LUNA PLINA IN PESTI -31 AUGUST 2012 ORA 16:54 –ORA ROMANIEI- “RANI KARMICE , VINDECARI KARMICE ”

Pe 31 august 2012 este o Luna Plina speciala , de fapt este a doua Luna Plina din august 2012 . Prima Luna Plina a fost pe 1 august 2012 in Varsator , acuma , Luna Plina este in Pesti gradul 8 in conjunctie cu centaurul Chiron cu un mesaj dublu “ raniri, un sufet ranit care incearca  sa se vindece “.  O data la 2.6 ani , in loc de 12 Luni Pline avem 13 Luni Pline iar cea de-a 13-a Luna Plina a fost numita de astrologi Luna Plina Albastra . Luna Plina este o faza in care energia Lunii in opozitie cu energia Soarelui ( aspect provocator de 180 grade ) ne provoaca , ne ajuta sa vedem rezultatele bune sau rele ale unor obiective carora le-am dat viata in trecut , culegem cu alte cuvinte roadele muncii noastre , roadele actiunilor noastre . Luna Plina albastra aduce o sansa rara de a ne exprima pe noi mai deplin prin comunicare , prin claritate in exprimare . Culoarea albastra reprezinta simbolic chakra gatului , in consecinta aceasta Luna Plina ne ajuta sa ne exprimam dorintele noastre , sa le dam viata . Este o sansa rara sa rostim ceea ce ne era frica sa rostim, macar asa putem sa ne vindecam. A treisprezecea Luna Plina a fost adesea privita ca “ o pacoste “  aducatoare de ghinioane , tristete , singuratate . In Pesti, Chiron este un potential imens de vindecare dar in acelasi timp ranile pot fi accentuate si mai mult ,aceasta energie merge dincolo de structurile sociale , nu exista limite in acest semn dar nu exista nici prea multa claritate daca nu suntem prea atenti . Semnul Pestilor guverneaza domeniul nevazut ,misticismul, spiritualitatea , psihicul, visele , abilitatile psihice ,compasiunea,iubirea neconditionata ( venus in Pesti este in exaltare ,este o iubire plina de compasiune, este jertfa in numele iubirii  ),constiinta colectiva ,evadarea , abuzul,iluzia ,fobiile ,problemele mentale , spitalele ,institutiile psihice. Aceasta Luna Plina in Pesti in conjunctie cu Chiron in Pesti  poate amplifica durerea , rana sufleteasca , amintirile trecutului dar in acelasi timp putem atat de bine sa ne si vindecam , sa facem pace cu durerile ale caror radacini sunt in trecut , asa ne putem elibera si vindeca . Dualitatea acestei energii a Lunii Pline in conjunctie cu Chiron  ofera  vindecare dar si durere , ganditi-va la povestea mitologica a lui Chiron , sa fim buni cu noi insine doar asa putem fi  buni si cu ceilalti . Despre Chiron in Pesti puteti citi aici.

Luna Plina in Pesti in conjunctie cu Chiron in Pesti energizeaza casa II , asta inseamna ca  tot ce tine de valori ( personale , ca tara , spirituale ,financiare ) pot  produce destula durere in viata noastra , aici sanatatea noastra este conditionata de respectarea valorilor , de securitatea financiara . Se creeaza oportunitati financiare sau pot aparea situatii in care pur si simplu ne simtim neajutorati din cauza banilor , pierderii unor valori . Situatiile ce au ca tema principlala banii,valorile native , valoarea tarii noastre , a oamenilor din aceasta tara pot provoca angoase , dificultati, putem simti ca lucrurile bune parca ocolesc viata noastra , tara noastra . “ Viata este grea “  in aceste zile ,  suntem parca destinati sa suferim datorita lacomiei altora . Pot aparea alergii ciudate la anumite alimente , la anumiti solventi chimici ,  deci atentie .

