LUNA NOUA IN BERBEC–21 MARTIE 2023, ORA 19 :24, ORA ROMANIEI–“Eu sunt harul lui Dumnezeu”

“Cel ce este in voi, este mai mare decat cel ce este in lume” 1 Ioan 4:4

O Luna Noua are loc atunci cand Soarele si Luna se unesc pe cerul noptii. Din punct de vedere astrologic, luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Aduce energii benefice pentru a planta o samanta, a stabili intentii, a imagina posibilitati.
Acuma, nunta cosmica (Luna Noua) are loc pe gradul 0:50 Berbec. Lumina ( Soarele) se uneste cu intunericul ( Luna) si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 21 din orice semn zodiacal. Aceasta este una dintre cele doua luni noi in semnul Berbec. Daca prima Luna Noua activeaza gradul 1 Berbec, urmatoarea luna noua va fi o Eclipsa de Soare pe 20 aprilie si va activa gradul 29:50 Berbec.
La masa cosmica sta Mercur pe gradul 5:05 Berbec (vesti, comunicare, documente, calatorii, comert, smecherii). Pluto destul de obosit pe gradul 29:58 Capricorn trimite acestei luni noi  o solutie karmica la o problema. Acesta poate fi, de asemenea, un moment puternic pentru a ne  rupe de un vechi obicei. Conducatorul acestei lunatii proaspete in Berbec este Marte pe gradul 28:12 Gemeni. Daca Pluto vrea pace, Marte chiar poate strica nunta si asta datorita aspectului de careu (90 grade) cu Luna Noua.

Daca tot am prezentat invitatii, sa inceapa nunta cosmica si sa imparta daruri pentru noi pamantenii, beneficiarii directi ai acestui moment astral important.

Odata cu semnul Berbec incepe un nou ciclu de viata. Berbecul, ca si spiritul primavarii, este aprins, plin de initiativa si gata sa conduca si sa dea nastere unei vieti noi. Berbecul este liderul sau pionierul zodiacului. Intruchipeaza pasiunea, carisma si entuziasmul pentru noi aventuri mentale sau fizice. O luna noua are intotdeauna magia ei pe care o revarsa si asupra noastra in scopul initierii unor noi activitati care sa ne apropie incet, incet, de divinitate, de lectia noastra de viata. Luna Noua in acest semn este puternica si benefica unor inceputuri proaspete ce ne vor pune in lumina identitatea, autenticitatea, curajul, maiestria noastra. Energia de foc a Berbecului ofera optimism, indrazneala, capacitate de a lupta, “ sa mergem inainte” , deci un indemn cosmic catre speranta, incredere. Este cel mai bun moment pentru dezvoltarea obiectivelor personale, sa incercam ceva nou, de pionerat, dar fara sa fim agresivi. Asa cum natura invie si noi putem reinvia pe un alt nivel daca reevaluam relatia noastra cu noi insine, daca facem schimbari importante in viata noastra. Este cea mai buna perioada pentru a ne exprima autenticitatea, sa ne bazam pe noi insine, sa cautam fericirea in noi fara a da vina pe ceilalti ca nu aduc fericirea in viata noastra. Este un moment bun pentru a ne revitaliza prin experiente care implica ceva nou.
Daca mergem pe calitatile inferioare ale Berbecului, atunci aceasta luna noua ne va tine sub stres si legati de orgoliu, aroganta, cruzime, nerabdare, dorinta de a-i controla pe ceilalti, judecati superficiale, minte ingusta.
Cu toate acestea, aceasta luna noua ne spune ca ne putem recastiga securitatea dorita daca ne legam de calitatile superioare ale Berbecului care sunt latente in interiorul nostru: sa actionam independent si nu co-dependent, sa fim curajosi, sa ne asumam riscuri sanatoase, sa propagam adevarul, sa-i incurajam pe ceilalti sa fie ei insisi. Mai presus de orice, trebuie sa ne incredem in Domnul in orice vreme!
Experimentati aceste cuvinte: “Ajutorul imi vine de la Domnul care a facut cerul si pamantul”.Glorie Lui !
Cand privim catre Dumnezu, suntem mantuiti de tot trecutul nostru. Dar nu numai pentru mantuire, ci si pentru traire, pentru viata prezenta, tot de la El ne vine ajutorul. De la toate framantarile, de la necazuri, de la boli, de la ispite si incercari, sa ne ridicam ochii spre El. Spre El, numai spre El!

