MERCUR RETROGRAD IN LEU SI ZODIILE :15 IULIE -8 AUGUST 2012

O planeta retrograda este un profesor exigent care stie sa ofere lectii valoroase ,  ne poate ajuta sa ne redirectionam atentia spre zone unde este posibil sa fi uitat ceva . Astfel , ni se permite sa vedem si sa experimentam anumite lucruri dintr-o perspectiva cu totul diferita . Pentru a putea merge inainte trebuie totusi mai intai sa mergem in trecut si sa clarificam lucrurile. Nu trebuie uitat ca Mercur este “ghidul sufletului “ iar perioada de retrogradare ne poate arata calea catre sufletul nostru .

Simbolul Sabian pentru gradul 13 LEU   :

“ UN  BATRAN CAPITAN DE VAS SE ODIHNESTE  INTR-UN BALANSOAR PE VERANDA VILEI LUI.”

La prima vedere , intr-o analiza simpla a acestui simbol sabian , de fapt la o prima citire , pot spune ca tara noastra Romania este in atentia lui Mercur retrograd –Mesagerul lui Dumnezeu . Astrologia continua sa ma uimeasca in fiecare minut din viata mea , cateodata am impresia ca totul se deschide catre mine doar pentru a fi atenta la “ soaptele astrelor “ care vor sa-mi confirme ca “ este bine ceea ce faci , noi suntem alaturi de tine “. Este un grad ce accentueaza ciclicitatea , istoria care se repeta dar da data asta ni se cere sa meditam profund , sa incercam sa invatam din experientele trecutului pentru a construi un viitor mai bun . Este o atentionare a Mesagerului lui Dumnezeu , o atentionare ce ne cere  sa fim atenti la experientele din trecut , la istoria care se repeta , doar asa putem evita greselile similare ,  doar asa putem schimba greselile trecutului. Prin reflectie , atentie, maturizare ,ne putem construi un viitor mai bun. De cele mai multe ori, universul ne atentioneaza cand o nava poate naviga si cand aceasta trebuie sa stea in port, acuma , Mercur retrograd ne atentioneaza ca mintea noastra are nevoie de odihna , de analiza a trecutului , acolo gasim alegeri  gresite pe care trebuie sa le corectam, sa nu  le mai repetam. Balansoarul –mintea noastra, constiinta noastra  poate contempla trecutul  dar si prezentul si poate face comparatii , aici cuvantul cheie este “ amintire “ . Balansoarul mai poate fi asociat si cu nevoia de a ne gasi libertatea , sa ne eliberam de restrictiile care ne impiedica sa ajungem la adevarata cale a sufletului nostru.

Taurii ,Leii , Varsatorii , Scorpionii  (primul decan) vor simti din plin influenta lui Mercur retrograd in Leu .

Gemenii si Fecioarele vor simti si ei din plin influenta lui Mercur retrograd ,doar vorbim de guvernatorul acestor semne zodiacale .

Acest horoscop facut in functie de energizarea caselor astrologice ( domenii de viata ) ,este mai précis daca va cunoasteti semnul ascendentului ; in acest caz , cititi mai intai la semnul ascendentului si apoi la semnul soarelui natal.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Cu Mercur retrograd  in Leu  se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii. Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale si creative. Regandirea modului de comunicare cu  iubitul , cu copii sunt posibile in aceasta perioada  dar trebuie evitate hotararile in aceste domenii din viata voastra. Abordati cu intelepciune orice comunicare cu  iubitii, copii , reexaminati problemele de comunicare cu acestia deoarece este un timp in care puteti vedea destul de clar unde sunt problemele si ce trebuie sa faceti.Evitati sfeculatiile financiare in aceasta perioada.
Mercur retrograd guverneaza casa gandirii practice , a fratilor dar si casa muncii , colegilor, sanatatii , in consecinta pot aparea unele probleme si in aceste domenii din viata voastra care trebuiesc rediscutate, rearanjate , redirectionate .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Cu Mercur retrograd in Leu se poate vorbi de un timp in care se pot ivi neintelegeri cu membrii familiei, pot interveni neintelegeri legate de o casa, de o afacere imobiliara . Problemele legate de familie nerezolvate in trecut pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare . Este un timp bun pentru a face un plan pentru redecorarea casei, pentru schimbarea casei pe care sa le puneti in aplicatie dupa perioada lui Mercur retrograd, abordati cu intelepciune comunicarea cu membri familiei , cu iubitul , cu copii.
Mercur guverneaza  casa II –casa banilor , valorilor personale dar si casa V-casa iubirii, copiilor , in consecinta poate sa apara un iubit din trecut , puteti restabili o legatura mai buna cu copii vostri, puteti sa va ganditi cum trebuie sa va folositi valorile personale pentru a face mai multi bani, pentru a obtine securitate si stabilitate financiara si emotionala .

