LUNA PLINA IN LEU -24 IANUARIE 2016, ORA 03:45- ORA ROMANIEI –“JUDECATI DIVINE “

luna plina

“Iar Domnul este adevaratul Dumnezeu, este Dumnezeu viu si imparat vesnic; de mania Lui tremura pamantul si neamurile nu pot suferi urgia Lui.”Ieremia 10.10

Luna Plina din 24 ianuarie 2016 are loc cu Luna pe gradul 3: 29 Leu si Soarele pe gradul 3: 29 Varsator cu un maxim in jurul orei 03:45, ora Romaniei. Luna Plina este un moment in care Soarele se afla in opozitie( aspect provocator de 180 grade ) cu Luna, este o Luna stralucitoare ce aduce recompense sau dezamagiri, asta in functie de ce “ am semanat “ si de cum ne-am ocupat de “semintele plantate “. De fapt, fiecare faza de Luna Plina poate fi privita ca un examen astral, un examen pe care il trecem sau il putem pica, suntem testati, premiati sau avertizati destul de dur. O Luna Plina in Leu este destul de mandra, creativa, aroganta, dramatica si pune un accent deosebit pe imaginea personala, copii, iubire, hoby-uri, speculatii.

Luna Plina in Leu aduce “ lumina “ in visele noastre marete, suntem ajutati sa vedem care dintre acestea pot fi realizate si care trebuie sa le dam deoparte.
Cu Luna in Leu in opozitie cu Soarele in Varsator ( faza de Luna Plina in Leu ) suntem ajutati sa acordam idealurile noastre cu cei din jurul nostru, dintr-un grup, dintr-o societate, sa gasim oamenii, situatiile de viata care ne ofera placere, bucurie, sprijin, sa fim umani si plini de speranta.
Daca Soarele este conectat la scopul sufletului nostru, Luna este conectata la personalitatea noastra, forma umana si este vehicolul scopului sufletului nostru, acuma vedem clar daca formele create in viata noastra se aliniaza armonios cu scopul sufletului nostru, acest lucru aduce fericire. In schimb, daca formele create in viata de zi cu zi nu se aliniaza in mod adecvat cu scopul sufletului nostru, Luna Plina ne arata acest lucru  intr-un mod destul de dramatic dar fixitatea semnelor Leu-Varsator intarzie lucrurile.

Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le trimit catre noi.  Luna Plina in Leu adica opozitia dintre Soarele in Varsator si Luna in Leu gradul 3:29 activeaza axa II-VIII, o axa ce vorbeste despre valorile materiale si valorile sufletului, despre taxe fie ca vorbim de taxe materiale, spirituale.  Luna Plina in casa VIII este un moment de transformare profunda ce accentueaza aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor, realizarilor noastre. Casa VIII este casa lui Pluto, o casa asociata cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Casa VIII  guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Aceasta Luna Plina in Leu in casa VIII “omoara maretia” noastra legata de bani, credite, sex, partener, dormitor, relatii profunde, copii, iubire. Acuma, cerul inspecteaza prin lumina acestei Luni Pline tot ce tine de evolutie personala, crestere economica, transformare si schimbare, moarte, renastere, sex, bunurile unei relatii, mosteniri, taxe, ritualuri, initieri si ocultism, ruperea de legaturi toxice. Transformarea  poate cere unele sacrificii si putem fi inspirati spiritual pentru schimbarile cerute. Este bine de stiut ca in casa VIII, Luna Plina nu este superficiala, vrea sa stie tot ce este de stiut, fiecare coltisor al sufletului este radiografiat, expus, vulnerabilizat sau vindecat. La un nivel mai lumesc, aceasta Luna Plina “aprinde lumina “ in banci, seif, pusculite, banii celuilalt, probleme cu banii, credite, impozite, asigurari, pensii alimentare, copii abuzati.
Acuma finantele comune pot fi o problema sau un motiv de ingrijorare. Pot fi amplificate grijile pentru starea de sanatate a unei persoane dragi, viata intima devine un subiect sensibil, de scandal iar modificarile sunt evidentiate.
Aspectul de Luna Plina in Leu nu face nici un alt aspect astrologic, rezultatul acestui dialog astral nu poate fi imbunatit sau bruiat de alte energii.

