LUNA PLINA IN RAC–7 IANUARIE 2023, ORA 01:09, ORA ROMANIEI–DE VORBA CU DUMNEZEU…

“Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu.”Isaia 43:1

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Acuma, Luna pe gradul 16:22 Rac in opozitie cu Soarele pe gradul 16:22 Capricorn ( faza de Luna Plina in Rac) ne cere sa gasim un echilibru intre familie, neam, radacini, trecut, sensibilitate si  cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati, rigiditate.

Daca Racul guverneaza viata privata, nevoile familiei, ingrijirea copiilor, mama, securitata caminului, Capricornul, pe cealalta parte, guverneaza viata profesionala, institutiile politice si manageriale pe scara larga, pozitia si puterea sociala, autoritatile. Daca Racul vorbeste despre nastere, viata, securitatea data de o familie, parinti, originea noastra,  Capricornul este timpul, moartea, inghetul, aparenta incremenire a vietii, securitatea data de un loc de munca. Ambele semne ne vorbesc despre siguranta, securitate, responsabilitati, dar intr-un mod diferit. Racul este conducatorul vietii de familie- copii, parinti, camin, ingrijirea copiilor, nasteri, fobii si temeri, natura emotionala, sprijin emotional, traditii, nostalgii. Dincolo de aceste legaturi de familie, aceasta energie vorbeste despre suflet, despre stabilitate interioara, despre acel loc care ne da siguranta si pe care il putem gasi in interior. Acel loc care este cu adevarat casa noastra si nu are nimic de-a face cu casa in care traim.

     “ Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul?”Marcu 8:36

Aceasta lunatie poate oferi perspective valoroase asupra vietii noastre interioare, asupra relatiilor de familie, asupra ingrijirii bebelusilor si copiilor, asupra relatiei cu parintii si batranii nostri. Ofera o oportunitate unica de a finaliza sau imbunatati proiectele incepute cu sase luni in urma cand a fost luna noua in rac(29 iunie 2022) sau cu doua saptamani in urma cand a fost luna noua in Capricorn. Este un apogeu, un punct critic, un punct de ruptura sau o sansa de a ne elibera de tot ceea ce ne destabilizeaza emotional, de tot ceea ce nu ne mai serveste. Cum Racul este sentimental, intuitiv si orientat catre familie, ar trebui sa ne lasam ghidati de intuitia noastra-vocea sfanta din noi. Ar trebui sa ne axam mai mult pe nevoile noastre emotionale si sa exploram cum unele dintre cele mai apropiate si indepartate atasamente ale noastre, in special cele legate de cei dragi, ne impiedica sau ne ajuta cresterea si echilibrul nostru.
Racul ne aminte?te cat de vulnerabili suntem si de ce aceasta este de fapt o putere, nu o slabiciune. Sa folosim acest timp pentru a rezolva durerile de lunga durata, in special cele cauzata de familie.

Luna plina in Rac (Luna in Rac in aspect de opozitie provocator cu Soarele in Capricorn ) activeaza axa III-IX, o axa in care stau fata in fata (dar la distanta) mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu. Aici vorbim cu Dumnezeu, constientizam ca suntem ai lui Dumnezeu asa cum ne spune Isaia 43:1,2

“Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume: esti al Meu.
Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; si raurile nu te vor ineca; daca vei merge prin foc, nu te va arde, si flacara nu te va aprinde.”

Putem primi ghidari importante prin ganduri spontane, prin vise, prin fel de fel de simboluri. O Luna plina in casa IX va aduce descoperiri spirituale bruste care ne vor oferi o viziune mai clara asupra viitorului nostru. Poate oferi o intelegere complet noua a vietii insasi. Apar informatii pretioase legate de strainatate, negocieri in strainatate, invatamant superior, legislatie, functionarea sistemului judiciar, religie, comert cu tari straine. Adevarul unor fapte din trecut face parte din limbajul astrologic al acestei lunatii.  Casa a IX-a este, de asemenea, cunoscuta sub numele de „ Casa credintei, intelepciunii si inchinarii divine ” iar Luna Plina in Rac ne predica despre o rugaciune simpla care ne salveaza, ne vindeca, ne mangaie, ne inalta:” Cred Doamne! Ajuta necredintei mele.”

Uranus retrograd in Taur (trecut, pasi imprevizibili din trecut, sa gasim noi solutii la vechile probleme, sa gandim dincolo de imaginabil) este planeta mediatoare a opozitiei Luna in Rac –Soare in Capricorn,
Aceasta sustinere astrale ne poate oferi schimbari binevenite si noi modalitati inovatoare de a gestiona orice situatie in curs care a atins un punct de fierbere. Putem fi mai curiosi, mai adaptabili si mai deschisi la abordarile diferite, mai ales in ceea ce priveste modul in care relationam cu ceilalti, in special cu membrii familiei, cu o ruda dominatoare si toxica. Lucrurile tind sa mearga diferit decat ne asteptam dar trebuie sa ne bucuram de noutati, de surprize.

Luna in Rac este plina, plina, plina de lumina Soarelui in Capricorn si care il are foarte aproape pe Mercur retrograd in Capricorn inceput pe 29 decembrie 2022. Aceasta lunatie este o sansa de a vedea in oglinda retrovizoare punctele nevralnice din trecut. Mercur unit cu Soarele marcheaza punctul de jumatate al lui Mercur retrograd. Acest aspect astrologic cazimi face ca planeta comunicarii sa fie regenerat? de razele soarelui, facilitand procesarea eficienta a planurilor, gandurilor si ideilor noastre.  Ideile si conversatiile care au loc astazi pot fi puncte de cotitura importante si care pot fi puse in practica dupa 18 ianuarie, cand Mercur termina  miscarea retrograda. Chiar daca timpul petrecut cu cei dragi in ultimile doua saptamani au declansat rani vechi, aceasta luna plina in rac este aici pentru a ne aminti ca trebuie si merita sa ne punem pe primul loc, sa avem grija de noi, sa ne iubim neconditionat.
Sa ne asteptam si la tot  felul de confuzii, comunicari si interpretari gresite,  provocari, in special in ceea ce priveste chestiunile profesionale sau financiare, parinti, figuri autoritare, sefi, obiective si ambitii pe termen lung.

O Luna Plina ne ghideaza intotdeauna sa ne eliberam de toate emotiile negative. Purificati-va energia si cereti ghizilor spirituali sau sinelui vostru superior sa va elibereze de orice energie care va face rau. Fiti blanzi cu voi si concentrati-va asupra modului in care va puteti iubi si sustine pe voi insiva. Cand devii cel mai mare fan al tau nu exista nici un munte prea inalt( Capricorn) pentru a-l urca. Este cel mai bun moment care ne permite sa ne concentram asupra bunastarii mintii, corpului si spiritului nostru, caci, aceasta este singura cale prin care putem fi in echilibru, si asa, gasim  drumul catre piatra pe care sa stam in siguranta.

La Multi Ani!

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.