LUNA PLINA IN SCORPION – 22 APRILIE 2016, ORA 08:23, ORA ROMANIEI – “IARTA-TE SI IARTA”

imaginea sufletului

“Tocmai fiindca raul n-a fost inteles niciodata se lupta contra lui; raul trebuie absorbit, utilizat ca un material pentru lucru. In chimie nu se arunca nici o otrava, totul se utilizeaza. Nici natura nu arunca nimic, ea preia murdariile, gunoaiele, le foloseste ca materii prime si cu acestea face sa creasca florile si fructele. Oamenii care n-au inteles inca acest mare adevar implora :” Doamne Dumnezeule, desfiinteaza raul ! ” Dar Dumnezeu se scarpina in cap, suride si spune: Bietii de ei! Cind vor intelege ca raul este necesar, se vor opri sa ma implore…” . Dar pina atunci, ce de rugaciuni! Trebuie sa ne rugam, bineinteles, dar iata ce ar trebui sa cerem: “Doamne Dumnezeule, dezvaluie-mi cum ai creat lumea si cum proiectezi tu lucrurile pentru a putea, ca Tine, sa fiu deasupra raului, ca el sa nu ma mai atinga, dar sa fiu capabil sa ma servesc de el pentru a realiza lucruri mari”. Numai gindind astfel vom vedea ca nu este nimic rau in natura. Deci in loc sa incerce sa se debaraseze definitiv de fortele negative care il tulbura, discipolul trebuie sa invete sa le utilizeze pentru a deveni foarte puternic. Chiar si morala si religia gresesc atunci cind sfatuiesc de a smulge, de a extirpa raul, pentru ca raul contine puteri formidabile fara de care omul ar slabi.” Mickael Omraam Aivanhov

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru, Luna se afla in Scorpion gradul  2:31 iar Soarele se afla in Taur gradul  2:31. In limbaj astrologic, Luna Plina este apogeul unor actiuni incepute in trecut, acuma putem culege roade frumoase,putem straluci sau putem constientiza ca esecul unei actiuni nu este decat rezultaul unei alegeri gresite. Viata este un sir intreg de alegeri iar o faza de Luna Plina ne pune fata in fata cu “ succesul sau esecul” acestor alegeri. Important este sa profitam de aceasta LUMINA MAGICA care ne poate ajuta sa cinstim invizibilul si sa nu mai fim deranjati de logica limitata a vizibilului.

Cum faza de Luna Plina in Scorpion este un aspect de opozitie dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion, acest moment astral ne cere sa echilibram aceste energii care au in comun preocuparea pentru bani, valori, control, sexualitatea, senzualitate, putere, incapatanare extrema. Daca Taurul vorbeste prin verbul “ a avea”, vrea siguranta materiala si emotionala, semnul Scorpion conjuga intr-un mod profund verbul “ a dori”, ii place riscul, misterul, puterea, schimbarea, transformarea. Daca Taurul iubeste stabilitatea, vrea limite clare in ceea ce priveste binele si raul, neaga posibilitatile de schimbare, Scorpionul iubeste riscul, manipularile emotionale, opiniile nestramutate si se teme de tradare. Scorpionul este un semn de apa asociat cu profunzimea, intunericul, puterea, controlul, sexul, banii, secrete, operatiuni sub acoperire, relatii profunde, relatii profunde facute sus in cer. Scorpionul este detectivul care observa totul dintr-un loc ales de el, are o intelegere naturala a renasterii, transformarii, mortii, regenerarii. Scorpionul guverneaza in acelasi timp si “ banii celuilalt “ cum ar fi investitiile, banii partenerului, creditele bancare, comisioanele, mostenirile.

Aceasta lunatie va pune sub semnul intrebarii stabilitatea noastra prin faptul ca semnul Scorpion stie atat de bine sa dea viata lucrurilor aparent ingropate, uitate, sa vina cu o nota karmica aparent uitata dar universul nu uita nimic. Putem vedea aspectul de Luna Plina ca o marturisire a tot ceea ce a adunat sufletul in ultimile sase luni, a adunat in el emotii de toate felurile iar acuma spune “ gata, nu mai pot asa, trebuie sa iau o hotarare”.