Mercur retrograd in Capricorn se apropie de final iar rezultatul acestei miscari incetinite este analizata acuma si de Pluto in Capricorn.
Pluto in Capricorn( transformare radicala, moarte, regenerare, manipulare si control a structurilor, criza in cariera ) in fuziune cu Mercur in Capricorn ( comunicare, stiri despre sefi, putere, oameni ai puterii, tari asa zise puternice) este un aspect investigator ce stie sa mearga dincolo de aparente, aduce la suprafata stiri naucitoare legate de putere, sefi, bani, valori, proprietati. Exista adevaruri care ucid, atat Pluto cat si Mercur retrograd ne ajuta sa scormonim trecutul intr-un mod care aproape sperie.

Dar Uranus in Berbec in fuziune cu asteroidul 6239 Minos face un aspect provocator cu Pluto si Mercur in Capricorn. Regele Minos a fost unul din cei trei copii nascuti din uniunea dintre Zeus-Jupiter si printesa Europa, fiica regelui fenician Aginoras. Pentru a o seduce pe  Europa, Zeus s-a transformat intr-un taur frumos, apoi el a zburat peste mari si a ajuns in Creta, unde si-a reluat aspectul lui real.
Din iubirea lui Zeus cu Europa, s-au nascut Minos, Rhadamanthus si Sarpedon.
Minos a devenit regele Cretei si a ramas in contact direct cu Zeus, la fiecare noua ani ei discutau noile legi. Numele lui este un titlu care in limba cretana antica insemna “guvernator”. Creta a devenit o puterea navala suprema in zona, potrivit marelui istoric grec Tucidide, Minos a fost primul domnitor vechi cunoscut care a reusit sa-si extinda imparatia lui peste tot in Marea Mediterana, promovand doar legile pe care le discuta cu Zeus.
El a fost renumit pentru crearea unui cod de legi aplicate cu succes. Creta a devenit o superputere navala si a avut un sistem educational excelent.
El a avut o fiica, pe Ariadne care l-a ajutat pe Tezeu sa omoare Minotaurul.
Minotaurul, jumatate om, jumatate taur a fost copilul lui Pasiphae drept pedeapsa de la zei. Ca sa ascunda minotaurul, regele Minos a comandat lui Daedalus sa construiasca un labirint ca sa-si inchida fiul vitreg.
Astfel, minotaurul a fost inchis in Labirint si in fiecare an erau sacrificati tineri si tinere. Dar Tezeu a pus capat macelului, ucigand minotaurul cu ajutorul lui Ariadne.
De fapt, el a fost atat de mare, neprihanit, protejat aici pe pamant incat dupa  moarte, Minos devine un judecator al sufletelor plecate in lumea de dincolo.
In Minos, avem povestea unui semizeu in contact cu alti Zei care l-au ajutat sa creeze o civilizatie avansata.
Astrologic, Minos confera  o pozitie de autoritate politica, un mare sef  dar in acelasi timp arata si lucruri pe care vrei sa le ascunzi, care tin mai mult de copii ( el a ascuns in labirint un copil hidos) si sacrificiile facute de cei multi pentru a tine bine ascunse aceste lucruri.

Acuma, Uranus cel care aduce surpriza in fuziune cu Minos in Berbec in casa IV pun un accent deosebit pe sefi, guvernatori, regi care vor sa ascunda lucrurile urate legate de familie, tara. Dar aspectul de careu dintre Uranus, Minos in Berbec si Mercur retrograd, Pluto in Capricorn ne pot palmui zilnic cu vestile legate de monstruozitatile legate de familii, bani multi, acestea fiind de mult timp acoperite, inchise bine de mai marii lumii.

