LUNA PLINA IN CAPRICORN -13 IULIE 2022, ORA 21:38, ORA ROMANIEI – “TOATE ISI AU VREMEA LOR”

“Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui.” Eclesiastul 3-1

Luna Plina este un moment al “culesului “, culegem ce am semanat in bine sau in rau, trecutul este analizat, rasplatit sau pedepsit. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “succesul sau esecul” acestor alegeri. Aceasta imensa lampa cereasca lumineaza problemele care exista deja, care nu au fost rezolvate sau care au fost rezolvate dar in dezacord cu cerintele divine. In acelasi timp, o Luna Plina poate fi aducatoare de bonusuri substantiale daca le meritam.

Acuma, Luna pe gradul 21:22 Capricorn in opozitie cu Soarele pe gradul 3:28 Rac ( faza de Luna Plina in Capricorn) ne cere sa gasim un echilibru intre cariera, viata sociala, responsabilitati de lunga durata, autoritati si familie, neam, parinti, copii, radacini, trecut. Fiecare luna plina poarta un anumit grad de tensiune din cauza soarelui si a lunii care ne trag in directii opuse, dar complementare. Racul reprezinta familia in timp ce Capricornul reprezinta cariera. Aceasta axa functioneaza cel mai bine atunci cand se obtine un echilibru intre dependenta (Rac) si independenta (Capricorn); intre casa (Rac) si cariera(Capricorn). Daca Soarele in Rac ne incurajeaza sa ne pretuim viata de acasa si radacinile noastre familiale, in special atasamentele si relatiile familiale, Luna in Capricorn ne convinge sa luam in considerare simtul datoriei si responsabilitatii in viata publica si profesionala. Aceasta Luna plina in semnul de pamant al Capricornului aduce in atentia noastra dezechilibrele, temerile noastre, legate de cariera, functii inalte, familie, parinti, camin, traditii, fundatii solide, planificari pe termen lung, stabilitate, autoritati.  Fie ca vorbim despre planul material, fie ca vorbim despre planul spiritual, aceasta slujba astrala deschide o cale noua pentru recunoasterea limitelor noastre, pentru concentrarea pe ceea ce conteaza cu adevarat, pentru intelegerea “ unde suntem, cine suntem, si unde vrem sa mergem”,  pentru a urca pe muntele de care avem nevoie, pentru evolutie. Una dintre lectiile oferite de aceasta Luna Plina in Capricorn este despre acceptarea realitatii si a limitelor dar si de stabilire a obiectivelor realiste si concentrarea pe ceea ce este important pentru fiecare. Avem sansa de a face schimbari importante in viata noastra. Luna Plina in Capricorn este cu siguranta totul despre timp, la urma urmei, planeta guvernatoare a semnului Capricorn este Saturn, conducatorul timpului aici pe pamant. Iar aceasta Luna Plina cantareste acest cadou pretios al omului-timpul nostru aici pe Pamant. Acuma intrebarile sunt destul de simple, dar profunde…” Ai profitat la maximum de timpul pe care il ai la dispozitie? …..Ti-ai facut datoria, traiesti in mod responsabil, esti constient de scopul vietii tale?”

