LUNA NOUA IN BERBEC -22 MARTIE 2012, ORA 5:00-ORA ROMANIEI – “ VIRAJE KARMICE “

RUMI

“Stii ce esti?
Esti un manuscris al unei scrisori divine,
Esti oglinda care reflecta o fata zeiasca.
Acest univers nu este in afara ta.
Priveste in tine;
tot ceea ce vrei sa fii
Esti.”

Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, este o energie benefica demararii unor noi actiuni, este un timp in care energia schimbarii este iarasi la noi, de noi depinde daca o vom folosi in favoarea noastra sau nu. Usor de zis , greu de facut cu Mercur ( comunicare,inteligenta,dexteritate , expresivitate ,minciuna, adevar ) , Marte ( vitalitate ,adrenalina ,dorinta de a cuceri , agresiune , capacitatea de a da viata dorintele ), Saturn( restrictia , intarzieri , timp, plata karmica ) retrograde .O planeta retrograda aduce ezitare ,confuzie , datorii karmice ,gandire introvertita ,un mod particular de gandire .
Momentul Lunii Noi in Berbec are un ascendent in Fecioara gradul 11:34 , vorbim de un ascendent de pamant , mutabil a carui energie ne indeamna spre  perfectiune , rafinament, critica . Dificultatile in comunicarea cu oamenii se vor ivi tocmai din caracterul perfectionist, negativist dar si din  insistenta asupra unor obiceiuri la care nu vom renunta prea usor .  Descendentul in Pesti ( casa partenerului ) accentueaza asocierile pline de vise , aspiratii inalte, ne ambalam usor in crearea diverselor parteneriate chiar daca vorbim de casnicii, afaceri, descoperind mai tarziu ca de fapt ambalarea noastra nu putea aduce realitatea asteptata ( exact ca un motor ambalat………).  Este o perioada in care parteneriatele vor fi cuprinse de necazuri de tot felul, necazuri ivite din prea multa plictiseala, din dificultatea de a respecta cerintele unei vieti de familie. Scandalurile , legaturile multiple , deceptiile si sacrificiile determina ruptura de un colectiv, de o familie dar si dezonoare,  deci atentie.

Guvernatorul ascendentului in Fecioara este Mercur retrograd in Berbec , aceasta planeta devine pentru momentul Lunii Noi o   “stea “ calauzitoare , urmeaza o perioada in care energiile lui Mercur in  mers aparent retrograd in Berbec dar si activarea casei VII-casa partenerului   devin pentru noi foarte importante  marcand viata noastra atat in experientele traite dar si in modul de abordare a celor din jurul nostru. Mercur retrograd in Berbec pune un accent deosebit pe comunicare , ne cere intr-un mod destul de dur ca trebuie sa ne controlam pornirile instinctuale , comunicarea agresiva ,gandirea impulsiva. Daca in mers direct , Mercur in Berbec “ latra , provoaca , intai loveste apoi sta la discutii, insulta apoi se prezinta “, in mers aparent retograd , aceasta energie incetinita are efecte puternice si ne forteaza sa ne confruntam cu lucruri peste care am trecut prea rapid , pe care le-am uitat  sau pe care le-am facut gresit . Mercur retrograd in casa partenerului ne indeamna sa gasim cele mai bune solutii in rezolvarea unor probleme parteneriale .  Indiferent de probleme , de modul de abordare a acestora , de data asta totul este spus si facut , pot fi rasturnari de situatie sau transformari importante, minciunile ies la iveala , se poate vedea adevarata fata a unui partener , deci este de bine .
In conjunctie cu Mercur retrograd ( trecut ,probleme din trecut ) se afla Luna Noua in Berbec gradul 2:22 .
Luna in Berbec este o energie  patimasa , indrazneata , naravasa ce induce ambitie, nevoie de libertate si independenta, dorinta de reformare si schimbare a conditiilor existente in jurul nostru, putere de a trece peste obstacole si de a actiona in situatiile critice . Este o  energie lunara ce stie  sa distruga conditiile potrivnice , ofera imaginatie infierbantata , entuziasm sincer, copilaresc. Daca tinem seama de faptul  ca semnul in care se afla Luna ne vorbeste despre modul de exprimare cel mai aproape de sufletul nostru,  arata modul tau de comportare care ne da siguranta , atunci, energia lunara in Berbec  induce  impulsivitate , spontaneitate , nerabdare , optimism , emotii ce se schimba rapid , izbucniri emortionale ce se sting la fel de repede pe cat s-au aprins .
Soarele in Berbec este o energie ce reuseste atat de bine sa dea viata naturii moarte , este o energie ce ne alimenteaza vitalitatea , nevoia de actiune, initiativa, exploziile afective , precipitarea si nevoia de afirmare . Este un ritm vital asemanator unui accelerator , devenim rezervoare pline de energie, dar atentie , acestea pot fi scapate  de sub control sub actiunea instinctelor primitive devorante si viguroase. In casa parteneriatelor , aceasta Luna Noua in Berbec poate conduce  la reactii bruste si agresive , nerabdarea se controleaza destul de greu ,ofensele pot nastere reactii pe masura .

