LUNA PLINA IN SCORPION 14 MAI 2014 , ORA 22:16,ORA ROMANIEI -“ DOAR SUFLETUL CULEGE…. “

astro_2gw_454_luna_plina_in_scorpion_2014.59122.34062

“…………………………………………
O mie de ani mai tarziu, cand am urcat din nou pe muntele cel sfant, si iarasi I-am vorbit lui Dumnezeu, I-am spus:
„Dumnezeul meu, menirea si implinirea mea,
eu iti sunt ieri, iar Tu-mi esti maine;
eu iti sunt radacina din tarana, iar tu esti inflorirea mea in ceruri,
si impreuna crestem dinaintea soarelui.”
Iar Dumnezeu se apleca atunci deasupra-mi
si imi sopti-n ureche dulci cuvinte,
si-asemeni marii care primeste rauletul ce alearga catre ea,
El m-a primit in Sine.
Am coborat apoi spre vai si spre campii,
iar Dumnezeu era si-acolo.”Kahlil Gibran

Luna Plina in Scorpion pe gradul 23 :55 este o faza a Lunii in care Luna in Scorpion este in opozitie ( aspect astrologic de 180 grade ) cu Soarele in Taur. Este o energie intensa, puternica, magica ce ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre, o munca inceputa odata cu Luna Noua in Scorpion (Eclipsa de Soare)din 3 noiembrie 2013.
Cu Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur  ( faza de Luna Plina ) trebuie sa incecam sa gasim un echilibru intre toate valorile noastre materiale, spirituale, relationale. Luna Plina in Scorpion este un moment de transformare profund ce accentueaza aspectele ascunse ale vietii, motivatiile din spatele actiunilor, realizarilor noastre. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete ,operatiuni sub acoperire, relatii profunde. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii , regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile. Aceasta Luna Plina in Scorpion poate aduce la suprafata adevaruri legate de domeniile de viata stapanite de Scorpion : relatii profunde, sex, transformare, manevre financiare, parteneri de suflet plecati .

Luna Plina  in Scorpion  adica opozitia dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion  activeaza  axa  XI-V, o axa ce vorbeste despre profunzimea relatiilor, fie ca vorbim de relatia cu un iubit, un grup, un prieten, un copil, cu propria creativitate, cu spiritualitatea, cu partea nevazuta a vietii.
Cu Luna Plina in Scorpion in casa XI,  o casa naturala a Varsatorului, putem vedea acest moment ca “ o palma peste obraz menita sa ne trezeasca sufletul, nevoile sufletului”. Cand  pasim in casa XI, descoperim ca nu suntem singuri, aici sunt prietenii nostri, aliatii nostri, protectorii nostri,  puterea noastra in cadrul unui grup, puterea unui grup, sperantele noastre, aici muncim pentru viitor. Tot casa XI ne aduce fata in fata cu astrologia, calculatoarele, electricitatea, avioanele, cauzele umanitare, castigurile neasteptate. In casa XI, Luna Plina in Scorpion lumineaza tot ce este ascuns in relatia noastra cu un grup, in prieteniile noastre, in sperantele noastre, aici, Luna Plina este un detectiv original, iesit din tipare care gaseste raspunsul in stele, in vise, in fel de fel de ghizi.

Mesajul “ culegem ce am semanat “ al Lunii Pline in Scorpion este dublat de Saturn retrograd in Scorpion datorita aspectului de conjunctie. Rolul lui Saturn in acest moment este un rol de supravegere a tuturor lucrurilor incepute in trecut( Saturn retrograd)  care sunt luminate si trebuiesc rezolvate in acord deplin cu definitiile date de Saturn – cu responsabilitate, disciplina, tenacitate, cu rabdare. Fara Saturn, viata ar fi “ fara limite, fara standarde, control, structura “, deci viata ar fi plina de haos. Unde isi face aparitia Saturn in viata noastra, totul este incetinit, inghetat( uneori bine congelat ) obligandu-ne sa vedem realitatea, sa tinem cont de ea si de limitele noastre. Acuma, Luna Plina de mana cu Saturn retrograd in Scorpion nu poate oferi prea multe, totul iese in lumina, parca istoria se repeta, anumiti pasi din trecut sunt refacuti.  Saturn in Scorpion aduce in prim plan lucrurile ascunse iar in miscare retrograda poate fi asemeni unui plug tras inapoi prin aceeasi brazda iar lucrurile descoperite pot soca. Saturn  pune un accent deosebit pe “ regulile jocului “, pe trecut, pe ignorarea unor reguli, angajamente  iar aceasta Luna Plina este ca o  lumina in haosul indus in viata noastra prin depasirea anumitor limite in relatii, in iubire, servici, politica, clasa conducatoare. Daca aceasta perioada aduce obstacole si limitari in viata, trebuie sa intelegem de fapt ca obiectivele sufletului nostru sunt incorecte, ca am ignorant scopurile noastre reale. Cu Luna Plina si Saturn retrograd in Scorpion in casa XI, trecutul  devine o piesa de teatru in reluare ce combina emotiile profunde, dragostea, banii prin fel de fel de acorduri, puterea banului, dormitorul unei relatii, prieteni,  grupuri, directia in viata.

