LUNA PLINA IN RAC -9 IANUARIE 2012 ORA 9:28 ,ORA ROMANIEI –SPERANTE , RISCURI

In acest moment , Luna se afla in opozitie cu Soarele , este o Luna stralucitoare , puternica , toate activitatile ajung la momentul culesului. Daca lucrurile nu au mers conform planului, tot ce este gresit va deveni dintr-odata clar, iar daca au mers conform planului atunci  este momentul sa culegem roadele.

In timpul fazei de Luna Plina se intampla tot felul de lucruri nebunesti, deseori din cauza energiilor imense accumulate pe durata fazelor anterioare. Luna Plina poate fi momentul unor mari realizari sau a unor mari deziluzii .
Toate gandurile care s-au acumulat pana acum ies la lumina, este un moment propice intaririi relatiiilor si reafirmarii legaturilor.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Varsator , este un ascendent de aer,  fix , ce ne va da capacitatea sa fim receptivi fata de ideile noi si progresiste , devenim plini de contradictii, prietenosi , expansivi dar in acelasi timp vom sti atat de bine sa pastram acea distanta fata de cei din jur pentru a nu ne fi incalcata libertatea in nici un fel. Putem vorbi despre aceste energii in varsator ca de  niste energii ce induc multe calitati dar mai putin putem vorbi de noroc, energia acestui ascendent ne poate indemna sa invatam cum sa ne detasam de planul fizic  si emotional pentru a ne putea concentra asupra spiritului , planurilor mai inalte , indiferent de provocarile din viata noastra vom avea de partea noastra energii ce ne vor da puterea de a merge mai departe. Guvernatorul ascendentului este Uranus  in Berbec gradul 1:02,  putem spune ca Uranus devine energia cosmica ce ne va ghida in urmatoarele doua saptamani , va sti sa nuanteze viata noastra , experientele viatii noastre dar si modul de interactiune cu lumea exterioara . In astrologie, energia lui Uranus nu poate fi incadrata intr-o forma de energie buna sau rea, nu,  Uranus  este o energie imprevizibila ce se manifesta sub forma unor schimbari bruste ale tiparelor de viata , modificari instantanee ale tiparelor de constiinta , intuitie , idei noi  si conceptii originale , Uranus nu ofera stabilitate , nu stie de emotii , de sentimente, nu este o energie prea sentimentalista , aceasta energie poate dezradacina si revolutiona  personalitatea  noastra , modul de a ne exprima in exteriorul nostru( uranus in casa personalitatii).
Cu ascendentul in Varsator , casa parteneriatelor este in Leu, vorbim de un timp al preocuparilor legate de afirmare pe plan social si mai putin interes pentru iubire , pentru latura afectiva , acest dezinteres in parteneriate poate costa destul de scump.
Guvernatorul acestei casa VII este Soarele in Capricorn gradul 18: 25 in opozitie cu Luna in Rac  gradul 28: 15 , este o opozitie ce formeaza momentul maxim al fazei  de Luna Plina in Rac, gradul 18:25.
Aceasta Luna Plina in Rac activeaza axa V-XI o axa a iubirii, creativitatii dar si prietenilor , sperantelor , este un timp alert , dinamic , exploziv in tot ce tine de iubire, copii, prieteni, putem vedea mai clar ( Luna Plina face lumina  chiar si in locurile ascunse ) problemele sau realizarile , vom fi pusi fata in fata cu tot felul de probleme legate de exprimarea afectivitatii, iubirii, pot aparea diverse probleme cu prietenii , egocentrism in relatiile afective , originalitate in dorintele creatoare dar si posibile probleme cu copiii. Activarea acestei axe arata ca este necesar gasirea unui echilibru intre dorintele creatoare, autoincrederea si valoarea unei echipe , apartenenta la un grup.
Prezenta Lunii pline in casa V  indica instabilitate in raport cu iubirea , pot aparea   dorinte neobisnuite de schimbare in relatiile afective,   posibile certuri cu copii, entuziasmul si dorinta de distractie sunt  maxime, este posibil sa culegem roadele unei munci de creatie , sunt posibile bucurii date de  rezultatele exceptionale ale copiilor, este posibil sa va indragostiti, dorinta de aventura este la cote imense.  Acest moment de Luna Plina poate amplifica sentimentele  tulburi , confuziile , tulburarile  de stabilitate emotiva, reactii isterice, este o energie dinamica , perturbatoare   ce poate destabiliza totul, important este sa fim calmi , sa incercam  pe cat putem sa facem fata impulsurilor nebunesti ce ne pot face sa actionam in defavoarea noastra. Nu trebuie sa uitam ca o Luna Plina este de fapt o opozitie intre Luna si Soare ce ne poate arunca dintr-o extrema in alta pana gasim calea de mijloc , extremele in cazul acestui moment de Luna Plina fiind iubirea, propria creativitate, creatiile proprii si apartenenta la un grup. Totul in aceasta lume a noastra pleaca de la iubire , aceasta Luna Plina in Rac  scrie “ un vers de iubire  plin de sensibilitate , emotii , instabilitate “.
