LUNA PLINA IN LEU – 5 FEBRUARIE 2023, ORA 20:29- ORA ROMANIEI–“SURPRIZE, SURPRIZE, SURPRIZE…..”

 

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Luna Plina  din 5 februarie 2023 are loc cu Luna pe gradul 16:41 Leu in opozitie cu Soarele pe gradul 16: 41 Varsator si cu un maxim in jurul orei 20:29, ora Romaniei. Fiecare faza de Luna Plina poate fi privita ca un examen astral, un examen pe care il trecem sau il putem pica, suntem testati, premiati sau avertizati destul de dur. Aceasta lunatie este poate cea mai sensibila faza a lunii, deoarece unele evenimente din viata noastra vor ajunge la un punct culminant provocand sarbatori emotionale sau un bun ramas. Ne putem astepta ca o luna plina sa aduca finalizarea unui proiect, dezvoltarea unei relatii, sfarsitul unui loc de munca si un punct culminant in care este mai probabil sa primim recunoastere, atentie si recompense pentru munca grea.

Temele Leului, semnul ce imbraca aceasta luna plina tin de creativitate, iubire, copiii, piata bursiera, guvernanti, industria divertismentului, sportul profesional, inima, fast si ceremonii, teatru ( de multe ori dramatic), speculatii, hobby-uri, mandrie, drepturi egale pentru toti. Leul, condus de Soare, simbolizeaza inima noastra, expresia noastra creativa, bucuria noastra si modul in care alegem sa stralucim in lume. Iar Soarele este in Varsator si lumina lui vorbeste despre grupuri, multime, colectiv, proiecte comune,  idealuri, activitati care sa faciliteze schimbarile pozitive in lume, stiinta, tehnologii de ultima generatie, internet, stiinte esoterice. In timp ce Leul poate fi complet indiferent la reactiile celorlalti, Varsatorul este hipersensibil la regulile grupului dar adesea nesiguranta, teama, timiditatea, il pot bloca. Daca Leul spune “ eu sunt puternic, eu sunt regele”, Varsatorul spune “ impreuna suntem puternici, obiectivele comune pot fi eliberatoare, revolutionare”.  Tocmai de aici se nasc obstacolele acestui moment astral iar aceasta Luna Plina ne cere sa echilibram obiectivele personale cu nevoile colective, sa vedem cum putem folosi talentele personale in sprijinul celorlalti.

Cu Luna Plina in Leu, suntem recompensati in diferite moduri in tot ce am dezvoltat prin iubire, relatii romantice, creativitate, auto-exprimare, putere, generozitate,  individualitate, copii, maretie ( de multe ori nefondata), aroganta. Leul este acea energie care ne indeamna sa descoperim acea parte din noi care ne face unici, care ne incoroneaza, devenim regi si regine. Leul este un foc vesnic, este datatorul de viata, este imparatul. Suntem copiii focului pentru ca Dumnezeu este un foc mistuitor. Faca-se voia mea spune Leul mic( el se crede foarte important) si isi arde intreaga energie pentru a face pe plac ego-ului, mandriei, dorintei de a domina in timp ce Leul cel mare isi arde intreaga energie pentru a fi in acoord cu vointa divina, fiind inspirat si ghidat in permanenta de cer, iar Faca-se Voia Ta si nu voia mea il apropie de divinitate.

Luna Plina in Leu ofera oportunitati pentru a sacrifica acest leu mic( egoism, mandrie, fala, minte inferioara) si sa ne legam de vointa divina, sa ne subordonam Duhului sfant din noi. Leul se exprima prin verbul” a voi” iar aceasta lunatie ne ajuta sa intelegem ca fiecare actiune de-a noastra trebuie sa fie in acord cu vointa divina.:

“M-am pogorat din Ceruri, a zis Hristos, nu ca sa fac voia Mea, ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38).

Luna Plina in Leu luminata de Soarele in Varsator activeaza axa XI-V, o axa a iubirii, creativitatii, prietenilor, sperantelor, copii, mandrie excesiva. Luna Plina in Leu in casa XI ar putea provoca schimbari si rasturnari neasteptate in cercul social, cum ar fi despartirea de prieteni, conectarea cu oameni noi prin intermediul retelelor sociale si parasirea unei organizatii sau a unui grup cu care nu mai simtim o legatura. Este de asemenea un moment minunat pentru a ne exprima recunostin?a pentru tot ce avem.  In plus, o Luna Plina in casa XI vorbeste si despre bani dar intr-un mod diferit de banii casei a II-a. In aceasta casa, aceasta lumina vorbeste despre castiguri mari, venituri ce au legatura cu cariera noastra, banii veniti intr-un mod neasteptat, o surpriza din partea unui sustinator.  Tot luna plina in casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate.