Luna plina in Scorpion formata de opozitia dintre Soarele in Taur si Luna in Scorpion  activeaza axa XII-VI, o axa a sanatatii dar si a limitarilor, aici dialogul astral intre cele doua luminarii ne obliga sa ne confruntam cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera, familie, rude. Daca Soarele in Taur in casa XII ne vorbeste despre conditionarile faptelor nostre din trecut, vieti trecute, ne cere sa  invatam ca viata are un scop divin, sa invatam ca scopul unei vieti este iubirea neconditionata, compasiunea, iertarea, sprijinul celorlalti,  Luna in Scorpion in casa VI ne atinge sufletul prin crize existentiale, aici, experienta de zi cu zi devine cartea noastra de capatai.
Cand intram in casa VI, activitatile zilnice, munca noastra, obiceiurile noastre, un proiect de la locul de munca, un coleg, un sef, corpul nostru, ne trezesc si  ne invioreaza sau ne aduc fel de fel de crize. Cum casa VI  urmeaza casei V, aici ne intanim cu esecul unei iubiri, cu nemultumirea fata de o lucrare creativa, aici parintele, educatorul se intalnesc cu batjocura si ostilitatea copilului pe care a vrut sa-l educe si nu a putut, se mira unde a gresit si de ce valoarea creata de el se spulbera in alta lume. Eforturile noastre zilnice dau roade sau intampina un esec ceea ce creeaza un gol, parca viata ne invinge sau ne premiaza( casa VI este casa naturala a Fecioarei, un semn mutabil). Cartile, profesorii ne pot invata multe din punct de vedere tehnic cum sa rezolvam o problema dar in casa VI, experienta de zi cu zi este invatatorul nostru.  Casa VI ne pune fata in fata cu fel de fel de crize personale, aici sufletul striga “ de ce tocmai mie …”, toate acestea ne indeamna sa schimbam conditiile care au generat aceste situatii dar fara o atitudine corespunzatoare , fara a intelege radacinile crizei, este ca si cum am merge la doctor  si ne-ar da un tratament inadecvat bolii. Luna Plina in Scorpion in casa VI este “ un pas al lui Dumnezeu” in crizele noastre personale cu rolul de a ne ajuta sa evitam repetarea unei greseli, sa intelegem ca greselile sunt de fapt experiente personale care ne invata sa crestem, chiar daca vorbim de obicei de stres , durere, suferinta.
Aceasta casa implica grija pentru oameni, animale, aici, noi suntem in slujba cuiva, ne facem datoria  fie ca este vorba de munca, familie, partener, copii, cei mai putin norocosi iar aceasta Luna Plina  ne poate ajuta sa raspundem la intrebarea “In slujba cui vrem sa fim astfel incat sufletul nostru sa nu fie ranit”:”Esti ceea ce mananci” iar  aceasta Luna Plina ne invata ca hrana nu se rezuma doar la alimente ci si la sentimente, idei, emotii, credinta.

Fiecare semn astrologic este stapanit de o planeta iar semnul Scorpion este guvernat atat de Pluto cat si de Marte, acuma, ambele planete sunt retrograde si scormonesc in echipa trecutul, secretele, afacerile necurate, secretele puterii. Marte este soldatul care lupta in prima linie in timp ce Pluto este generalul care conduce lupta din spatele usilor inchise dar cum ambele sunt retrograde( Marte a intrat in miscare aparent retrograde pe 17 aprile in timp ce Pluto a intrat in miscare aparent retrograde pe 18 aprilie), aceasta Luna Plina in Scorpion descopera tot ce este ascuns, tabu sau intunecat,  ne prezinta situatiile asa cum sunt ele cu adevarat,  intregeste un puzle, face lumina in luptele ascunse pentru putere, dezbraca o putere, o familie, destainuie nelegiuirea, opreste ratacirea, sanctioneaza lacomia.

