LUNA PLINA IN GEMENI – 17 DECEMBRIE 2013, ORA 11:26 “ LA INCEPUT A FOST CUVANTUL …..”

“…………………..
Si in tacerea Iubirii,
vei gasi scanteia vietii!’
RUMI

astro_2gw_374_luna_plina_in_gemeni_2013.70617.14042

Daca in faza de Luna Noua in Gemeni am fost ajutati sa  “plantam semintele unui nou inceput” acuma, in faza de Luna Plina in Gemeni suntem ajutati sa culegem roadele muncii noastre. Faza de Luna Plina poate fi privita adesea ca “ un Mos Craciun “ astral care  aduce in viata fiecaruia ceea ce merita, culegem ce am semanat.
Luna Plina in Gemeni , un semn al mintii, al curiozitatii, al flexibilitatii dar si al dualismului, are loc cu Luna in Gemeni pe gradul 23: 35 in opozitie cu Soarele in Sagetator gradul 25:35.  Este o Luna Plina care face un aspect de inconjunctie cu Venus in Capricorn care se pregateste sa intre in miscare aparent retrograda pe 21 decembrie.

O Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un  echilibru  dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele  doua energii Gemeni si Sagetator.

gemeni

Aerul Gemenilor intretine focul Sagetatorului dar cum focul trebuie tot timpul pazit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opozitie are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri.  Cu Luna in Gemeni, avem o abilitate remarcabila de a folosi ratiunea pentru a ne controla emotiile, putem descrie foarte detaliat problemele noastre, putem vedea ambele parti ale unei probleme. Asta nu inseamna ca nu suntem cuprinsi de emotii sau ca sentimentele noastre au disparut peste noapte, nu, putem mai usor acuma sa controlam aceste stari emotionale si sa ne spunem “treci peste asta !”.

Cum Luna vorbeste despre suflet, trecut, sentimente, ceea ce ne hraneste sufletul, cu Luna in Gemeni, cuvintele devin o hrana vie pentru noi. Soarele in Sagetator nu ofera prea multa maturitate , in schimb,  aceasta energie  vitala este propice schimbarii, actiunii, reeducarii sufletului. Este o energie ce amplifica dorinta de dreptate, adevar, legalitate dar si aventura intelectuala, intelepciune, clarvedere. Luna in Gemeni in opozitie cu Soarele in Sagetator induce o tensiune intre dezbaterea fara rost, vorbe multe si marunte si descoperirea ideilor mari, intre a vedea ambele fete ale unei situatii de viata si imbratisarea adevarului. Avem nevoie de ambele concepte, avem nevoie de viziuni, de filosofii dar avem nevoie si de actiuni,  masuri  care ne afecteaza viata aici si acum.  Interactiunea dintre aceste doua energii poate da nastere la o alegere, o optiune total diferita de ceea ce stiam pana acuma. In acest moment,  cuvintele sunt aranjate altfel decat le-am insirat noi pana acuma, un cuvant, o ideee, un mesaj, o noua alternativa poate raspunde la intrebarile sufletului nostru. Luna Plina in Gemeni formata de opozitia dintre Soarele in Sagetator si Luna in Gemeni  activeaza axa IV-X, o axa ce vorbeste despre familie, cariera, statut social, viata sociala. Cum cele doua Luminarii sunt in opozitie, se streseaza reciproc, Soarele slabit in casa X poate amplifica problemele in plan profesional, sefii pot simti nevoia de a fi “ mai sefi decat de obicei “ retezand astfel ambitiile celorlalti. Luna slabita in casa familiei poate genera dezordine in camin, schimbari probabile in viata de familie,  certuri cu parintii, vorbele pot construi sau narui imperii, deci mare atentie .

Luna Plina in casa IV in aspect de inconjunctie (150 grade) cu Venus in Capricorn din casa XII  aduce un dezechilibru intre emotie si dragoste, intre sentimente si dorinte, o pofta nebuna de afectiune si jena care acompaniaza de obicei poftele fara masura.

