LUNA PLINA IN BERBEC -25 SEPTEMBRIE 2018 –ORA 5 :53- ORA ROMANIEI – A FI SAU A NU FI IN PACE CU DUMNEZEU

“ V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea.”Ioan 16:33

 Luna Plina din 25 septembrie 2018 are loc cu Luna pe gradul 2 Berbec si Soarele pe gradul 2 Balanta cu un maxim in jurul orei 5:53, ora Romaniei. In cuvinte simple, Luna Plina este un limbaj actual al legii Karmei, culegem ce am semanat, suntem fortati sa actionam, sa schimbam conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior.

Este timpul unei noi sedinte astrale in care entitatile solare trimit informatii importante catre entitatile lunare si care la randul lor le traduc pentru noi, pamantenii. Daca Soarele in Balanta este ajutat de Mercur –mesagerul lui Dumnezeu, pentru “traducerea astrala “ a informatiilor primite, Luna in Berbec se foloseste si de centaurul Chiron retrograd in Berbec. Intreaga sedinta cosmica este condusa de baiatul nostru de foc Marte care acuma este in Varsator( un foc rece!) si merge de mana cu Lilith in Varsator (ce “ varsa “ in noi nevoia constanta de ceva nou, neobisnuit, agitatie si dorinta de a sparge totul, de a intoarce totul cu susul in jos, incepand cu regulile, formalitatile, grupurile, prieteniile, politica, umanitarismul) si cu Nodul Sud Lunar in Varsator( echilibrari karmice, plati, bonusuri daca sunt meritate).

Dar sa inceapa sedinta divina …

Fiecare Luna Plina ne cere sa echilibram doua energii diferite dar complementare. In timp ce Balanta este intotdeauna in echilibru cu o alta persoana, Berbecul este auto-suficient. Daca Balanta ofera conditii de adaptare, compromis, pace, priveste totul din ambele parti, este preocupata fata de altii, incorporeaza ambele perspective “ a mea” si  a lor”, Berbecul este preocupat de el insusi, actioneaza sub impulsul momentului, este individualistul fara scrupule, insistent, direct si sincer. Daca Berbecul spune “ eu sunt primul”, Balanta spune “ eu si cu tine suntem primii, impreuna suntem primii”.

Aceasta Luna Plina ofera posibiliatea de a echilibra cele doua energii daca ne putem mentine punctul nostru de vedere dar fara a-l denigra pe celalalt pentru ideile lui, daca putem sa-i onoram pe ceilalti ca si pe noi insine, daca suntem de acord cu ceea ce este just si echitabil pentru toti, nu doar pentru cei privigeliati. Marea lectie adusa de aceasta lunatie este despre cooperare, un nou mod de a fi, care in mod inevitabil da nastere unui nou mod de a face lucrurile, de a relationa, de a-i accepta pe ceilalti asa cum sunt.

Ma iubesc si ma accept asa cum sunt( Berbec), ii iubesc si ii accept pe cei din jur asa cum sunt ( Balanta),  echilibreaza viata noastra.

Este un moment perfect pentru a da deoparte tot ceea ce nu ne mai serveste, pentru a renunta la o poveste care ne destabilizeaza. Putem scapa de un mod vechi de a fi, de comportamente vechi, convingeri si atitudini vechi, relatii care stau in calea cresterii noastre. Aceasta Luna Plina in Berbec este cel mai bun moment pentru a constientiza ca fiecare dintre noi are in suflet o forma perfecta sau un model divin care este prototipul nostru original perfect. Este responsabilitatea noastra sa ne dezvoltam in constiinta si cunoastere, pentru a ne intalni si deveni acel sine perfectionat. Imaginea, tinuta chiar in structura sufletelor noastre, ne cheama:

“Cel ce este in voi este mai mare decat cel ce este în lume.” 1Ioan 4.4

Cel mai mare dusman al semnului Berbec este nerabdarea, impulsivitatea iar aceasta Luna Plina aduce platile corespunzatoare nerabdarii, agresivitatii cu noi insine dar si in relatii. A venit timpul sa ne ridicam in picioare pentru noi, sa gasim echilibrul si pacea in noi insine, sa gasim in noi pacea Sa, pacea lui Dumnezeu care este mai puternica decat lumea:

“Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.” Ioan 14:27

Problemele vin si trec dar odata instala ta in noi pacea lui Dumnezeu, putem sa biruim orice.