Conjunctia dintre Venus in Varsator si asteroidul 273 –Atropos ( un asteroid legat de soarta)  da o nota karmica acestui  “vers de iubire  “. In astrologie , Atropos este un asteroid ce pune in functie destinul,  soarta ,ne spune ca “ este imposibil sa anulam sau sa ne sustragem “ de la ceea ce vrea destinul pentru noi , chiar pune un accent deosebit pe imposibilitatea de a ne da deoparte de la plata karmica . Atropos este un agent karmic care reglementeaza echilibrul universal , punand un accent deosebit de finaluri ,  ceva se termina cand acest asteroid devine proeminent intr-o harta . Atropos este “ foarfecele vietii “ iar in conjuncctie cu Venus –relatii , iubire ,valori , putem spune ca acest moment de luna Plina poate aduce un sfarsit inevitabil intr-o relatie de iubire sau in orice alt fel de relatii . Cu Atropos in casa I , se poate spune ca sfarsitul este provocat chiar de noi .
Marte in Fecioara ( energia care ne ajuta sa ne indeplinim dorintele ) sprijina aceasta Luna Plina , de fapt , Marte este energia ce stie in aceste zile sa medieze conflictul astral dintre Soare si Luna .
Marte in Fecioara in casa VII  este planeta mediatoare a acestui conflict astral dintre Soare si Luna  ( face un aspect de trigon -benefic cu Soarele in Capricorn  si  un aspect de sextil  –benefic cu Luna in Rac), este energia ce indica o solutie  in rezolvarea  opozitiei , asadar, prin indrazneala , instinct de afirmare , consumarea agresivitatii prin socializarea ei in vederea obtinerii unor rezultate constructive ,  buna dispozitie , serviabilitate , natura indrazneata ,  putem folosi aceste energii provocatoare in folosul nostru. Energia martiana in casa partenerului aduce o atitudine energica , pozitiva in casnicii , asocieri , totusi , pot aparea si disputele ,certurile ,reprosurile . Beneficiile unei asocieri pot fi deosebite dar nu fara gelozii , invidii , atacuri .
Aceasta prima Luna Plina din 2012 imblanzita de Marte in Fecioara ofera sperante ,  ne pune la dispozitie si instrumentele necesare pentru a efectua schimbarile de care avem nevoie . Axa Rac –Capricorn  ne vorbeste despre probleme de siguranta, securitate, familie, mama , tata , responsabilitati . Ambele semne sunt cardinale , sunt energii dinamice , de actiune intr-un ritm propriu . Ambele semne induc multa rabdare , acest lucru ne poate fi de un real folos in zilele care urmeaza . Mercur , mesagerul lui Dumnezeu este destul de activ in aceste zile , abia intrat in semnul Capricornului face un aspect benefic cu Jupiter in Taur (o minte mare , practica )  , este in aspect pozitiv cu Saturn si Neptun (putere de concentrare si analizare a unor subiecte subtile si profunde,  minte intuitiva, stim “ ca asa este “) dar in aspect provocator cu Uranus in Berbec (nerabdare , originalitate , cel care le stie pe toate ). Mercur este extrem de activ in acest moment , ne spune ca realitatea prezenta este “opera gandirii noastre “.
Mercur in conjunctie cu asteroidul 1566 Icarus  este un accent deosebit , aceasta energie ne indeamna la riscuri , reformularea realitatii, schimbari .
In mitologia greaca , Icarus este  fiul unui maestru artizan Daedalus ,  ei au fost inchisi de regele Minos dupa ce Daedalus a construit labirintul din Creta in care a fost intemnitat minotaurul  ( jumatate om ,jumatate taur ). Principala poveste despre Icarus este incercarea lui de a scapa din Creta cu ajutorul unor aripi din ceara si pene construite de tatal lui . El a ignorat instructiunile ,  sfaturile date de tatal lui ca in timpul zborului sa nu se apropie prea mult de soare dar nici prea aproape de mare . Coplesit de ameteala zborului, Icarus a uitat de sfaturi si s-a apropiat  prea mult de soare , ceara s-a topit iar el a cazut in mare si a murit . In astrologie, Icarus reprezinta capacitatea de eliberare prin asumarea unor riscuri , ce facem pentru a ne elibera de constrangeri , de limitari , de relatii restrictive ,  situatii sau atitudini care ne “ sufoca “ .  ” Daca nu risti nu castigi “ vrea sa ne spuna aceasta energie , Icarus poate arata un domeniu din viata noastra in care trebuie sa ne asumam un anumit risc daca dorim sa trecem dincolo de tipare , de orice limitare indicata de semnul  si casa astrologica energizata. Icarus –riscul  in conjunctie cu Mercur in Capricorn (mintea practica ,metodica ) in acest moment de luna plina ne spuna ca riscurile sunt destul de bine controlate de o minte organizata , prudenta , eforturile mentale pot depasi limitele obisnuite care pot oferi un sentiment de libertate . Rigiditatea , ideile abstracte , critica pot conduce la pierderi , esecuri . Aceasta conjunctie in casa XI poate arata riscuri  in relatiile de prietenie , in sperantele si dorintele noastre . In acelasi timp , aceasta conjunctie poate simboliza o mana de ajutor , un sfat bun de la un prieten pentru a trece peste anumite obstacole , pentru a iesi din anumite blocaje , limitari, nu ignorati sfatul. Icarus este o energie ce ne indeamna sa riscam dar sa ignoram sfaturile, instructiunile unui “ zbor “ dintr- o situatie restrictiva , fiti atenti , este posibil ca o situatie de viata sa poate fi deblocata dar nu dintr-un singur salt , aveti rabdare , construiti o lume noua cu toate detaliile necesare .

