LUNA NOUA IN VARSATOR -19 FEBRUARIE 2015, ORA 1:46, ORA ROMANIEI – “CUVINTE OTRAVITOARE, CUVINTE VINDECATOARE”

astro_2gw_454_luna_noua_in_varsator_2015.61074.31988

“Ce este un cuvant? Este o racheta care parcurge spatiul si declanseaza forte, incita entitati si provoaca efecte ireparabile. Da, in realitate, efectele sunt ireparabile. Evident, daca le-am putea remedia imediat, nu ar mai exista daune, dar cu cat timpul trece, cu atat mai mult acele cuvinte provoaca pagube.Da, dar le-am reparat pentru ca am spus contrariul – Pentru cuvintele frumoase vei fi recompensat, dar pentru cuvintele rele trebuie sa platesti, adica vei fi pedepsit.
Iata ceea ce nu stiti. Credeti ca puteti repara totul ? Nu, dragii mei frati si surori, nu, caci binele si raul pe care il facem merg spre doua regiuni diferite, in doua straturi diferite. Straturile se suprapun ai nu putem lua inapoi cuvintele pe care le-am pronuntat, pentru ca ele se gasesc deja îngropate sub alte straturi terestre sau supraterestre. Timpul reprezinta deci un factor important.” Omraam Mikhael Aivanhov

Pe 19 februarie 2015 avem a doua Luna Noua in Varsator. Daca prima(pe 20 ianuarie) a fost cuvantul inainte al lui Mercur retrograd in Varsator(21 ianuarie), aceasta Luna Noua ofera posibilitatea plantarii unor noi seminite necesare viitorului nostru.
Fiecare Luna Noua aduce pentru noi un timp de initiere, Universul trimite asupra noastra o energie cu o carte de vizita “ de noi motivatii, noi provocari, noi activitati, idei noi, intelegeri noi, afaceri noi, practici noi, oameni noi, locuri noi, lucruri noi”. Este o carte de vizita astrala cu care putem accesa acel domeniu de viata in care apare semnul Varsator in harta natala a fiecaruia. Luna Noua este un moment in care obiectivele personale  trebuie sa fie in accord deplin cu acest semn al Varsatorului, acuma, demagogul ( tipul dizarmonic) iese in prima linie alaturi de marele reformator si omul de maine, de noi depinde cum folosim aceasta energie. “A cunoaste “ este verbul magic al acestei lunatii, conjugati-l atat pentru voi cat si pentru ceilalti dar cu multa noblete. Ce foc doresc sa aprind, ce vreau sa se schimbe la mine si in lume, ce pot da celorlalti intr-un mod dezinteresat astfel ca viata sa devina mai buna?

luna noua

Aceasta Luna in Varsator pe gradul anaretic, karmic, de urgenta  29:59 activeaza casa III, asta inseamna ca “semintele “ acestei lunatii vor da roade prin  prin tot ce tine de comunicare, scris, studii, rude, frati, surori, calatorii, mass-media. A treia casa ne aminteste ca mintea noastra se dezvolta prin experiente personale si imediate, prin demonstratii, dovezi de tot felul. In primul rand, aceasta Luna Noua in Varsator are drept scena, casa III, o casa a comunicarii prin excelenta. In aceasta casa, aceasta energie ne indeamna sa comunicam prin fel de fel de mijloace inedite, aici fiecare dintre noi isi poate recita rolul in mediul apropiat prin intelegerea lucrurilor de baza si prin sensibilitate practica. Valorificarea inteligentei noastre, a tuturor informatiilor  si partajarea eficienta a acestora cu ceilalti este un indemn al acestei Luni Noi. Casa III este legata de toate tipurile de zvonuri, mesaje, rapoarte, discursuri, dezbateri iar provocarea acestei Luni Noi este de a deveni constienti de motivatiile noastre mentale, fiecare gand, cuvant, actiune si fapta activeaza legea atractiei magnetice. Ceea ce sadim acuma, aceea vom primi. Gandul si fapta sunt profund interconectate, actiunea si miscarea sunt caracteristicile acestei lunatii. Acuma, fiecare dintre noi isi poate intona mantra viitorului, “ eu fac progrese prin mintea mea , prin inteligenta mea”.