Repetati in aceste zile cat de des puteti: “Sunt calm si perfect echilibrat, gasesc in mine raspunsul la orice intrebare. Inteligenta infinita a subcontientului meu ma ajuta sa rezolv orice problema cu calm si cu rabdare, nu-mi este teama de nimic, nici de trecut nici de viitor. Sunt complet vindecat, Spiritul meu se umple de fercire si de pace. Ma impac cu mine insumi si actionez animat de cele mai inalte idealuri”.

Luna Plina in Berbec adica opozitia dintre Soarele in Balanta si Luna in Berbec activeaza axa I-VII, o axa a vietii sociale, o axa relationala in care “eu-tu “ devine o fractie sau un intreg. Cerinta acestei lunatii este de a gasi un echilibru intre autonomie (casa I) si dependenta de ceilalti(casa VII), intre nevoile personale si nevoile celorlalti. O Luna Plina in Berbec in casa VII va pune un accent deosebit pe relatii, parteneri de viata, asociati, dusmanii pe fata, agresivitate si concurenta in relatii. Aceasta Luna Plina in Berbec( foc) arunca si mai multi busteni in foc pentru a vedea cat mai bine ce se intampla in relatiile noastre dar si in noi insine. Problemele casei VII sunt intotdeauna stabilite de cei din exteriorul nostru, de relatiile create. Motto-ul casei VII este “ sot si sotie, eu si cu tine, o oglinda a sinelui nostru prin partenerii, asociatii, concurentii, rivalii nostri”. Desi casa VII este vazuta ca o casa a casatoriei, ea guverneaza de fapt toate calitatile si defectele noastre  reflectate in partenerii nostri ce sunt de fapt niste oglinzi pentru noi. Deci, lectia adusa de aceasta luna plina este desprea pacea interioara, pacea relationala. Acuma, dezechilibrele relationale, cu noi insine, atrag plati grele in timp ce cei care au lucrat pentru echilibrarea lor dar si in relatii, pot primi anumite bonusuri.

O Luna Plina in Berbec in casa VII vorbeste despre “ umbra noastra”  pe care refuzam sa o vedem, astfel incat o intalnim in ceilalti, in colaboratori, parteneri, rivali, concurenti, relatii de tot felul. Glasul Lunii Pline in casa VII devine glasul dezechilibrelor din noi  iar “ma impac cu mine insami si actionez animat de cele mai inalte idealuri, este cerinta acestei lunatii”.

Daca Soarele in Balanta este sustinut de Mercur in Balanta, Luna in Berbec este sustinuta de Chiron in Berbec, deci, pentru evitarea conflictelor, ar trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce spunem si cum spunem, la discursul nostru. Dificultatile in exprimare, erorile transmise cu sau voia noastra, sunt pe val si pot aduce si mai multe probleme.

Chiron retrograd in Berbec ne reaminteste ca suntem creatorii propriei realitati si ca trebuie sa ne asumam responsabilitatea. Situatia noastra actuala este rezultatul gandurilor si actiunilor din trecut. Trebuie sa ne amintim cine suntem cu adevarat, sa ne amintim de originea noastra divina, de scanteia( Berbec) divina din noi. In cadrul razboiului( Berbec) nostru interior dar si cel exterior( Balanta), Chiron in Berbec ne poate ajuta sa devenim constinti de dezechilibrele noastre si de ranile create de acestea.  Suntem chemati sa vedem adevarul, sa ne trezim spiritual, sa ne re-amintim ca suntem “ o stea incatusata intr-un corp” si ca focul acestei stele ne poate vindeca, doar trebuie doar sa avem mai multa incredere in sinele nostru divin. Asa putem ajunge la o noua intelegere a unicitatii noastre si a scopului nostru aici pe pamant.