Luna Plina albastra in Pesti face parte dintr-o configuratie astrala numita CORTUL SAU VAPORUL  , este un trapez astrologic in care opozitia de la baza trapezului –Luna in pesti in opozitie cu Soarele in Fecioara este o sursa a motivatiei noastre . Cele doua planete plasate in varful acestei configuratii –Pluto in Capricorn si Marte in Scorpion releva scopul de atins . Pluto cere respect oriunde este intr-o diagrama ,daca aceasta energie nu este folosita in mod corespunzator ,atunci aceasta energie puternica controleaza si distruge tot ce atinge .  Pluto in sextil cu Luna in Pesti  produce un acord misterios  la nivelul inconstientului, este “picatura “ de energie ce stie sa dea luciditate ,  detasare , seninatate , se creaza un fel de legatura miraculoasa cu universul necunoscut  , legatura prin intermediul careia putem primi intuitia, gandul, ideea necesare echilibrarii vietii personale . Pluto in trigon   cu Soarele in Fecioara  ne alimenteaza din plin puterea interioara, gasim in noi nebanuite  resurse care ne dau curajul de a actiona si de a schimba ceea ce trebuie schimbat. Marte in trigon cu Luna Plina in Pesti vitalizeaza emotiile , ofera curaj care de multe ori poate conduce la subminarea securitatii , prejudicii banesti .Toate actiunile pot capata o tenta brutala cu scopul  de a castiga ceva , de a abuza de orice fel de privilegiu. Cortul ramane o configuratie astrala ce ofera energie creatoare si actioneaza adesea la nivel mental, intelectual si relational.

Neptun  retrograd in Pesti  guverneaza aceasta Luna Plina in Pesti , asta inseamna ca aceasta energie ne indeamna  la reexaminarea sperantelor si credintelor , nimic nu este acceptat ca o credinta oarba , este important sa analizam propriile temeri, iluzii , confuzii sau calatorii spirituale ,sa intelegem ca putem sa  ne folosim propriile energii intr-un mod pozitiv pentru dezvoltarea credintei si spiritualitatii si nu pentru un drum al dezamagirilor .  Aceasta Luna Plina activeaza si aspectul  de careu ( provocator ) dintre Uranus si Pluto, este un aspect ce aduce perioade de indoiala paralizante , urgenta naste in timp senzatia  de imposibilitate ,apare incapacitatea de a evolua intr-un ritm potrivit .Lipsa profunzimii, caracterul neregulat al actiunilor conduc la dificultati ,eforturi sterile .

Luna Plina este un moment al “culesului “ , putem culege roadele iluziilor noastre , trecutului nostru , in acelasi timp , aceasta energie ne poate ajuta sa ne descotorosim de tot ceea ce ne frustreaza , sa ne gasim adevarate granite ,sa intelegem ce simtim cu adevarat  in raport cu ce simt cei din jurul nostru, este o energie ce stie sa ofere  acces la spiritualitate , credinta si intuitie.
Este o perioada in care tensiunea nascuta din opozitia Lunii in Pesti(emotii puternice ,intense ,oceanice ) cu Soarele in Fecioara( stapanul detaliului ,formei , simtul practic) ne forteaza sa actionam pentru a schimba ceea ce nu ne satisface atat emotional, cat si in exterior.  Chiron ramane profesorul acestei perioade , , ramane rebelul care ne ofera cheia pentru a calatori  intre taramurile vazute (Saturn )si nevazute (Uranus ) . Chiron aprinde pasiunile noastre dar si “ samanul din noi “ care invata sa se vindece profund .

Adriana Tudosa

 

You may also like

10 Comments

 1. Bine ca te-ai intors,abia te asteptam!Adriana draga mea, daca se poate, te-as ruga sa-mi spui ceva , mie personal,fiindca aceasta luna plina face conjunctie la grad perfect cu soarele meu natal.Aceasta este data mea de nastere: 27.02.1971 ora 10:43.Multumesc anticipat!

 2. Multumim Adriana.
  As vrea sa aflu ce semnificatie are luna plina in conjunctie cu Ascendentul si cuadratura cu Neptun in casa VI. (1 Feb 1975, 3 p.m., Arad)

 3. Chiat ma gandeam Adriana daca mai ai timp si pt noi, abia asteptam sa-ti vad scrisul…
  Multumim frumos pentru cele scrise. Toate cele bune!

 4. am fost ocupata ,am facut un pic de curatenie in casa mea si am avut toate lucrurile stranse asa ca nu am putut sa lucrez mai nimic , In al doilea rand ,energia acestei luni pline in conjunctie cu chiron “m-a lovit ” ,am facut o alergie destul de urata la vopsea si inca ma chinui cu medicamentele sa ma fac bine .
  O Luna Plina benefica pentru toti .
  adriana

 5. M-am mirat foarte tare de acest impuls la schimbare chiar acum de luna plina. Astfel de idei am observat in perioadele de luna noua, si intentionam sa astept momentul oportun de luna noua. Acum, gratie acestui articol am inteles totul, chiar si provocarea destinului pe care o accept …. cu curaj. Oricum nu aveam rabdare sa astept pana de luna noua. Mersi K !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.