Luna Noua in Varsator si in casa III conjuga verbul “ a cunoaste “ cu verbul “ a gandi” , dar trebuie sa intelegem aici ca gandirea noastra nu trebuie sa devina o piedica pentru cei din jur. Aceasta Luna Noua ne spune clar si raspicat ca “suntem, devenim, ceea ce gandim”. Legea atractiei functioneaza fie ca o cunoastem sau nu, fie ca suntem constienti sau nu de ea, fie ca o acceptam sau nu. Aceasta Luna Noua in Varsator predica intr-un limbaj karmic legea atractiei, ne spune ca trebuie sa invatam sa ne controlam gandurile, sa gandim pozitiv daca vrem sa ne fie bine. Cu Luna Noua in Varsator intr-o casa naturala a Gemenilor putem primi anumite intelegeri , adevaruri, demonstratii prin persoane inspirate, ghizi spirituali, prin scrieri si informatii care vindeca si inalta sufletul.

Varsatorul este condus astral atat de zeul traditiei –Saturn cat si de zeul inovatiei –Uranus. Daca Saturn, este simbolul structurii si ordinii, da Varsatorului aceste calitati dar adauga si rigiditate, priveste prea mult in trecut, traditii, respecta autoritatea, respecta principiiile, un cod strict al eticii, auo-disciplina, Uranus este simbolul nou al lui Prometeu, rastoarna trecutul pentru a-i da posibilitatea omului sa-si continue evolutia, sa fie liber, sa aiba acces la cunoastere.

Acuma, Saturn in Sagetator  face un aspect de careu cu Luna Noua in Varsator, ceea ce arata provocari legate de calatorii, studii, comert, relatii, frati si vecini. Cu Saturn  in casa I, responsabilitatile devin parca prea multe si prea grele, important este sa redefinim ceea ce conteaza foarte mult pentru viata noastra.
Uranus, conducatorul modern al Varsatorului, face un aspect de trigon cu Jupiter retrograd in Leu. Acest aspect este “un noroc din cer”, oportunitatile apar parca de nicaieri, surprizele placute aduc o schimbare de bun venit pentru tot ceea ce este plictisitor si lipsit de viata. Ocazional, acest aspect aduce o oportunitate de care trebuie profitat rapid. Uneori aduce o intalnire intamplatoare, aparent de nicaieri dar care schimba traseul vietii intr-un mod semnificativ.

