LUNA NOUA IN BERBEC–24 MARTIE 2020, ORA 11 :27, ORA ROMANIEI–DUMNEZEUL MEU, LUMINEAZA-MA!

‘Daca nu va veti afla in slujba Domnului, fiti siguri ca altii va vor stapani, si vor sluji apoi cele mai interesate si mai anarhice vointe ce va vor duce la pieire. “
Omraam Mickael Aivanhov

In faza de Luna Noua, Soarele si Luna impart acelasi grad zodiacal, este casatoria cosmica a acestor doua luminarii asa cum apar ele denumite in astrologia veche, este prima pereche ce asociaza masculinul cu femininul intr-o unitate. Acuma, mariajul astral are loc pe gradul 4:12  Berbec ( se grabesc mirii), lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma  zilei de 24, din orice semn zodiacal. La masa cosmica si foarte aproape de miri sta Salacia (asteroidul 120347) ce arata ca putem fi condusi cu forta catre armonia cu ceilalti dar si cu sinele nostru divin. Aceasta Luna Noua in Berbec de mana cu Salacia este o rasucire interesanta a unor evenimente daca avem in vedere faptul ca atunci cand Neptun s-a indragostit de Salacia, ea a fugit si s-a ascuns. Langa scaunul cosmic al Lunii Noi sta si Chiron pe gradul 5:17 Berbec( vindecatorul ranit)  de mana cu Lilith pe gradul 6:24 Berbec( furia, frica, fuga, izolarea, ispita dar si intelepciunea eterna si divina). Dar, aceasta Luna Noua este sustinuta si de proaspatul Saturn in Varsator( intra in casa Varsatorului pe 22 martie 2020) ceea ce arata ca pot fi depasite anumite blocaje, temeri, conditionari karmice, indoieli, vinovatii, confuzii interioare si exterioare. Poate fi un moment maret de reasezare a lucrurilor dupa o perioada de criza, blocaje. Fii realist cu privire la ceea ce poti sa faci ne spune Saturn in Varsator ce sustine noile inceputuri generate de Luna Noua in Berbec. Ceea ce este important in acest timp este sa ne confruntam cu situatiile critice din viata noastra si sa incercam sa le gasim o rezolvare, fuga, izolarea, panica, nu sunt cele mai bune solutii in acest moment.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Odata cu semnul Berbec incepe un nou ciclu de viata. O luna noua are intotdeauna magia ei pe care o revarsa si asupra noastra in scopul initierii unor noi activitati care sa ne apropie incet, incet, de divinitate, de lectia noastra de viata.” La vremuri si energii noi, actiuni noi” este mesajul acestei Luni Noi in Berbec. Semnul Berbecului este primul semn din Zodiacul nostru, asa ca Luna Noua in acest semn este puternica si benefica unor inceputuri proaspete ce ne vor pune in lumina identitatea, autenticitatea, maiestria noastra.

In semnul de foc al Berbecului, un foc grabit, noile inceputuri sunt favorizate prin actiuni directe, inventivitate, incredere personala. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” , deci un indemn cosmic catre speranta, incredere. Negativ, Berbecul este impulsiv, insistent, incapatanat iar proverbul  “ graba strica treaba “  pare a fi inventat pentru acest semn de foc nerabdator, grabit si neascultator.
Este cel mai bun moment pentru dezvoltarea obiectivelor personale, sa incercam ceva nou, de pionerat, dar fara sa fim agresivi. Asa cum natura invie si noi putem reinvia pe un alt nivel daca reevaluam relatia noastra cu noi insine, daca facem schimbari importante in viata noastra.Es te cea mai buna perioada pentru a ne exprima autenticitatea, sa ne bazam pe noi insine, sa cautam fericirea in noi fara a da vina pe ceilalti ca nu aduc fericirea in viata noastra. Este un moment bun pentru a ne revitaliza prin experiente care implica ceva nou. Aceasta Luna Noua in Berbec este cel mai bun moment pentru a constientiza ca fiecare dintre noi are in suflet o forma perfecta sau un model divin care este prototipul nostru original perfect. Este responsabilitatea noastra sa ne dezvoltam in constiinta si cunoastere, pentru a ne intalni si deveni acel sine perfectionat. Imaginea tinuta chiar in structura sufletelor noastre, ne cheama:

“Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este in lume.” (1Ioan 4.4).

