LUNA PLINA IN SAGETATOR -14 IUNIE 2022, ORA 14:51, ORA ROMANIEI–“SA BATEM LA USA LUI DUMNEZEU…”

“In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior.

Acuma, Luna Plina are loc cu Luna pe gradul 23:52 Sagetator in opozitie cu Soarele pe gradul 23:52 Gemeni. Fiecare Luna Plina ne cere sa echilibram doua energii diferite dar complementare. Chiar daca cele doua semne Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Sagetatorul un semn de foc dar ambele sunt mutabile, schimbatoare. Ambele semne sunt pozitive, masculine, curioase, oarecum sociale. Ambele semne se ocupa de puterea mintii dar in feluri diferite.
Daca semnul Gemeni crede mai mult in puterea mintii rationale, pamantesti, semnul Sagetator crede in puterea mintii subconstiente, in puterea mintii divine care nu greseste. Sagetatorul este cuvantul sacru, discursul divin in timp ce semnul Gemeni este despre discursul uman, vorbe multe si marunte. Sagetatorului reprezinta invatamantul superior, calatoria pe distante lungi, credintele noastre filosofice si semnul Gemenilor guverneaza invatamantul primar, calatoriile locale si logica noastra. Acolo unde Gemenii sunt condusi de logica, Sagetatorul guverneaza abstractul. Sagetatorul este misticul care rataceste in necunoscut pentru a afla adevarul despre existenta. Gemenii guverneaza comunicarea locala, procesul nostru de gandire si modul in care percepem lumea. Gemenii sunt preocupati de familia noastra imediata si de cercul nostru interior de prieteni. Sagetatorul este retragerea linistita si Gemeni este orasul plin de viata, diversificat si plin de ramificatii, zgomotul ambiental al traficului si al masinilor, agitatia nesfarsita care se revarsa din mass-media.
In sensul sau vibrational cel mai inalt, Sagetatorul este despre increderea incredibila, deschiderea si curajul care vin de la a avea credinta neclintita in sursa noastra spirituala generoasa –Dumnezeu. Dar, in cel mai mic sens vibrational, Sagetatorul este lacom, risipitor si excesiv si, de asemenea, este plin de aroganta si certudini ca sistemul lor de credinta, Dumnezeul lor,  modul lor de viata este singurul si cel „corect”.  Acest tip de comportament blocheaza intrarea noilor cunostinte si  cresterea noastra. In sensul sau vibrational cel mai inalt, Gemenii ne invata sa oferim spatiu pentru ca ideile fiecaruia sa infloreasca. Partea vibrationala joasa a semnului Gemeni tine de o abundenta de idei, informatii, posibilitati, ce devin coplesitoare si ne intuneca viziunea, ducand la un comportament imprastiat.
Lectia importanta a acestui moment este gasirea unui echilibru intre cele doua energii care trag de noi in directii diferite, sa facem diferenta dintre ceea ce este util si informatiile care creeaza conflicte, care ne inseala. Aceasta Luna Plina in Sagetator poate sa ne ajute sa vedem imaginea de ansamblu a unei experiente, taie iluziile, smecheriile, minciunile, si ne conecteaza cu adevarul gol, golut. Ne ajuta sa identificam conceptiile, ideile, stirile gresite, amintindu-ne ca lipsa unei comunicari clare, sincere si corecte, conduce la conflicte. Acest moment astral vorbeste despre adevar si libertate. Putem culege roadele actiunilor naive, riscante iar aventura printre nori se sfarseste in mai mute feluri( mutabilitatea semnului sagetator).De asemenea, acest moment astral poate crea destula nesiguranta, indoieli, teama, sensibilitate extrema.
Luna Plina in Sagetator va aduce in lumina si informatii pretioase legate de strainatate, calatorii in strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii.

Luna plina in Sagetator formata de opozitia dintre Luna in Sagetator si Soarele in Gemeni activeaza axa III-IX, o axa a comunicarii, studii, invatamant, tineri, judecatori, judecata divina, strainatate, calatorii. In casa III, totul se reduce la “cine si ce influenteaza mintea ta” iar aceasta Luna Plina va evidentia acest lucru prin informatiile primite de la Soarele in Gemeni din casa IX, o casa ce vorbeste despre viziunea asupra lumii, adevar si dreptate divina dar si excese, grandomanie.
Luna Plina in Sagetator in casa III ne ajuta sa facem diferenta dintre ceea ce credem si ceea ce conteaza cu adevarat in viata noastra.
Ofera o noua intelegere a unor crize relationale. Suntem ajutati sa privim dincolo de convingerile noastre vechi, sa descoperim ceva nou despre noi si univers. Cu Luna Plina in Sagetator intr-o casa naturala a Gemenilor, putem primi anumite intelegeri, adevaruri, demonstratii, prin persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul. Indiferent de greutati, lumina stralucitoare a acestei lunatii ne da incredere in noi, in viitor.  Cautarea unor raspunsuri este temelia dezvoltarii mintii noastre, aceasta Luna Plina in Sagetator ne ajuta sa gasim anumite  raspunsuri prin experiente imediate, in mediul apropiat, prin frati, rude, studii, ghizi, legi si adevaruri spirituale. O situatie de criza ne forteaza sa cautam raspunsuri in credinta, sa batem la usa lui Dumnezeu si asa gasim o raza de speranta si bucurie chiar si pentru pierderi foarte grele. Intr-un fel, o Luna Plina poate fi privita ca o lege a karmei care functioneaza neintrerupt, daca ai barfit, mintit, inselat, vei fi barfit, mintit, inselat, primim ceea ce dam, este o lege universala aplicata tuturor, nimeni nu poate fugi de aceasta lege.
Si cred ca a venit timpul sa constientizam acest lucru, sa incepem sa fim profesorii gandurilor noastre, cuvintelor noastre, sa propagam binele prin tot ceea ce gandim si vorbim.