heracles-kills-the-centaur-nessus-to-save-deianira-1899

Centaurul  7066 Nesus da un ton inedit acestei lunatii in Varsator. In mitologie, Nessus este unul dintre centauri (jumatate om si jumatate cal ) care s-a stabilit pe malul unei ape ajutand oamenii sa traverseze apa furioasa. Nessus este renumit pentru rolul sau in povestea “ camasii lui Hercule “. Hercule era casatorit de aproape trei ani cu Deianeira cand la un ospat in casa regelui (  tatal sotiei ) a ucis din greseala, pe  fiul  regelui Oeneus. In conformitate cu legea, el impreuna  cu sotia lui Deianeira au fost exilalti. In drumul lor, ei au intalnit raul Euenus  iar centaurul Nessus s-a oferit pentru o suma mica de bani sa ii ajute sa traverseze apa. Astfel, Nessus a luat-o in spate pe Deianeira iar dupa ce a traversat-o apa, el a incercat sa o violeze pe frumoasa sotie a lui Hercule. Alertat de strigatele lui Deianeira, Hercule a tras cu una din sagetile lui otravite in Nessus. In timp ce Nessus era pe moarte, el a continuat  sa o pacaleasca pe sotia lui Hercule, spunandu-i ca sangele lui stropit pe o camasa a lui Hercule il va face pe acesta fidel si va fi numai al ei. Deianeira il crede iar mai tarziu, atunci cand increderea in sotul ei scade, ea a uns una din tunicile lui Hercule cu sangele centaurului Nessus si i-a dat-o sa o poarte. In semn de cinstire pentru sotia lui, Hercule si-a pus camasa dar a simtit o arsura si panza plina de otrava s-a lipit de corpul lui provocandu-i dureri insuportabile. Pentru  a termina cu suferinta lui, el se se arunca in foc si arde in flacari orbitoare fara gemete, acceptandu-si in tacere deplina soarta. Cand sotia lui Deianeira a realizat ce a facut, s-a sinucis.
In astrologie, Nessus este asociat cu lucruri rele si urate, cu pofta, cu abuzuri, violuri, otrava, moarte. Pofta lui Nessus, vulnerabilitatea si frumusetea Deianirei si violenta primitiva a lui Hercule fac parte din limbajul acestui centaur, toate sunt un triunghi, o  unitate ce vorbeste despre cele trei aspecte ale aceluiasi lucru: primitivitatea omului, instinctul primar nestapanit, razbunare.  Avand in vedere ca orbita lui Nessus este intre Saturn si Pluto, prin analogie, limbajul lui Nessus este strans legat de teme plutoniene: gelozie, razbunare, putere, vina, pocainta, mantuire. Gelozia lui Deianeira, pofta lui Nessus dezlantuie un comportament lipsit de etica ce il afecteaza pe Hercule care isi accepta soarta si este rascumparat sus in cer pentru puterea lui de a-si suporta soarta. La urma urmei  acest proces nu trebuie vazut doar negativ  ci si ca un remediu homeopatic. Sangele rau, otravit al lui Nessus este de fapt o consecinta a sagetii otravite a lui Hercule, a cruzimii lui, a violentei lui. Nessus este o energie ce vorbeste despre abuz dar si vindecarea unui abuz ce poate fi psihologic, fizic, sexual. Exista in aceasta energie un potential inadecvat prin contacte cu ceilalti sau prin-un  comportament ce implica si razbunarea. In Nessus avem deci o oferta( pentru a o duce in spate  pe nevasta lui Hercule), incredere, o ispita ( Nessus este bestia care nu poate sa se controleze), o teroare ( femeia aproape violata), protectie ( Hercule o salveaza) si  razbunare( vorbele lui Nessus aproape mort, devin instructiuni de transformari majore).
Acuma, Luna Noua in Varsator (noi inceputuri) in conjunctie cu Nessus in Pesti ne spune ca putem planta semintele unor pofte nesabuite, intreaga definitie a lui Nessus  poate conduce la transformari majore .
Nessus este asociat cu limitele incalcate, cu consecintele incalcarii acestor limite iar aceasta Luna Noua in casa III este ca un ziar astral on-line care ne atentioneaza ca putem fi pedepsiti daca incalcam limitele bunului simt, cuvintele devin otrava sau pot vindeca, de noi depinde ce valoare dam cuvantului.
Acuma, actorul principal ( Luna Noua, casatoria cosmica intre cele doua luminarii) este bruiat de Nessus care accentueaza problemele legate de putere, pofta, “ sange rau” intre oameni, karma, fiind tentati sa recurgem la  razbunare sau sa obtinem ceva indiferent de caile de urmat. “ Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte” ne spune Nessus dar nu trebuie uitat ca razbunarea nu este cea mai buna cale. Amintiti-va ca Nessus a fost cauza mortii lui Hercule dupa ce el insusi a murit. Acuma, suntem ajutati sa vedem intr-un mod inedit motivatiile noastre, actiunile noastre, trecutul nostru, abuzul celor din familie, de la un prieten, un grup, o alianta politica, un vis, si ne putem vindeca. Actiunile au consecinte iar aceasta Luna Noua in Varsator in casa III aduce oportunitati  de a intelege si de a ne elibera de tot ceea ce ne oprima, ne face neajutorati, este un moment in care ceva se termina si transcede la un alt nivel. Aceasta Luna Noua ne ajuta sa vedem intr-un mod adesea socant, legaturile cu oamenii, locurile, situatiile care ne otravesc sufletul, putem iesi spectaculos de sub o karma opresiva, ne putem ridica deasupra unor legaturi de familie grele. Orice planeta in Varsator  aduce in atentia noastra familia, grupul social din care facem parte, companii, aliante politice. Nessus face din limbajul acestei lunatii, ceva care ne atentioneaza despre modul in care suntem tradati de aceste grupuri. Important este sa fim atenti, sa nu incercam sa incalcam anumite reguli doar pentru a ne satisfice dorintele primare, sa nu devenim razbunatori , sa ne controlam emotiile distructive, mintea, sa rezistam presiuniii de a face rau. Vinovatia este o otrava puternica in aceasta perioada ce poate da stari ciudate, este important sa mentinem o atitudine pozitiva, plina de compasiune atat fata de noi insine cat si fata de ceilalti.
Aceasta Luna Noua aduce in prim plan o poveste de incredere, tradare, violenta, violenta sexuala, razbunare, moarte, tabu, evenimente de nedescris iar  in Varsator, aceasta implica modul  in care valorile grupului, societatii ne influenteaza. “ Pofta otravitoare” apare in societatea in care traim, sistemele sociale, venituri, protectii, politica iar lacomia si comportamentul unora devine o tema “ nessus”’.