Aceasta Luna Plina este destul de saraca in aspecte astrologice cu alte planete, nu gaseste prea multe cai de exprimare si poate de aceea aceasta lunatie pe fondul a cinci planete retrograde( Marte retrograd in Sagetator, Jupiter retrograd in Fecioara, Saturn retrograd in Sagetator, Pluto retrograd in Capricorn iar Mercur intra in miscare aparent retrograde pe 28 aprilie) nu este decat o “Nota de plata karmica grea” a faptelor din trecut, vieti trecute, situatiile par stranii fara nici un control din partea noastra, plata este plata si nu putem sa o amanam, acuma, bat clopotele astrale si ne cheama la o slujba de iertare si de mantuire a noastra.

Luna Plina in Scorpion face un aspect de inconjunctie cu Ceres in Berbec ( mama) si arata ca platile karmice tin de mama si copil, copilul pleaca de acasa, durere legate de copii, traume emotionale semnificative, crize de identitate, probleme cu mama, rapiri, problemele din trecut ies la suprafata si ne forteaza sa ne confruntam cu ele si sa le rezolvam. Aspectul de inconjunctie ( 150 grade ), este un aspect de reajustare karmica, un aspect ce foloseste o multime de energie si asta datorita faptului ca nu este nici opozitie ( 180 grade ) nu este nici trigon( 120 grade ) este intre cele doua aspecte. Putem spune ca inconjunctia este formata dintr-un aspect de 90 de grade –careu plus un aspect de sextil -60 de grade, asta arata ca acest aspect ofera oportunitati pozitive dupa ce este rezolvat conflictul, criza.

Un aspect de opozitie( Luna in Scorpion in opozitie cu Soarele in Taur)   aduce “ realitatea, problema, obstaculul” chiar in fata noastra dar fara un “ asistent astral” putem gandi intr-un fel si putem actiona in alt fel.
Asistentii Soarelui in Taur sunt asteroizii 221 Eos, 259 Aletheia iar Luna in Scorpion are asistent pe Cupido in Taur pe gradul 2:49( asteroidul cu numarul 763).

In mitologie, Eos a fost zeita zorilor de zi. Ea este fiica lui Hyperion, un aducator de lumina, cea de mai sus, care calatoreste deasupra Pamantului. Fratele ei a fost zeul Soare- Helios si sora ei a fost Selene, zeita Lunii.O intreaga echipa de cai trage carul ei peste cer.  Eos a avut un apetit sexual puternic, aproape la fel de puternic ca cel al zeitei dragostei Afrodita. In legenda, Afrodita si-a gasit iubitul, pe Ares, in pat cu Eos si a blestemat-o sa aiba un gust insatiabil pentru tinerii muritori. Astfel, ea devine renumita pentru iubirile ei. Zeita zori de zi a fost descrisa aproape întotdeauna cu degetele trandafirii, ea deschide portile cerului pentru ca soarele sa rasara. In astrologie, Eos este lumina care invinge intunericul, este o energie a sperantei, reinnoire, pasiune, iubire devotata, noi atitudini si oportunitati. Eos anunta ivirea Soarelui, deci adevarul, iluminarea. Pe de alta parte, degetele trandafirii pot fi atat un simbol al sanatatii cat si un simbol al degetelor arse, ea a incercat sa atinga soarele si s-a ars. Acuma, Eos de mana cu Soarele in Taur in casa XII “ ne arde “ prin karma, fapte din trecut, lacomie, lipsa credintei, lipsa compasiunii sau ne rasplateste  prin faptele noastre bune.

Aletheia este Zeita adevarului. In legenda, se spune ca Prometeu a decis sa sculpteze  zeita adevarului-Veritas, Aletheia, folosindu-si toata indemanarea astfel incat ea sa fie in masura sa reglementeze comportamentul oamenilor. Pe neasteptate, el este chemat de Zeus-Jupiter si lasa atelierul lui in responsabilitatea lui Dolos –trucuri, viclenie. Plin de ambitie, Dolos a modelat cu degetele viclene o statuie aproape identica cu cea modelata de Prometeu. Intors in atelierul lui, Prometeu este uimit de asemanarea celor doua statui si decide sa puna ambele statui in cuptor iar cand acestea au fost bine coapte, el le infuzeaza cu viata. Aletheia-Veritas a inceput sa mearga cu pasi masurati in timp ce cealalta a stat blocata in urma ei aratand clar ca minciuna are picioare scurte in timp ce adevarul sigur se va ridica deasupra.
Cu Aletheia in fuziune cu Soarele in Taur in casa XII si care guverneaza casa IV, adevarul tine de trecut, karma, familie, radacinile noastre care se pierd in timp, parinti, tara, origine, casa.

