LUNA PLINA IN CAPRICORN si ZODIILE -3 IULIE 2012, ORA 21:15 –ORA ROMANIEI

 

Luna Plina din 3 iulie 2012 are loc cu Luna pe gradul 12:14 Capricorn in opozitie cu Soarele pe gradul 12: 14 Rac cu un maxim in jurul orei 21 :15, ora Romaniei .

Influenta cea mai mare a acestei energii destul de tensionate o vor simti persoanele nascute in jurul datei de 3 ( plus, minus trei zile ) ,  in semnele cardinale  : Capricorn, Rac, Berbec , Balanta dar  si pentru toti cei care in harta lor natala au planete in apropierea gradului 13 din orice semn zodiacal .

Este o Luna Plina in care putem culege roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Capricorn din 24 decembrie  2011 .

Simbolul Sabian al  gradului 13 Capricorn: “ Dedesubtul varfurilor invesmantate de zapada , un adorator al focului mediteaza .”

Misticismul ne invata ca tot ceea ce ofera universul are o intelegere spirituala , un sens , o atentionare .  Daca lacrimile apar ca o manifestare emotionala puternica ( in bine sau in rau) , daca furia este o expresie a energiei reprimate , putem spune ca fenomenele naturale sunt o manifestare a unei realitati spirituale . Astfel, zapada este un simbol al unui canal de energie ,  al unei voci divine ce ne vorbeste prin imagini vizuale, deci mare atentie in aceasta perioada la imagini , pot fi adevarate cai de deblocare a unei situatii grele din viata voastra . Zapada este o stare intermediara intre apa lichida si gheata solida . Un fulg de nea se formeaza din apa ( vapori ) la temperaturi reci si un nucleu ce este format din praf, minerale  sau alte particule microscopice din aer .  Astfel , fulgul  de nea reprezinta de fapt o transformare a acestor doua componente in cristale de gheata .  In consecinta , zapada are doua componente : apa si pamant.

Pamantul  este lumea materiala  in timp ce apa este un simbol al cunoasterii , al energiei divine  ( ganditi-va la apa sfintita ). Astfel, zapada este un intermediar perfect intre aceste doua lumi ,

In cartea lui Solomon , zapada este descrisa  ca o  “metafora spirituala “ ce serveste ca intermediar intre energia divina si univers , este o legatura pura ( alb) ce se stabileste cu divinitatea . Dimensiunea spirituala a zapezii  da momentului de Luna Plina in Capricorn capacitatea de a restabili legatura cu Dumnezeu , de a primi in dar de la divinitate anumite raspunsuri , ghidari prin imagini , printr-un profesor spiritual , prin minuni . Focul este asociat cu spiritul , idealurile inalte , o viata noua , elimina vechiul. Aceasta Luna Plina in Capricorn prin acest simbol Sabian este ca un “clopot divin “ ce ne indeamna sa ne trezim , sa gasim solutii la problemele noastre , chiar nu mai putem evita acest lucru . Accentul este pus pe credinta , inspiratie , ghizi , putere interioara, pe descoperirea unor secrete , pe adevaratul sens al valorilor materiale, pe adevarata poveste a vietii noastre gasind motivele ascunse ce deschid o noua cale . Meditatia , lumanarile aprinse, tamaia ofera un mare ajutor in aceasta perioada . Solutiile sunt in sufletul nostru iar acuma suntem ajutati sa le descoperim, sunt accesibile , de fapt , momentul acesta magic ofera o “ AUDIENTA LA DUMNEZEU “.

BERBEC /ASCENDENTUL IN BERBEC

Luna Plina activeaza axa IV-X, o axa familiala , poate energiza si actualize problemele legate de cariera, prezenta publica dar si atentia pentru viata privata, familie. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru intre nevoia de securitate , viata de familie , relatiile cu familia si cariera, reputatie, succesul in societate. Prezenta Lunii pline in  casa X  poate arata inaltari sau caderi in cariera, scandaluri in cariera datorate femeilor, sacrificiul vietii afective pentru cariera. Sunt posibile schimbari in statutul social, sunt accentuate dificultatile profesionale, refuzul responsabilitatilor dar si o anumita duritate in modul de manifestare.Este un timp benefic pentru luarea deciziei de a renunta la o anumita cariera .