Energia Lunii Noi in Berbec capata un ton neobisnuit datorita fuziunii cu Uranus in Berbec . Cand schimbarea bate la usa e mai bine “ sa deschidem usa “ si s-o primim asa cum se cuvine . Acest aspect poate coincide cu o intalnire importanta amoroasa sau amicala  dar purtatoare de evolutie , cu bulversari , evenimente neasteptate si greu de controlat ( Uranus in Berbec ) , schimbari de situatie  sau a modului de a privi o casnicie , un partener , un asociat , viraje , intorsaturi de destin dar a caror efecte depind de ce am plantat in trecut ( Mercur retrograd si Atropos retrograd ).

Uranus este energia ce aduce schimbarea brusca , revolta , inventivitate si un spirit rebel . Uranus si Mercur retrograd in conjunctie cu Luna Noua in Berbec in casa VII ne cere re-definirea  termenilor necesari unei relatii de lunga durata , a unei casnicii, a unei asociatii ,  a unui partener . Casa VII este o casa in care toate modificarile care apar sunt regizate de altii , este un domeniu ce aduce transformare prin relatii ,prin partenerul de viata .Tot in conjunctie –fuziune cu Luna Noua in Berbec se afla asteroidul 273 Atropos iar asteroidul  97 Klotho este retrograd in Balanta si in opozitie cu aceasta luna noua .

Atropos si Klotho sunt doua dintre cele trei ursitoare ce controleaza destinele noastre , sunt agenti karmici sau forte mai degraba care regleaza echilibrul universal , armonia cosmica .
Atropos ne vorbeste despre finalitate , lucruri care trebuie sa se incheie fie ca vorbim de un loc de munca , o  casa , un prieten, un partener , o speranta , o optiune , o relatie .
Luna Noua in conjunctie cu Mercur retrograd , Uranus si asteroidul Atropos ne spune ca mai avem de lucrat pentru a finaliza in cele din urma o karma in domeniul relatiilor , partenerului , asociatului dar care pune un accent deosebit si pe propria individualitate , lipsa rabdarii , egoism ( Berbec) . Atropos este legat de terminatii karmice dar acestea nu se pot finalize acuma , mai avem de platit sau de primit  “ bonusuri karmice “ in domeniul relatiilor . Daca Atropos “taie “, este o foarfeca karmica inevitabila  , asteroidul Klotho ne vorbeste despre inceputuri benefice destinului nostru . Cu Klotho retrograd in Balanta suntem pusi sa reevaluam  inceputul unei relatii ( Balanta )  care este legata si de anumite castiguri materiale ( casa II ) dar si de noi ( casa I) . Evenimentele si momentele importante aduse de Klotho retrograd au un caracter de sortare ,  de “ mergi in trecut si vezi ce ai inceput “ .
Luna Noua in Berbec este guvernata de Marte retrograd in Fecioara care in acest moment este “ un baiat destul de cuminte “ in casa XII –o casa naturala de apa . Natura casei XII este oarecum incompatibila cu natura energiei martiene, totusi,  aceasta energie martiana poate fi folosita cu success in proiectele care necesita o concentratie profunda si lucru in singuratate , putem  descoperi  anumite secrete legate de cei din jur, putem  lucra la recapatarea increderii in propria persoana  intelegand valoarea energiei dar si necesitatea ajutorarii celorlalti printr-o implicare directa . Obsesia tuturor problemelor personale dar si ingrijorarile legate de ceva facut in trecut pot sa ne  afecteze foarte mult , temerile si nelinistile sunt adevarate rutine in aceasta perioada. Este un timp bun de a analiza modul in care ne investim  energia personala in domeniul relatiilor .