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Cu Mecur retrograd  in Leu se pot reanaliza vechile dispute cu un frate, cu o sora, cu un vecin , este posibil sa pierdeti anumite scrisori, documente , puteti fi destul de neclari in modul de folosire a unor cuvinte, puteti da unele mesaje confuze celor apropiati, puteti primi mesaje neclare, puteti sa intelegi gresit anumite cuvinte, deci atentie.  Este un timp in care atentia la documente, cuvinte, drumuri, la ce cumparati  trebuie sa fie destul de mare deoarece puteti pierde lucruri, documente, puteti sa va pacaliti la cumparaturi, puteti sa aveti unele greutati cu masina, cu condusul masinii. Atentie la calatoriile scurte, la relatia cu cei apropiati voua, la modul cum comunicati cu ei.  Modul de gandire , sistemul nervos sunt sub influenta acestei energii puternice ,”cuvintele “ va pot deveni prieteni sau dusmani,deci mare atentie.
Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic, a personalitatii dar si casa familiei , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , puteti fi mai nelinistiti , pot aparea in lumina unele secrete legate de familia voastra .

Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati. Puteti gasi modalitati noi de a  da viata unor  dorinte vechi .

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Cu Mecur retrograd in Leu sunteti ajutati in repararea unor probleme legate de bani, valoare personala, bunuri personale. Este cel mai bun timp de a reflecta la anumite investitii fiind ajutati in revizuirea unui plan de afaceri, in revizuirea valorilor personale , in intelegerea modului corect in care trebuie sa va folositi anumite talente pentru a face bani.  Ar trebui sa  fiti atenti la toate deciziile referitoare la bani si cum va cheltuiti banii.
Mercur guverneaza casa III –domeniul gandirii practice, frati, rude , drumuri scurte dar si casa XII –casa secretelor ,  a platii karmice . In aceste domenii din viata voastra , Mercur retrograd se vrea un judecator drept ce poate sa va invete ca totul cere un echilibru dar si o plata . Se pot ivi neintelegeri cu fratii, surorile, vecinii, se pot pierde documente , se pot pierde informatii pretioase, puteti sa va inselati la cumparaturi, deci , atentie marita . Se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru .Minciuna , falsul , secretele ies in lumina in aceasta perioada.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Cu Mercur retrograd in Leu se poate vorbi de punerea in prim plan a unor greseli privind relatiile voastre, modul in care va folositi propria individualitate. Nu este cel mai bun timp de a face investitii, de a cumpara lucruri “ valoroase”, in schimb sunteti ajutati in descoperirea unor investitii proaste, in descoperirea unor greseli in unele hotarari luate in legatura cu banii  unei afaceri.  Atentie la modul de comunicare cu partenerul , cu asociatul , aici pot aparea destule neclaritati , se pot intelege gresit anumite vorbe ,atentie la ce semnati intr-un parteneriat, atentie la ce semnale primiti de la corpul vostru. , atentie la sanatate. Poate fi un timp in care neintelegerile cu partenerul de viata se pot ivi dintr-o dorinta de a fi singuri, de a va pune in evidenta propria individualitate si de a se tine seama de ea. Abordati cu intelepciune comunicarea cu partenerul de viata, cu cei din jur.
Mercur  guverneaza casa valorilor personale , a banilor castigati prin forte proprii dar si casa prietenilor ,sperantelor ,in consecinta pot aparea provocari si in aceste domenii din viata voastra ,orice problema aparuta trebuie redefinita , reajustata pentru a fi pe placul acestei energii retrograde . Mercur retrograd poate aduce in prim plan probleme legate de banii personali, de folosirea inadecvata a valorii personale , a anumitor talente in castigarea sigurantei materiale dar  pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Cu Mercur retrograd in Leu  se poate vorbi de o perioada mai tulbure  in care puteti  simti nevoia de singuratate, de izolare , subtilitatea, intuitia, imaginatia sunt armele voastre in aceasta perioada, arme pe care le puteti folosi in favoarea voastra, in rezolvarea unor probleme in afaceri , in rezolvarea unor probleme din trecutul vostru , probleme legate de minciuna, fals, inselaciuni. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a lui mercur intr-o casa denumita simbolic “ casa a izolarii “,am putea vorbi de o energie destul de confuza care va poate complica existenta,va puteti insela sau puteti fi inselati ,problemele trecutului va pot sacai intr-un mod continuu, mesajele primite le puteti interpreta eronat, deci atentie. Mercur guverneaza casa I –casa corpului fizic,a personalitatii dar si casa carierei , vietii sociale ,in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra ,puteti fi mai nelinistiti ,pot aparea in lumina unele secrete legate de cariera voastra , de viata voastra sociala .Poate fi un timp al provocarilor in domeniul carierei,  imagine publica,  vietii sociale, confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala. Probabilitatea de a fi inteles gresit si de a intelege gresit anumite lucruri este foarte mare in cazul vostru in timpul lui Mercur retrograd deoarece vorbim de o miscare retrograda  a guvernatorului vostru, de aceea, va recomand multa atentie in ceea ce spuneti, in ceea ce semnati.