LUNA PLINA IN FECIOARA -12 MARTIE 2017, ORA 16:54, ORA ROMANIEI – “ HAINELE NOI ALE IMPARATULUI”

FECIOARA 1

“1. In clipa aceea, ucenicii s-au apropiat de Isus si L-au intrebat: “Cine este mai mare in Imparatia cerurilor?
2.Isus a chemat la El un copilas, l-a pus in mijlocul lor
3. si le-a zis: “Adevarat va spun ca, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face
ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia cerurilor.
4. De aceea, oricine se va smeri ca acest copilas va fi cel mai mare in Imparatia cerurilor.” Evanghelia dupa Matei

Luna Plina este un moment de apogeu si o promisiune astrala a implinirii  unor activitati incepute la Luna Noua in Fecioara (Eclipsa de Soare in Fecioara) din septembrie 2016.
In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior. Aceasta Luna Plina activeaza axa Fecioara –Pesti, deci Soarele este  pe gradul 22:13 Pesti iar Luna se afla in pe gradul 22:13 Fecioara. O Luna Plina este un aspect de opozitie, un aspect dinamic intre doua energii complementare ce cere de la noi efort, atentie marita pentru a gasi un echilibru dar acesta poate fi gasit doar daca cautam un numitor comun intre cele doua energii Fecioara si Pesti. Ambele semne sunt energii de vindecare, sprijin pentru ceilalti, sunt in slujba oamenilor in feluri diferite.

Fecioara este criticul, analistul, perfectionistul, doctorul care vindeca bolile societatii(semn de pamant) in timp ce Pestele(un semn de apa) este martirul, tamaduitorul sufletului, sanatatea noastra spiritual, iluzia si fuga de realitate. Ambele semne sunt un simbol al vindecarii, daca Fecioara se concentreaza asupra lumii materiale si este stapana detaliului, nu-i scapa nimic neobservat, poate spune “iata ce este gresit, ce trebuie etichetat, aranjat, curatat, vindecat”, semnul Pesti este privirea de ansamblu, este intuitiv si emotional si se concentreaza pe tot ce este ascuns in spatele scenei si vrea sa sparga orice bariera. Fecioara este semnul recoltei dar mutabilitatea acestui semn se refera atat la recolta pamantului cat si la recolta sufletului, culegem ce am semanat.

A face lucrurile bine sau mai bine zis, perfect, este sloganul preferat al Fecioarei. Semnul Pesti vorbeste despre instrumentele pe care le folosim pentru a ne hrani spiritual, pentru a-i ajuta pe ceilalti, aici vorbim de perfectiunea divina. Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt.
Semnele Fecioara si Pesti sunt semne karmice si se refera in mod evident la anumite perioade de criza cu implicatii karmice foarte clare. Cu Luna si Soarele in aceste semne, pot spune ca suntem chemati sa ne confruntam cu fructele propriilor actiuni si atitudini. Fecioara este simbolul recoltei iar prin Luna Plina in Fecioara este accentuat acest simbol al recoltei dar al unei recolte karmice, de soarta. Pestii, a douasprezecea zodie marcheaza finalul unui ciclu de viata, cu Soarele in Pesti trebuie sa ne purificam emotional si mental iar Luna in Fecioara ne indeamna sa ne purificam egoul si motivatiile personale care se ascund in spatele unui comportament vizibil.

Luna Plina in Fecioara adica opozitia dintre Soarele in Pesti si Luna in Fecioara activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. Este cel mai bun moment pentru a analiza ( fecioara) nevoile personale( casa I), afacerile si asociatiile personale. Semnele Fecioara –Pesti activate acuma, aduc in prim plan renuntarile semnificative din trecut( cariera, iubire, familie, etc.), pot rabufni atitudini rigide, moraliste, uneori habotnice ce ascund de fapt frustrari profunde. Marea lectie a acestei lunatii este de a renunta la atitudinea critica, dura si sa intelegem ce este important pentru noi acuma, ce relatii ne  pot ajuta sa ne punem in lumina esenta fara sa ne mai ascundem in spatele unei masti.