Cei mai mari dusmani al semnului Berbec sunt nerabdarea, agresivitatea, impulsivitatea, lupta, iar aceasta Luna Noua in Berbec ne cere sa gasim echilibrul si pacea in noi insine, sa gasim in noi pacea Sa, pacea lui Dumnezeu care este mai puternica decat lumea:

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” Ioan 14:27

Pacea despre care vorbeste Dumnezeu nu este o pace separata de probleme si nu este o pace in afara furtunii, ci este o pace pe care o avem in mijlocul furtunii. Problemele vin si trec dar odata instalata in noi pacea lui Dumnezeu, putem  birui orice.
Este timpul sa ne simplificam viata, sa nu mai pornim un razboi din fiecare lucru marunt, sa nu mai dorim sa castigam in orice discutie, sa nu mai dorim sa-i schimbam pe ceilalti, sa nu mai calcam peste ceilalti. De asemenea ar fi mai simplu sa nu agonisim prea multe si sa ne gandim ca si ceilalti au nevoie. De obicei cand ai prea multe, apare grija ce sa faci cu ele. O viata linistita si plina de pace este posibila chiar si in aceasta lume agitata dar pentru asta, fiecare dintre noi trebuie sa aduca pacea in el insusi( Berbec).

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Acuma, verbul “a fi “, verbul magic al Berbecului este conjugat in casa X, o casa naturala a lui Saturn care defineste relatia noastra cu puterea, reputatia, statutul social, cariera, oportunitatea progresului spiritual, figurile autoritare, unul din parinti(tatal). Casa X este o casa extrem de importanta in astrologie, aici ,in aceasta casa unghiulara ne gasim vocatia, chemarea, tot in casa X, ni se cere sa folosim cu intelepciune puterea personala, pozitia sociala, statutul public , puterea sociala. In aceasta casa, Luna Noua in Berbec devine o energie extrem de importanta si ne aduce aminte ca scopul fiecaruia dintre noi nu este doar implinirea materiala ci si dezvoltarea spirituala.
Chestiunile care privesc planurile persobale, ego-ul, profesia, sefii, reputatia profesionala, puterea, viitorul, fel de fel de constrangeri, vin in prim plan.

Luna Noua pe gradul 4:12 Berbec reinvie povestea mitologica a Salaciei pe gradul 4:20 Berbec. Este un aspect de conjunctie strans care devine tema majora a urmatoarelor 28 de zile.
In mitologie, Salacia (numele ei inseamna sare) este zeita care stapaneste adancurile intunecate ale oceanului, apele sarate, izvoarele de apa minerala. Ea este adesea infatisata ca o nimfa frumoasa, incoronata cu o coroana de alge marine. Conduce un car tras de creaturi marine cum ar fi delfinii sau caii de mare. Salacia era sotia lui Neptun. Zeul marii, Neptun, a vrut sa se casatoreasca cu ea, dar ea nu a fost interesata de aceasta propunere si a fugit si s-a ascuns in Oceanul Atlantic. Persistent, Neptun a chemat pe Delfin, regele delfinilor, si l-a rugat sa o gaseasca pe zeita si sa o convinga sa se casatoreasca cu el. Delfinul inteligent si bland a pornit in misiune. Dupa cateva saptamani de cautare a gasit-o in cele din urma. Delfinul, o creatura minunata si inteleapta, a convins-o pe  Salacia sa accepte aceasta casatorie. Delphinul  i-a explicat ca ea poate echilibra natura spumanta a lui Neptun daca s-ar casatori cu el, ar aduce armonie in mare si bucurie pentru toti. Ceea ce aduce interesant acest mit este ca Salacia stie sa se ascunda atat de bine pe fundul oceanului incat Neptun nu o gaseste. Adancul oceanelor(intunericul), unde razele soarelui nu au cum sa ajunga, este teritoriul Zeitei, dar este, de asemenea, o mare parte din domeniul lui Neptun. Si totusi Neptun nu o gaseste, are nevoie de un ajutor, de Delfinul care este in slujba lui.  Acest lucru ar putea fi interpretat ca din punct de vedere psihologic, nu suntem complet constienti de ceea ce este ascuns in profunzimea propriului nostru psihic.  Salacia a fost observata pe cer de 71 de ori inainte de descoperirea sa oficiala (prima fotografie a fost facuta in 1982), ceea ce arata capacitatea ei de a se ascunde, nu o gaseste usor cineva, devine invizibila.
Un alt punct interesant al mitului este faptul ca, odata ce Salacia devine sotia lui Neptun, ea nu mai stapaneste adancurile intunecate si ascunse ale oceanului; in schimb, ea devine regina suprafetelor calme luminate de soare.