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Cu Mercur retrograd in Leu se poate vorbi de neintelegeri  cu un prieten, cu un grup de prieteni, puteti vedea destul de clar in aceasta perioada cine va este prieten si cine nu , pe cine puteti conta. Pot fi rupte anumite prietenii, pot fi amanate anumite intalniri , pot aparea in viata voastra prieteni din trecut,puteti fi inselati de prieteni,  puteti cunoaste un om important ce poate sa va ajute in rezolvarea unor probleme.Atentie la modul de comunicare cu prietenii.
Mercur guverneaza casa IX  –casa studiiilor mari, calatoriilor ,  strainatatii  dar si casa secretelor , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra . Atentie in calatorii, pot aparea in lumina unele secrete legate de trecutul vostru care pot cauza greutati destul de mari. Poate fi un timp al provocarilor legate de aspectele juridice, invatamant, legi, drumuri, calatorii lungi, relatiile cu strainatatea, cu strainii dar  se poate vorbi si de  confuzie , nevoie de singuratate, de izolare,de  rezolvarea unor probleme in afaceri , de  rezolvarea unor probleme din trecutul vostru.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Mercur retrograd in  Leu  poate aduce destula confuzie in casa carierei, in viata sociala, puteti constata ca in aceasta perioada  comunicarea cu sefii, cu colegii  este destul de confuza, aici pot aparea destule necazuri. Nu este cel mai bun timp pentru luarea unei decizii referitoare la schimbarea carierei. Incercati sa fiti cat mai clari in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu familia. Unele proiecte  incepute ,unele idei privind schimbarea locului de munca dar si a statului social pot cunoaste modificari, poate fi o adevarata inversare a ceea ce ati gandit , a ceea ce ati visat sa schimbati in cariera voastra . Nu uitati ca Mercur retrograd  scoate la iveala tot ce este ascuns in domeniul carierei ,vietii sociale .
Mercur guverneaza casa VIII   –casa transformarii , banilor  veniti din alta parte , creditelor , mostenirilor dar si casa prietenilor, sperantelor ,in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra , atentie la sanatate , la banii veniti din alta parte , este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , pot aparea anumiti prieteni din trecut, puteti constata ca un prieten nu este nici pe departe asa cum credeati, puteti fi inselati de prieteni.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Mercur retrograd in Leu  poate incurca drumurile voastre, poate strica anumite relatii cu strainatatea, poate sa va faca sa renuntati la anumite cursuri, pot aparea in prim plan provocari legate de anumite aspecte juridice .  Nu este cel mai bun timp sa luati decizii  , la intreruperea unui curs, la ruperea unui parteneriat cu strainatatea. Atentie mare la drumuri, la cum conduceti masina. Mercur guverneaza casa VII   –casa partenerului  dar si casa carierei, vietii sociale , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra .Confuzia poate aparea in comunicarea cu sefii, cu partenerii, cu copii, cu oamenii ce detin o anumita putere sociala, neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, deci atentie .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Mercur retrograd in Leu poate sa va dea de lucru in orice initiativa financiara legata de un plan de afaceri, se poate vorbi de intarzieri legate de calatorii, transport, sprijin financiar, imprumuturi. Este un timp in care va puteti da seama ca nu va puteti baza pe banii unui partener, puteti fi inselat de un partener, puteti rupe o relatie de afacere , puteti descoperi ca partenerul de afaceri nu este chiar asa de “ sfant”. Simtul afacerilor este destul de confuz, putem vorbi de necazuri in afaceri, probleme cu banii, cu plata anumitor credite, cu plata unor impozite. Nu este cel mai bun timp de a lua hotarari legate de un partener de afaceri, de a face diverse imprumuturi, atentie mare in comunicarea cu partenerii de afaceri, cu persoana iubita.
Mercur  guverneaza casa VI   –casa muncii , colegilor , sanatatii  dar si casa studiilor mari, calatoriilor , straintatatii, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra . Pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, puteti fi  nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel  instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada , deci atentie .

