LUNA PLINA IN GEMENI–19 DECEMBRIE 2021, ORA 6:35, ORA ROMANIEI–” Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.”

 

„Domnul intareste  pasii omului, cand Ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana.” (Psalmul 37:23-24)

Luna plina este o lampa cereasca imensa ce trimite o lumina puternica asupra vietii noastre, asupra sentimentelor noastre personale si asupra  directiei noastre. Luna Plina sporeste emotiile si poate fi simtita intens de multi oameni.  In acest moment, Luna pe gradul 27:29 Gemeni se afla in opozitie cu Soarele pe gradul 27:29 Sagetator. Este o Luna stralucitoare, puternica, magica, toate activitatile ajung la momentul culesului. Acuma, ideile, documentele, angajamentele ( Gemeni) din trecut sunt luminate in totalitatea lor de un adevar( Sagetator) divin.

O Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Gemeni si Sagetator. Un aspect de opozitie este ca o partida de sah, fiecare vede mutarea celuilalt dar acuma, Luna in Gemeni se foloseste de asteroidul 1981 Midas(ai grija ce iti doresti….) pentru a putea descifra cat mai bine informatiile Soarelui in Sagetator.

Semnele Gemeni-Sagetator sunt opuse, ele au in comun aceeasi calitate, ele sunt semne mutabile. Ambele semne se ocupa de puterea mintii dar in feluri diferite, daca semnul Gemeni crede mai mult in puterea mintii rationale, pamantesti, semnul Sagetator crede in puterea mintii subconstiente, in puterea mintii divine care nu greseste. Gemenii sunt scoala, Sagetatorul este universitatea. Gemenii sunt fapte, Sagetatorii sunt filozofii. Gemenii sunt curiosi si flexibili si cauta activ ideile noi. Se cufunda in societate pentru a obtine noi puncte de vedere. Cu o curiozitate sanatoasa si o abordare pozitiva a vietii si a altor oameni, Gemenii imbratiseaza ideile si experientele noi fara a sta prea mult pe ganduri, chiar daca acestea nu indeamna spre adevarul problemei.
Umbra semnului Gemeni poate include barfa, fixarea pe detalii inutile, dualitate, denaturarea adevarului, imprastierea energiei in prea multe directii.
Sagetatorul este un semn de foc preocupat de adevar, libertate, expansiune, credinta. Cautand intotdeauna noi orizonturi, acest semn este inzestrat cu intuitie, spontaneitate si credinta in sine. Cu semnul Sagetator, cautarea Adevarului si a Legii Cosmice este primordiala. Umbra semnului Sagetator poate include aroganta, lipsa unui scop, lipsa de tact si impunerea cu forta a adevarului lui in detrimentul ideilor noi sau al sentimentelor altora, lacomie, fara restrictii, fara responsabilitati.

Daca Luna in Gemeni pastreaza vechile noastre modele de gandire, Soarele in Sagetator, prin lumina trimisa spre luna, ne poate forta sa vedem unde ne amagim, unde incercam sa spunem “ merge si asa”, unde suntem pacaliti, ademeniti de teorii false, de lideri falsi, de sefi fara valoare, de povesti inselatoare.
Cu semnul gemeni, un semn mutabil, vorbim despre “alegeri” si aceasta luna plina puternica poate fi apogeul “ alegerilor “ noastre din trecut. Este timpul sa vedem adevarul si sa nu ne lasam iarasi pacaliti, ademeniti, acceptand astfel sa traim in minciuna. Avem doua optiuni, fie refuzam sa gandim cu mintea noastra, refuzam adevarul si ramanem sa traim in povestile create de altii, fie incepem sa spunem stop povestilor create de ceilalti si gandim cu mintea noastra tot ceea ce intampla in viata reala.