In latina, Cupido inseamna dor, dorinta, dorinta de putere, ambitie, lacomie. Este sinonim cu Eros-Zeul iubirii dar in timp ce Eros este erotismul pur, Cupido se foloseste de erotismul lui,  propria inima nu este implicata, este intr-un fel un aspect de dragoste oarba, dragoste la prima vedere, blestemul dragostei, o noua dragoste. Conform mitologiei , Eros-Cupido este o forta universala ce uneste fiintele perechi, perechi , facandu-le sa se inmulteasca , el a unit-o pe Gheea cea dintai Zeita cu Uransus , cel dintai zeu .
Eros-Cupido  apare ca fiu al frumoasei  Afrodita –zeita dragostei  si al lui  Ares –zeul luptelor, mosteneste in chip poetic frumusetea mamei –Afrodita  dar si dorinta de cucerire a lui Ares, sugerand astfel ca dragostea frumoasa trebuie cucerita, trebuie sa lupti pentru ea, sa faci sacrificii. Frumusetea daruita de Afrodita este completata de zambetul sagalnic, strengaresc al acestui zeu al dragostei divine, al dragostei daruite de Dumnezeu , o dragoste ce sta scrisa in soarta omului. Eros –Cupidon, un tanar cu aripi pe umar are un arc din care tocmai este gata sa traga o sageata ce poate fi inmuiata in miere sau in otrava si venin, este un zeu caruia nu-i pasa de ce urmeaza, nu da siguranta in relatii, el naste pasiuni adanci ce aduc transformari, dragostea nu poate dainui daca nu este insotita  de legaturi sufletesti,de probe grele.
Aceasta Luna Plina in Scorpion in fuziune cu asteroidul 763 Cupido aduce in lumina povestile de iubire, de familie, rude, frati si surori, tineri, adolescenti, pline de  obstacole, intrigi, blesteme, obsesii erotice, pasiuni ce spala creierul, greseli in dragoste, greseli in educatie, orbire romantica. Extazul dragostei merge mana in mana cu agonia, vinovatia, moralitatea, durerea, iubirea neimpartasita, separare, iubirea triunghiulara, dorinte disperate, dezamagire. Ganditi-va ca Eros-Cupidon si-a ascultat mama ( Afrodita) pana intr-o zi cand s-a revoltat impotriva ei iar aceasta luna plina poate aduce in lumina aceste revolte impotriva unui parinte,  impotriva unui sef, a unui partener de viata. Acuma, toate lucrurile mici devin mai importante si au nevoie de ordine, intimitate profunda si exprimare creativa . Acuma trebuie sa ajustam oarecum rutina zilnica pentru a se potrivi “ oaspetelui”. Este un timp pentru a se consolida legaturile cu cei care ne ating viata zi de zi, sa-i sustinem pentru a-si dezvolta talentele, abilitatile pe care se straduiesc sa le exprime.

Luna Plina in Scorpion ne poate ajuta sa vedem tot ceea ce este intunecat, murdar, nesanatos in viata noastra. Verbul  caracteristic Scorpionului este “ a dori “ reamintindu-ne in aceste zile ca putem vedea mai clar care dorinte pot fi realizate si care trebuie lasate “ sa moara”. Ambele semne sunt renumite pentru posesivitatea lor dar aceasta Luna Plina in Scorpion ne cere sa intelegem ca cele mai importante “ valori ” sunt zidite in suflet. Scorpionul nu detine pe lucruri, aici doar sufletul vorbeste, construieste iar tot ce nu ne mai serveste in viata trebuie sa moara pentru a face loc unei experiente noi. Cum Scorpionul este intens, tine pica pe oameni si nu iarta prea usor poate a avenit timpul sa iertam, sa nu mai fim suparati pe nimeni, “Iarta-te si Iarta “este indemnul major al acestei lunatii. Aceasta Luna Plina in Scorpion face un trigon ( aspect benefic de 120 grade) destul de larg cu Neptun in Pesti si ar trebui sa fim atenti la intuitie, mesaje si semne prin visele noastre iar rugaciunea este salvatoare. Se spune ca un discipol s-a plans invatatorului despre realitatile crunte ale lumii iar Invatatorul i-a raspuns:”Da , ai dreptate. Dar daca nu ar sta la mijloc eforturile nevazute ale celor care se roaga, isi imagineaza, viseaza si actioneaza cu compasiune atunci cand ocazia se iveste, lucrurile ar fi cu mult mai rele”.