Salacia  de mana cu Luna Noua in Berbec si in casa X  arata clar o retragere a noastra impusa, o izolare, ne ascundem, ne izolam, din cauza unor forte nevazute, de mana destinului, autoritati. Acuma, sufletul nostru se lupta cu o idee, cu o propunere, cu ceva de care vrem sa fugim cat mai departe pentru a evita o situatia de viata ( poate fi vorba de cariera si profesie, ambitii profesionale, figuri autoritare, conducatori, vointa divina, responsabilitati sociale, punerea in aplicare de catre autoritati a unui plan care ne priveste direct). Dar exista un intermediar (Delfinul) in toata aceasta poveste care ne poate convinge sa acceptam mana lui Neptun- Voia lui Dumnezeu, credinta, iubirea neconditionata, compasiunea, asa devenim mai buni decat am fi altfel. Apelul Salaciei este universal. Ne ajuta sa ne descurcam mai usor cu problemele profund tulburatoare, sa trecem prin momente dificile. Salacia aduce un sentiment de sensibilitate, apreciere, blandete si dragoste autentica pentru umanitate. Asa cum casatoria cu divinul – Neptun, o ajuta pe Salacia sa paraseasca teritoriul intunericului si sa devina regina suprafetelor calme luminate de soare, si noi trebuie sa ne aducem aminte de vorbele lui Isus:” Fara Mine nu puteti face nimic.” si sa ne legam de Dumnezeu, de Lumina, de iubire, pace si armonie.

Solutia Salacia nu este pusa in aplicare pe deplin decat dupa o anumita perioada( ea se retrage, se izoleaza, se ascunde) si dupa ce vine un negociator(Delfinul) care ii explica importanta casatoriei cu Neptun.
Nu exista nici o cale catre Lumina ( Salacia) decat prin Isus, este timpul sa ne trezim si sa il inviem pe Isus din noi. Aceasta Luna Noua de mana cu Salacia deschide multe linii de comunicare care ne pot ajuta sa vedem altfel viata, o situatie aparent critica din viata noastra. Indrumarile si binecuvantarile acestui moment cosmic ne pot schimba viata, gandirea, relatia cu noi insine, relatia cu cei din jur. Trebuie sa fim foarte atenti la intuitia noastra, la mesajele primite, la visele noastre, la ghizii spirituali, pot fi ajutoare divine pentru o noua abordare a relatiei cu sufletul nostru, cu adevarata putere a noastra. Este nevoie sa armonizam relatiile cu ceilalti dar si relatia cu sinele nostru divin, mijlocit de suflet, asta arata relatia lui Neptun si Salacia, asta este mesajul acestui moment cosmic important. Asa cum Salacia a acceptat indrumari din partea delfinului, si a luat decizia de a accepta relatia cu Neptun si noi putem accepta indrumari, sfaturi, ca o modalitate de a intelege mai bine o situatie. Dar Salacia arata, de asemenea, unde renuntam la propria noastra putere, suntem  urmariti, ingraditi, stapaniti  cu forta.

Ca participant direct la nunta cosmica, Chiron in Berbec si in casa X poate initia un nou proces de vindecare spirituala sau poate adanci si mai mult problemele si durerile noastre ce sunt cauzate de actiunile noastre, neatentie, graba, atitudine sfidatoare, furie, mandrie, lupte, ambitii profesionale, institutiile guvernamentale, autoritati, parinte autoritar. Este timpul sa lucram la problemele noastre de furie, manie si agresiune, relaxand anumite parti din noi care sunt predispuse sa lupte si sa-i atace pe ceilalti.

Lilith este subtila, nevazuta  dar simtita din plin. Simbolul ei este ca o mana ce poate arata un salut, un adio sau un avertisment. Unde apare Lilith ne intalnim cu intensitatea, cu dorintele profunde, cu pericolul, obsesia si durerea.

