LUNA PLINA IN RAC – 12 IANUARIE 2017, ORA 13:33 ,ORA ROMANIEI – MORI SI DEVINO…..

cruce-de-lumina

Este ceea ce Goethe insusi cuprinde in urmatoarele cuvinte:
 Si atata timp cat nu traiesti aceasta:
 Mori si devino!
Esti doar un oaspete mohorat
 Pe acest intunecat Pamant.
Caci omul ajunge sa dobandeasca aceasta capacitate de a-si configura sinea superioara, tocmai atunci cand face sa moara in sine natura sa inferioara. Omul este capabil sa se apropie de Dumnezeire numai daca si-a invins natura inferioara din el. Numai omul pregatit, cel care a trecut prin katharsis, prin probe dure si purificare launtrica, poate cuprinde divinul.” Rudolf Steiner

Incepem anul 2017 cu o Luna Plina in Rac pe gradul 22:27, vorbim de un moment astral important ce face parte dintr-o configuratie astrala mai rara , o Cruce Cosmica cardinala.
Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Luna este cea care ne ghideaza in fiecare moment, ea este profund conectata la viata noastra pamanteasca si este un traducator cosmic, un animator, un ordonator al influentelor planetare si celeste. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceste energii maxime care ne pot ajuta sa descoperim si sa dezvoltam pe mai departe lucrurile bune din viata noastra, iar, daca suntem suficienti de atenti, este cel mai bun moment pentru a pune stop unei actiuni care nu poate duce nicaieri.

O Luna Plina pe axa Rac –Capricorn, este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Rac si Capricorn. Ambele semne vor sa construiasca ceva durabil dar in timp ce Racul vrea sa construiasca o casa, o familie, Capricornul vrea sa construiasca un stat, un imperiu, o afacere, o cariera puternica. Daca Racul are nevoie de constructii adevarate pentru familia lui, Capricornul are nevoie de aceste constructii pentru o societate, pentru siguranta unei colectivitati, tari.
Ambele semne vorbesc despre sensibilitate, siguranta, securitate, responsabilitati dar intr-un mod diferit. De fapt, aspectul de Luna Plina poate fi privit ca un examen astral condus de entitatile solare si lunare, un examen pe care il trecem sau il putem pica, asta in functie de cat de bine suntem pregatiti. In timpul acestui examen astral, cei doi profesori cosmici ne testeaza diferit, daca Luna in Rac ne intreaba despre necesitatile noastre, Soarele in Capricorn ne intreaba daca societatea in care traim este in stare sa ne satisfaca aceste necesitati.

Racul ne invata gramatica verbului “ a simti” in timp ce semnul Capricorn  ne invata gramatica verbului “ a folosi”, in consecinta, opozitia Rac si Capricorn ne cere un echilibru intre ceea ce simtim si ceea ce folosim pentru construirea sigurantei noastre, a societatii in care traim, muncim, iubim. O Luna Plina pe axa Rac -Capricorn va pune un accent deosebit pe femei, functii inalte, autoritati, pe tot ce tine de “acasa”, familie, radacinile noastre, trecutul nostru, mama, instinct matern, probleme in familie, tara, patriotism, stabilitate emotionala si financiara. In general, pentru cei fara probleme in familie, aceasta lunatie poate fi blanda dar pentru cei care se confrunta deja cu situatii personale (cariera, familie, servici, iubire) grele, exista un potential de durere, sensibilitate extrema, fracturi in relatiile de familie, probleme de sanatate ale parintilor, mamei.