Adriana Tudosa

You may also like

8 Comments

 1. Multumim pentru articol. D-na Adriana anul trecut undeva prin iunie-iulie am trimis un mesaj catre Dvs cu data mea de nastere si mi-ati spus ca referitor la dragoste sunt invaluita intr-o iluzie. Ca am tendinta sa-mi idealizez fostul partener. Am sperat intr-o reimpacare, intr-o redresare a planului personal dar nu s-a intamplat. Am inceput sa cred ca de fapt asa a fost o iluzie in care am intrat si care mi-a condus timpul. As vrea sa va rog daca se poate sa va mai dau datele mele. Poate lucrurile se vor schimba. Data nasterii 28 iulie, 1977, ora 6,30, Zalau, judetul Salaj.Va multumesc si astept daca puteti un raspuns de la Dvs.

 2. Multumesc si eu pentru articol. O intrebare scurta. Am comparat astrograma acestui fenomen de luna plina cu astrograma mea si, stupoare (pentru mine, desigur), casele astrogramei mele sunt IDENTICE cu casele si cuspidele astrogramei momentului comentat in articol. CE POATE INSEMNTA ASTA? Va multumesc anticipat pentru raspuns. Felicitari pentru site. Din punctul meu de vedere, este cel mai apropiat de adevar! LA MULTI ANI! Fie ca 2012 sa va aduca indeplinirea tuturor dorintelor. Iubire din partea prietenilor si admiratie din partea…dusmanilor! Iubire, Armonie, Speranta si Noroc!

 3. La multi ani, Adriana!

  Luna plina din 9 Ianuarie are influenta asupra persoanelor cu ascendent in Rac?Am soarele in Varsator.(1 Feb 1975, 3p.m. Arad)
  Sanatate si multumiri pentru articol.

 4. Care ar fi mesajul lui Icarus in harta mea natala?
  Este in casa 8 (Capricorn, gradul 0:11) in sextil cu uranus in casa 6 (Scorpion, gradul 0:26).
  La multi ani!
  Cu drag Marinela

 5. Draga Adriana, daca laceasta una plina e in conjunctie cu luna natala, ce scoate la suprafata acest aspect???

  Cu mii, si mii, de multumiri…

  Mercur

 6. Buna ziua, dna Adriana

  As dori (daca se poate) sa va uitati pe harta mea: sunt casatorita de 23 de ani, o casnicie nu tocmai reusita. Care ar fi situatia mea in cazul unui divort, avand in vedere ca am 2 copiii. Sunt nascuta pe 16 iulie 1964, ora 6.00, Giurgiu.
  Multumesc mult, si sa aveti un an plin de satisfactii.
  Zile minunate, camy

 7. pentru corectitudine mai trebuie sa fac o precizare. Sunt nascuta in Cluj, dar locuiesc de mai bine de 20 de ani in Iasi.

 8. Buna ziua , doamna Adriana.
  Citesc cu nerabdare toate articolele dvs si invat multe din ele. Acum va scriu cu rugamintea de a va apleca si asupra situatie mele si a-mi da cateva repere despre ceea ce-mi doresc sa se schimbe in viata mea, respectiv latura afectiva si cea profesionala ( 4 sept.1968,ora 16 , Simleu Silvaniei). Cu mii de multumiri si multa incredere, astept analiza dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.