Influenta majora a acestei lunatii destul de provocatoare este asupra celor nascuti in jurul datei de 22  din semnele fixe Taur, Scorpion, Leu, Varsator. Casele astrologice din harta natala energizate de aceasta Luna Plina dar si casele in care Marte retrograd si Pluto retrograd  scormonesc trecutul, pot oferi mai multe indicii, informatii legate de criza care apare si ce trebuie transformat intr-un mod profund.

astro_2gw_424_luna_plina_aprilie_2016.20244.29579

Adriana Tudosa

You may also like

23 Comments

 1. Foarte interesant, dar este o situatie obisnuita sa fie atat de multe planete retrograde ?? De aceea ai zis ca e karma grea, adica nu ne putem ascunde nicaieri, ce avem de platit va fi platit? Poate si o schimbare in bine, ceva, nadajduiesc.

 2. Buna seara!
  Eu sunt nascuta pe 22 aprilie 1979 cu ascendent in varsator. Imi puteti spune va rog ce influenta va avea in cazul meu daca exista ceva particular.

  Multumesc!

 3. Buna seara, Adriana, mereu va citesc cu interes: sunt nascuta la 17 iunie 1978, ora 12.00, exista ceva special in cazul meu? Pentru ca pentru gemeni nu pare a fi o perioada prea buna!
  Multumesc

 4. este cam aceasi conjuctura ca in ziua mea de nastere. 1. 05.61,ora 5.30AM
  sa insemne o repetare a unui ciclu,o acutizare a situatiei actuale sau din contra se atenueaza anumite aspecte?

 5. Leu cu ascendent in Scorpion. Am de sustinut un examen in data de 23 aprilie. Credeti ca astrele imi sunt favorabile? Multumesc anticipat.

 6. 25 mai 1965 Bucuresti 10:45
  Ce mai vrea si karma asta de la mine?!Mai am mult de platit?
  Nu de alta, dar tot iert….poate ma iarta si ea pe mine….

  Multumesc mult!

 7. Roxana
  Luna Plina in Scorpion aprinde LUMINA MAGICA in casa IX, o casa a calatoriilor, strainatate, turism, alte culturi, politica, legi, religie, mass-media, universitate. Cum Luna Plina vorbeste despre finaluri, realizari hotarate de soarta, acest moment este o oportunitate excelenta pentru a incheia cu succes un proiect care implica fel de fel de publicatii, mass-media, calatorii, o problema juridica, un examen important pentru promovarea,poate aduce castiguri din afacerile in strainatate, din relatiile cu strainatatea, o calatorie in strainatate. Mare atentie la calatorii, la problemele cu autoritatile, cu legea. Deoarece Luna Plina in Scorpion face un aspect de careu cu Jupiter in Leu din casa VI dar in conjunctie cu casa VII, pot spune ca pot aparea unele probleme la locul de munca, cu un partener, asociat, pot fi dezvaluite anumite secrete,un dusman stiut iti poate face rau, o veste despre o femeie ( Jupiter face un aspect de inconjunctie -150 grade cu Luna in Pesti) poate sa iti faca rau sau poti simti intr-un mod accentuat dezradacinarea ta, poti simti ca traiesti in doua lumi disparate.
  Daca Luna Noua din 11 noiembrie 2015 a activat Uranus in Scorpion din casa IX-strainatate, sa te muti in strainatate, o schimbare neasteptata legata de tine, personalitatea ta, o iubire socanta, acuma poti constientiza daca ai facut alegerea buna.
  Adriana