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Cu Mercur retrograd in Leu se poate vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie , diverse parteneriate pot fi energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui angajament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala  , cel mai bine ar fi sa fiti mai atenti in comunicarea cu partenerul  , sa reexaminati problemele cuplului vostru.
Mercur  guverneaza casa V   –casa iubirii , copiilor ,creativitatii personale dar si casa VIII –casa transformarii , banilor primiti prin diverse parteneriate , credite, in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Se poate vorbi de un timp al confuziilor legate de un iubit, pot aparea unele probleme de comunicare cu un iubit, cu copii, poate aparea un iubit/ iubita din trecut . Este o perioada de revizuire a legaturilor romantice, a relatiilor cu copii, a proiectelor creative , a modului de folosire a energiei mentale dar sunteti ajutati si in regandirea unui plan de afaceri, in analizarea si reorganizarea unui parteneriat in care banii sunt in prim plan.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Cu Mercur retrograd in Leu  pot aparea neintelegeri la locul de munca, cu colegii, cu sefii, sunteti nemultumiti de programul de lucru, orice rutina, orice amanunt va poate creste nervozitatea manifestand astfel dispersie , instabilitate in munca . Sistemul nervos este cam afectat in aceasta perioada iar din aceasta cauza va puteti certa cu colegii, cu sefii, comunicarea cu cei de la locul de munca este cam confuza in aceasta perioada Regandirea modului de abordare a unui  loc de munca, a modului de colaborarea cu sefii, cu colegii sunt posibile in aceasta perioada, nu este un timp bun de a lua hotarari decisive in aceste directii. Abordati cu multa intelepciune comunicarea cu   colegii, cu sefii ,pot aparea  “ probleme din trecut “ in acest domeniu, probleme pe care trebuie sa le reexaminati , catalogati,etichetati . Atentie la sanatate.
Mercur guverneaza casa IV   –casa familiei , parintilor dar si casa VII –casa partenerului , in consecinta pot aparea provocari si  in aceste domenii din viata voastra. Putem  vorbi de un timp al confuziilor in parteneriate , neintelegerile cu partenerul de viata se pot intensifica, frustrarile in casatorie si in relatia cu familia sunt energizate de vorbe ce  pot capata alte sensuri, de anumite  mesaje prost intelese. Este o perioada buna pentru regandirea unui aranjament partenerial dar nu si pentru hotarari legate de ruperea unui parteneriat sau intrarea intr-o noua relatie parteneriala . Problemele nerezolvate in trecut legate de familie , de partener  pot reveni in aceasta perioada fiind cel mai bun timp de a gasi o solutie , de a gasi o cale de impacare .

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

 1. Multumim, Adriana, pt ce ne.ai vestit!

  Eciuat insa, ca desi eu sunt Gemeni (19.06.78 – 5.30 a.m.), cu asc. in Rac, totusi la genul asta de horoscop, pe care tu.l publici de cate ori are loc vreun eveniment astral, cele petrecute in viata m ea se regasesc la Gemeni , si nu la rac. Cum iti explici?
  Mercur , la mine este in casa XII.

 2. am si eu cam aceeasi nedumerire referitoare la zodia in care m-am nascut si ascendent. desi am ascendentul in pesti mai mult are legatura cu zodia fecioarei atunci cand apar evenimente astrologice. asta pentru ca in pesti nu am nici o planeta iar in fecioara am 4 planete ca sa nu o mai pun la socoteala si pe juno?
  legat de mercur retrograd am si eu o nelamurire pentru ca desi am mercur retrograd in harta natala si chiar in casa a 6-a, de data asta este in conjunctie cu nodul sud sau pedeapsa in viata. si recunosc ca ma face nelinistita aceasta conjuctie. iti multumesc Adriana pentru articol si pentru raspunsul la aceste nelamuriri ale mele.

 3. Draga Adriana,

  Iti urmaresc articolele de ceva vreme. Iti admir nu doar anvergura cunostintelor cat si talentul de a scrie.
  Ne poti spune ceva si despre Marte in Balanta si complicatiile pe care le atrage? A facut opozitie cu Uranus, in cazul meu si cu Saturn in casa VII, si urmeaza o conjunctie cu Saturn (casa I pt mine).
  Multumesc. Dora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.