Cuvantul cheie pentru o inconjunctie este “ajustare”  deoarece semnele implicate sunt total incompatibile, nu au prea multe lucruri in comun. De aceea, acest aspect este incomod, ciudat, consumator de energie. Cu Luna Plina in Gemeni in aspect de inconjunctie cu Venus, emotiile, modul de comunicare a sentimentelor (luna) si valorile  naturale, iubirea(Venus)  sunt dificil de amestecat, imbratisat, comunicat, afisat.  Situatiile, persoanele care ne ofera securitate si sprijin emotional s-ar putea sa nu aiba nici o legatura cu lucrurile pe care le pretuim, le dorim, ne simtim atrase de ele. Este posibil sa tanjim dupa placeri, lucruri frumoase, armonie, iubire dar pentru asta alegerile cer un sacrificiu, o ajustare, o eliminare a sentimentului de teama, de vinovatie. Acest aspect este  legat de sentimente incomode, jena, vina, disconfort emotional ce provoaca schimbari legate de familie, parinti, camin( luna in casa IV) si iubiri din trecut, pacate in iubire, legaturi secrete, legaturi sortite (Venus in casa XII). Vinovatia, teama, sentimentele negative induse de aspectul de inconjunctie conduc adesea la probleme de sanatate.

venus in casa XII

Cum Venus in Capicorn este in casa XII si este in stationare urmand ca pe 21 decembrie sa intre in mers aparent retrograde(pasi in trecut, in iubiri trecute, parteneri pierduti, valori pierdute, secrete, karma, recompensa pentru un talent nativ ), pot spune ca aceasta energie lucreaza pentru noi ca o  “ancora “la care am lucrat in trecut, ea poate  tine “vasul sufletului nostru” ancorat in fel de fel de probleme karmice fiind destul de greu sa plutim spre ceva nou in urmatoarele 40 de zile. Cu Venus in casa XII, partenerii sunt legati (Venus) prin fel de fel de datorii karmice, ceva a fost pierdut, ceva a fost utilizat in mod gresit, unul a fost victima celuilalt, unul a abuzat de iubirea celuilalt iar “ultima sansa “oferita de aceasta casa pare a fi legata de dorinta de a remedia si ierta  pacatele relatiilor noastre. Pare a fi o spovedanie intre parteneri, o spovedanie care este totusi auzita si de Dumnezeu, aici fiecare partener il poate spovedi, ierta pe celalt dar pana se  ajunge aici, trebuie intelese mai intai greselile comise.
Aceasta Luna Plina in Gemeni( sufletul care vorbeste ) prin aspectul de inconjunctie cu Venus in Capricorn din casa XII ne spune clar ca urmeaza o perioada de timp ( pana pe 31 ianurie ) in care trecutul cu tot ce are scris, notat, marcat, poate fi un “varf de cutit” care ne atinge sufletul, valorile naturale.
Trebuie sa invatam(Luna in Gemeni)  ca viata are un scop divin iar iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti ne conduc catre mantuire.

Luna  nu are lumina ei proprie, Soarele este cel care trimite lumina din diferite unghiuri asupra Lunii, acuma, energia Soarelui are suport din partea lui Mercur si a asteroizilor 10370 Hylonome, 50000 Quaoar.

Soarele in conjunctie cu Mercur( idea care straluceste, cuvantul care lasa urme stralucitoare, comunicarea care trezeste pe cei din jur)  trimite asupra Lunii in Gemeni o multime de idei ceea ce ne poate nelinisti foarte mult, sufletul nostru devine un “abecedar astral “ nestiind ce sa aleaga, ce sa foloseasca pentru a se echilibra. Este un aspect nervos de aceea, doar daca putem sa ne domesticim mintea, aceasta energie devine o bagheta magica in viata noastra.

Hylonome

In mitologie , Hylonome  a fost sotia lui Cyllarus, dragostea lor ii facea inseparabili, tot timpul erau impreuna. Hylonome s-a sinucis atunci cand partenerul ei Cylarus a fost ucis in lupta , este sacrificiul suprem  al unui centaur  in scopul de a se reuni cu sufletul pereche  si de a fi una cu cosmosul.
In astrologie, Centaurii  au o influenta de transformare a noastra. Energia lui Hylonome este o combinatie intre neasteptat, surprinzator, perturbator, inovator, soc ( Uranus) si vise, confuzie, sacrificiu, altruism(  Neptun) .

