoperim jur?mântul f?cut sufletului nostru”, in aspecte cu Hebe “in slujba altora…renuntand la egoism”, Thisbe vizeaz? “un loc de munca, un proiect, parteneriate profesionale”un partener pleac?, dispare pur si simplu” si spuneai “sa nu va pripiti…va indemn sa va rugati si sa fiti convinsi ca veti primi ceea ce cereti” . A fost greu, dar a fost si este frumos, asa cum nuanteaza asteroizii, un partener profesional a plecat ,dar, la scurt timp am putut sa îl urmez intr-un nou proiect nu pentru a castiga din punct de vedere material ci pur di simplu

 6. Scuze, nu prea m? descurc cu telefonul si au plecat post?rile f?r? sa-mi dau seama…Scuze! Ideea este ca la luna noua de anul trecut mi-am schimbat locul de munca si mi-am mai luat un job parte-tine, fiind in consens cu ceea ce ai scris atunci…Acum oare ce va urma…Luna plina in sagetator pentru mine este speciala: asc/desc :sagetator/gemeni cu axa nodurilor:NN-gemeni/NS-sagetator.Pholus?Heracles? Stiu ca vor urma evenimente importante, dar am invatat de la tine ca ele sunt in acord cu destinul fiec?ruia, trebuie sa ne debarasam de lucrurile inutile, care ne fac r?u, sa invatam sa tr?im simplu, sa d?ruim sa acceptam ceea ce ni se întâmpl? pentru a putea trai in armonie cu noi insine si cu cei din jurul nostru, si pentru asta ITI MULTUMESC!!!

 7. buna, adriana, te iubesc si vreau sa te intreb daca aceasta luna noua schimba ceva in viata mea, daca exista posibilitatea ca blocajele emotionale si sentimentale sa fie deblocate pentru a face si eu, in sfarsit, un pas inainte? 31.08. 1962, 15.30, sau 16. 30, mizil. multumesc, daniela

 8. Multumesc mult pentru toate postarile, sint adinc recunoscatoare pt.ca, de-alungul timpului am gasit raspunsuri si am gasit solutii, folosindu-ma de informatiile Dumneavoastra. Acum, sint extrem de marcata pentru ca sint Sagetator su ascendent in Gemeni,interesant,nu ?
  Multumesc,multumesc,multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.