 8. Bun?, interesant absolut tot dar greu de în?eles totul. M? simt intr-o faza de schimbare ?i o dorin?? de transformare. Sunt n?scut? pe 02/11/1976 intre ora 12:30 ?i 13 nu ?tiu cu precizie. Cum influen?eaz? acest lucru viata mea…alegerile mele? Mul?umesc

 9. Multumesc!

  Intr-adevar in jurul meu se petrec multe schimbari si toate pe repede inainte….si nu stiu cat de personal sa le iau pe unele.
  Nu stiu daca e mai bine sa stau sa treaca furtuna sau sa spun ceva, deoarece am si eu ceva de zis.

 10. Multumesc mult Adriana,mult adevar. Sunt deja in strainatate si exact asta ma preocupa,daca am facut bine.Pt.ca pe moment nu pare. Dar eu sunt rabdatoare si inca mai sper . Trebuie din nou sa iau o decizie in fata unei rascruci si am realizat ca sunt tare derutata.Plus ,acest moment rascolitor,ma arunca ba in sus,ba in jos.
  Multumesc din nou pt.ca mi-ai raspuns! …a fost de ajutor

 11. Roxana
  Cu cinci planete retrograde( Mercur intra in miscare aparent retrograda pe 28 aprilie), nu este bine sa iei decizii acuma.
  Adriana astro

 12. Adriana, in primul rand multumesc pentru articol, apoi as vrea sa te rog sa ma ajuti .A aparut ieri o problema cu baiatul meu, l-am gasit acasa intr-o stare de oboseala crunta si iritat, cu privirea …aiurea are13 anisi e nascut pe 23.02.2003, citind, articolul, miam dat seama ca a iesit ceva la iveala si nu stiu ce exact . Ma ajuti, te rog? Multumesc !

 13. Adiana draga,
  Iti multumesc pentru lumina care o aprinzi, prin fiecare articol. Oare eu ce am de invatat? Sunt nascuta pe 22 aprilie 1963 ora 9.40, cta. Trec prin mari incercari, care nu se mai termina. Te rog explica-mi in cateva cuvinte. Multumesc. Multa sanatate.

 14. Draga adia citesc cu mare atentie posarile tale si de mult incerc sa inteleg asocierea astrologica cu spiritualitatea.Nu e sufficient sa citesti doar un simplu horoscop in zair este ceva mai mult de atat.Dar …exista mereu un dar si nu inteleg obstacolele sau mai bine spus cum sa trec peste ele in viata.Ma simt singura desi sunt inconjurata de oameni zilnic prin natura meseriei si totusi este acel,””singuratate in multime”” sunt nascuta pe 10 noiembrie 1977 ora 23,45 timisoara

 15. Adriana – urmaresc toate articolele cu sfintenie 🙂 Sunt in strainatate de 5 ani. Sunt in focuri cu serviciul – se vor calma lucrurile?

  10/nov/1985 – 21:30 Pitesti

 16. Buna, momente grele si frumoase, cautari interioare, multe si de toate. Multumim pentru articol.
  Sunt din 24 Aprilie 1986 ora 22:20 o taurito-scorpioanca ce se bucura de magie si mister.

  Sarbatori minunate, pline de lumina si bucurie! :-*

 17. Buna Adriana, sunt nascuta in 23.10.1978. Lunea la 8.45 am. Numai ciudatenii mi se intampla in ultima perioada, vise ciudate si evenimente dezamagitoare. Am si ascendentul in scorpion. ..cum sa fac sa transform energiile acestea in ceva pozitiv? Multumesc mult!

 18. Draga Adriana, articolele tale sunt minunate…de fiecarea data cand le citesc ma incanta si ma transpun in alta lume… te rog, spune-mi ce carti sa caut despre astrologia Lunii, ma fascineaza. Multumesc mult. Amalia

 19. Stephen Arroyo este un astrolog drag sufletului meu si are foarte multe carti traduse la noi si poti gasi pe internet multe alte carti.
  Adriana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.