Luna plina in Capricorn activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor. O Luna Plina in Capricorn si in casa XII ne arata unde ne sabotam singuri, unde suntem dusmanii propriei vieti, unde continuam sa cautam aprecierea celorlalti uitand ca sentimentul propriei valori nu poate fi dobandit decat launtric. Este timpul sa devenim constienti de “ omul divin” din noi. Potentialul acestei case este invizibil, cum casa XII este o casa naturala a Pestilor, putem ”inota” acuma prin fel de fel de emotii, sentimente, trairi, trecut, pentru a decoda mesajul acestei lunatii. Aici, ne intalnim cu legile spirituale, cu karma noastra, cu dusmanii nostri. Casa XII este un loc menit sa ne transforme, in spatele intunericului se afla o lumina stralucitoare dar pentru a ajunge la ea avem nevoie de credinta, de dezvoltare spirituala, de dorinta de a inota in lumi necunosute dar care ne conduc la adevaruri spirituale, la Dumnezeu. Aici invatam ca viata are un scop divin, aici invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti, credinta care poate muta si muntii din loc. O Luna Plina in casa XII este ca o poarta catre renasterea noastra, catre datoriile noastre karmice, catre intelegerea valorilor spirituale. Dar jocul umbrei este lent si ne putem confrunta cu durerile noastre, cu secretele noastre, cu dusmanii ascunsi. Aici, trecutul, pacatul ne izoleaza, blocheaza, inchide sau ne uneste cu ceilalti pentru mantuire. Este cea mai buna perioada pentru a scapa de stres, pentru acceptarea unor situatii care nu mai pot fi schimbate ci doar acceptate si iertate, iar acest lucru poate aduce pacea si linistea in noi. Esecul( dar si vinovatiile, pacatele, vulnerabilitatile noastre) este ca pamantul  miscator( Capricorn in casa XII), cu cat stam mai mult in el, cu atat sunt mai mari sansele sa fim trasi in jos. Trebuie sa iesim de acolo rapid. Cateodata e foarte greu, dar Dumnezeu ne va ajuta. In mainile lui Dumnezeu, nici o infrangere nu este o infrangere finala! David ne spune : „Domnul intareste  pasii omului, cand Ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana.” (Psalmul 37:23-24)

Da, poate ne-am impiedicat. Da, poate am bajbait. Da, poate ne este frica. Dar chiar daca noi esuam in planurile noastre, dragostea si bunatatea lui Dumnezeu nu esueaza. Trebuie sa credem cu putere in  harul lui Dumnezeu care este destul de mare pentru pacatele noastre.Trebuie!

Cu totii ne impiedicam! Cu totii! Diferenta e ca unii oameni se impotmolesc in pacate si vinovatie si altii in bratele lui Dumnezeu. Din ce categorie faceti parte?

Luna Plina in Capricorn face un aspect de conjunctie mai larg ci Pluto retrograd in Capricorn.Pluto este planeta transformarii, regenerarii dincolo de orice control al nostru iar in semnul Capricornului, aceasta energie are de a face cu reguli, regulamente, constructii, lideri, autoritati, modalitati demodate, ce trebuiesc transformate. Se poate sa ne confruntam  cu unele lucruri incomode. Interesele noastre pot fi redirectionate, metodologiile noastre schimbate sau pot fi alte schimbari in viata noastra personala. Planurile secrete ale unor autoritati pot iesi in lumina. Poate ca trebuie sa acceptam ca unele lucruri nu vor fi niciodata asa cum ne dorim sa fie sau sa acceptam ca, daca nu ne schimbam, lucrurile nu se vor imbunatati. Trebuie sa intelegem ca viata noastra are un mare potential de transformare, regenerare, intinerire.  Iar dragostea si credinta din noi sunt cele care imblanzesc haosul. Aceasta Luna Plina este oportunitatea noastra de a rescrie urmatorul capitol, de a ne remodela visele si obiectivele care nu au functionat si de a intelege ca fiecare experienta ne face mai puternici. Nu exista cu adevarat cai gresite in aceasta viata, doar lectii, care ne fac fiinte umane mai intelepte, mai bune si mai capabile.

Mercur, planeta comunicarii, face un aspect de opozitie cu aceasta luna plina si ar trebui sa fim atenti la ceea ce spunem si cum spunem. Conversatiile pot fi dificile. Deasemenea, putem folosi aceasta energie provocatoare pentru a ne aminti de puterea creatoare pe care o detin cuvintele noastre. Putem modifica conditiile vietii noastre schimband cuvintele. Cel care nu cunoaste puterea cuvantului este in urma timpului sau:”Moartea si Viata sunt in puterea cuvintului.”(Proverbe. 18:21)

Isaia spune: “Cuvintul meu nu se intoarce la mine fara efect, fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele’. Este timpul sa invatam ca gandurile si cuvintele noastre au o  putere vibratorie uriasa care, fara incetare, modeleaza corpul, faptele si viata noastra.

Cine ne ajuta acuma?

