LUNA NOUA IN GEMENI- 30 MAI 2022, ORA 14:29, ORA ROMANIEI-“ CRED DOAMNE! AJUTA NECREDINTEI MELE….”

“Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului.” (Proverbe. 18:21)

Bat clopotele cerului pentru o noua nunta cosmica, vrem nu vrem, toti trebuie sa participam la acest moment astral important. Acuma Lumina- Soarele pe gradul 9:03 Gemeni se uneste cu Intunericul – Luna pe gradul 9:03 Gemeni si incep sa imparta daruri pentru toti cei invitati, in special pentru cei nascuti in preajma zilei de 30, din orice semn zodiacal.

O Luna Noua este asociata tot timpul cu un pas nou, o idee noua, un cuvant nou, ambitii si obiective noi, o haina noua unui proiect mai vechi. In semnul de aer al Gemenilor, noutatea se propaga prin cuvant, gand, miscare, rude, mediul apropiat, studii, comunicare, smecherii, viclenii, inteligenta practica. Problema acestui semn tine de dualism, de personalitatea dubla si care este simbolizata in mitologie de fratii misteriosi Castor si Pollux. Aceasta poveste ne spune ca omul are o parte efemera ( corpul) si una nemuritoare ( sufletul) care trebuie sa convietuiasca in buna intelegere aici pe pamant. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic.

Castor (corpul ) este cel care moare iar Pollux(sufletu) este nemuritor. Semnul Gemeni reprezinta sufletul si trupul, aspectele muritoare si nemuritoare care trebuiesc unificate iar Luna Noua in Gemeni aduce oportunitati sa-l redescoperim pe Pollux (sufletul) care stie sa ne lumineze calea adevarata. Pollux –sufletul nu poate trai experientele pamantesti fara Castor –corpul fizic, cand sufletul este hranit corespunzator devenim mici Zei aici pe pamant iar corpul fizic devine o “ haina fara pret”’.

Luna Noua in Gemeni ne face destul de flexibili, sociabili, dornici de miscare si pune accentul pe minte, pe informatii de tot felul, pe cunoastere, pe gestionarea mai buna a vietii de zi cu zi, pe remedieri, negocieri, rude, vesti deosebite. Exista intotdeauna doua laturi ale semnului Gemeni iar adevarata provocare aici este sa gasim echilibrul intre partea intunecata si partea luminoasa din noi. Multe din crizele existentiale vin ca urmare a neatentiei, a increderii in personalitate uitand de suflet. Fara sa facem apel la intelepciunea eterna si divina a sufletului, fara indrumare divina, ne invartim in cerc, repetam aceleasi greseli, aceleasi modele de viata. Sustinuti de vocea sufletului, putem controla mintea, putem deveni constinti de vocea divina a sufletului.

Daca semnul lunatiei ofera o multime de posibilitati( mutabilitatea semnului), casa astrologica activata arata domeniul de viata adus in centrul atentiei. Luna Noua in Gemeni activeaza casa IX si ofera ajutor divin pentru proiecte si activitati care ne extind mintea, ne inalta sufletul.  O Luna Noua in casa IX ne pregateste pentru schimbare dar schimbarea vine prin credinta, adevar, prin harul lui Dumnezeu.  Aici suntem ajutati prin ghizi spirituali, intuitie, rugaciuni, vise, premonitii, sa vedem lumina de la capatul tunelului, ni se ofera o perspectiva pentru viitor. O luna noua, o energie noua in casa IX apare de multe ori dupa un eveniment dureros: o cariera care se incheie, o casatorie prabusita, o pierdere, cand suntem dezamagiti. Constientizam ca legile divine sunt adevaratele legi indiferent de circumstante. O calatorie, o carte, un studiu, un curs nou, un simbol, noi posibilitati, o rugaciune, pot schimba perspectiva si, prin urmare, activitatile de zi cu zi. Casa a IX-a este, de asemenea, cunoscuta sub numele de „ Casa credintei, intelepciunii si inchinarii divine ” iar Luna Noua in Gemeni ne predica despre o rugaciune simpla care ne salveaza, ne vindeca, ne mangaie, ne inalta:” Cred Doamne! Ajuta necredintei mele.”