Hylonome vorbeste  de sacrificiul suprem sau de capacitatea fiecaruia de a se sacrifica pentru ceva, aduce dureri atat de mare incat emotiile, sentimentele nu pot fi controlate, intelese conducand adesea la actiuni pripite. Hylonome vorbeste despre sacrificiul suprem iar in conjunctie cu Soarele in Sagetator in casa X, sacrificiul poate fi legat de spiritualitate, barbati, tata, egou, cariera, statut social. Soarele in conjunctie cu Hylonome si in opozitie cu Luna in Gemeni vorbesc  despre pierderi dureroase, esecuri  sau acele lucruri care au fost eliminate brusc din viata noastra. Asa cum Hylonome si-a pierdut partenerul, sufletul ei pereche iar durerea pierderii a condus-o la un gest nebunesc, aceasta Luna Plina poate lumina, vindeca aceste pierderi. Unde apare Hylonome , este bine sa intelegem ca ea ofera pierderi, durere dar si puterea, vointa de a depasi aceaste dureri care par de netrecut. Cum acest moment astral dinamic ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in  exterior, suntem incurajati sa dam deoparte negativitatea tuturor pierderilor din sufletul nostru, din viata noastra, doar asa putem merge mai departe. A trai in trecut este ca si cum am construit deja  o bariera grea prezentului si viitorului iar acest lucru este o violare a legii spirituale. Sotia lui Loth a fost transformata in statuie de sare pentru ca a intors capul . Nu intamplator,  Iisus Hristos ne spune  “ ACUM este ziua propice , ziua mantuirii”. Orice  pierdere( partener, iubit, loc de munca, parinti , prieten, masina, casa )  care ne afecteaza sufletul(Luna) reduc adesea vointa, vitalitatea, puterea (Soarele) de a face lucrurile pe care trebuie sa le facem in continuare. Acuma, suntem ajutati sa intelegem ca indiferent de dimensiunea sentimentelor noastre dureroase , viata trebuie traita. Poate ca daca intoarcem cealalta parte a monedei ( Luna in Gemeni) gasim un mesaj care sa ne ajute sa ne manifestam in acord deplin cu ceea ce viata mai are de oferit pentru noi.

In mitologie, Ouaoar este marea forta a creatiei care canta si danseaza cu alti zei dar si cu oamenii. Este vorba despre crearea omenirii, a vietii, a familiei. In acest sens, Quaoar pare sa ne ajute sa ne intoarcem la “ sacralitatea vietii “ pentru a realiza ca toate lucrurile din viata noastra sunt sacre si merita respect. Quaoar creeaza  o  legatura primitiva intre noi si tot ce este in jurul nostru, ne arata care sunt nevoile noastre interioare fundamentale si modul in care acestea sunt exprimate sau nu in lumea exterioara , in relatia cu ceilalti dar si angoasa rezultata din aceasta legatura. Quaoar inseamna la urma urmei “ crearea, procrearea, construirea, spiritul de descoperire, imaginea de ansamblu, defecte sau complexitati, intrebari”. Soarele in fuziune cu Quaoar  trimite un mesaj important Lunii in Gemeni dar dualitatea acestor semne mutabile ce creeaza acest aspect tensionat  pot aduce destule provocari in crearea unor noi perspective pentru viata noastra, pentru sufletul nostru. Deoarece Luna Plina in opozitie cu asteroidul Quaoar face un aspect de inconjunctie cu Venus care se pregateste pentru retrogradare, o perspectiva noua in acest context astral cred ca are un pret ce trebuie platit, o provocare de trecut. Quaoar reglementeaza un process de creatie, o inventie, ceva nou, o manifestare noua , ceva care nu a existat niciodata inainte iar pentru a ajunge aici trebuie sa trecem “ prin sita lui Venus retrograd “ care ne va ajuta sa ne schimbam modul in care gandim valoarea”iertarii, a unei relatii de suflet, a unui iubit, a unui pacat , a banilor, a unui talent nativ”.

VENUS

Aceasta Luna Plina in Gemeni este “ Cuvantul inainte” al tranzitului lui Venus in mers retrograd in Capricorn  care incepe pe 21 decembrie si se termina pe 31 ianuarie 2014.
Urmeaza o perioada care ne va ajuta sa constientizam pacatele trecutului si cum sa dam drumul la tot ceea ce ne tine sufletul incatusat de emotii, dureri, pierderi de orice fel.