Competentele semnului Gemeni tin de comunicare, asa ca, aceasta Luna Plina ne ajuta sa clarificam problemele aparute in viata noastra, in mediul in care traim, muncim, in relatiile apropiate. Documentele, actele, sunt tot o forma de comunicare, deci, aceasta lunatie poate face lumina in tot ceea ce este nedrept, ascuns, viciat. In timpul acestei lunatii oscilam intre imaginea mare si imaginea mica si incercam sa intelegem ceea ce stim. Cum semnul Gemeni este semnul mesagerului cosmic, ar trebui sa ne asteptam la o multime de mesaje, conversatii si conexiuni cu o saptamana inainte si dupa Luna Plina. Conduce casa comunicarii, afacerilor, scrisului si vorbirii, astfel incat aceste zone pot fi  amplificate. La urma urmei, lunile pline sunt puncte de cotitura. Trebuie luate anumite decizii daca continuam pe drumul pe care ne aflam sau luam o cale noua.

     Luna Plina in Gemeni adica opozitia dintre Soarele in Sagetator si Luna in Gemeni activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. Aceasta luna plina va pune un accent deosebit pe relatii, parteneri de viata, asociati, dusmanii pe fata, agresivitate, concurenta in relatii, decizii judecatoresti, avocati, judecatori, diplomatie. Este timpul sa facem compromisuri si sa negociem. „Testele” relationale sunt activate acuma, dar la fel exista si oportunitatea de a intalni o persoana cu un rol special in viata noastra.. Desi casa VII este vazuta ca o casa a casatoriei, ea guverneaza de fapt toate calitatile si defectele noastre reflectate in partenerii nostri, in dusmanii si rivalii nostri, ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi. O Luna plina  in casa VII vorbeste despre “ umbra noastra” pe care refuzam sa o vedem, astfel incat o intalnim in ceilalti, in colaboratori, parteneri, rivali, concurenti, relatii de tot felul. Trebuie sa devenim mai constienti de conexiunile noastre emotionale cu ceilalti si sa ne eliberam de asteptarile nerealiste, sa ingelegem ca cea mai importanta relatie este cea cu noi insine si daca noi suntem echilibrati, atragem parteneri benefici noua.

Este un moment perfect pentru a da deoparte tot ceea ce nu ne mai serveste, pentru a renunta la o poveste care ne destabilizeaza. Putem scapa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, convingeri si atitudini vechi, relatii care stau in calea cresterii noastre.

Jupiter, planeta expansiunii si a abundentei, sustine aceasta Luna Plina. Perspectivele noastre se extind si suntem capabili sa ne deschidem catre mai multe oportunitati, mai multe solutii si moduri mai bune de a privi lucrurile, de a rezolva problemele, de a fi in armonie cu noi si cu ceilalti. Adesea, acesta este un moment excelent pentru a ne elibera de orice stres. Prin lentila binevoitoare a lui Jupiter, aceasta lunatie poate aduce o stare de spirit noua si mai pozitiva. Relatiile cu rudele pot imbunatatite, in plus, procesele noastre de comunicare si gandire pot fi mai optimiste si expansive. Este cel mai bun moment sa renuntam la ranchiuna si sa iertam.  Vechile nesigurante pot reaparea, dar acuma, le putem vedea cu alti ochi si putem gasi o modalitate de a vindeca ranile si dezamagirile din trecut. Cresterea salariului si castiguri neasteptate pot avea loc in aceasta perioada. Poate arata si o avansare in cariera, poate indica o perioada de vindecare si echilibru.Din punct de vedere fizic, acest aspect  promoveaza vindecarea, depasirea unor boli pe termen lung. Este un moment bun pentru calatorii, activitati benefice prin rude, comunitate locala, educatie.