Neptun retrograd pe gradul 25 Pesti este planeta mediatoare a opozitiei Luna in Capricorn –Soare in Rac, arata o iesire, o solutie a provocarilor acestui moment astral. Neptun este in esenta o forta spirituala. Pentru a utiliza in mod eficient aceasta energie, trebuie sa credem in magia vietii, in rolul spiritualitatii, in acceptarea intuitiei ca o forta invizibila dar binefacatoare. Cum un aspect de sextil este un aspect ce face ca cele doua energii sa lucreze la unison in favoarea noastra, este o cale usoara de a obtine beneficii, putem primi un ajutor important prin ghizi spirituali, intuitie, vise profetice, rugaciune.

Uranus in Taur este un alt participant la acest moment cosmic important. Uranus, planeta schimbarii radicale si a inovatiei, in aspect benefic cu aceasta lunatie genereaza surprize care ne fac sa zambim.  Acest proces este facilitat si de un sextil  armonios intre Mercur (mintea) si Uranus (mintea superioara) care aduce vesti incitante si conversatii stimulatoare. Rutinele zilnice pot face o ocolire in directii noi si neasteptate. Putem invata lucruri noi si putem intalni oameni noi. Noile descoperiri pot veni si din vise sau o  intuitie fulgeratoare.

Nu putem schimba trecutul, dar putem schimba intotdeauna viitorul. Nu exista viitor in trecut. Trebuie sa ne ridicam si trebuie sa mergem inainte……sa urcam pe munte…..

Aceasta Luna Plina este cu siguranta destul de grea si provocatoare, dar aducatoare de beneficii imense pentru cei dispusi sa lupte, sa ceara indrumare divina.
Cum  semnul Capricornului guverneaza genunchii, aceasta Luna Plina ne poate ingenunchea aratandu-ne ca viata trebuie tratata cu umilinta, recunostinta si flexibilitate.
Ingluenta majora a acestei Luni Pline va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Rac, Balanta, Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 13 aprilie, iulie, octombrie, ianuarie( plus, minus trei zile).

Adriana Tudosa

You may also like

5 Comments

 1. Buna ziua !
  Isaia 55:11 “ tot asa si Cuvantul meu care iese din gura Mea nu se intoarce la Mine fara rod , ci face voia Mea si va implini planurile Mele”
  Profetul Isaia se refera la puterea Cuvantului lui Dumnezeu , nu la cuvantul sau personal . Chiar daca Isaia este profet el nu se refera la cuvantul rostit de el ci la Cuvantul lui Dumnezeu care este “viu si lucrator , mai taietor decat orice sabie cu doua taisuri : patrunde pana acolo ca desparte sufletul si duhul , incheietura si maduva , judeca simtirile si gandurile inimii” Evrei 4:12
  Nu mi as fi permis sa adaug aceasta corectie pentru ca sunt mai putin cunoscatoare decat mi as dori , mai ales in detalii ale astrologiei dar sunt atrasa ca un magnet de lunile pline si citesc cam tot ce scrieti in articolele care au ca tema principala acest subiect . Si in acelasi timp am o dragoste imensa pentru Divinitate si o dorinta nemarginita de a L lauda pe Dumnezeu pentru puterea Lui cea mare . Sa nu inteleaga cineva ca ar avea vreo putere proprie ca si om muritor de rand “ caci despartiti de Mine nu puteti face nimic “ Ioan 15:5
  Frumoase articole !!! Si cel mai frumos este ca in aceste articole scrise la luna plina gasim mereu referiri la “ Cel ce Se numeste “Eu sunt””
  Nu stii altii cum gandesc si ce vor dar eu stiu ce imi doresc pentru mine : sa-L caut si sa L gasesc pe Dumenzeu in fiecare pas al vietii mele iar El sa ma insoteasca neincetat pe drumul meu . Asa ca imi face mare placere sa citesc ce scrieti
  Sper ca nu am suparat pe nimeni ?

 2. Probabil ca nu am procedat eu cum trebuie deoarece nu mi apare comentariul
  Sper doar ca l ati citit si ca s a inteles ideea
  Multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.