TAUR / ASCENDENTUL IN TAUR

Luna Plina activeaza axa III-IX , o axa a gandirii ,poate energiza  anumite probleme in  comunicare , confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru prin intermediul unei anumite cunoasteri asociind logica cu intelepciunea. Prezenta Lunii pline in  casa IX indica o anumita superficialitate si superstitie in gandire,unele probleme in calatorii, in relatiile cu cu strainatatea . Este o perioada in care luna plina va poate aduce castiguri din afacerile in stranatate, din relatiile cu strainatatea, puteti castiga o excursie, puteti planui o calatorie in strainatate. Puteti decide sa renuntati la anumite cursuri dar in acelasi timp sa doriti sa incepeti altele, puteti lua legatura cu un iubit aflat la distanta mai mare fata de voi, puteti explora noi orozonturi. Este o luna plina ce va indeamna la transformarea crezurilor voastre, a relatiei cu divinitatea, cu spiritualitatea

GEMENI / ASCENDENTUL IN GEMENI

Luna Plina activeaza axa II –VIII , o axa a posesiunilor, ce poate indica aparitia unor posibile fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale. Sunt posibile fie cresteri ale finantelor fie o posibila pierdere, dar sigur o tendinta de acumulare de resurse financiare care vine in intampinarea dorintei intense de a va simti in siguranta. Aceasta Luna Plina prin activarea axei II-VIII arata  ca este necesar sa faceti un echilibru intre nevoile personale si nevoile celorlalti, intre material si spiritual. Luna plina in casa VIII   poate aduce un blocaj in jurul puterii detinute , probleme cu femeile din familie si chiar discutii destul de violente, probleme cu banii proveniti de la “ celalalt”, probleme cu creditele , probleme cu modul de folosire a puterii personale, a manipularii oamenilor in interesul personal. Aceasta luna plina poate aduce renuntarea la o afacere sau la transformarea ei

RAC / ASCENDENTUL IN RAC

Luna Plina activeaza axa I-VII, o axa a relatiilor, poate indica probleme personale, de incredere, de curaj, de independenta care pot duce la probleme cu cei din jur. Aceste probleme personale pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente , dusmani care se pot manifesta deschis.Activarea acestei axe indica ca este necesar sa se gaseasca un echilibru in relatiile cu ceilalti, echilibru ce poate fi gasit doar prin cultivarea adevarului in relatii, parteneriate , prin exprimarea intr-un mod cat mai deschis a gandurilor si dorintelor in raport cu celalalt . Prezenta Lunii pline  in casa VII , o casa a parteneriatelor , arata destul de clar o sensibilitate excesiva , relatii afective instabile , probleme in afaceri. Aceasta Luna Pina este ca un spot luminos asupra partenerului aratandu-l asa cum este el, puteti vedea foarte bine problemele existente dar puteti lua si decizia dura de a rupe o relatie sau de a o transforma, aveti la dispozitie o energie imensa de a rupe “cordonul ombilical “care va tine legati de un partener care nu va face bine . Poate fi si un moment in care sa primiti noi propuneri, reinnodarea unui juramant intr-o relatie pe un nivel mai profund.

LEU / ASCENDENTUL IN LEU

Luna Plina activeaza axa XII-VI, o axa a limitarilor si sanatatii, poate  indica probleme legate de munca ,  de serviciu dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesar o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, aveti nevoie de obiective clare , planuri clare care sa elimine limitarile. Prezenta Lunii pline in casa VI poate indica o anumita instabilitate si sensibilitate la locul de munca, diverse probleme de sanatate, o vulnerabilitate la locul de munca care va induce un caracter destul de retinut in raport cu colegii de munca. Este cel mai bun timp pentru a incepe o dieta evitand astfel excesul in alimentatie care va poate aduce diverse probleme. Sunt posibile anumite venituri suplimentre la locul de munca.

