LUNA NOUA IN VARSATOR – 28 IANUARIE 2017, ORA 2: 07, ORA ROMANIEI – :” CONEXIUNI MAGICE, COMPLOTURI”

varsator

“Si atunci veti vedea de ce in locul vechiului mit despre Osiris-Isis poate veni mitul cel nou despre Isis si de ce pentru omul epocii prezente sunt necesare amandoua, impreuna; de ce la cuvintele care rasuna spre noi din Egiptul antic, de la statuia din Sais: Eu sunt Universul, eu sunt trecutul, prezentul si viitorul; valul meu nu l-a ridicat inca nici un muritor –, de ce in aceste cuvinte trebuie sa se imbine un altul, de ce azi aceste cuvinte nu mai trebuie sa sune in mod unilateral, doar spre sufletul uman, ci sa fie insotite de cuvintele: Eu sunt omul. Eu sunt trecutul, prezentul si viitorul. Valul meu ar trebui sa-l ridice orice muritor.” Rudolf Steiner

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre. Trebuie sa intelegem ca fiecare Luna Noua pregateste o cale noua in acord deplin cu semnul si casa astrologica activata.

Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Varsatorului. Energia Varsatorului este echipa, grupul, comunitatea din care facem parte iar simbolul lui este o femeie sacagiu care revarsa “curentii rapizi de energie” ai unei vieti noi. Aceasta “apa astrala”  a Varsatorului este un simbol al iubirii universale care raspunde tot timpul la nevoile celorlati, este fraternitatea, este dorinta de a considera fiecare fiinta pe care o intalnim ca pe o sora sau un frate care au nevoie de ajutor si iubire. Energia Varsatorului pune un accent deosebit pe individualitate, unicitate, excentricitate, inventivitate, neobisnuit, atrage noul, promoveaza schimbarea radicala. Aceasta Luna Noua in Varsator ne cere sa credem in visele noastre, sa facem un salt catre ceva nou, sa indraznim sa fim noi insine. Prin aceasta lunatie, Universul face trimitere la grupuri sociale, companii, asociatii, interese de grup, responsabilitatea individuala fata de grup, prietenii, inovatii, altruism, stiinte oculte in special, astrologie. Are idei avansate si intuieste noile formule sociale.

Daca semnul lunatiei ne arata ce posibilitati avem, casa astrologica activata, arata domeniul de viata adus in centrul atentiei.
Acuma, verbul “a intelege “, verbul magic al Varsatorului este conjugat in toate modurile posibile in casa III iar oportunitatile tin de comunicarea, cuvant, gand, tipar mental, rude, tinerii, se poate sa intelegem ca trebuie sa fim oameni, sa acceptam diferentele dintre noi in mod pasnic, cu rabdare si intelegere. Aceasta lunatie trezeste si pune in valoare curiozitatea mentala, inventivitatea, agitatia sterila si dezordonata, mai multe activitati care nu-si ating telul, nestatornicia, siretenia. Acest domeniu de viata este intens mental si poate fi utilizat in doua sau mai multe directii, unele tin de oamenii care isi obosesc mintea, creand si gandind in timp ce altii utilizeaza ideile altora, inseala usor prin cuvinte. Semnul Varsatorului, mai mult decat orice alt semn zodiacal, este legat de umanitarism putand deveni chiar extremist. Acuma, aceasta lunatie in Varsator si in casa III poate amplifica tendinta de a propaga cu forta anumite idei, concepte, reguli de zi cu zi fara a avea nimic de a face cu simtul practic.Unde apare semnul Varsator apare si implicarea cu “masele” si ne putem astepta la o amplificare a opiniilor celor multi, presa, toate mijloacele de difuzare de stiri si informatii, retelele de comunicatii, computer, telefoane, televiziune, opinii publice, invatamant, aspecte referitoare la libertatea de exprimare.