In legatura cu Luna Plina in Scorpion  se afla asteroizii 57 Mnemosyne si 38628 Huya iar Soarele in Taur  este sustinut de asteroidul 3671 Dionysos  .

mnemosyne 1

Mnemosyne a fost un Titan, o fiica din prima generatie a zeitatilor din  Grecia. Parintii ei au fost  Cronos si zeita Gaia. Mnemosyne,  zeita greaca a memoriei, a fost considerata una  dintre cele mai puternice zeite ale timpului ei. La urma urmei, aceasta este memoria, ea este un cadou care ne distinge de celelalte creaturi din lumea animala. Ea este un dar care ne permite sa rationam, sa anticipam rezultatele, ea este fundamentala pentru civilizatie. Zeita Mnemosyne este responsabila pentru numirea tuturor obiectelor, ea pastreaza lucrurile intr-o anumita ordine si da capacitatea de aducere aminte a ceea ce a fost.
Cu mult inainte de inventarea alfabetului, a cuvantului scris, Mnemosyne a fost responsabila cu  amintirea normelor si energiilor universului, cu ciclurile de viata, cu memoria traiului pe pamant. Locatia lui Mnemosyne este in suflet si a fost venerata ca o parte vitala a omului in legatura cu divinitatea, cu tot ce este trecut, prezent si viitor. Istoria, stiinta, ceva care necesita amintirea unui stadiu anterior pentru a-l compara cu prezentul si viitorul, sunt in puterea acestei zeite iar fara ea, nimic nu ar exista inregistrat, nu am avea cum sa ne aducem aminte nimic, nu am avea unde sa cautam ceva.
Fara Mnemosyne, nu am avea posibilitatea sa ne amintim nici chiar numele nostru, unde am fost, cu cine am vorbit, cum sa mergem, cum sa recunoastem anumite forme, fete, dusmani sau prieteni, fara ea, supravietuirea ar fi foarte grea. Rolul lui Mnemosyne este legat de timp, ea este organizatorul si memoria timpului, fara capacitatea indusa de ea de a ne aminti lucrurile, oamenii, experientele vietii, am fi ca o planta ce traieste doar un anotimp. Acuma, Mnemosyne este retrograda si ne ajuta sa re-colectam emotional experientele, sentimentele, impresiile, relatiile, valorile din viata noastra. Ea ca si arhiva a tot ce am gustat, atins, dorit, mirosit, simtit, ne conduce ca un ghid acolo unde am stocat aceste imagini, simboluri, sentimente despre relatiile noastre, parteneri de suflet, ajutandu-ne astfel sa intelegem mai bine rolul acestora in evolutia noastra. As putea spune ca ‘sufletul nostru devine o carte pe care o vom deschide exact la pagina care are un mesaj” pentru viata noastra. In “ aceasta carte “ putem citi despre un prieten, un partener de suflet, ambitii, sperante si dorinte, prieteni, grupuri, societatea in care traim. Mnemosyne ne ajuta sa intelegem ca trecutul a fost inregistrat iar legaturile spirituale intre oameni, cu un partener de suflet plecat, merg dincolo de viata ( Scorpion). Acuma putem sa ne dam seama mai bine despre rolul cheie al unui suflet pereche, al unui prieten , al unui protector in viata noastra, este darul lui Mnemosyne care ne indeamna sa-i inspiram si pe ceilalti cu lectiile noastre de viata.