Saturn retrograd in Balanta ne spune ca trebuie sa devenim constienti de propria putere si autoritate in cadrul unei relatii, unui parteneriat ,  unei asociatii si pune un accent deosebit si pe modul in care ne folosim de corectitudine, responsabilitate , colaborare.  In casa II , Saturn retrograd in Balanta aduce destule incercari acolo unde banul a fost obtinut incorect, administrat incorect, sunt posibile lipsuri si pierderi financiare cu rolul de a invata care este adevarata valoare a banilor iar acest lucru poate fi mai accentuat in acele relatii in care se urmareste si un anumit profit material.

Pluto in Capricorn ( transformare,putere ,manipulare ,dorinte profunde ) este in conjunctie cu asteroidul 171 Ophelia .
Ophelia este acel moment de indoiala , nu-si asuma iubirea , nu-si asuma nici un risc si prefera sa faca pe plac altcuiva ( in cazul ei , vorbim de tatal ei , chiar daca il iubea pe Hamlet ,  a ales sa isi asculte tatal si sa-l spioneze pe iubitul ei) , din aceasta cauza ea devine slaba , extrem de emotionala . Pluto in casa IV are legatura directa cu familia , parintii , puterea noastra emotionala .
Asta inseamna ca dezamagirile intense  sunt legate de acest domeniu de viata , putem plati destul de scump pentru un atasament prea pronuntat fata de parinti uitand ca trebuie sa ne folosim puterea interioara si pentru noi, sa ne maturizam.

Luna Noua in Berbec vrea schimbari patimase ,indraznete dar cu Mercur ,Marte ,Saturn ,Klotho retrograde  suntem pusi sa corectam intr-un mod karmic alegerile din trecut , inceputurile din trecut .
Mesajul acestei Luni Noi in Berbec  prin activarea axei I-VII este un mesaj karmic greu , ne spune ca in trecut am facut ceva gresit in domeniul relatiilor iar acuma suntem pusi sa corectam aceste greseli .
Punctul norocului in Fecioara ne spune ca putem atinge fericirea cea mare prin cultivarea puritatii , curateniei in viata noastra ,in gandurile noastre .Cea mai mare bucurie deriva din eficienta vietii noastre , din gandirea logica si discriminatorie .Punctul Norocului intr-un semn guvernat de Mercur retrograd ne spune ca in trecut am lasat “ ceva din bogatia noastra “ si ar fi bine sa cautam acolo .

Luna Noua in Berbec in conjunctie cu Uranus in Berbec in casa partenerului  ne pune sa ne intrebam “  cine sunt eu ?” aruncandu-ne in experiente care ne pot raspunde la aceasta intrebare , dar atentie , trecut este reinviat intr-un mod inedit . Cu asteroidul 208 Lacrimosa , lacrimile acompaniaza experientele acestor zile , pot fi lacrimi care usureaza sufletul .

 

Adriana Tudosa

You may also like

18 Comments

 1. Cat de complexa este aceasta Luna noua in Berbec…
  Multumim, Adriana… Foarte frumos, profund!

  Mercur

 2. …super….bine zis,mi-a placut cum ai scris,parca ma regasesc in aceasta descriere…nimic nu e intamplator pe lumea asta,d-zeu nu uita pe nimeni,el ne calauzeste pe drumul si unde trebuie sa ajungem ca sa ne indeplinim menirea…Eu sunt optimista, in ceea ce vreau, sa se indeplineasca si sa reusesc …Totul e sa-ti doresti cu adevarat ceva si sa ai credinta mare…Sper ca aceasta luna noua sa-mi aduca schimbarea de care am nevoie ,mai ales ca NN face cj. cu NN natal,si Mercur natal gr.3 din sagetator…cred ca o sa fie ceva benefic …dealfel eu fiind o segetatoare…nimic mai frumos!!! o zi placuta Adriana si te mai astept…

 3. Felicitari pentru acest articol si nu numai, de curand am descoperit sit-ul dumneavostr[ si m-au fascinat articolele scrise.