Aceasta lunatie favorizeaza relatiile utile, prieteniile folositoare, demersurile facute in vederea primirii unui sprijin important au intotdeauna norocul sa se implineasca, pareri legate de evenimentele trecute si cercetarea lor, relatii misterioase sau secrete, schimbari necontenite in domeniul opiniilor.
Saturn este conducatorul traditional al Varsatorului iar acuma tranziteaza semnul Sagetator .Saturn este Marele Pazitor al pragurilor, este Cel care sta in prag si nu te lasa sa treci mai departe. Fara Saturn, am fi fara limite din toate punctele de vedere. Putem visa o afacere dar viziunea nu inseamna nimic fara planificarea atenta a lui Saturn, putem visa o casa dar fara munca nu o putem avea, putem sa ne dorim o casnicie dar fara lipiciul puternic al lui Saturn, relatia devine ceva destinat esecului.In Sagetator, Saturn ne invata limitele tolerantei, libertatii, justitiei, vrea sa faca ordine in sistemul de idei, credinta, sisteme religioase, invatamant superior, sisteme filosofice, teologice, metafizice, politica, internet, mass-media.

Uranus in Berbec( eu sunt, individualitate, socuri, o gandire rapida ce respinge ceea ce este pre-stabilit), guvernatorul modern al Varsatorului este in opozitie cu Jupiter in Belanta(expansiune prin relatii, justitie corecta, diplomatie).
Dar Saturn este intotdeauna o cheie pentru  “regulile jocului” si pentru autoritatile care impun aceste reguli iar in Sagetator devine batranul intelept care stie sa medieze acest conflict astral dintre Uranus in Berbec si Jupiter in Balanta, nu se sperie asa usor si persista in ceea ce este necesar. Asfel, zorii unei noi ere politice, culturale, justitiare, nu pot fi daramate de strigatele de indignare, de revolte si furie, de fel de fel de asocieri care scandeaza neadevaruri, de intrigi, jocuri ascunse, manipulari si luptele pentru putere,( Pluto in Capricorn in careu cu Uranus si Jupiter).

In legatura cu Luna Noua in Varsator pe gradul 8:15 este asteroidul 1923 Osiris geadul 8:21 de mana cu asteroidul 42 Isis pe gradul 8:22, o conjunctie stransa si care da un ton inedit acestui moment astral.

In mitologia egipteana, Osiris este primul copil al lui Nut si Geb, si fratele lui Seth, Nephtys si Isis. Nasterea lui a fost insotita de multe semne si minuni care prevesteau maretia acestui rege bun si puternic, destinat sa aduca bucurie pe intreg pamantul. El este un Rege-Zeu care a civilizat Egiptul si omenirea. Ca rege, Osiris a iesit printre oameni si i-a invatat arta agriculturii, i-a ajutat in multe feluri prin inventarea artelor si stiintei, a dat nume lucrurilor. Osiris a dat legi bune si i-a invatat cum sa se inchine zeilor. A fost cel mai mare rege al Egiptului care a condus prin bunatate.
Isis a fost renumita pantru capacitatile ei magice, istoria Egiptului o prezinta ca una dintre cele mai mari zeite, a fost in acelasi timp zeita mama a carei dragostea se revarsa asupra copilului ei dar si asupra oamenilor, ea este cel mai bun exemplu de sotie iubitoare. In cartea mortilor, ea este considerata ca fiind datatoare de viata si hrana, protectie si devotament fara limite. Dupa ce a civilizat Egiptul, Osiris a lasat-o pe Isis ca regenta si a plecat sa civilizeze si alte popoare.
Cu cat poporul il iubea mai mult pe Osiris, cu atat Seth cel rau, fratele lui, il invidia mai mult.Cu cat omenirea devenea mai puternica si fericita sub conducerea lui Osiris, cu atat crestea dorinta lui Seth de a-l ucide si de a-i lua locul. In timpul absentei lui Osiris, fratele lui Seth a facut fel de fel de comploturi pentru a lua tronul dar nu a reusit. Reintors in Egipt, neincrezator in vorbele lui Isis despre comploturile fratelui sau, Osiris este ucis de 72 de conspiratori in frunte cu Seth. Acestia arunca sicriul cu corpul divin al lui Osiris pe Nil dar sotia lui iubitoare si plina de devotament il gaseste cu ajutorul lui Nephtys, Anubis si Toth. Totusi, dorinta lui Seth de a scapa de Osiris nu este oprita de nimic si rupe corpul lui Osiris in bucati ( 14 bucati ) imprastiindu-le in toata tara. Isis nu renunta, dragostea pentru sotul ei este imensa reusind sa adune doar 13 bucati din corpul  sotului ei ( penisul a fost mancat de pesti), a reasamblat cadavrul sufland viata in Osiris , face dragoste cu el si concepe un copil-Horus, prin asta ea uimeste astfel Zeii. Dar magia nu a durat si Osiris moare, astfel mitologia prezinta apa Nilului ca lacrimile lui Isis ce-si plange durerea, moartea sotului ei mult iubit, partea esentiala ramane totusi iubirea lui Isis pentru Osiris, conexiunea lor magica, bunatatea, puterile magice, refacerea unei parti lipsa din corpul lui si conceperea copilului lor. Dar Seth nu a fost dispus sa predea tronul Egiptului, tanarului Horus si, prin urmare, un tribunal de zei a trebuit sa decida cine era adevaratul rege. Procesul a durat optzeci de ani iar in cele din urma, Isis castiga tronul pentru fiul ei.