Glasul Lunii Pline in Fecioara in casa I devine glasul copilului din povestea Hainele Noi ale Imparatului: “Imparatul e dezbracat ! a spus deodata un copil.

– Asta-i vocea nevinovatiei! A zis tatal copilului si a spus in soapta si altora ceea ce vorbise copilul.

– E dezbracat! a strigat tot poporul.”

Aceasta Luna Plina in casa I “ ne dezbraca”, ne arata asa cum suntem noi, culegem roadele credintei noastre ca doar noi stim ce este corect intr-o situatie. Este un moment in care multi pot culege roadele infumurarii si preocuparii lor doar de aparente, uitand de fapt ca dezvoltarea interioara este cea cu adevarat importanta. Povestea este inviata de aceasta lunatie ce ironizeaza lipsa de sinceritate a oamenilor, sarlatania, snobismul, lipsa de curaj, prefacatoria, credinta ca doar cei cu bani pot sti totul si ca pot face orice, linguseala, nevoia de a salva mereu aparentele si de a te da ceea ce nu esti. Aceasta lunatie ne cere sa fim asemeni copilul care spune ce vede fara a se lasa controlat, manipulat, cumparat de ceilalti. Este momentul in care trebuie sa intelegem ca viata ne cere sa vietuim in acord cu legile divine si sa nu ne lasam manipulati, inselati, ademeniti in povesti ce ne pot pune in situatii ridicole.
Dorinta de perfectiune  a Fecioarei este de cele mai multe ori o piedica in abordarea ocaziilor ivite iar aceasta Luna Plina in Fecioara in casa I ne reaminteste ca nu este nevoie sa fii perfect ca sa traiesti, sa muncesti, sa fii in slujba vietii. Aceasta Luna Plina (influenta ei se intinde si in urmatoarele doua saptamani)  este un moment bun pentru orice tip de curatenie fizica, detoxifiere, vindecare spirituala, pentru renuntarea la obiceiurile negative care ne imbolnavesc.

Se stie ca Luna nu are lumina ei proprie( ea este asemeni pamantul, intr-un fel este mama pamantului si este locuita de entitati aflate cu o treapta mai sus decat noi oamenii) iar Soarele este cel care trimite din diferite unghiuri lumina asupra Lunii. Dar mesajul Soarelui in Pesti are si alte notite date de asteroidul 24 Themis.

In mitologie, Themis este Zeita Legii divine si a ordinii divine ce stabilea regulile traditionale de conduita pentru zei. Ea este in acelasi timp o Zeita a profetiei, ea a fost vocea divina (themistes) care a instruit omenirea in adoptarea legilor primare de justitie, moralitate –evlavie, reguli de ospitalitate, buna conduita, oferte pioase pentru zei. Ea a fost primul consilier al lui Zeus dar si una dintre miresele lui Zeus. Apare de multe ori asezata langa scaunul de domnie a lui Zeus, purtand tot timpul cu ea balanta dreptatii. Simbolurile ei sunt balanta si sabia iar una dintre faptele ei memorabile este aceea ca ea a mijlocit pe langa Zeus in timpul potopului  “sa se potoleasca” si sa aiba mila de singurii oameni care au supravietuit (Deucalion si Pira ). Themis este personificarea legii divine, a justitiei dincolo de influenta umana, este zeita ritualurilor de ospitalitate, este personificarea vointei divine controland oracolul de la Delfi inainte de a-l ceda lui Apollo. Datorita intelepciunii ei profunde dar si veridicitatii profetiilor ei, chiar si zeii o consultau si actionau dupa sfatul ei. Insusi Zeus –Jupiter a ascultat-o refuzand casatoria cu Thetis( predictia ei spunea ca prin aceasta casatorie, se va naste un fiu care va fi mult mai bun decat Zeus). Tot Themis era considerata Zeita Juramintelor, a prezidat si relatia corecta dintre barbat si femeie, baza familiei, juramintele, judecatorii -themistopoloi (slujitorii lui themis)