huya

Huya a primit acest nume dupa zeul ploii venezuelean  care este asociat cu sezonul ploios, cu iarna si care traieste in altitudini celeste dincolo de soare. Astrologic, Huya reprezinta constientizarea a ceva ce lipseste,  este vorba despre ceea ce facem pentru altii care in final ne hraneste si pe noi, ii “ imbogatim pe altii “ dar si noi ne imbogatim, facem eforturi, dam ceva celorlati si vedem ca prosperam si noi. Aceasta energie ne ajuta sa transformam modelele fixe din trecut, chiar vieti trecute prin acceptarea unei expresii libere si flexibile a vietii . Huya poate fi si o energie ce lucreaza ca ‘ o terapie psihologica “ ajutandu-ne sa eliminam anumiti virusi mentali , boli karmice. Sau poate avem nevoie pentru a examina motivatiile noastre ascunse din trecutul relatiilor noastre ( Huya in Scorpion) care acuma le gasim frumos aranjate in memoria sufletului -Mnemosyne in Scorpion…! Inclin sa cred ca aceasta Luna Plina in Scorpion in legatura si cu Huya va aduce destula ploaie, sufletul poate plange dar poate fi si o anumita flexibilitate si atentie fata de detalii, de informatiile spirituale.

Soarele reprezinta principiul central al energiei vitale si al sinelui constient in astrograma. Asa cum Soarele este centrul sistemului solar, in astrologie reprezinta entitatea centrala in psihicul nostru, este ego-ul constient, este energia de baza, vointa de a exista si de a ne exprima in mod dinamic ca un individ autonom. Aceasta energie arhetipala reprezinta acea expresie dinamica a vointei personale care ne influenteaza direct identitatea si care se bazeaza pe toate celelalte energii planetare. Soarele ne invata ca avem o identitate pesonala :“ eu sunt X, acesta sunt eu, asta am facut prin mine insami”. Dar acuma, Soarele in Taur formeaza o conjunctie cu asteroidul Dionysos, Zeul “nascut de doua ori “ accentuand influenta acestei energii mici care acuma devine mare datorita Soarelui.