Luna Plina, opozitia dintre Luna in Rac si Soarele in Capricorn  activeaza axa III-IX, o axa ce deschide batalia intre mintea practica, experientele pamantesti si mintea mare, experientele care lasa materialul si imbratiseaza cunoasterea spirituala, credinta, casa lui Dumnezeu.
In casa III, Luna Plina in Rac aduce roade prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media, invatamant, persoane cu o anumita autoritate. Cu Luna Plina in Rac intr-o casa naturala a Gemenilor putem avea realizari importante prin lucruri care isi demonstreaza eficienta, prin cuvant, scrieri, mesaje, informatii, calatorii, comert, invatamant. Cum casa III este o casa a comunicarii imediate, o Luna Plina in Rac accentueaza emotiile si sensibilitatea in comunicare, pot aparea blocaje, auto-limitari, stiri devastatoare legate de familie, mama, neam, tara. In casa III, totul se reduce la “cine si ce influenteaza mintea ta” iar aceasta Luna Plina va evidentia acest lucru prin informatiile primite de la Soarele in Capricorn din casa IX, o casa ce vorbeste despre  viziunea asupra lumii, adevar divin dar si excese, grandomanie.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie ( ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii.

Acuma, Luna in Rac in opozitie cu Soarele in Capricorn ( faza de luna plina) de mana cu Pluto in Capricorn si Jupiter in Balanta in opozitie cu Uranus in Berbec formeaza pe cer Marea Cruce Cardinala. Acest eveniment astrologic incredibil vesteste vremuri noi, este criza care distruge, sterge o cale si creeaza sau perfectioneaza o noua forma, o noua cale. Semnele cardinale sunt pionerii zodiacului, sunt initiatoare, impulsive cu privire la actiunile lor, fiecare semn astrologic vrea sa isi impuna identitatea, nevoia, calea. Daca Berbecul actioneaza la nivel de individualitate( eu sunt), Racul actioneaza la nivel de familie, camin, tara, neam, Balanta se implica in relatii, diplomatie, corectitudine in justitie iar Capricornul vrea structuri sigure, realizari manifestate de durata, pana aici poti merge. Exista destula violenta indusa de aceste energii dar care nu distrug de dragul distrugerii ci de dragul eliberarii si eliminarii obstacolelor care stau in calea noastra. Oricum, aceasta cruce cosmica stie cel mai bine ce trebuie dezlegat, aruncat, vindecat, reinventat.

Daca axa Rac/Capricorn vorbeste despre echilibrul, dezechilibrul dintre familie, cariera, viata privata, viata publica, realizari vazute de lume, mama si tata, camin personal, tara, axa Berbec /Balanta vorbeste despre eu-tu, iindividualitate, echipa, razbunare, diplomatie, legea ta, legea noastra. Cu Uranus in Berbec in aspect de careu atat cu Luna in Rac cat si cu Soarele in Capricorn, imprevizibilul ne plesneste din toate partile dar in special, acesta tine de trecut, secrete, schelete ascunse, dusmani, inchisori, detinuti, societati secrete, negocieri in spatele usilor inchise.

Jupiter in Balanta ( relatii, expansiune prin relatii, corectitudine) in aspect de careu cu Luna in Rac si Soarele in Capricorn nu face decat sa amplifice lipsa de vigilenta, asocierile nocive, sanctionarea erorilor, tradarile, dezacorduri in familie mai ales daca interesul material este primordial. Se vrea prea mult, prea repede si fara un gand la consecintele care pot aparea, de aceea, moderatia este cheia depasirii tuturor provocarilor, nu muscati mai mult decat puteti mesteca. Acest prea mult si prea repede poate aparea in aspectele legate de munca, conducatori, superiori, parteneriate, casnicii, aplicarea legii, lupta pentru putere juridica, strainatate, straini, rude, trafic, masini.