“La inceput a fost cuvantul  si cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era cuvantul” ne spune Biblia .
Nu uitati, un cuvant poate salva sau poate pierde un suflet, de aceea va recomand mare atentie la ceea ce spuneti, cuvintele fac adevarate magii in urmatoarea perioada. Cultivati iertarea, este un cuvant care va poate vindeca viata.

Daca v-a placut acest articol, puteti dona orice suma de bani in “DONATE” care este afisat in partea dreapta sus a sit-ului meu. Acest lucru nu il fac intamplator ci datorita acestei afirmatii “Spirit Infinit, deschide calea catre imediata mea abundenta, pentru tot ce-mi apartine prin Drept Divin sa-mi parvina din plin ! Da-mi o indicatie precisa , arata-mi ce trebuie sa fac prin gratia divina si intr-un mod perfect”

Adriana Tudosa

 

You may also like

13 Comments

 1. Buna ziua,
  Am in harta natala Luna in Gemeni, Venus in Capricorn -,,aspectul de inconjunctie Luna in Gemeni cu Venus in Capricorn aduce un dezechilibru intre emotie si dragoste, intre sentimente si dorinte, o pofta nebuna de afectiune,, mult imi da de furca aceasta inconjunctie. Tinand cont ca Marte a intrat in Balanta si am Marte in Balanta in harta natala, la ce ma pot astepta. Multumesc.

 2. ai scris LUNA PLINA IN GEMENI – 17 DECEMBRIE 2013, ORA 23:25– “ LA INCEPUT A FOST CUVANTUL …..”
  Luna plina va avea loc la ora 11,28 Draga Adriana.. AM nu PM!!!

 3. Buna ,
  Sunt noua pe acest blog, pe care l-am descoperit intamplator ( de fapt nimic nu e intamplator in viata ) , ca raspuns, poate, a unor dorinte ale mele , dorinta de a ma regasi in acest univers , dorinta de a -mi da seama spre ce si unde ma indrept ….
  Datorita faptului ca in ultimii doi ani , eu si familia am trecut prin multe necazuri , caut un drum pentru a iesi din acest impas , incerc sa ma regasesc .
  Sunt o persoana credincioasa si datorita lui D-zeu cred c-am reusit sa depasesc cat de cat aceste incercari ale vietii , dar parca mai am nevoie totusi de ceva ..nu stiu ce ..sunt in cautare .
  Imi place tot ce scrii pe acest blog , e foarte interesant , chiar daca nu cunosc toate notiunile ca sa zic asa “tehnice”.
  Eu sunt nascuta in 15 aprilie 1976 in jurul orei 7 dimineata , deci sunt in zodia Berbec, care consider ca in cea mai mare parte ma reprezinta ca si trasaturi generale .

  As dori sa ma ajuti cu mai multe informatii in legatura cu “cautarile ” mele. Mi-ar place sa comunicam mai in detaliu pe mail .
  Iti doresc o zi frumoasa si cu multa sanatate.

 4. da, da Adriana, asa este. A fost o scapare doar in titlul si atat. Mult succes in continuare. te citesc cu interes si drag

 5. D-na Adriana,suntem nascute in acelas an,poate asta imi da curajul de a va ruga,daca nu-i prea mare deranjul,sa ma ajutati sa depasesc un moment foarte greu care se petrece in viata mea de familie.Suntem casatoriti de 20 ani,sotul meu este nascut in 28 nov.si de o vreme trece prin niste stari sufletesti si psihice care nu mi le pot explica,este ceva care ne depaseste si nu stiu ce sa fac???Va rog frumos,daca imi dati un semnal pe e-maill va descriu in detaliu ceea ce ni se intampla si poate ne ajutati sa depasim momentul greu incercat.

 6. Foarte frumos articolul! Multumim! Eu cred ar fi mai usor sa se doneze bani prin sms. Am putea doar sa-ti trimitem sms si sa donam.

 7. buna ADRIA imi plac foarte mult articolele tale ,le urmaresc cu mare interes si eu trec printr un moment foarte dificil pot spune ca sant distrusa ,.AS DORI TARE MULT SA POT LUA LEG CU TINE poate reusesc sa am o imagine mai clara la ceea ce mi se intampla Snt nascuta pe 15 06 1973 ,el pe 12 05 85 .dupa 7 ani de conv ne despartim cum as putea impiedica asta ? cum te pot contacta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.