Neptun in Pesti este o carte foarte mare a acestei lunatii deoarece formeaza cu Luna Plina in Sagetator un aspect de careu in T provocator. Multe pot fi haotice si confuze iar emotiile destul de coplesitoare. Neptun este planeta iluziei, credintei, iar in aspect provocator cu aceasta lunatie, poate aduce dezamagire, agitatie si agravari in atmosfera colectiva. Adesea, naivitatea este cel mai puternic dar al acestui aspect si nu putem distinge cu usurinta adevarul de fantezie. Exista adesea o linie fina intre adevar si iluzie, iar obiectivele extrem de idealiste pot fi supuse deziluziei acum. Acest aspect este un test divin despre ceea ce putem face sau nu cu viata noastra si pentru a vedea daca ne putem accepta propriile limitari. Trebuie evitate riscurile si speculatiile, deoarece pierderile sunt sigure. Este timpul sa mergem mai bine pe promisiunile divine, pe credinta, acestea sunt cele sigure, celelalte sunt doar amagiri acuma. Cum Neptun este in casa VI, acest aspect provocator ne forteaza sa ne confruntam cu toate iluziile, naivitatea si idealismul orb al  nostru care au putut atrage lupii in haine de oaie. Stabilirea limitelor si concentrarea asupra ingrijirii sinelui nostru nu este ceva pentru care ar trebui sa ne simtim vinovati.  A acorda prea multa atentie nevoilor altora pe cheltuiala noastra  poate duce in cele din urma la probleme de sanatate misterioase si neobisnuite.
Neptun ne atentioneaza tot timpul ca exista riscul sa ne inselam, fie in legatura cu noi insine, fie in legatura cu o persoana importanta din viata noastra. Este cel mai bun moment pentru a ne accepta propriile slabiciuni, vulnerabilitati, sa ne cunoastem mai bine, sa renuntam la ideea ca trebuie sa-i salvam pe ceilalti.

Cine ne ajuta acuma?

Saturn in Varsator este mediatorul acestei Luni Pline, face un aspect de sextil benefic cu Luna in Sagetator si un aspct de trigon  cu Soarele in Berbec. Este o garantie astrala ca vom intalni “ o mana intinsa” care sa ne ajute sa trecem mai usor peste provocarile imense din aceasta perioada. Dar trebuie sa ne aducem aminte ca Dumnezeu nu ne ia de mana cu forta, nu constrange ci raspunde unei chemari, unei nevoi existentiale, unui strigat plin de credinta. Hristos apuca numai o alta mana intinsa. Hristos ne invata ca exista o lege mai puternica decat Karma, legea Harului Ceresc, a Gratiei Divine, a Iertarii. Doar aceasta lege ne elibereaza de legea karmei, legea cauza –efect, legea consecintelor. Iar cu ajutorul credintei, cu ajutorul iubirii neconditionate, iertand daca vrem sa fim iertati, putem indeparta toate obstacolele.

Indiferent de provocari, aceasta Luna Plina ne cere sa fim indrazneti, sa credem in scopul divin al vietii noastre, sa credem in maretia fiintei noastre, sa urmam ceea ce bunul Isus ne spune:

“In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33
Subconstientul nostru este asemeni unui soldat ascultator care executa ordinele pe care i le dam, si tocmai de aceea trebuie sa invatam sa fim foarte atenti la gandurile si cuvintele noastre. Focul semnului Sagetator este legat de focul spiritual al sufletului, de intelepciunea eterna si divina a subcontientului de care trebuie sa invam sa ne folosim. Nu spuneti niciodata: “nu pot, ma simt rau, etc”. Putem depasi aceste temeri prin inlocuirea acestor  vorbe cu urmatoarele cuvinte: “Totul imi sta in putere datorita giganticei forte a subconstientului.” Detinem mereu puterea de a alege. Sa alegem deci, sanatatea si fericirea. Cand viata devine grea, zambeste. Ai avut o zi proasta la servici, zambeste. Ai probleme cu partenerul de viata, cu familia, zambeste. Nu este vorba despre un zambet sarcastic si de un zambet care usureaza, ofera un pic de optimism iar greutatea devine mai usoara. Viata poate deveni atat de grava uneori. Si exista cazuri in care simtim doar ca suntem tristi, deprimati, anxiosi, stresati. Este dificultatea momentului. Dar exista si o alta alegere, cel putin putem alege sa zambim pentru o clipa , acest zambet face diferenta, aduce o schimbare,

“ O inima vesela este un bun leac, dar un duh mahnit usuca oasele “ Proverbe 17:22

Influenta majora a acestei Luni Pline va fi asupra semnelor mutabile Sagetator, Gemeni, Pesti, Fecioara( in special cei nascuti in jurul datei de 14 decembrie, 14 iunie, 14 septembrie, 14 februarie).

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.