dionysus

In mitologia greaca, Dionysus este Zeul Naturii, vitei de vie, vin, extaz, betie, dans, renastere. El a avut o natura dubla, pe de o parte, el semnifica bucuria si extazul divin, pe de alta parte este nechibzuinta, brutalitatea, nebunia, ambele reflectand natura duala a vinului dar si a omului.  El este un zeu de epifanie, este ” zeul care vine”, un personaj important, popular si este inclus in unele liste cu cei doisprezece olimpieni. Dionysos a fost ultimul Zeu acceptat pe  Mt. Olymp. El a fost cel mai tanar ai singurul care avea o mama muritoare. El este fiul lui Zeus si al muritoarei Semele, fiica regelui Cadmus din Teba. Hera, sotia lui Zeus a aflat de infidelitatea sotului si s-a imprietenit cu Semele in timp ce aceasta era insarcinata. Semele i-a povestit de tatal copilului ei iar Hera, prefacandu-se ca nu crede acest lucru, a reusit sa-i planteze indoiala in mintea fetei. Astfel Semele i-a cerut lui Zeus sa se arata ca si Zeu, in toata maretia lui  dar acesta a implorat-o sa nu-i ceara asa ceva. Semele a insistat iar in urma promisiunii lui Zeus, acesta, a venit  invaluit in fulgere dar nici un muritor nu supravietuia atunci cand se uita la un zeu nedeghizat. Asfel, Semele moare iar Zeus reuseste sa ia copilul nenascut si sa-l coase in coapsa lui. Cateva luni mai tarziu, Zeus il elibereaza pe Dionysos din coapsa lui, fiind cel nascut “ de doua mame “ sau “ nascut de doua ori”. Deci nasterea lui Dionysos arata  ceva ciudat in timp ce renasterea lui  este motivul principal pentru care acest zeu a fost remarcat in religiile misteriilor in care moartea si renasterea sunt evenimente mistice, divine. Dupa nasterea lui, Zeus si-a dat copilul lui Hermes ( Mercur) pentru a avea grija de educatia lui, pentru a-l proteja de Hera. Mai tarziu, cand el a crescut, a descoperit vita de vie si modul de extragere a sucului pretios din struguri dar Hera i-a indus nebunia si nevoia de a hoinari prin lume. Cybele l-a ajutat pe Dionysos sa se vindece prin ritualuri religioase. Vindecat, el a colindat lumea, a fost aproape de oameni invatandu-i cultivarea vitei de vie.
Dionisos iubeste viata si placerile pe care aceasta le poate oferi, el reprezinta  cele doua aspecte ale omului, cele doua laturi ale sale, una rea si una buna si importanta pastrarii echilibrului intre Rau si Bine.
Pe muritori, Dionysos ii invata sa cultive vita de vie, in plus, el avea capacitatea de a induce fel de fel de daruri oamenilor( el i-a indus lui Midas capacitatea de a transforma totul in aur prin mainile lui), el avea darul de a face sa tasneasca din tarana lapte, miere si vin, spulberand cu acestea grijile oamenilor. Fata de cei care i s-au împotrivit s-a aratat crud, luandu-le mintile, sau transformandu-i in delfini . La serbarile date în cinstea lui (dionysia sau bacchanalia) participa toata lumea dar, mai ales, femeile. Dionisos este reprezentat ca un tanar cu pletele albastrui care-i flutura in jurul capului si pe umerii puternici poarta o mantie intunecata. Calatoreste intr-un car tras de pantere si ornat cu iedera si cu vita de vie.  Dionysos este unul dintre putinii zei care a fost capabil sa aduca un mort din lumea interlopa. Chiar daca nu o vazuse niciodata pe mama lui Semele, el a coborat in lumea de dincolo intr-un efort de o  aduce inapoi.  Hades a fost de acord sa o elibereze doar in cazul in care Dionysos  i- a dat ceva foarte drag lui, asa ca Dionysos a  renuntat la fabrica de mirt.  Dionysos a devenit unul dintre cei mai importanti zei din viata de zi cu zi asociat cu mai multe concepte-cheie.  Unul a fost renastere dupa moarte, un alt concept este ca sub influenta vinului  ne putem conecta cu divinitatea(sfanta impartasanie). In  traditiile misterelor, intoxicatia nu vine de la planta ci de la spiritul plantei de esenta divina care ne face liberi si eliberati de constrangerile formale ale societatii. In aceste momente, un om ar putea fi mai mare decat viata iar faptele lui par a nu avea legatura ce ceea ce face el in mod normal. Dionysos a fost un zeu mantuitor ce conduce pe altii pe calea catre divin prin experiente rituale si mistice. Dionysos a fost  iubit de ceilalti Zei, mai mult decat atat, el i-a ajutat de foarte multe ori . Toti Zeii l-au respectat iar Hera ii datoreaza o mare recunostinta deoarece el a fost singuru zeu capabil sa-l convinga pe Hefaistos sa o elibereze din catusele lui geniale. Minunata lui bautura aduce bucurie si distractie peste tot.  Aceasta ii face pe oameni sa uite de  grijile lor, readuce zambetul pe fetele lor. Dionysos a influentat evolutia omului prin aparitia “ eu-sunt”-ului personal  ceea ce a facut ca omul sa fie mai egoist, sa pretinda numai pentru “ eul lui” , sa nu mai fie in slujba celorlalti. El stabileste legatura intre oameni printr-un fel de betie exterioara, adanceste egosmul, materialismul, dorintele materiale, independenta, apare o legatura rupta cu divinitatea. Dar el este si Zeul nascut de doua ori, prima data de Semele –pamanteana iar apoi din coapsa lui Zeus –o divinitate ceea ce ne arata ca vinul lui din potir acuma, are rolul de a ne impartasi, de a restabili legatura cu divinitatea, de a regasi sursa care ne hraneste.

Dionysos este adesea prezentat tinand in mana un potir si o bagheta numita un “thyrsus”.   Potirul este gandit pentru a reprezenta pantecele mamei sale Semele pentru care el ar fi fost un copil de promisiune. Potirul ofera o natura divina  pentru ca  el contine esenta divina – “vin” .  El a iubit-o din prima clipa pe frumoasa Ariadna. Fiica lui Minos, indragostita de Tezeu, ea s-a trezit parasita si abandonata  pe insula Naxos. Fara ca ea  sa stie, Dionysos a venit in visul lui Tezeu si cu amenintari l-a fortat sa plece. Singura pe insula. Dionysos a aparut ca un salvator pentru ea, casatorindu-se cu el. Dar el stia ca Ariadne este sufletul lui pereche.

potir dionysos

Despre ce vrea Soarele de mana cu Dionysos in Taur sa-i vorbeaca Lunii in Scorpion?