FECIOARA/ ASCENDENT IN FECIOARA

Luna Plina activeaza axa XI-V, o axa afectiva, poate indica diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup. Prezenta Lunii in casa V  poate arata o dorinta neobisnuita de schimbare in relatiile afective, numeroase legaturi amoroase, posibile certuri cu copii. Entuziasmul si dorinta de distractie este la maxim, este posibil sa culegeti roadele unei munci de creatie, este posibil sa va bucurati de rezultatele exceptionale ale copiilor vostri, este posibil ca persoana iubita sa va impresioneze prin romantismul si pasiunea ei.

BALANTA/ ASCENDENT IN BALANTA

Luna Plina activeaza axa X-IV, o axa familiala , poate  actualiza si lumina problemele legate de cariera, prezenta publica dar si atentia pentru viata privata, familie. Activarea acestei axe arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru intre nevoia de securitate , viata de familie , relatiile cu familia si cariera, reputatie, succesul in societate. Prezenta Lunii plina in  casa IV poate arata o anumita dezordine in viata de familie , schimbari  in viata de familie, certuri cu parintii, este o energie provocatoare ce va cere sa va imbunatatiti viata de familie, o mai mare responsabilitate si implicare in viata domestica, sa faceti ordine in relatiile voastre cu familia si membrii acesteia .  Incercari in familie, in afacerile imobiliare, sa nu uitam ca aceasta casa IV are legatura cu sfarsitul unei situatii.

SCORPION/ ASCENDENTUL IN SCORPION

Luna Plina activeaza axa IX-III, o axa a gandirii, poate indica anumite probleme in tot ce tine de comunicare , confuzie in gandire, in idei, in idealuri, in domeniul religios. Activarea acestei axe, arata ca este necesar sa se gaseasca un echilibru prin intermediul unei anumite cunoasteri asociind logica cu intelepciunea, Prezenta Lunii pline in casa III poate arata o lipsa de motivatie care genereaza melancolie, aroganta in comunicare , in expunerea ideilor personale , probleme cu rudele , este posibil ca oamenii mai tineri din familie sa joace un rol mai activ in viata voastra, atentie la tot ce tine de transport, la excursii, cum conduceti masina. Este posibil sa primiti o stire importanta sau un cadou de la un frate , de la un vecin.

SAGETATOR/ASCENDENTUL IN SAGETATOR

Luna Plina activeaza axa VIII-II, o axa a posesiunilor , poate arata anumite probleme legate de atasamentele prea pronuntale fata de bani, bunuri, posesivitate pronuntata fata de persoana iubita . Activarea acestei axe , arata ca este necesar un echilibru intre material si spiritual, intre ce reprezinta banul ca instrument util pentru un trai decent fara a fi niciodata un scop in sine si o cercetare spirituala care va ajuta la intelegerea celor doua fatete ale vietii. Prezenta Lunii Pline in casa II poate arata ca puteti atrage bani  dar pot fi si cheltuieli nechibzuite, cheltuieli suplimentare , fluctuatii in zona finantelor si a resurselor materiale in general. Exista o dorinta imensa de acumulare de bunuri materiale , bani  din dorinta cresterii sigurantei financiare, dar atentie, sunt posibile pierderi materiale . Este posibil sa pierdeti un loc de munca dar sa gasiti si noi modalitati de a face bani, este posibil sa aveti probleme cu anumiti bani imprumutati, sa munciti din greu pentru bani, sa faceti cheltuieli neprevazute care sa va destabilizeze din punct de vedere .

CAPRICORN/ASCENDENTUL IN CAPRICORN

Luna Plina activeaza axa VII-I, o axa a relatiilor si poate indica probleme in relatii , parteneriate  cu influente deosebite asupra personalitatii, increderii in propria persoana.. Aceste probleme in relatii  pot conduce la schimbari majore legate de relatiile cele mai intime, izbucnirea unei confruntari sau ruperea unei relatii existente , dusmani care se pot manifesta deschis.Activarea acestei axe indica ca este necesar sa se gaseasca un echilibru in relatiile cu ceilalti, echilibru ce poate fi gasit doar prin cultivarea adevarului in relatii, prin exprimarea intr-un mod cat mai deschis a gandurilor si dorintelor in raport cu celalalt. Prezenta Lunii pline in  casa I va face destul de vulnerabili , schimbari frecvente de dispozitie, evenimentele din jur va pot afecta atitudinea mai mult decat de obicei deoarece exista tendinta de a personaliza exagerat tot ce se petrece in jur rezultand astfel confruntari cu ceilalti. Atentie la sanatate si la nervii vostri.