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.
Luna Noua in Berbec energizeaza casa VI,  o casa naturala a fecioarei, o casa a muncii,  a devotamentului pentru ceilalti si a aptitudinilor de vindecare. Aici, noutatile tin de locul de munca, proiecte de munca, sefi, colegi, sanatate. A sasea casa reprezinta si salariatii, angajatorii, problemele legate de sanatatea publica, siguranta, igiena, fortele de aparare care protejeaza, legile muncii. Ar putea indica un nou stil de viata si  un nou regim de sanatate. Este posibil sa aduca posibilitatea schimbarii locului de munca. Luna Noua in aceasta casa reprezinta o faza puternica de purificare prin controlul imediat al activitatilor zilnice, al rutinelor zilnice. Problema spinoasa a acestui moment de Luna Noua este critica si ar trebui sa stam cat mai departe de aceasta atitudine care nu face decat sa ne afecteze si pe noi nu numai pe cel criticat. S-ar putea sa gasim modalitati de a invata cum sa ne bazam pe noi insine si sa fim fericiti in acest sens. Este momentul sa ne revitalizam prin experiente care rup rutina si care implica sa facem ceva nou si proaspat.
Aceasta luna noua de foc este excelenta pentru a depasi limitarile si obstacolele externe, pentru a ne depasi fricile de esec, frica de a ne imbolnavi, frica de autoritati……orice fel de frica…. Norocul ii favorizeaza pe cei curajosi.

Prezenta lui Mercur in Berbec aproape de Luna Noua poate de asemenea, sa revigoreze dezbaterile. Chiar si conversatiile controversate si aprinse pot ajuta la obtinerea unei noi perspective asupra a ceea ce trebuie sa facem in continuare. In acelasi timp, acest aspect poate creste capacitatea noastra de a fi flexibili si de a face ajustari rapide la aparitia de noi oportunitati. Poate fi si un mesaj important, o stire importanta, un telefon, o calatorie scurta, care intr-un fel ajuta sa plantam semintele benefice noua.

Cu Luna Noua pe gradul 0:50 Berbec in aspect se sextil benefic cu Pluto pe gradul 29:59 Capricorn, vom avea tendinta de a cauta un sens mai profund pentru viata noastra.  Pluto pe gradul 29:59 Capricorn dezvaluie o completare karmica… va pune probabil accent pe un capitol karmic care este gata sa se incheie. Acest lucru s-ar putea invarti in jurul traditiilor, familiei, parinti, munca, sanatate, finante, cariera, prieteni. Deci, daca am urmarit ceva care nu rezoneaza cu adevarul sufletului nostru, acum putem sti ce sa facem. Pluto este transformator. Sextilele ofera oportunitati pe care le putem lua sau le putem lasa. Combinatia dintre Pluto si aceasta luna noua ne-ar putea oferi puterea de a arde totul pana la pamant si de a incepe din nou.
Marte, conducatorul Berbecului, formeaza un patrat in afara semnului lunatiei si putem fi impulsivi, neatenti.

Aceasta Luna Noua in Berbec este suficient de puternica pentru a ne scoate din orice situatie care ne limiteaza. Focul acestei lunatii vorbeste despre pasiune, curaj, miscarea inainte, inlaturarea temerilor. Aduce oportunitati de a incepe din nou, de a incerca lucruri noi si de a face alegeri diferite. Lucrurile se misca, scanteia (berbecul-foc) trimisa de sus poate fi un sprijin important pentru noi actiuni, pentru alegeri indraznete care sa deblocheze situatiile de viata grele. Este timpul sa ne eliberam de vechile identitati si sa evoluam in lumina scanteii divine din noi. Sa incepem din nou, sa mergem mai departe doar cu Domnul ………si …..sa spunem :

“Domnul este pastorul meu,
Nu duc lipsa de nimic” Psalmul 23

“Eu sunt harul lui Dumnezeu” este o mantra (o cantare) ce ne ajuta sa stabilim o relatie ferma cu sinele nostru divin. Aceasta mantra functioneaza deoarece ne determina sa ne concentram asupra noastra si asupra adevaratei noastre identitti.  Ne ajuta  sa ne eliberam de gandirea negativa si de constiinta victimei. Construieste stima de sine si iubirea de sine. Pe masura ce aprofundam si purificam relatia cu noi insine, deschidem aceleasi posibilitati in relatiile noastre.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.