Venus in Pesti este destul de generoasa in aceasta perioada, in acest semn ea este in exaltare, poarta hainele cele mai bune, recita prin toti porii ei doar iubire, este generoasa, romantica si visatoare. Cum Venus vorbeste despre relatii, valori, placeri, senzualitate, in semnul Pesti, bucuria fetei noastre are o dimensiune cosmica, ea gaseste frumusetea si iubirea in tot si in toate lucrurile. Venus este de  mana cu Marte, deci vestitul cuplu mitologic ne spune ca pasiunea, magnetismul  devin scantei ce aprind o relatie, o intalniire romantica, o aventura.

Asteroidul de soarta 97 Klotho face o conjunctie stransa cu Venus si Marte in Pesti. Klotho “ toarce “firul vietii, reprezinta nasterea unui eveniment sau a unei relatii, ea nu scrie romane ci limbajul ei este unul sortit,ceva ce a fost fixat, stabilit, ursit. Cum Venus si Marte sunt in casa familiei si guverneaza iubirea, casa muncii, sanatate, prieteni, protectii, in aceste directii, asteroidul de soarta Klotho tese lucruri ursite pentru viitorul nostru.

soarta

Adriana Tudosa

 

You may also like

14 Comments

 1. Luna Noua este in Pesti. Pe tot teritoriul Romaniei.
  Intr-adevar, la gradul 0.00 dar in Pesti!
  Soarele intra in Pesti la ora 01.37 si la numai 10 min intra si Luna si se creaza aspectul.

  Tu ce efemeride folosesti? Ce soft?
  Eu am zet9 si Swees.

 2. Elena
  Imi pare tare rau draga mea, dar Luna Noua este in Varsator , am atasat si harta. Luna Noua in Pesti va fi de fapt o Eclipsa totala de Soare in Pesti pe gradul 29:27 -20 martie 2015 .
  Adriana astro

 3. Adi, este undeva pe prag…si Astrodienst si Solar Fire au o mica hiba cu coordonatele….Romania este la 26:09 ?i 44:25. Cele 3 minute fac diferenta…In Solar Fire imi iese in Varsator, în, culmea Astrolog 5.40 up grade pentru Romania iese 00.00 Pe?ti.

 4. Se pare ca aceasta Luna Noua in Varsator este tare nabadaioasa…:) Daca privim la efemeridele din Zet 9 vom observa foarte clar ca Soarele intra in Pesti la ora 1:49`, Luna intra in Pesti la ora 1:47`,tot pe Zet9 Luna Noua se formeaza la ora 1:47`, iar pentru coordonate Bucuresti 26:06`,44:26`, cu siguranta ca este vorba de 29:59`…dar folosind programul din astro.com. Eu personal am folosit 3 programe si niciunul nu mi-a dat cu claritate gradul la care se afla Luna Noua in Varsator din 19 februarie. Singura harta care sa imi arate clar Soarele si Luna la acelasi grad (Luna Noua…)a fost pe astro.com asa cum a facut si Adria. Multumim Adria pentru articolele tale si mult, mult spor si succes in continuare !

 5. Daa, Adriana, imi pare rau ca am contrariat ce ai spus! Dupa comm voastre am verificat su eu la…secunde! Intr-adevar sunt numai cateva secunde diferenta!

  Cred ca vom simtii mai mult influenta Pestilor prin faptul ca aceasta LN este conjuncta si cu Neptun ( si Nessus) din Pesti.
  Orcum, Sa ne bucuram de inceputuri!

 6. Elena
  daca Luna Noua este pe gradul 29:59 Varsator, atunci acest semn inca mai vorbeste, influenta pestilor vine prin Nessus-emotii otravitoare sau cine le poate stapani….
  adriana astro

 7. Va multumim din suflet pentru acest articol minunat! Si de data aceasta ne-ati surprins placut cu un articol cognitiv cu niste invataturi despre forta cuvintului si despre ce valoare alegem sa dam cuvintului. Superb articol!!!!!!!

 8. Draga Adriana, respect pentru faptul ca impartasesti cunoasterea ta. Si, cel mai important, pentru ceea ce transmiti dincolo de cuvinte! Bunul Dumnezeu sa te Binecuvanteze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.