Daca mergem mai departe, Marte in Scorpion este in fuziune cu Juno in Scorpion dar si cu asteroidul 639 Latona.
Latona este echivalentul roman al lui Leto din mitologia greaca care a fost mama gemenilor divini Artemis (Diana) si Apollo. Latona / Leto a fost fiica a doi Titani, Coeus si Phoebe. Personajul ei mitic este asociat in principal cu nasterea copiilor ei. Ea a ramas insarcinata cu Jupiter, regele zeilor. Junona-sotia geloasa a lui Jupiter a fost renumita pentru ura ei la adresa copiilor facuti de sotul ei cu alte femei. Cand a aflat de sarcina lui Latona, ea a decretat ca nici un teren sa nu permita ca ea sa nasca copii ei. Latona a ratacit prin lume in cautarea unui loc sigur pentru a naste si a gasit doar o insula miscatoare care nu era afectata de ordinul lui Junona. Astrologic, acest asteroid da instincte materne puternice dar si persecutii din cauza copiilor care te forteaza sa fugi, sa adopti un stil de viata nomad. Vorbeste in acelasi timp si despre copii exceptionali, copii ce ce schimba literalmente lumea, ce aduc o noua ordine in lume.
Marte in Scorpion( actiune, detectiv, ceea ce dorim sa obtinem, lupte pe viata si pe moarte) in fuziune cu Junona in Scorpion( casatorie, angajament, bani, transformari profunde prin casnicie, pierderi a unor drepturi legale) si cu asteroidul Latona( mama si copii exceptionali, fuga din cauza copiilor, o schimbare majora prin copii)  arata clar ca tema copiilor, nesiguranta familiei dar si a copiilor, cautarea unui loc sigur, sunt teme importante in aceste zile. Latona accentuata acuma devine un potential al mamei, copiilor de a stabili o noua ordine in lumea in care traim.

Ascendentul momentului Lunii Pline este in Sagetator pe gradul 4:53 si face o fuziune cu asteroidul 38 Ledo pe gradul 4:33 Sagetator.
In mitologie, Leda a fost sotia regelui Tyndareos de Sparta. Zeus s-a indragostit de ea si transformat intr-o lebada, a sedus-o si s-a culcat cu ea. In acea noapte, Leda s-a culcat si cu sotul ei. Prin urmare, ea a nascut doua perechi de gemeni, prima pereche a fost Helen si Clitemnestra iar cealalta a fost Castor si Pollux-gemenii divini. Clitenmestra si Helen au fost femei cu probleme. Razboiul troian a fost provocat de rapirea lui Helen. Dupa razboi, Clitemnestra isi ucide sotul-liderul grec Agamemnon, ea face acest lucru cu ajutorul amantului ei Aegistus.
In astrologie, acest asteroid evidentiaza pe parintii si copii lor exceptionali dar si probleme de rapire  care conduc la un adevarat razboi.

Ascendentul in Sagetator al acestui moment ne poate face sa credem ca tot ce este departe, strainatatea, alte culturi sunt mai bune decat ceea ce este aproape, tara de origine, locul unde te-ai nascut dar Saturn in Sagetator arata piedicile, blocajele si realitatea acestor crezuri. Acuma, Saturn in Sagetator pe gradul 13: 27 este in fuziune cu asteroidul de soarta 120 Lachesis pe gradul 13:44 Sagetator, o conjunctie stransa ce poate accentua temele de soarta, destin, timp si viitor.
Lachesis este una dintre cele trei ursitoare si  este responsabila de durata, timpul unei relatii, a unui proiect, a vietii. Acuma, Saturn in Sagetator ( o definitie realista a crezurilor noastre, a relatiei cu strainatatea, cu scolile inalte, ceea ce propaga internetul, relatia cu Dumnezeu) in fuziune cu Lachesis si in trigon cu Uranus in casa IV arata inceputul unei mod revolutionar de abordare a relatiei cu strainatatea,  familie, realitatile unei familii, parinti, tara, neam.

Orice planeta in Varsator vorbeste despre “ fraternitate si activitate comuna,  mai multi oameni” iar Soarele in Varsator care lumineaza in totalitate Luna in Leu( faza de Luna Plina in Leu) ne cere sa fim umani, sa militam pentru drepturile copiilor(Leu), sa intalegem ca viata ne va cantari tot timpul faptele trecutului( Luna Plina in casa VIII).

Luna este asociata cu trecutul, este o imagine a experientelor si comportamentelor noastre din trecut care ne impiedica sau ne ajuta sa ne exprimam si sa ne adaptam prezentului. Toate lucrurile converg catre prezent chiar daca trecutul continua sa ne influenteze atitudinile, actiunile, orientarile. Soarele simbolizeaza orientarea noastra prezenta dar in opozitie cu Luna in Leu, judecatorul divin  nu stie sa minta in legatura cu faptele noastre din trecut. “Culegem ce am semanat” este o lege aplicata de divinitate si pare a fi o lege greu de ocolit.

Sa fiti binecuvantati!

astro_2gw_416_luna_plina_in_leu_2016.43559.14137

Adriana Tudosa

You may also like

4 Comments

  1. Fii binecuvantata!Sa fim binecuvantati cu iubire divina!Planeta sa fie binecuvantata cu iubire!???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.