Luna Plina in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn induce emotii intense, profunde, putem experimenta un fel de transformare si o eliberare de emotiile pe care le-am reprimat sau ignorat. Aceasta influenta astrologica ar putea provoca schimbari majore in viata, “ mori si devino” este expresia cheie a lui Pluto tradusa intr-un limbaj omenesc de aceasta lunatie.
Pluto este primar, impulsiv, nuclear, ne invata ca schimbarea este necesara, toate lucrurile expirate vor fi date deoparte fara mila pentru a face loc unei schimbari progresiste. Aceasta energie nucleara pune un accent deosebit pe restructurarea tuturor sistemelor, guvernelor, economiei, politica, sistem bancar. Cu Pluto in Capricorn in fuziune cu Soarele in Capricorn si in opozitie cu Luna in Rac, “ cartile sunt date pe fata” in special in tot ce este corupt, mascat, deghizat in luptele pentru putere, in jocurile puterii, constructii politice marunte, casnicii, partener de viata, conducatori.

Pozitiv, aceasta cruce cosmica cardinala aduce in lumina problemele toxice , puterea toxica, structurile toxice (Pluto ) care cer o revolutie in gandire ( Uranus), o abordare corecta a relatiilor si a justitiei, pentru a restabili armonia in tot ce tine de viata privata si publica, familie si cariera, camin si tara.

Care sunt caile de iesire?

Marte in Pesti in casa XI  devine intr-un fel aliatul nostru si asta datorita aspectului de trigon benefic cu Luna Plina in Rac.
Marte in  Pesti si in casa XI, o casa naturala a Varsatorului, devine un luptator foarte idealist si aparator al idealurilor umanitare, este devotat idealismului religios, romantic, politic si social, capabil sa isi foloseasca vointa pentru un scop mai mare in orice fel de circumstante. Aici, campul de lupta al razboinicului nostru impleteste emotia cu mentalul si trebuie sa reformeze, sa schimbe lumea. Impulsul umanitar este stimulat iar activitatile de grup si eforturile de cooperare, compasiunea, credinta, rasplatesc, construiesc cai noi. Marte in aspect de trigon cu Luna in Rac favorizeaza indrazneala, tenacitatea, forta mentala si fizica, caile constructive atat in lumea afacerilor cat si societate.
Saturn in Sagetator  in casa VII este o alta cale de iesire care ne ajuta sa scapam din provocarile acestui moment cosmic si asta prin rabdare, efort sustinut, acceptarea unor limite, propagarea adevarului si corectitudinii.
Saturn in Sagetator si in casa VII pune un accent deosebit pe relatii corecte, mature iar in aspecte benefice cu Uranus in Berbec si Jupiter in Balanta, aduce prietenii fidele, sfaturi intelepte, protectii serioase, realizarea unor obiective importante pentru un grup de oameni.

Marea Cruce Cardinala este o mana cosmica intinsa pentru  a corecta greselile noastre in mai multe domenii de viata si pentru a ne echilibra viata. Cum in astrologia sociala, Luna reprezinta poporul, democratia, opinia publica, viata de familie, aceasta Luna Plina in Rac arata ca trebuie sa invatam ca actiunile noastre au intotdeauna consecinte, nu doar pentru noi ci si pentru tara, clan, familie, profesie.

Influenta majora a acestei lunatii este asupra celor nascuti in jurul datei de 12 din semnele cardinale Rac, Capricorn, Berbec, Balanta  dar si pentru cei care au planete personale intre gradele 19-25  din orice semn zodiacal.

Crucea  este legata de mantuitorul nostru Iisus Hristors iar jerta lui a devenit un simbol al mantuirii oamenilor. Astfel, Crucea devine un simbol al credintei, al victoriei asupra mortii, al protectiei divine.

“Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu”(Corinteni 1,18).

astro_2gw_424_luna_plina_rac_2017-44950-55813

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Multumesc mult frumoasa Doamna! Acest articol este ca si o cruce care ne ajuta sa reechilibram situatia care se va reaseza in alt mod. Dumnezeu sa va ajute in toate!

  2. Multumesc,esti un inger!fiind scorpion(mori ca sa renasti)cred cu tarie ca aceasta cruce astrala este un semn trimis de dzeu,iar tu esti in continuare ghidul meu.Dzeu sa te binecuvinteze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.