Aceasta Luna Noua in Varsator in conjunctie cu asteroidul Isis si Osiris indica nevoia de a integi anumite situatii de viata, cautarea verigii lipsa, este un punct de iubire adevarata, de netagaduit , un devotament iesit din comun pentru partener, iubit, oameni, societate. Exista multa iertare in aceste zile chiar si fata de infidelitate, exista o atractie pantru dragostea care vrajeste, intuitia este sporita, magia pluteste in aer.

In acelasi timp, acest moment astral poate aduce fel de fel de comploturi( mare atentie la Seth) , lacrimi, durere, pierderea cuiva drag, relatiile inselatoare sunt dezvaluite. Mare atentie, aceste comploturi, invidii, dorinta de putere anarhista, pot veni de la anumite grupuri( ziare, orice grup ce are legatura cu comunicarea pe scara larga, loc de munca, politica, partener, asociat, rude, prieteni), avertizarile primite nu sunt crezute( Isis si-a avertizat sotul ca fratele lui comploteaza impotriva lui dar acesta nu a crezut, spunea : chiar fratele meu?).

Osiris este un arhetip al vietii si al mortii iar eliminarea lui se face destul de urat, initial inchis intr-o cutie iar apoi dezmembrat si imprastiat de catre Seth, un arhetip al raului, intuneric, complot, manipulare, extremism. Asta poate arata, simboliza, un moment critic in societatea, grupul ( Varsator) in care traim, pot aparea experiente extreme ce pot fragmenta si mai mult diferentele, ideile, crezurile, ar trebui sa fim atenti.

Aceasta lunatie ne cere sa fim oameni, sa acceptam diferentele dintre noi, sa fim toleranti, sa fim atenti la ceea ce propagam prin cuvant.
Isis si Osiris, un simbol al sufletelor surori nascuti din aceeasi parinti ne indeamna sa ne trezim si sa intelegem ca toti suntem copiii aceluiasi Dumnezeu.

Aceasta Luna Noua in Varsator canta despre iubire neconditionata, intalnirea sufletului geaman, uniune, devotament, bucati de informatii ansamblate intr-un intreg, gasirea verigii lipsa, un devotament iesit din comun pentru un crez, un ideal, societate, tara, neam. Orice planeta in Varsator vorbeste despre “ mai multi oameni” iar Luna Noua in Varsator in casa III ne spune ca putem fi destuli de umanitari in procesul de gandire, cu toate acestea, un comportament imprevizibil poate soca pe toata lumea.

astro_2gw_424_luna_noua_varsator_2017.58027.23367

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

  1. Multumesc pentru frumoasa expunere,pentru timpul si rabdarea alocata explicarii mesajelor din univers.Esti un ghid fantastic.o imbratisare calda.

  2. Multumiri .Un puzzle astral .Oricum e inca iarna ,o sa ne gandim la piesa lipsa si daca o gasim ,ne imbratisam la primavara .

  3. Pe tot parcursul citirii materialului corpul meua fost strabatut de valuri minunate de energie …placuta ,care intotdeauna ma avertizeaza ca informatia primita este de cea mai buna calitate.
    Multumesc !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.