 4. sandra
  Nodul Nord al Lunii in Sagetator in tranzit peste Nodul Nord Lunar natal in Sagetator ( destinul tau) arata ca urmeaza o perioada de18 luni in care poti constientiza cauza incarnarii tale , scopul vietii tale si KARMA pe care o ai de rezolvat . Este momentul in care tu nu poti sa te mai inseli caci esti pusa din oficiu, pe calea ta . In aceste 18 luni , ai o intalnire cu destinul tau ,vei trai actualizarea unei parti mai mult sau mai putin importante a karmei tale impotriva careia nu poti face nimic, liberul arbitru este minimalizat . Te poti intalni cu experiente purtatoare de evolutie ,te poti confrunta cu incercari , pot aparea in viata ta oameni care sa-ti arate drumul pe care sa mergi, poti avea parte de ajutor de la ghizii spirituali, o persoana importanta poate aparea in viata ta si-ti poate oferi un important ajutor spiritual, important este sa vrei si tu sa primesti ajutorul . Reintoarcerea nodurilor lunare la fiecare 18,5 ani peste pozitiile din harta natala genereaza perioade de reformulari si constientizarea scopului vietii tale ,aceste perioade : 18-19 ani ,37 ani ,55-56 ani si 74 ani sunt adesea dificil de trait daca nu depui eforturi in intelegerea lectiilor tale karmice .Mercur in conjunctie cu Nodul Nord natal arata talent in comunicare . In timpul vietii trecute , procesul de comunicare , invatamantul ,dorinta de cunoastere au fost slab dezvoltate . Acuma trebuie sa inveti ,sa comunici cat mai mult , sa ai o legatura buna cu fratii,surorile si de multe ori poate exista un schimb util de informatii cu ei .

  Adriana

 5. draga adriana,vreau doar sa-ti spun ca te citesc de mult timp, si cand ajung sa fac asta,pot sa-ti recunosc ca de cele mai multe ori o fac, ca si cand am nevoie de o busola.si de cate ori avem nevoie?! mai ales catre noi, catre “drumul” pe care ni-l dorim si care de multe ori poate fi anevoios.as indrazni sa te intreb,daca ai sa poti sa-mi spui, daca exista cu adevarat ceva special care se apropie in drumul meu, pentru ca nu stiu cum sa deslusesc incarcatura energetica in care ma aflu de cateva luni, si din ce in ce mai accentuat.. 3 iulie’76,asc.balanta ; oricum, iti multumesc!

 6. este adevarat, cel putin la mine, ce ai scris draga Adriana. chiar astazi am avut o dezamagire mare in ceea ce priveste o relatie pe care eu speram sa o reiau. se pare ca avut castig de cauza altcineva. si iar am de suferit. oricum simt ca se repeta ceva din copilaria mea si parca suferinta mea este dubla acum. te rog spune-mi ca aceasta luna noua va aduce ceva bun si ptr mine. astept de prea multi ani si nu stiu daca asa este scris acolo in stele sau eu gresesc undeva. te rog mult, mult de tot sa faci putina lumina in sufletul si in viata mea. multumesc mult ptr raspuns.

 7. Foarte frumos! Sper si eu in noi inceputuri si poate de ce nu intr-o reinviere a trecutului. Candva el era o iluzie, dupa cum imi spuneai si eu ii atribuiam o imagine ideala. A cazut valul si…..acum poate avem parte de altceva. Multumesc.

 8. Multumesc pt articole, multumesc ca scrii constant, nu doar o data pe an cum sunt actualizate alte site-uri.
  Cand va iesi din retrogradare Saturn ? Deja e parca prea mult (sunt Balanta), am avut in ultimii 2 ani si satisfactii, dar si dezamagiri. Pe plan sentimental doar dezamagiri.
  Am Juno retrograd, deci probabil nu o sa ma casatoresc si nu o sa ma implinesc sentimental niciodata.
  Sunt nascuta pe 26.09.1987 , ora 17:47 in Alba Iulia, jud. Alba.
  Multumesc si astept cu nerabdare viitoarele articole.