Luna Noua de mana si cu Lilith in Berbec ne cere sa recunoastem partea agresiva din noi si sa o controlam, sa fim atenti la tot ce este foc, metale, intrumente ascutite. O lumanare aprinsa poate purifica si curata locul in care traim. Negativ, Lilith este ispita, se joaca cu puterea, cu cei care se cred stapanii destinului celorlalti, cu cei care simt nevoia sa-si testeze caracterul puternic si puterea de a alege cele mai dificile cai pentru a-si atinge obiectivele, cu cei care calca “pe capul celorlalti” si-i zdrobesc pe cei care le stau in cale, cu comportamentul imprevizibil si credinta ca totul este permis, cu cruzimea. Raceala, o senzualitate reprimata, un spirit de concurenta exacerbat si tendinta de a-si atinge obiectivele prin presiune sunt toate trasaturile posibile ale lui Lilith in Berbec in casa X activate de aceasta luna noua.  Rolurile provocatoare sunt jucate de autoritati, barbati mai in varsta, superiori ierarhici, actiunile personale, colegi, armata, politie, unul din parinti. In esenta, Lilith este o sansa, un moment de cumpana, “ musti din fructul interzis”, alegi calea cea mai buna sau calea dezastrului, totul tine de karma(datorii). In fapt este exact sansa pe care Lilith i-a oferit-o Evei si lui Adam, povestea cu marul, cu “ puteti fi egalii lui Dumnezeu”… dar riscau si caderea. Ceea ce s-a si intamplat fiindca au ales calea minciunii, nu au tinut cont de sfatul primit, incercand sa se ascunda de Cretor, crezand ca nu-i vede nimeni. Asa si acum, Lilith este o sansa pentru cei pregatiti, pentru cei care se lasa condusi de suflet si spirit si nu de poftele si ispitele pamantesti. Fara un sistem de aparare, Lilith devine destul de traumatizanta si foarte greu de rezolvat.

“….Si nu ne duce pe noi in ispita
Si ne izbaveste de cel rau, Amin.”

Dar care este lectia cu care trebuie sa ne confruntam in aceasta perioada?
Libertatea interioara este mai importanta decat cea exterioara si, libertatea este data de spiritul nostru purificat de placerile trupului.

La nivel de suflet, Luna ne dezvaluie tiparele, obiceiurile care trebuie sa fie depasite sau transformate intr-o exprimare pozitiva pentru a avansa spiritual. Luna Noua in Berbec ne cere sa ne controlam furia, egoul, sa invatam sa transformam furia in diplomatie, sa facem pace cu tot ce este in jurul nostru, cu sufletul nostru. Fara iertarea unei greseli, poate incepe razboiul, de aceea, iertarea este un pas catre pace, catre echilibru, catre liniste sufleteasca. Si doar in tacere, in pace sufleteasca, se executa cele mai mari activitati.

Este timpul sa ne relaxam si sa ne imaginam fortele Berbecului ca o lumina care coboara asupra noastra si ne lumineaza mintea noastra si sa intonam  cu voce tare mantra AUM prelungind vocalele. Vibratia acestei mantre produsa in gat purifica organismul nostru. Sa o practicam in fiecare zi, sa ne luminam mintea, inima si sa credem in foarta acestei mantre.

Si asa cum spune Aivanhov, chemati Lumina sa va vindece:

“O, lumina, tu care esti cea mai inteligenta, intra in mine, vino sa-mi luminezi inima si mintea”. Si ea va veni sa va lumineze.
Dumnezeul meu, lumineaza-ma! Fiecare lucru sa-mi apara asa cum l-ai creat Tu. Lumineaza-mi calea!”

Adriana Tudosa

You may also like

9 Comments

  1. Splendit. Iti multumesc tie suflet minunat si minte luminata ! Am sorbit fiecare cuvant scris de catre tine ! Felicitari !!!

  2. Am r?mas f?r? cuvinte. Cît talent !!!
    Mul?umesc pentru sfaturi. S? ne ajute pe to?i Dumnezeu!

  3. Draga Adriana, te felicit pentru toate materialele pe care le trimiti spre noi, care de care mai impresionante si mai pline de invatatura divina, pe care le citesc cu mare interes si drag. iti doresc sanatate si putere de munca sa ne transmiti Lumina divina si a astrelor,in speranta ca vom fi mai buni, mai iubitori, mai conectati la Dumnezeu, acceptand cu intelepciune tot ceea ce viata ne ofera si invatand din greseli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.