Cu Luna Plina in Fecioara luminata si de notitele lui Themis, pot fi aduse in lumina ( Luna Plina)  juramintele false, partenerii si asociatii infideli, asocierile pline de iluzii, deciziile incorecte ale justitiei, iresponsabilitatea, fuga de realitate, salvatorii periculosi, greseli in documente si contracte, dispute legale cu alte persoane, procesele neclare.
Themis poate vedea adevarul intr-o situatie iar acuma acest adevar tine de partener de viata, asociat, casnicie, acorduri semnate, avocat, judecator, dusman stiut. Themis actioneaza prin consecintele naturale ale comportamentului nostru, ce functioneaza in sfera emotionala sau sociala, solicitand ca fiecare sa fie recompensat in acord cu actiunile lui( legea compensarii).
Uneori putem actiona prosteste daca ignoram legea de compensare si incercam sa obtinem ceva din nimic. Themis ne spune ca exista un echilibru perfect intre actiuni si compensarea precisa a acestora, intr-un fel, se pare ca ea a inventat regula de aur  “ce tie nu-ti place, altora nu face”. Themis este o extensie a principiului transpersonal de dragoste frateasca in intreaga Creatie, fiecare avem locul nostru de drept in schema universala si nu are nici un sens sa incercam sa detronam pe cel de langa noi, ci sa-i iubim neconditionat. Faptele bune ne duc mai aproape de obiectivul nostru spiritual, in timp ce cele rele ne departeaza de acest obiectiv.
Acceptarea sinelui nostru, cu greselile noastre, inseamna ca putem accepta intr-un mod matur lumea asa cum este ea, putem sa depasim crizele de identitate, egocentrismul prin acceptarea noastra si prin acceptarea celorlalti fara a incerca sa modificam noi ceea ce este creat de divinitate.
Themis este legata la ochi pentru ca rasa umana este legata la ochi creandu-si sisteme de legi care sunt impotriva legilor divine. Cu toate acestea, in acest moment, dreptatea se face sus in cer, acolo se vede tot. Justitia divina nu poate fi evitata, aceasta nu poate fi mintita sau inselata si orice incercare de a evita puterea divina ne face viata si mai grea.
Asa cum Themis i-a spus lui Deucalion sa arunce “ oasele mamei lui “ peste umar pentru a repopula pamantul, inclin sa cred ca si noi putem primi un sfat divin pentru a reinventa un domeniu arid din viata noastra.

THEMIS

Totusi, in acest moment de Luna Plina, Pluto ne este un aliat de nadejde, este energia ce stie sa medieze conflictul Luna-Soare, iar prin aceasta mediere ne ajuta si pe noi, ne sprijina in gasirea celei mai optime solutii. Pluto, ca si planeta mediatoare a acestei opozitii dintre Luna in Fecioara si Soarele in Pesti, induce o energie ce lucreaza  pentru noi ca un releu de energii puternice, transformatoare, regeneratoare. Invataturile lui Pluto ne cer sa renuntam de buna voie la control, daca dominatia asupra celorlati izvoraste din ganduri rele, va sti intotdeauna sa demaste acest lucru, nu exista cale de scapare.
Pluto in trigon cu Luna in Fecioara produce un accord misterios  la nivelul inconstientului, este “picatura “ de energie  ce stie sa dea luciditate,  detasare, seninatate, se creaza un fel de legatura miraculoasa cu universul necunoscut, legatura prin intermediul careia putem primi intuitia, gandul, ideea necesara echilibrarii vietii personale. Pluto in sextil cu Soarele in Pesti ne alimenteaza din plin puterea interioara, gasim in noi nebanuite resurse care ne dau curajul de a actiona si de a schimba ceea ce trebuie schimbat.