“ Omul este o stea incatusata intr-un corp, pana cand, la sfarsit se elibereaza prin propria lupta. Doar prin efort si truda steaua din tine va inflori intr-o noua viata. Cel ce stie inceputul tuturor lucrurilor, isi elibereaza steaua din taramul noptii.”Thoth

Acest conflict dintre Luna in Berbec, Chiron retrograd in Berbec si Soarele in Balanta, Mercur in Balanta, devine si mai “conflictual “ datorita aspectului de careu in T cardinal cu Saturn pe gradul 2 Capricorn .

Semnele cardinale ale aspectului de careu in T sunt semne de actiune si sunt de obicei concentrate pe identitatea noastra, actiuni, lupte pe viata si pe moarte, initieri, exprimare impulsiva( Berbec), pe identitatea noastra sociala si intelectuala, justitie, relatii, diplomatie, corectitudine, respectarea celuilalt, legi corecte, echilibrari karmice( Balanta), pe structuri, autoritati, institutii, constructii durabile (Capricorn).  Saturn in Capricorn ca planeta focar poate  conduce la realizari semnificative sau la cresterea surselor de stres, conditii de viata dificile. Cardinalitatea acestui aspect planuieste ceva nou dar fara rabdare, flexibilitate, maturitate, planuri clare, responsabilitate ( Saturn), ne putem rasturna( nu poti merge cu o masina pe trei roti).

Cum Luna Plina este de mana cu Chiron retrograd in Berbec pe gradul 0, mesajul este legat de reevaluarea suferintelor vechi legate de sentimentul nostru de sine, individualitate  (Berbec) si de relatiile noastre ( Balanta), de ceea ce ofera stabilitate vietii noastre ( Capricorn). Multi cauta partenerul perfect, relatia perfecta, uitand de fapt ca pentru a atrage aceste relatii trebuie mai intai sa facem propria noastra munca interioara, sa fim echilibrati noi cu noi insine, sa fim cu pacea in suflet.

Daca aveti planete in semnul Rac in jurul gradului 3, acest aspect se va transforma intr-o cruce cosmica cardinala si cu siguranta poate aduce o schimbare majora in viata voastra.

In acelasi timp, Marte in Varsator, conducatorul acestei Luni Pline in Berbec, poate complica si mai mult lucrurile printr-un al doilea careu in T fix cu Venus in Scorpion si Uranus in Taur. Aici, provocarile tin de de  posesiuni materiale, valori, bani, talente( Taur),  pastrarea informatiilor ascunse, afaceri, planuri secrete, relatii secrete, actiuni in spatele scenei( Scorpion), libertate, idei inovatoare, umanitarsm (Varsator). Dar Marte in Varsator ca si planeta focar al acestui aspect, face un sextil benefic cu Luna si Chiron in Berbec, si un trigon benefic cu Soarele si Mercur in Balanta. Aceste aspecte pot reduce tensiunea acestor zile si pot contribui la gasirea unor solutii in relatii, uniunii, relatia cu noi insine, iubire, copii, creativitate personala, afaceri, asociati, bani multi.

Influenta majora a acestei Luni Pline in Berbec va fi asupra semnelor cardinale Berbec, Balanta, Rac ,Capricorn, in special asupra celor nascuti in jurul datei de 25(plus, minus trei zile ) dar si asupra celor care au planete in termen de trei grade de gradul 2 Berbec, Balanta, Rac, Capricorn.Ce seminte ati plantat odata cu Luna Noua in Berbec din 16 aprilie 2018?

Ce a spus David?

“Domnul este Pastorul meu: nu voi duce lipsa de nimic.” (Psalmul 23.1).

Adriana Tudosa

You may also like

3 Comments

 1. La mine Soarele si Luna aspecteaza prin trigon si sextil Soarele natal… in acelasi grad.
  Foarte interesant!

  Multumiri profunde!

 2. Tot eu,” . ”

  Astazi am vorbit extrem de mult fata de cum sunt de obicei.
  Am Soarele in C3.

  Sa fie o explicatie aspectele mentionate mai sus ?

  Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.