VARSATOR/ ASCENDENTUL IN VARSATOR

Luna Plina activeaza axa VI-XII, o axa a limitarilor si sanatatii si poate indica probleme legate de munca ,  de serviciu dar si de sanatate. Activarea acestei axe indica ca este necesar o reorganizare a vietii de zi cu zi in care detaliile practice dar si rutinele sa fie rezolvate, aveti nevoie de obiective clare , planuri clare care sa elimine limitarile. Prezenta Lunii pline in  casa XII  indica emotii schimbatoare , dusmanii, lovituri datorate  rautatii femeilor dar si o judecata incetosata fiind cel mai bine sa analizati cu atentie toate consecintele posibile inainte de a urma un drum, de a lua o decizie.Este un timp benefic in care sunteti ajutati sa renuntati la anumite obiceiuri proaste ( fumat, bautura, etc.), poate fi o perioada in care veti simti mai mult nevoia de a fi singuri, de a va odihni mai mult, de a dormi mai mult, deasemenea puteti primi in vis anumite raspunsuri si rezolvari la unele probleme grele ale vietii voastre.

PESTI/ ASCENDENTUL IN PESTI

Luna Plina activeaza axa V-XI, o axa afectiva, putand indica diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup. Prezenta Lunii pline in  casa XI indica instabilitate in raport cu prietenii, schimbari legate de relatia cu un grup ,  sunt posibile si cunostinte noi, alaturarea de un nou grup dintr-o puternica nevoie emotionala..Este un timp in care aceasta luna plina poate lucra ca un spot luminos asupra prieteniilor nesincere, asupra scopurilor egoiste din anumite asocieri. Este o perioada buna in care puteti obtine anumite daruri de la prieteni, puteti obtine o avansare datorita unui prieten, totul se inverte in jurul contactelor sociale, sperantele in prieteniile intamplatoare  se pot spulbera in acest moment de luna plina.

Adriana Tudosa

 

You may also like

7 Comments

 1. Brr! Cutremuratoare Luna asta in Capricorn, mai ales cand ma gandesc ca in mare parte Marte va fi in Fecioara in aceasta perioada. F dura conjunctura asta astrala!
  S.apoi mai e si Jongleurul la mijloc… si uite.asa ma uit stanga-dreapta sa n.u fiu victima aceea nefericita.
  Multumim pt avertismente, Adriana!

  Vreau sa stiu doar daca visele premonitorii au legatura cu conjunctura astrala. Se poate? Pt ca in nici un an n.am avut asa multe.ca sa se lege de realitate ca acum. Umeori nu.mi explic de ce le am, mai ales ca nu ma privesc. Subiectii sunt colegi de svici, pe care e ciudat sa.i avertizezi de kestii care tin de viata lor.personala. ce parere ai Adriana?

 2. monica
  am scris in articolul referitor la Luna Plina in Capricorn ca “este ca o lumina magica in noaptea intunecata a sufletului “ obligandu-ne sa ne confruntam cu tot ce este nerealist, cu tot ce este dezvaluit pentru binele si transformarea noastra . Scopul acestei energii este sa iesim din visele nerealiste , din imaginatia neproductiva , din relatiile manipulatoare . Este important sa dam o atentie deosebita intuitiei, semnelor si simbolurilor , sunt un mod minunat de a naviga in aceste zile prin confuzia creata . Adesea pot aparea miracole , coincidente ce sfideaza legea firii dar sunt ca niste indicatori cu sens unic pe care trebuie sa-i respectam.

  adriana

 3. Adriana are vreo legatura Luna plina in Capricorn – simbolul sabian pe gradul 13 – sunt nascuta in Capricorn pe 13 ianuarie – ar trebui sa am emotii?…nu stiu ce sa mai zic, familia mea este bine, sufleteste sunt linistita, iar job-ul meu e minunat… Doamne ajuta!

 4. Ced ca ar trebui un articol despre luna plina, Pluto – Uranus-Marte si Romania. Mi se pare trist ce se intampla acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.