Aspectul de Luna Plina, adica opozitia dintre Luna in Varsator si  Soarele in Leu formeaza cu Uranus pe gradul 15:01 Taur  un careu in T fix, un aspect ce mareste instabilitatea, tensiunea, nerabdarea, curajul. Chiar daca un careu in T fix(semne fixe Leu, Varsator, Taur) creste perseverenta, aduce de asemenea si incapatanare, rezistenta la probleme si frustrari( mergi cu un pietroi legat de tine, te obisnuiesti cu el si nu mai renunti usor …). Este un aspect greu de gestionat, dificil de integrat, datorita dorintei de a rezista provocarilor, schimbarilor cerute. Trebui reamintit totusi ca aspectele de careu fac ca lucrurile sa se intample, pot genera o mare energie care permite eliberarea din situatiile limita.

Planeta focar este punctul dinamic al acestei configuratii, ofera o solutie pentru criza creata. Uranus in Taur in casa VIII ca planeta focar ( culege toata presiunea Lunii in Leu si a Soarelui in Varsator ) ne spune ca singura constanta (taur) este schimbarea. Uranus este planeta revolutiei, rebeliunii, inventivitatii si a evenimentelor bruste. Prin adaosul acesta inedit, ne putem astepta la schimbari neasteptate si chiar socante. Dar, in timp ce Uranus are o modalitate unica de a  rasturna planurile noastre cele mai bune, este cunoscut si pentru ca sustine descoperiri interesante. Jocul final al lui Uranus este sa ne arate care este diferenta dintre banalitatea, conventiile pamantesti ale vietii noastre si valorile inestimabile ale cerului. Toti am fost invatati, educati, sa vedem lumea in anumite moduri, cu anumite definitii, ipoteze si prejudecati. Toti ne dorim o casa si o cariera sigura, bogatii cat mai multe, o familie care sa fie langa noi, sa vada lumea ce “casa, masina, lux, bogatii” avem uitand ca aici pe pamant suntem in slujba cerului, in slujba lui Dumnezeu si Lui trebuie sa ii dedicam intreaga energie. Uranus in Taur ne spune ca adevarata siguranta, securitate, nu o gasim decat in ceea ce sadim in sufletul nostru.

Schimbarile neasteptate ale planurilor sau evenimentelor legate de prieteni, grupuri, copii, proiecte creative, afaceri, finante, dormitor, ne pot testa rabdarea si ne pot arata cat de putin stim despre “ ce valori conteaza cu adevarat.in viata”. Aspectul de careu indica tensiuni interioare, frustrari iar Uranus in Taur in legatura tensionata cu Luna in Leu maresc agitatia, comportamentul compulsiv, izbucnirile emotionale. Daca Luna reprezinta casa noastra, sufletul si trecutul nostru, mama, sentimentul de apartenenta si nevoia de confort, Uranus reprezinta libertatea si surprizele bruste, socante. Ganditi-va la un curent electric si forta care ne zguduie cand atingem un gard electric sau o priza. Natura acestei forte creeaza socuri, surprize sau accidente in zona vietii unde suntem blocati. Toate planurile majore sunt foarte mult supuse unor incidente si unor rezultate neasteptate, imprevizibile, aduse de obicei, de circumstante dincolo de controlul nostru. Cu Soarele in Varsator in aspect provocator cu Uranus in Taur, planurile se pot schimba sau conexiunile cu superiorii pot fi blocate, schimband modul in care facem lucrurile. Mare atentie la finante, planurile secrete pot fi dezvaluite, parteneriatele financiare sufera de obicei unele modificari imprevizibile.
Chiron in Berbec ( Vindecatorul ranit) este de asemenea implicat in aceasta poveste lunara aducand potentialul unei vindecari uimitoare, pe masura ce ne eliberam de lanturile noastre, indiferent de forma lor.

Semnele fixe, Taur, Leu, Scorpion, Varsator sunt in centrul atentiei acuma, se pot astepta la o schimbare neasteptata, mai ales cei nascuti in jurul datei de 5 mai, august, noiembrie, februarie. Aceasta energie este suficient de puternica pentru a va schimba rapid viata.

Verbul magic al Leului este “ a voi” iar cu Luna Plina in Leu, intelegem ca oricum am conjuga noi acest verb, “ Voia lui Dumnezeu” este singura conjugare care ne ajuta sa primim binecuvantarile Sale.

Repetati cat mai des:“Doamne, arata-mi calea pe care sa merg ca la Tine am ridicat sufletul meu. Invata-ma sa fac voia Ta, ca Tu esti Dumnezeul meu.”Psalmul 142

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.