Povestea mitologica a lui Midas este reinviata de aceasta lunatie. In mitologie, Midas-regele Frigiei, este unul dintre cele mai controversate personaje. El era renumit pentru intelepciunea lui, pentru gradinile lui frumos aranjate dar si pentru dorinta lui de a avea cat mai multe bogatii. Midas a avut grija de Silenius- sfetnicul  lui Dionysos. Multumit de modul in care acesta a fost tratat, Dionysos ii spune regelui ca ii va indeplini orice dorinta. Renumit pentru lacomia lui, fara a sta prea mult pe ganduri, fara a se gandi bine la ce cere, Midas i-a spus lui Dionysos ca isi doreste ca tot ceea ce atinge sa se transforme in aur. Intristat de aceasta cerere, Dionysos l-a avertizat pe Midas despre pericolul acestei dorinte dar Midas a insistat sa-i acorde aceasta favoare. La inceput, noua putere l-a incantat foarte mult, el a atins o floare, o piatra, si totul se transforma in aur. Fericit, el cere oamenilor lui sa organizeze un ospat pentru a arata tuturor ce putere are el. Totusi, in timpul petrecerii, Midas si-a dat seama ca este in imposibilitatea de a manca, bea sau face lucruri normale deoarece tot ce atingea se transforma in aur. Momentul culminant al povestii lui Midas este cel in care fata lui este transformata in aur cand regele o imbratiseaza. Atunci a inteles ca locomia lui se intoarce impotriva lui. Disperat, Midas il cauta pe Dionysos si il roaga sa ia inapoi binecuvantarea lui blestemata. Amuzat de necazurile regelui Midas … milostivul Dionysos stie ca Regele si-a invatat lectia si ii spune razand sa mearga impreuna cu fata lui si sa se scalde in raul Pactolus . Tot cu sprijin divin, regele si fata lui redevin ceea ce au fost dar mai intelepti.

Povestea lui Midas vorbeste despre dorinte nesabuite, despre ” ai grija ce iti doresti”, despre  blestemul lacomiei,  care conduc la esecuri, faliment, teama, pierderi sufletesti, pierderi in familie. Aceste pierderi conduc la  disperare, ispasire, credinta, ajutor divin. Ajutat iarasi de Dionysos, Midas revene la normalitate si devine o  persoana mai buna, generoasa si recunoscatoare pentru toate bunurile din viata lui.

Marea lectie a acestei lunatii de mana cu Midas este aceea ca fara Dumnezeu, nu putem depasi un esec, o pierdere, nu putem repara ceea ce o dorinta nesabuita distruge in viata noastra.  Midas nu a stat prea mult sa-si planga de mila si a cerut asistenta divina pentru a trece peste esecul dorintei lui nesabuite. Aceasta lunatie ne spune ca esecul este ca nisipul miscator, cu cat stam mai mult in el, cu atat sunt mai mari sanse sa fim trasi in jos. Trebuie sa iesim  de acolo rapid. Cateodata e foarte greu, dar Dumnezeu ne va ajuta. In mainile lui Dumnezeu, nici o infrangere nu este o infrangere finala! Scriptura spune: „Domnul intareste  pasii omului, cand Ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana.” (Psalmul 37:23-24)

Cu totii ne impiedicam, cu totii trecem prin momente grele, cu totii esuam datorita unor dorinte nesabuite. Dar chiar daca am esuat, dragostea lui Dumnezeu nu esueaza. Trebuie sa depasim esecurile, pierderile, greutatile noastre prin a ne uita la bunatatea lui Dumnezeu! Biblia spune: „Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile.” (Proverbe 3:6) El ne va ajuta, ne va indruma, ne va conduce, ne va orienta, ne va directiona. …si apoi ne va incununa eforturile cu succes.Poate tot ce trebuie sa facem e sa incercam  din nou, o a doua oara, dar de data aceasta, invitandu-L pe Isus sa fie langa noi tot timpul. Ca o schimbarea sa aiba loc in viata noastra, nu trebuie sa mai fim prizionerii unor circumstantelor care ne blocheaza. Trebuie sa intelegem ca Dumnezeu este gata sa ne ajute. Trebuie doar sa decidem sa ne incredem in  El. Este timpul sa lasam trecutul, esecurile, in urma si sa vrem sa ne schimbam.Este timpul sa ne incredem in EL, in Cuvantul lui Dumnezeu. Trebuie doar sa-I cerem lui Dumnezeu un sfat nou, o indrumare noua.

Cu Luna plina in Gemeni pe gradul 28,  cei nascuti in jurul datei de 19 in semnele mutabile –Fecioara, Pesti,  Sagetator , Gemeni , vor simti influenta acestei energii mult mai puternc decat ceilalti; acest lucru este valabil si daca aveti axele principale adica ascendentul , descendentul ,casa carierei sau orice planeta personala pe gradele 28 Pesti, Fecioara, Sagetator , Gemeni.

Sa fiti binecuvantati!

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.