Deoarece Gemenii sunt condusi de Mercur, planeta comunicarii, ne vom concentra mai mult asupra modului in care interactionam si transmitem mesajele altora. Energia Gemenilor poate fi adesea imprevizibila si nelinistita, si cum Mercur este inca rasturnat in mers retrograd in Taur, cel mai bine ar fi sa incetinim ritmul, sa nu sarim in ceva prea repede, sa fim atenti la bani, valori, transferuri bancare, cumparaturi, imprumuturi financiare. Este o oportunitate excelenta pentru a ne reelabora bugetele si pentru a ne clarifica obiectivele financiare. S-ar putea sa nu fie nevoie de aceste recalculari daca suntem dispusi sa renuntam la unele cheltuielile inutile. Este cel mai bun moment sa privim inapoi cu iertare si inainte cu speranta si curiozitate.

Dar Mercur retrograd pe gradul 26 Taur este in aspect de careu provocator cu Saturn in Varsator si este posibil sa amplifice atitudinea pesimista, teama, conflictul intelectual cu ceilalti, cu autoritatile, cu noi insine. Pot aparea probleme de comunicare. Este cel mai bun timp pentru a ne examina tiparele de gandire si pentru a gasi atitudinile rigide sau negative care ne-au impiedicat sa avansam. Este timpul sa scapam de proiectele care nu mai sunt de actualitate si sa ne concentram pe proiectele care conteaza cu adevarat. Nu este cel mai bun moment pentru a ne prezenta ideile, ci mai degraba sa le reevaluam si sa lucram la perfectionarea lor. Chiar nu trebuie sa ne mire anumite limitari si piedici care apar, intr-un fel ele ne pot proteja. Pot aparea tot felul de neintelegeri sau intarzieri.
Mercur retrograd blocat de Saturn in Varsator ne spune pe un ton repetititiv ca “ de ce iti este frica de aia nu scapi”. Suntem ceea ce gandim. Suntem rodul gandurilor noastre. Toti am trecut prin momente “crancene” in viata, cand am avut impresia ca toata lumea era impotriva noastra datorita problemelor cu care ne confruntam, care ne-au facut sa vedem totul in negru, sa credem in acel moment ca nu mai avem nici o scapare. Am avut momente cand am fost paralizati de frica si ingrijorare, chiar daca nu o recunoastem.Tocmai de aceea trebuie sa stim sa ne controlam frica, sa depasim grijile Vreti sa va schimbati viata viata?
Atunci trebuie schimbate mai intai gandurile si atitudinea fata de viata si viata voastra se va schimba mai repede decat puteti sa va  imaginati voi.

Singurul dusman al omului e teama (de saracie, de esec, de boala, de pierderi), adica orice sentiment de nesiguranta pe orice plan.
Iisus Hristos a spus: ‘De ce ti-e teama, om cu credinta slaba?’ (Matei, 8:26)
Iar teama (Saturn) care spune o rugaciune(Mercur in casa IX) ne da curajul de a trece peste toate obstacolele. Asa, suntem tinuti de mana de Dumnezeu, cel mai bun prieten(Saturn in Varsator) al nostru. Prin repetare constanta a afirmatiei: ‘Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine, si avansez liber!’, viziunea se transforma si, in acelasi timp apare un sentiment de usurare, iar mai devreme sau mai tarziu, survine si manifestarea binelui, fie ca este vorba de sanatate, de fericire sau de prosperitate.

Deci semnul Gemeni, gazda acestei lunatii noi este totul despre mintea noastra, despre magia cuvantului, despre binele si raul construit prin gand si cuvant.

“ La inceput  a fost cuvantul si cuvantul era Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul” ne spune Evanghelia dupa Ioan iar aceasta Luna Noua in Gemeni este in acord deplin cu acest mesaj evanghelic, ne spune clar ca cea mai puternica arma pe care o are omul este cuvantul. Deci sa fim cumpatati si pozitivi in manuirea cuvintelor.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

1 Comment

  1. Mul?umesc mult.
    Doresc s? ?tiu cum spunem Cristos sau Hristos ?i care este diferen?a? Mul?umesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.