 9. Multumesc pentru articolul interesant, Adriana.
  Te rog sa imi spui ce semnificatie are conjunctia dintre Luna si Med.Coeli si Jupiter in casa X.

 10. Frumos articol,tocmai pe 22,am hotarat sa depun actele de divort,sa inteleg ca se finalizeaza cu bine?sunt berbec cu ascendent in sagetator

 11. …Multumesc pentru ca te-ai gandit si la mine…pentru randurile care mi le-ai scris…vreau sa-ti spun ca am 37 de ani deja si astept de 3 ani sa fac o schimbare in viata mea si care cred ca DESTINUL iara, nu m-a lasat de fiecare data…cred ca nu a fost momentul…acum simt ca trebuie sa se intample ceva,dar nu stiu cum si cand…sunt pregatita pt orice si inpacata cu d-zeu…Nu cunosc prea multa astrologie ,sunt la inceput dar parerea mea e ca am o harta astrala interesanta zic eu…si din curiozitate vreau si parerea ta…stiu si simt ca DESTINUL MEU E IN MAINILE LUI D-ZEU…5.12 .74 ORA 8.20,TIRGU-OCNA…Multumesc pt tot Adriana…Cu simpatie,Sandra

 12. D-na Adriana,

  Echinoxiul de primavara sa va aduca sanatate cu lumina,armonie si iubire. Cu sinceritate, Doina – Claudia Popa

 13. ioana
  juno retrograd nu inseamna ca nu poti sa te mariti ci doar ca esti restanta in domeniul parteneriatelor,ai anumite lectii de invatat aici .O planeta sau un asteroid retrograde in harta natala aduc de cele mai multe ori confuzie in directia folosirii energiei lor , daca o planeta in mers direct “iti sopteste’ adesea la ureche cum sa folosesti aceasta energie in folosul tau , o planeta retrograda te rascoleste ,te interiorizeaza mai mult , trairile tale in raport cu aceasta energie fac parte din scheme traite in vietile trecute dar care trebuiesc reactualizate pentru aceasta viata . Casatoria si Junona din harta natala merg “mana in mana “ , ea poate descrie daca un partener il domina pe celalalt ( abuzuri de orice fel), daca exista egalitate intre parteneri, daca apare tradarea din partea unui partener , Loialitatea ,fidelitatea ,intimitatea , promisiunile intre parteneri dar si indeplinirea acestor promisiuni fac parte din limbajul acestei energii bine aspectate intr-o harta natala .Cu juno retrograd este accentuat sentimentul de inferioritate sau de superioritate, lipsa de incredere intr-o relatie , dorinta de manipulare , frica de abandon, incapacitatea de a privi o relatie ca o legatura in care se cere egalitatea, ori se cere prea mult de la partener , ori de cele mai multe ori se lasa ca partenerul sa domine.
  Legat de Saturn retrograd ,poti citi aici :

 14. Draga Adriana,

  Multumesc pentru aceste randuri, m-au facut sa inteleg multe ce s-au intamplat in ultima perioada. O perioada foarte zbuciumata din viata mea, certuri mari cu prietenul meu, multe suferinte in ambele parti. M-am regasit in totalitate in randurile scrise de tine si m-au ajutat sa inteleg ce se intampla de fapt. Eu sunt de zodie Gemeni cu ascendent in Rac, o zodie foarte grea as spune, tot timpul am avut greutati in viata, dezamagiri, neintelegeri cu mine si cu cei din jur. Fiind o zodie de comunicare, faptul ca nu ma inteleg cu cei din jur ma poate distruge de multe ori. Din totdeauna m-a interesat spiritualitatea si am tinut sa cred ca ceva e mai presus de noi, si de mult am cautat pe cineva cu experienta in domeniu care ar putea sa imi zica mai multe. Sunt o persoana destul de dificila, imi schimb starea foarte repede, ma las complesita de emotii, dar vreau sa ma indrept sau sa inteleg cum pot scoate ce e mai bun din aceste defecte. As fi etern recunoscatoare daca m-ai putea ajuta.
  Iti multumesc enorm. Doamne ajuta !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.