Luna Plina in Fecioara pe gradul 22:13 gaseste o cale de exprimare si printr-un careu in T mutabil cu Saturn in Sagetator. Prin natura sa, un careu in T pune in miscare trei domenii de viata. Acuma, cele trei domenii de viata sunt cariera, statut, faima, sefi, guvern, presedinte, familie, parinti, casa, tara de origine, relatia “eu-tu”. Luna Plina in aspect de careu cu Saturn in Sagetator poate aduce tot felul de restrictii, intarzieri si obstacole, probleme in familie. O relatie importanta se poate termina, cum Saturn este in casa IV, viata de familie poate deveni mai grava, pot creste responsabilitatile de familie, apare obligatia de a avea grija de cineva din familie, nevoile altora sunt mai mari decat ale noastre. Copiii pot deveni extrem de exigenti, frica si vinovatiile racesc sentimentele, obligatiile de la locul de munca cresc, apar restrictii de la sefi, autoritati, scade vitalitatea.
Deoarece Soarele este in casa VII si guverneaza casa XII, casniciile, parteneriatele, bratul lung al legii, pot suferi dezechilibre, orice relatie trebuie abordata cu precautie.Fiti atenti in aceasta perioada, secretele pot fi usor dezvaluite, fantomele trecutului si consecintele unor actiuni din trecut pot bantui, pot cere o plata.
La urma urmei, careul in T ( Luna in Fecioara in opozitie cu Soarele in Pesti si ambele in aspecte de careu cu Saturn in Sagetator) este ca o cruce cu o piesa lipsa si tocmai aceasta piesa lipsa este calea de iesire din blocajele pe care le simtim acuma, “fa crucea dreapta” este cerinta acestui moment astral. Piesa lipsa, solutia este data de semnul Gemeni si casa X, deci se pune accentul pe o comunicare corecta, armonioasa in cariera, cu cei care detin puterea, imagine publica, abilitati strategice, corectitudine, puterea magica si creativa a cuvintelor.

Aceasta Luna Plina ne indeamna sa gasim un echilibru intre munca, serviciul nostru si serviciile facute celor din jur, intre critica si acceptarea defectelor celuilalt. Este cel mai bun moment sa incercam sa ne controlam tendinta puternica de a deveni cinici si critici si sa incercam sa apreciem partea pozitiva a lucrurilor si persoanelor, sa incercam sa ne modelam gandirea cu amabilitate.

Influenta majora a acestei lunatii va fi asupra semnelor mutabile Fecioara, Pesti, Gemeni, Sagetatori( nascuti in jurul datei de 12, plus, minus trei zile) dar si asupra celor care au in harta natala, planete, axe principale, in jurul gradului 23.

La nivel de suflet, semnul Lunii dezvaluie tiparele, obiceiurile negative la care trebuie sa renuntam daca ne dorim sa crestem, sa evoluam spiritual. Aceasta Luna Plina in Fecioara devine o nota de plata pentru atitudinea critica virulenta. Trebuie sa invatam sa fim ingaduitori cu oamenii din jurul nostru, tot ceea ce putem face este sa ne schimbam pe noi, sa fim intai critici cu ceea ce facem noi.

Expresia “ de ce vezi paiul din ochiul fratelui tau “ face parte din vestita Predica de pe Munte a lui Isus:
“1.Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
2.Caci  cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
3.De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?
4.Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
5.Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau. “ Evanghelia dupa Matei

astro_2gw_453_luna_plina_fecioara_2017.33958.56205

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

  1. Multumesc,informatii utile de retinut,voi vedea ce- mi rezerva Dzeu pt cules .un articol bun,succes in continuare,multa rabdare si intuitie.o imbratisare.

  2. Multumesc mult, tot ceea ce ati scris este deosebit de important, Dumnezeu sa va binecuvanteze !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.