In acest aspect gasim o inspiratie brusca, ceva este rupt si re-plantat in alt loc care ne ajuta sa ne gasim menirea divina. Ganditi-va ca acest zeu a trecut prin multe incercari inca de la nastere, in copilarie a trebuit sa fie protejat impotriva rautatilor lui Hera, apoi adult a trebuit sa lupte cu blestemul indus de Hera asupra lui. El ramane totusi un zeu creativ care continua sa impartaseasca celorlalti darul lui, el este perseverent in munca lui indiferent de piedicile induse de ceilalti. De multe ori, acest zeu aduce o permanenta predispozitie de a evita greutatile vietii prin solutii alternative dar placute, prin erotism, betii, substante afrodisiace.

Poate ca in ultimile luni am fost rupti in bucati si reinviati, se poate ca lupta pentru cucerirea a  fel de fel de lucruri materiale, bani, iubire, invatatura, sa fi fost destul de aspra dar perseverenta este acuma premiata. Semintele plantate in trecut aduc roade  acuma iar acestea tin de copii, creativitate personala, arta, astrologie, munca in echipa, muzica, banci, invatatura, prieteni, afaceri originale. Nu trebuie sa uitam ca Dionysos are capacitatea de a prezida comunicarea intre cei vii si morti, poate primim fel de fel de mesaje de la cei dragi plecati, iubiti dincolo de spatiu si timp. Poate fi si o rasplata a eforturilor noastre de a comunica cu cei plecati. Se poate ca efortul nostru pentru a recastiga, readuce in viata noastra pe cineva pierdut sa fie rasplatit dar nu fara a da ceva in schimb.
Favorurile sunt de partea noastra deoarece Jupiter (Zeus) sutine benefic aceasta Luna Plina.

Luna Plina in Scorpion ne poate ajuta sa vedem tot ceea ce este intunecat, murdar, nesanatos in viata noastra. Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca  putem vedea mai clar care dorinte pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa moara”. Ambele semne sunt renumite pentru posesivitatea lor dar aceasta Luna Plina in Scorpion ne cere sa intelegem ca cele mai importante “ valori ” sunt zidite in suflet. Scorpionul nu detine  lucruri, aici doar sufletul vorbeste, construieste iar tot ce nu ne mai serveste in viata trebuie sa moara pentru a face loc unei experiente noi. Asa cum Dionysos s-a vindecat prin ritualuri religioase, prin restabilirea legaturii cu partea divina din el, aceasta Luna Plina poate fi un panaceu al sufletului, al experientelor care ne-au traumatizat copilaria, tineretea. Suntem ajutati sa intelegem ca trebuie sa ne ridicam deasupra placerilor trecatoare cautand magia vietii prin cunoastere, spiritualitate, studiu iar perseverenta este cheia evolutiei.

Adriana Tudosa

 

 

You may also like

21 Comments

 1. Te rog frumos,Adriana sa-mi spui ,daca vrei, ce influenta are luna plina asupra vietii mele, deoarece eu am in acea pozitie planeta neptun R(situat? la gradul 24) deci in conjunctie.
  Data nasterii: 28.02.1967, ora 10.08 am,Bucuresti.
  Sa stii ca apreciez mult munca ta, si-ti multumesc ca existi si ca esti minunata.

 2. Multumim mult, Adriana! Pe harta mea luna plina este in conjunctie cu ascendentul. Ne poti spune ceva despre ce semnifica? Pentru mine este o perioada tensionata si nu reusesc sa descalcesc toate ce mi se intampla! Mi-e greu sa inteleg cea mi se intampla si mai ales de ce. Multumesc mult! O seara frumoasa!

 3. interpretare sau inspiratie ….

  multumesc, un articol ce nu seamana doar a interpretare astrologica!

 4. Iti taie respiratia!!! Este pur si simplu genial si emotionant in acelasi timp.Multumim ca existi si imparti talentul tau cu noi ! 🙂

 5. Adriana,
  Mi-a facut placere sa iti citesc articolul. Sunt nascut in 14 mai, fapt pentru care aces articol este un plus pentru mine. Ce sa mai zic… Ca Jupiter este planeta mea favorita d’inainte sa stiu ca il reprezinta pe Zeus. Si in timp ce Jupiter se afla in taur, am facut cele mai importante schimbari in viata mea.
  Numia bine si succes!

 6. Adriana,
  Mi-a facut placere sa iti citesc articolul. Sunt nascut in 14 mai, fapt pentru care acest articol este un plus pentru mine. Ce sa mai zic… ca Jupiter este planeta mea favorita d’inainte sa stiu ca il reprezinta pe Zeus; si in timp ce Jupiter se afla in taur, am facut cele mai importante schimbari in viata mea….?
  Numia bine si succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.